МАРТенче сладко се разхожда доволно с мама и татко!

• 11 783
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
eй, ама вие не спите ли????
Аз умирам за сън. Елия снощи си изпапа всичко и в 4ч само мрънкаше, та сложих бибата и те си заспа (даже и вода не искаше). Да ама от 6ч та до преди 30мин си хранихме (на час по лъжичка Laughing) и сега пак заспа.
Моя милост пие кафе и след като се събуди за новото папане към 10 и 30ч ще се захващам с  newsm79 wash hang
Днес и ние ще ходим на пазар за папо на малката, че нищо чудно и синия да се свърши, а имаме само 2 кутии (ние купуваме наведнъж по 6-7).

Шу много красива булка си била.   bouquet

За братчето на Марина- и аз като си писах с нея каза, че му трябват дрешки и обувки. Аз обещах да видя нещо от моите братчета, но те носят от 42 до 44 номер. Но обещаха ако някой има нещо излишно да дават. И въпреки това не може да разчитаме на 100% така че най-добре е със събраните парички да купите нещо на детето.

Хайде от нас лек и усмихнат ден  bouquet

# 166
Зеленко, в това време ние няма да рискуваме. Рая тази сутрин плака чак, че и запушен носа - в понеделник сме при педито. Sad

Ето ма и гат са женя Mr. Green  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=286137&pid=12589393

Леле, Шу, много ти отива руса коса... прекрасна булка си. Аз нямам смелост да проверя как ще изглеждам руса. Wink

Леле, че сладки бебоци, бе!
 Тони, гукащата Рая е за изяждане. Не знам как се удържаш.

Не се удържам - не спирам да я мачкам. Peace

Съжалявам за кърмата.... дано възстановиш липсите.

# 167
Шу, много е сладка Рая! Heart Eyes
На колко години е братчето на Марина? newsm78 и кой размер дрехи носи?Питам, щото брат ми е на 14 год и може да намеря нещо, ако е на тази възраст.

# 168
  • София
Шу, няма да те запознавам с мъж ми, че ще му езтекат лигите по тебе....Определено вече имам стимул да посетя фитнес залата....А малката е много сладка, пу-пу

И мойта убавица тази нощ в 4 ни прави театро....Умирам за сън, но слава богу, малката се закроти, че то беше реване чак таткото скокна да види какво става...

И за ви развеселя малко: снощи към 23 часа гледам моичкият се опитва да отнесе плувката и му казвам "Да не би Морфей да ти изпрати СМС?", а той ми отговаря "Не, набра ме и ми затвори" Joy Joy Joy

Белла, братът на Марина е висок 172 см и е на 18, само това знам

# 169
  • София
Мамита, тук вали - срещата СЕ ОТЛАГА!

Обобщение на организацията за МАРИНА (marina21andreeva) - има малки уточнения и промени спрямо предното ми писане!

ТЕКУЩО:
За Марина от Ремедиум: лекарство за Марина - за 2 седмици, мокри кърпички, Памперс номер 4, АМ (Фризовом) - пратени пари на Шу - 30.05.2009 г.
Неща от първа необходимост за Марина и брат й: дрешки за братчето (172 см., 18 години)

ПРИНЦИПНО:

1) Който иска да праща пари, с които да напазаруваме неща, нека ми пише ЛС, ще дам данните за сметката, в която събираме пари, но да посочи и мейл за връзка, за да пращаме отчет за купеното. Ще разчитам АЗ лично да пращам сметката, за да мога да коригирам списъците за отчетите както е редно и в тази връзка моля да не си я разменяте по между си, а просто да ми пускате ЛС. Ще гледам до 24 ч. да отговарям на всяка цена.

2) Който може да се ангажира да купува неща, нека се обади - може и на първа страница да сложим списък. Ето идеи за магазини до момента:
- Вис Виталис (Тони_ст)
- Даяна и Ники - борса за дрешки (Вероники, Шу, Глафира може да дойде заедно с някого)
- Джъмбо (беба)
- аптеки Ремедиум за козметика и лекарства - най-евтини са! (беба - Тати, Шу - Тати - ползва отстъпка до юни вкл.)

Който (ще) пазарува за Марина - АМ, лекарства, да каже кога и къде да се видим, за да дам пари (събрани са 215 лв. до момента)!
Може в темата, на ЛС или по ГСМ. Повечето софийски мами ми имат ГСМ, но ако го нямате, пишете ЛС.
Мога да пусна парите и по банкова сметка  Mr. Green

3) За адреса на мамата за пращане на колети: който го иска, да пише ЛС на мамата или на Глафира. Да не го публикуваме публично, а да си го разменяме само на ЛС - да не го пишем из темата, че четат всякакви хора.

4) Който желае да дава неща, а не пари: ще събираме накуп и един ще носи: благодарим на Глафира за ангажимента!

5) Примерен списък за неща, дописвайте и вие:
- памперси (номер 4)
- мокри кърпички
- АМ (25.05.2009: още 1 месец МАЛТОФЕР)
- прах за пране
- бебешка козметика - ИМА ДОСТА
- алергично ли е бебето - за Пентаксим? - СЛОЖЕНА ВАКСИНА ПО ЗК

- бебешка аптечка - Панадол, за почистване на нослето, термометър... -
ИМА
- дрешки за бебето - 57 см. и 5.700 кг. към 24 май, без бодита, че има много
- лекарства за мамата: Пресинекс/Миринин (чакаме уточнение на точното описание, защото се оказа, че има различни видове)
Марина: Лекарството ми е Минирин таблети, но ги няма, казаха след края на месеца (май). Сега са ми дали "мостра" Пресинекс спрей, който има слаб ефект, но е по-добре от нищо
- дрехи за мамата (висока 147 см.) (Кремито е от Димитровград)
- шампоан, сапун и прочие за мамата (Вероники)
- играчки
- дрехи и учебници за братчето на Марина (172 см., 18 години), раница

# 170
Добро утро,мамчета!
Мааллииии,много пишете бе.....докъто спи малкия чета и в момента в който почна да пиша и той скача-ми наспало се е детето Mr. Green
Daytona-добре дошла Hug Hug Hug
Зеленко,ако бях в София щях да дойда на срещата Mr. Green,ама я на в Пещера съм Twisted Evil,чак яд ме хваща Close
glafira,определено се смях сама сега Joy Joy Joy
Малко по-късно и аз да се включа с отзиви от моето педи.Много съм доволно от нея HugВинаги когато и се обадя си отговаряи при необходимост идва.Много е готина и не съжалявам за избора.
И мен операцията чат-пат ме приболва и придърпва,ама не и обръщам особенно много внимание.
Айде сега аз да питам мамите дето вече захраниха своите бебоци:
1С какво сокче ги захранихте?
2По колко мл първоночално давахте?
3Как се увеличава дозата?
А пък също ще съм благодарна да ми дадете линк да почета малко  Mr. Green
Ама наистина са ни много хубави бебчетата,направо да ги испапка човек Hug Hug Hug
После и аз ще се опитам да кача малко снимки Wink....дано да успея Mr. Green

# 171
  • София
Нани, на нас педито ни каза да започваме със сок от череши, първия ден една лъжичка, ако й понесе всеки ден да увеличавам с по една лъжичка, докато станат 30 мл

# 172
Ей супер,баща ми има череша на градината и утре ще бере smile3521Ще го пробвам,пък дано го понесе добре Whistling
Питам защото миналия месец педи предложи да му давам вече сокчета,ама аз и казах че искам да изчакам още малко,и тя се съгласи жената.Пък този ът си забравих да я питам Blush
Мами вашите бебчета засиняват/захласват/ ли се??? Моя пич редовно го прави тоя номер,и докъто не му духна в устата не се оправя-уЖасТ

# 173
  • София
 Здраавейте Wink
 Жалко за отложената среща, ама в това гадно време..
 Вчера бях на среща на класа и за пръв път оставих Влади, бях изцедила достатъчно кърма, но свекърва ми му дала от замръзената, а моето лакомниче си цокнало без да се мръщи 100мл. И в тази връзка искам да попитам за кърмените бебета нормално ли е да изяждат по-малко от колкото трябва за месеците, в нашия случай 120 newsm78
 За педиатърката аз лично не мога да се похваля, не я харесвам. Не се е налагало да и звъним извън работно време. Много е хладна, нелюбезна и припряна и ще я сменим. Уж ни я препоръчаха, но по мое мнение един педиатър трябва да е усмихнат, дружелюбен, приветлив и отзивчив. За нея може това да е поредното бебе, но за мен е единственото и искам някакво отношение. Дори и направление за гастроентеролог не даде и си ходихме на частни прегледи в Токуда, а самата тя установи рефлукса..
 За Марина - какви размери носи братчето и на панталони и на блузи или на лични да я питам..май така ще направя?

# 174
Мерси мерси Flutter, точно се чудих дали пак да се направя руса.

Минирина сега го издирвахме, че бил свършил в търговците на едро и открихме общо 4 опаковки в Ремедиумите, две от които са запазени вече за нас Peace

За количествата - Яна яде много различно, сутринта изяде 150, а сега с триста зора и след 4 часа изяде 100мл.

Зеленко супер си Hug, като пристигнат ще отидем на пазар, мисля да купя: 2оп.Минирин; 1 пакет jumbo памперси 4; 2 кутии Фризовом; 2 кърпи и шампоани и балсами ( дано ми стигнат парите) newsm78

# 175
  • София - Рим и обратно
Шу, много си красива на сватбените снимки, а малката Яна на теб прилича, мноооого хубаво дете  Heart Eyes

Абе не трябва ли със зеленчуково пЮре да се почва захранването  newsm78

Рила и ние бяхме така с коликите, спеше върху мен, а аз полуседнала и като се събудя схваната ooooh! На мен пък ми носеха капки Лефакс от Германия, само те помагаха, в комбинация с Колийф. Но вече отдавна не й давам нищо. Сега пък друго ме тормози - непрекъснатото й връщане. Има дни дето се преобличаме по 10 пъти заради това плЮене. Има ли други като нас Confused

# 176
  • София
 ЛЮБИМА и ние бяхме така. Отидохме на гастроентеролог и ни предписаха позиционна терапия и хранителен режим за мен - т.е бебето лежи само под наклон - матрачето повдигнато на 30-40 градуса, в шезлонга и количката - също. Аз трябваше да се откажа от млечните продукти. Сега Влади повръща съвсем по мъничко и то не на всяко хранене.
 Шу, много красива булка си била Simple Smile
 За сокчетата - защо бързате? На нас гастроентероложката ни каза сокчета чак след 6тия месец newsm78 Преди това храносмилателната система не била подготвена. Не искам някого да обидя, просто искам да чуя и друга информация Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 11:02 от *Elle*

# 177
Здраавейте Wink
 Жалко за отложената среща, ама в това гадно време..
 Вчера бях на среща на класа.
Ели, да не си съученичка на мъж ми? И той снощи ходи на среща на класа... Joy Ще падна от смях, ако сте били на едно и също място... Laughing

ЕДИТ: сега видях, че си доста по-малка от нас, та няма как да си му съученичка, но самата мисъл си бе забавна... Peace

Абе не трябва ли със зеленчуково пЮре да се почва захранването  newsm78

Има дни дето се преобличаме по 10 пъти заради това плЮене. Има ли други като нас Confused

От всичко, което изчетох последните седмици за захранването /докато бяхме на консултация, чух че педиатърката ни дава наставления за захранване на 5 месечно бебе също със зеленчуково пюре/ съм на същото мнение - захранване със зеленчуково пюре, след това месно и накрая с плодово пюре. Сок, ако изобщо давам ще е след първата годинка на Рая. Не мисля, че накиселяващ сок ще и щади коремчето и като стане на 20 години няма да има проблеми с гастрит, колит и прочие стомашно-чревни проблеми. Peace

И ние от това прословуто плюнчене се преобличаме по 3-4 пъти на ден...голямата плюнка сме я кръстили с баща и. hahaha А иначе връщаме по-малко когато ни е в повече папкането, но не е постоянно.

# 178
Любима и Илийката беше от повръщащите бебета,ама педи изписа Фризовом и сега всичко е ок Peace
ШУ,супер си Hug Hug Hug....,а аз и мойто мило сме на предната снимка Mr. Green
И таковата....,че ще купуваме подаръци за 1юни е ясно,ама какви -играчки или дрешки....дайте идея Praynig
Пък ние отиваме на разходка newsm44-тук не вали Twisted Evil

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 11:12 от nani_v

# 179
Шоу ,твоето дете има нужда от помощ,а ти купуваш на мен .Аз не мога да приема този жест.,тази саможертва.

Общи условия

Активация на акаунт