Фотография # 37

• 19 830
  • 464
  •   1
Отговори
# 405
благодаря за хвалбите Simple Smile момо, ще трябва да се съберем някоя бяла вечер да си премерим гласовете сладки загорски Joy
танзен, имаме и видеокамера, макар че много рядко  я ползвам. повече ме влече фотографията, въпреки че после ми се гледат смешките на Кайо на видео повече от снимки. той не дава вече да го снимам така или иначе ....

чаушев, жълтурчето ако го кропнеш? виждат се отстрани ръката, която го е държала, разни други неща, зеленко. споед мен изисква повече изчистеност кадъра, понеже е доста контрастен и чист в средата. да не ме намразиш сега, че съм претенциозна фукла. аз китки не умея хич да снимам

# 406
калина, ще трябва Simple Smile

днес имахме прекрасно време и ходих до плажа. с китака (и с тотална липса на знания как се снима и обработва пейзаж) толкова:

и останалите:
http://www.flickr.com/photos/34189906@N08/

# 407
Кой ти е китака? Хубави снимки Simple Smile

Аз търся 18-55VR, китовия на Д80, ако някой има да продава - да свирка Simple Smile

Мишолина, много сладък щастлив Антон Simple Smile
/Малко с clone stamp- а трябва да дооправиш нещата от ляво/

Шоши, много са ти Артъ натюрмортите Simple Smile)), харесват ми!

Чаушев, в Фликр ти писах направо.

Калина, браво на Кайо, мамина подкрепа в закупуването на обективи   Laughing Heart Eyes

# 408
Калина, вече знам при кой ще си пращам детето на обучение като му дойде времето Joy Надявам се и за ново тяло да провеждаш същия курс на обучение, не само за обективи Mr. Green Joy

# 409
Две-три цвекета за цвят.

Това не е за лятната серия, нямам толова дисциплина за ежедневно снимане.  Laughing

Чаушев, би ли поствал малък размер на снимките тук с линк към адреса им във фликър, по-удобно е за четящите и списващите.  Wink

Примерно: [урл=адрес на снимката в голям размер][имг]адрес на снимката в малък размер[/имг][/урл]
Вместо урл - url, имг - img.

# 410
Калина, вече знам при кой ще си пращам детето на обучение като му дойде времето Joy Надявам се и за ново тяло да провеждаш същия курс на обучение, не само за обективи Mr. Green Joy

Апо, ще го научим и твойто чаве. Само да кажа, че тук аз нямам нищо общо  с шопинга. Кайо е свикнал да ходим с една огромна чанта с обективи, но напоследък ми тежи, и детето искрено се изненада защо имаме само 2 обектива (единия даже  беше скрит, не знам как го отгатна, сигурно еши, че е обидно да се ходи само с обектива на камерата закачен Joy ) та реши да предложи да купим повече. то не е живот само с 2 обектива Joy

free,  преди 2 страници беше споменала за маските, че не ги ползваш.
аз пък предимно тях ползвам и са ми супер практични, та да споделя как. обясненията ми ще са много повърхностни, обработвам снимки от преди 2-3 седмици (което прави ок 150 снимки обработени идентично, та никак не съм експерт)

маските ги ползвам когато искам да направя дадена корекция само на определена част от снимката. преди за това ползвах селекция, и понеже ми беше трудна, изобщо не я ползвах.

ето стъпка по стъпка:
Отварям нов слой, който копира всички видими слоеве с  Shift, Ctrl, Alt + E (огромни благодарности на Ралица !!!). променям цялата снимка, и после добавям маска (долу дясно, едно квадратче с кръгче по средата.) маската автоматично е бяла.

ако искам корекцията да засегне по-голяма част от снимката, оставям БЯЛА маска и след това с ЧЕРНА четка (регулирам мекост и размер  с десен клавиш) рисувам върху малкото части, които искам да останат незасегнати от корекцията.
ако искам да намаляла силата на корекцията, намалявам опасити на слоя.

ако корекцията трябва да бъде само на малка част от снимката (например искам да махна зеленото от лицето само или да изсветля малко тъмната половина на лицето), тогава ползвам ЧЕРНА МАСКА с БЯЛА четка. това става така:

1. правя корекциите
2. кликвам на иконката с маската
3. с Ctrl+I сменям бяла маска в черна.
4. отивам на четка и си определям размер, мекост (гледам с по-меки да работя, да няма рязка граница, обикновено го ползвам за леко изсветляване на лицето). ако четката е неподходящ цвят, я сменям с "х". (да стане от бяла черна и обратното).
после рисувам върху зоните, които искам да бъдат коригирани.

обработвам на един лаптоп без мишка, само с тачпед и гледам да ползвам клавиши максимално. ако имате някои любими клавишни комбинации, които ползвате често, ще се радвам да споделите.

# 411
Кали, почепката от мене - бири, мохито, квот речеш.  Hug Mr. Green Hug Много, много благодаря за този ти труд.

# 412
Аз работя предимно с клавишни комбинации .
Изписани са срешу самите функции във фотошоп.
Можете да си зададете удобни за вас комбинации от edite - keyboard shortcuts.
В тази опция са и всички зададени по дефолт комбинации.

# 413
 Free Soul , маковете ти са чудесни! Как постигаш този червен цвят ? Моите стават едни такива с оранжев отенък  Confused

# 414
само заради вас щтракнах едни макове да видим цвета Simple Smile отиваме на фото ваканция, доскоро, ще се отчитам и/или срамувам след 15 дни!

# 415
Шоши, мерси.  Simple Smile Маковете си излязоха така. Мисля, че се дължи на обектива и на сутрешната светлина.   Thinking В оригинал кадърът си е такъв, само малко по-блестящо е червеното.

# 416
Някой може ли простичко да обясни как се намалява само определен цвят в снимката? ама съвсем простичко, че не разбирам почти нищо.

напр ако искам да направя бузите по-малкочервени, или да махна злеени отсенки по ръцете ? (това да е само в тази зона се прави с маската, но не знам как се намалява цвета)
със риплейс калър ли, с криви ли, със селектив калър ли.
ако е някое от тези, може ли степ бай степ?

много бблагодаря предварително.

# 417
  • София
Калина, аз го правя със сатурацията, най-вече, когато имам много ярък цвят и искам да го смекча; или пък с колор баланс, когато имам примерно нежелани отенъци по кожата и т.н. И двете са на Image-Adjustment.

# 418
Ако искам да намаля сатурацията на даден цвят - desaturate

ако искам да махна отсенка  - image - adjustments - selective color
или с  - image - adjustments - color balance 
зависи вече от типа цвят който искам да махна

всичко това го правя върху нов слой /любима клавишна комбинация за нов слой /cntr+J/  и с маска

Друга любима комбинация cntrl + alt + Z - връща те назад с по една стъпка

F9 - показва палитра  actions

при задържане на клавиша интервал се появява ръчичката и мога да местя снимката без да сменям инструмента.

тези са най-използваните от мен на първо четене..трябва да видя кои други, но и аз гледам да ги уча, че много време пестят.

# 419
Пълни списъци с комбинации на keyboard shortcuts за всякакви версии и операционни системи, голяма хубавинка за такива като мен, които не знаят къде да ги търсят иначе Mr. Green http://morris-photographics.com/photoshop/shortcuts/

Общи условия

Активация на акаунт