Първи юни се задава,а ОКТОМВРИйката коремче гордо разлюлява!

• 11 174
  • 281
  •   1
Отговори
# 120

Мегс,  кажи и, че още не ядеш доматите с колците. Wink

Joy балгодаря ти Ронка, така се смях!

Но даже и в един сайт така е написана...лелелееее...лъжци!
http://www.-spam081-/index.php?page=shop.product_details&fly … art&Itemid=27

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 12:32 от megs

# 121
Ето ме и мен.При нас времето е мрачно и май ще вали.
Много ми се приспива на последък.Имам и доста контракции,но пак почнах магнерода.
Е лек ден ви пожелавам.  bouquet

# 122
Аз сега чета старата тема и пиша мнение едновременно! Иначе не мога да запомня всичко.....

За слинговете: Твърдо съм решена да си ушия поне два тип шал! Сега търся подходящ плат. Някой да има идеи? Аз изчетох форумслите теми за слинговете и най-често срещам че са си правили момичетата от хасе, но по-дебело, а за лятоо от индийски шалове, защити един за друг, за да стане по-дълъг.
След оглед по магазините стигнах до извода че трябва да е нещо средно между хасе и много стегнато трико, но нищо конкретно не съм намерила..... Ако открия нещо ще казвам!
Смятам да си изкарам зимата със слинг.... Тук много духа и ще ми е по-удобно за ходене до магазина да сложа бебко в слинга и да облека якето на половинката (или да си купя по-голямо чке за тази зима) а бебко да е сгушен на топло и сигурно!

При нас вече заваля..... така хубаво мирише сега на мокри листа.... страхотно е!

За дървените играчки: Притесняват ме боите и лаковете, които се ползват! Иначе съм много ЗА! Дори вчера с една приятелка ходихме в едно магазинче, където продават такива неща и направо се влюбих..... Такива идейни и хубави неща не съм виждала от пластмаса! За варненки... магазинчето е точно зад Младежкия дом. Като тръгнете към общината. Веднага след магазина за бани (преди беше за осветителни тела). Друг такъв има до ВИНС-а. Като тръгнете по бившата пешеходна, първата пресечка надясно (пресечката срещу Неделя-та). Магазинчето е веднага след строежа. А и при Ани мисля че има доста такива неща..... Тя ще си каже дали зарежда дървени играчки....

За отношението към мен: Всички ме гледат като извънземно! До сега не ми се е случило да се качая на автобус и някой да не стане за да ми направи място, което аз обикновенно отказвам. Все още не ми тежи толкова много, а и се возя само за две-три спирки и просто ми е по-трудно да седна и после да ставам, отколкото да си постоя права! Не мога да се оплача! Хората са толерантни, но и аз не мисля че някой е длъжен да се съобразява с мен все пак..... Какво че съм бременна?
Пазарувам в малко квартално магазинче, защото харча по-маклко пари там и никога не ми се налага да чакам на опашка. Ако отидем в някой голям супермаркет, оставям половинката да чака на опашката, а аз сядам в кафето да го чакам.....

Бебешки столчета за кола: Скоро видях в един магазин специална подложка, която запълва чупката на столчето, без да пречи на коланите. Смятам да си купя такава (струва 5-6 лева) за по-дълъг път или ако се наложи да нося мъника якъде със столчето. Мисля че в Штъркела я мярнах..... Дунапренена е и ми се струва удобна.

За епилирането: От както сме двама косми по мен не растът Shocked Shocked! Преди две седмици си бръснах краката и още са едваааа наболи... даже не боцка! явно защото растът по-бавно и успяват да се загладят.... Нямам обяснение на това но се кефя много! Където мина с бръснача косъм не микне после... или става адски бавно! Щастливка съм нали Mr. Green Mr. Green?

За разпределението: Първите месеци бебо ще спи при нас. След 6-ия или 8-мия... зависи от него ще го оставя в неговата си стая. А таткото хич няма да го жаля! Пък и той сам не иска да се жали, така че... въпроса е уреден! Само трябва да купим няколко възглавници в повече за да оградим бебето ако остава при нас на спалнята....

Ох пак се улях ooooh! ooooh!

Сега да си кажа.... Започнах да "капя"! Тоест започна да се отделя коластра вече и днес цял ден ми мокри... май ще трябва да започна да слагам подплънки....

Друго какво да ви кажа.... Ремонта е още до никъде, но днес нямам майстори hahaha! От утре май ще започнат с реденето на плочките и до седмица и малко ще имаме нова баня... тоест майка ми ще има, а за мен остава гигантското чистене на гадния прах! Е поне ще направя едно наистина основно почистване на апартамента.....

Я да ви питам аз... Какво мислите за пренаталното възпитание?

Иначе от няколко дни уча гръцки. Нали си имаме дядо грък и трябва детенце да се научи да разговаря и с него... Та аз сега уча и после с бебо двамата ще продължим. А дядото е много доволен, и въпреки че няма да имат кръвна връзка е много щастлив и няма търпение вече да се роди бебко и да дойдат да го видят!

# 123
Относно контракциите-при мен може би от няколко дни има едно леко натежаване на корема, не знам дали са контракции, не са болезнени и са 1-2 пъти на ден и то не всеки ден. Не съм пила нищо, въпреки, че док ми изписа последния път профилактично магнезии и каза да пия по едно хапче, ако ме заболи корема или се стегне.Мисля си обаче, че е имал предвид по-сериозни болки и контракции, повече на брой и затова не съм пила до сега.Надявам се, че съм постъпила правилно.Онзи ден за 5 мин. някъде усетих една, не силна и тъпа болка ниско долу, но понеже до сега не беше ме болял нито корем, нито там ниско долу, се притесних и изпих едно но-шпа, болката отмина след 5 мин някъде от само себе си, не от хапчето разбира се, защото то не може да е подействало толкова бързо. Привечер, може би докато вървях малко по-бързо леко ме заболя пак, но докато се усетя за минута-две и отмина. Реших, че ако се продължи на другия ден , ще се обадя на док, но тя не се появи отново и се надявам да не е било  нищо сериозно и да не ме навестява пак, все пак сме бременни и е възможно да ни позаболи тук-таме по някой път, стига да не е много силна болката или да е много продължителна. Така поне си мисля аз.Това е при мен положението...

# 124
момичета никой не ми е отговорил за контракциите-това означава ли че още нямате(аз сьм 18 седмици и 3 дни и от няколко дни имам по 3-4 на ден,неболезнени,но неприятни) Притеснявам се че е прекалено рано(знам че подготвителните започват по кьсно...)

Съветвам те да говориш с лекаря ти следващия път, като отидеш на консултация. Аз лично изживях пълен кошмар с тези контракции. Започнаха още от 12-13 седмица и постепенно ми се увеличиха и като брой, и като сила. Въпреки че пиех голяма доза магнерот, стигнах дотам да не мога да извървя 5 метра сама от стягането в корема. Оказа се, че и разкритие леко съм получила. Докторът ми нареди да съм в пълен покой. След 2 седмици лежане и шепа лекарства 4 пъти дневно (пия Магнерот, Гинипрал, Но шпа и Бусколизин), сега вече съм добре и почти не усещам контракции. Разказвам всичко това не за да ви плаша, а напротив. Контракциите могат да бъдат много коварни, но важното е, че могат да бъдат преборени! Това е нещо, което не знаех със сигурност преди 3 седмици и се побърквах от притеснение. Сега вече съм спокойна. Затова и съветът ми е да се прави консултация с лекар при всяко съмнение - навременната намеса може да бъде безценна  Peace

Jeny, почти съм изхвърлила солта от менюто си, дано помогне!

Деси, чакаме добри новини от изследването!

Мен често ме боли коремът при разходки - една тъпа болка на мястото, където преди бяха яйчниците. Не знам на какво се дължи, но гледам да не се стресирам - просто сядам на най-близката пейка и чакам да отмине. Споделих с доктора, но той така и не ми даде обяснение на какво може да се дължи...

Мууни, и на мен почти не ми растат косми - правя кола маска на 2 месеца веднъж. Едно от големите предимства на бременността! Не знам точно на какво се дължи, но вероятно има някаква връзка с промяната в хормоните. За сметка на това пък от както съм бременна, ми излезнаха косми по целия корем и картинката никак не е приятна. Не знам каква е причината, но се чувствам като мъж  Blush

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 12:43 от First expectation

# 125
Tuncho, относно контракциите - и аз имам някъде от около 16-17 седмица.Отначалото даже не знаех ,че имам, докато бях на преглед докторката ми каза"Сега имаш контракция", а аз нищо не усещах.След това обаче като си втълпих и започнах да ги усещам.Сега като се притесня за нещо и ми се стяга корема.Ходих на двама лекаря ,които казаха ,че нямам разкритие и не долавяха в момента на прегледа контракции, но моето притеснение си остана.Голяма съм паника. Пия магнезий и гледам да не обръщам много внимание, всички казват, че след 5-тия месец са нормални.Мен понякога ми се стяга корема и усещам лека болка, но отминава за няколко секунди..Днес пак съм на преглед, за да видя какво е положението и как е бебето.Явно през  тази ми бременност ще съм паника и ще ходя през 2 седмици на лекар, за да съм спокойна.Явно при много бременни се появяват контракции, но все пак е добре да споделиш на докторката си и тя ако прецени да ти изпише магнезий. Hug

# 126
  • Сф
Здравейте!!!:))))))
По повод кварталите- аз съм в Борово и се присъединявам към групата на южните кварталки в южния парк Laughing
Иначе днес бях на преглед-всичко е наред, лекарката каза, че е много доволна, всичко е наред, но за съжаление...нашето бебче ше се окаже много срамежливо, изобщо не се и обърна да ни полгедне или по-скоро е непукистче като баща си smile3532
беше през цялото време с гръбче към нас и си смучеше пръстите, но таткото беше много щастлив, защото влезе с мен на ехографа и му беше много интересно smile3521 Но на 17 да се на дяваме на 3д да ни кажат какво сме Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Иначе за ремонтите-ние даже не сме и почнали, нямам и идея какво ще правим, стята, която е за бебо е пълна с кашони, куфари, дела на свекър ми, лека му пръст, дъската за гладене и абе-егати склада ooooh! отделно паркета на входа на стаята липсва, защото тръбите на парното хи минават под пода и там един смотан майстор беше спукал тръба и вдигахме паркета и още не сме го оправили...
НАй-лошото, е че в нашата спалня няма и един свободен сантиметър за легло на бебо, а детската е срещу спалнята, но незнам, дали мога от първия ден да не спи при мен, според мен не се прави така... а в детската няма място за легло за възрастен...ужас, сега се замислих за тези неща и се изприщам, ама моя ТЕФАЛ(тя мисли за всико) -мама, ще я хвърля да мсили идеи hahaha Joy Дано двете ни глави мислят по-добре, че нашия тати, ако на плейстейшъна има игра за реднене на стаи,само тогава би се включил smile3534

# 127
  • Пловдив
.... моя ТЕФАЛ(тя мисли за всико) -мама, ще я хвърля да мсили идеи hahaha Joy ......
smile3532Много се смях на това.И аз имам Тефал.Много си я обичам моята мама и не мога и ден без поне да я чуя.

Тунчо,извинявай,че не ти отговорих,но толкова много пишем,че ми става мазало в главата Crazy.Аз имам контракции много отдавна,още от началото на 4-тия месец,но не са болезнени,а точно тези подготвителни контракции(Бракстън-Хикс).Предният път ги усетих чак в 6-тия,7 -мия месец,но всяка бременност е различна.Ако броят им е до 10 мисля,че няма проблем.
Понеже с предната бременност от 3-тия месец имах такива болезнени,за които говори First,също ме тъпчеха с Но-шпа и Магнерот и не можех да мръдна.Много е неприятно и така те стяга корема,че и крачка не можеш да направиш.Мисълта ми е ,че има много видове контракции и говори с лекаря си,за да може ако има нещо нередно да се вземат от рано мерки.
На мен ми казаха,че съм имала ''нервна матка'' newsm78,защото бях попитала лекарката дали е нормално постоянно да ме боли така ниско долу.Незнам дали има връзка,но родих 3 седмици по-рано от термин(и 2 седм. по-рано от реалния,защото съм с къс цикъл и ранна овулация).Би трябвало да можеш да различиш подготвителните контракции.Понеже с тази бременност нямам и помен от болезнени контракции,чак ми е странно как може да си бременен,а да не те боли корема.Явно матката ми се е успокоила. Mr. Green

Хайде после пак.....

# 128
Mirkam, благодаря ти за обяснението за контракциите ти. Май и аз ще се окажа с нервна матка...Само се притеснявам, че стия притеснения, бебето горкото може да стане някой нервак....Вие мислите ли,че има връзка ?

# 129
  • Лавал-Пловдив
Здравейте,  Heart Eyes
Четох четох и вече забравих какво исках да кажа  hahaha
За болките ниско в корема и аз ги имам, имах ги и с предните бременности, онзи ден казах на док, но тя не обърна много внимание - каза, че е нормално от нарастването на матката. Абе тук всичко е нормално - даже 40 градуса температура, ама ....
Времето при нас продължава да е лошо - вали и е студено, добре че днес децата нямат училище и ще сме си вкъщи да се гледаме и да ми помагат да чистя.
Добре дошли на всички нови мами - живи и здрави да сте
На Пловдивската група много завиждам, че ще са в Хепи  Sick Close Аз живея на 6 септември блока точно над сладкарница Неделя и често наминавах към Хепито.  Cry  Като се сетя за салатите им... Ще чакам снимки момичета
Приятен ден на всички и да ви се случват хубави неща, а лошото да е зад гърба ви.  Hug

# 130
Питам се дали т.нар. "нервна/възбудима матка" е такава заради емоционалното състояние на мама или просто си е физиологична особеност?

Miracle, не знам дали се отразява на бебето по този начин. Това, което знам, е че големият брой контракции води до намаляване на кослорода за бебето, поради което то може да започне да изостава. Но това, разбира се, е в екстремни ситуации. Затова й е добре при по-упорити контракции да се вземат съответни мерки, а не да се чака да отминат от само себе си.

Кака Дора, ние сме почти съседки в такъв случай - аз съм на 5 мин. оттам. Някой ден може и да се засечем в квартала  Hug

Момичета от Пловдив, май много мами се канят да гледат снимки от нашата срещичка, та да попитам все пак - някой смята ли да носи фотоапарат? Аз не мога да взема, че моя го дадох на брат ми миналата седмица и така и не съм си го получила обратно...

# 131
Ние се разходихме за половин час и бързо се прибрахме, че много топло стана.

Джени, мерси. Разходката бе приятна,но кратка. А Еми-Бадеми...хареса ми. Една приятелка от София пък я наричаше Емка-Семка, защото майка й яде семки с килограми. А тук колко ми липсват няма да обяснявам. Взимам си едни папагалски от Андора, но не си е работа. Mr. Green
Моето куче снощи ми приви мирезии. Нарочно се изпика вътре, защото я изгоних от дивана! Shocked Полудях, сутринта случката се повтори....двойно полудях! Сега е изгонена навън да се оправя в жегата като напече след малко на терасата. Принципно ми е много добричка, нямам проблеми с нея, но и то душа носи, явно съм я "обидила"... Mr. Green Как ме тресат нервите, само Ема ме спира да не я закарам при нашите приятели на двора... Въпреки, че знам, че няма да издържа без нея, ама като ме ядоса съм способна да й сложа ножа. Whistling

Мегс, поне вече си наясно с количката. Peace Търговски трик се оптват да правят. Лошото е, че има хора които не са на ясно и се подвеждат.

Герчо, кош дрийми, всъщност е кош за новородено. Няма общо със стол за кола. Когато купуваш комплект от кош за новородено принципно и адапторите си вървят в комплекта. Ей сега ще изровя снимка да ти покажа нагледно.

а ето това е кошница за кола с положения на гръбчето!

Бейби Мама, ако нямаш място в спалнята за бебето при вас, а си купиш количка с кош за новородено може бебето да спи в него. Това е добър вариянт при липса на място. Можеш поне 5-6 месеца да го използваш! Peace
А това с Тефал направо ме разби. Joy

# 132
  • Лавал-Пловдив
Кака Дора, ние сме почти съседки в такъв случай - аз съм на 5 мин. оттам. Някой ден може и да се засечем в квартала  Hug

Може ама след около 2 години  Blush тогава предвиждам да посетя България. На мен цялото ми семейство е на континента Северна Америка, така че не ме влече толкова към къщи  Thinking

# 133
Привет момичета!
Аз днес не успях да отида на лекцията в ЦУМ, защото малката я хвана стомашно-чревно разстройство и е един малък ужас.
Контракции и аз имам, но не са болезнени, просто ми се втвърдява корема и заема формата на бебето. И с предишната бременност имах много и на 2 пъти лежах на системи с Магнезий, а отделно от това пих и Гинипрал, който е много гаден.
Бейби Уан, и аз съм от Люлин 5, а до скоро бяхме в Изток на една ръка от Борисовата градина.

# 134
  • София
Колко много сте изписали от снощи Crazy, досега ви четох..
За квартала, аз още съм в Студентски град, но ни предстои местене в апартамента ни в Младост 2, дано има мами и от там  Wink. От сутринта досега се разправях с майстори, но поне вече ни сложиха климатика и уредите в кухнята също работят.. С това ново строителство е толкова трудно, от 1 година все си мислим, че ще се преместим, и все чакаме ток, вода и разни такива  #Cussing out
За контракциите, не знам дали съм имала  Embarassed, не знам как да ги различа от тежестта в корема след ядене на много плодове например  Rolling Eyes, но пък така или иначе пия магнезий от 1 месец заради болезнените крампи в краката вечер.
Аз пак ще се захващам с учебниците, че днес много изостанах. Хубав ден на всички, въпреки времето навън  Hug!

Общи условия

Активация на акаунт