Фотография # 37

• 19 839
  • 464
  •   1
Отговори
# 375
Аз се опитах да снимам Лили за онзи конкурс с дървените играчки, но абсолютно нищо не се получи. Тя и за две секунди не искаше да стои на едно място, играчките само ги хвърляше, а аз през това време се чудех как да закрепя някакъв фон. Пълен ужас беше и се отказах.

# 376
стоте летни не започваха ли с астрономическото лято? иначе, флай, твоята е много лятна и весела!

# 377
Ето групата за летния проект, 93 дни се падат, ако ще сме точни по астрономическото лято в нашата част на света  Mr. Green - от 21 юни до 21 септември.

Изпратих покани на който поиска да се включи, но не мога да поканя хора, които не са ме включили като контакт (Ели, теб например не те виждам):
http://www.flickr.com/groups/not365/

Групата е затворена, за да може да се показват спокойно детски снимки. Сложила съм няколко "дискусионни" теми, които представляват идеи за снимане, не са задължителни, но са много общи и неизбежно ще имате такива снимки. Направила съм я така, че общия пул от снимки да е скрит, а дискусионните теми да са отворени, за повече коментари.
http://www.flickr.com/groups/not365/discuss/

Ако имате още идеи за теми, казвайте, 21 юни се пада в неделя, тогава я започваме.

# 378
мишолона, страхотни теми! да не забравяме и морето, плажа, сред природата, неща от тоя род. Simple Smile

# 379
Мишолина, честита победа в конкурса, честито и на другите двама подгласници!
Малена, стига с тая скромност, нали знаеш, че тя е за хората, които нямат качества, а ти си имаш в изобилие Peace
Добре дошли на новодошлите, също.
Флай, много е лятна,  харесва ми.

# 380
Ели, може да е в студио, а може и да не е.
според мен по-скоро не.
Мисля, че е отделна обработка на полето и на телата.
На полето има много контраст и затъмняване.
телата са или с рефлектори или с със светкавици.
Житото зад хората, мисля, че е изкуствено замазано

На втората "копринения" ефект е от дълга експозиция. живото го е духал вятъра

За 93те дни ще се включа с удоволствие

# 381
raly сега разбирам, точно това исках обработка като ефекта от удължената експозиция, и за пореден път се убеждавам , че от природния фото шоп по добър няма Hug

# 382
Мишолина много ми хареса оформлението на темата Peaceще се вклуча с удоволствие и с интерес ще следя всички фотографии Hug

# 383
Радва ме интереса; дано си довършим проекта със същия ентусиазъм  Laughing

Добавих тема специално за морето. Има една по-обща (картичка от....), която е подходяща за всякакви снимки от планини, езера, градове, и т.н. Добавям още една, "усещане за лято" - където Флайбъл да включи краченцата от вчера  Sunglasses Давайте, ако има още предложения.

Не можем да обхванем всичко; ще има снимки "без категория." Тях просто включвайте в общия пул, и все пак и тук продължаваме да показваме снимки.

# 384
E.L.I , този ефект който търсиш се получава само при снимане на ечемик, а не на жито. И двата примера които си показала са ечемик. Той има по- дълъг осил и по тънки и дълги стебла които при лек ветрец се накланят и се получава този ефект, който ти търсиш.

Ето това е ечемик

а това е жито

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 13:13 от шоши

# 385
Шоши благодаря за изчерпателния отговор Hug
А бихте ли ми казали според вас как най успешно се добавят облаци в пейзаж, мъчех се с няколко урока, но все неуспешно, уж двете снимки са с еднакви размери, а после винаги облаците ми идват на половината снимка Cryнищо не мога да направя никога Rolling Eyes

# 386
Добавям още една, "усещане за лято" - където Флайбъл да включи краченцата от вчера  Sunglasses Давайте, ако има още предложения.

Много благодаря !   bouquet
 Понеже избързах ( не съм го прочела това за старта  Embarassed ) , моите дни ще са 100.  Laughing
 Хайде повече светлина в обективите и много на фокус !

шоши, благодаря за ценното инфо. Личи си кой снима по поляни и кой само се кани .  Crazy

# 387
ели, как така ти идват на половината снимка? с ctrl + t можеш да намалиш, или уголемиш размера на снимката, която си сложила отгоре (докато го правиш, винаги дръж шифта натиснат, за да се променя размера пропорционално). иначе не знам как се слагат облаци. ще ми е интересно да покажеш някоя снимка.

# 388
Eli, може да е еднакъв размер и различна резолюция? Предполагам наслагваш небе с облаци върху снимка без?

# 389
ели, как така ти идват на половината снимка? с ctrl + t можеш да намалиш, или уголемиш размера на снимката, която си сложила отгоре (докато го правиш, винаги дръж шифта натиснат, за да се променя размера пропорционално). иначе не знам как се слагат облаци. ще ми е интересно да покажеш някоя снимка.
Е това е Hug
ЗНАНИЕТО Е ЗЛАТО са казали хората,от толкова време се мъча и се тормозя с това, а то било елементарно Hug Hug Hugблагодаря много  Hug
мишолина точно така имам някои красиви пейзажи но без облаци и реших да потренирам върху тях за да ги поразкрася и да се науча все пак Hug

Общи условия

Активация на акаунт