Отговори
# 90
Момичета,днес реших да пробвам рецепта за питка за прощъпулника на Мария. Взех я от тук: http://www.mamaibebe.com/?id=393
и резултата е това Embarassed: . Малко повече мирише на сода ,но пък е вкусна. Питам се дали ако заменя содата с мая в рецептата пак ще се получи Thinking. Или да намаля количеството сода newsm78
А това: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=295522&pid=12602170 е първия подарък на Мария за утре Grinning.
Честит имен ден на всички,които празнуват днес.  bouquet
И всички болни дечица да се оправят ,че 1-ви юни наближава Hug.

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 19:00 от Midi4ka*

# 91
  • София
Здравейте Simple Smile
Мидичка, ние с теб да не сме се разбирали че не помня.  Laughing И ние днес да пробвам да замеся питка за прощъпалника и.....направо го направихме. Моя Убостник си опипа почти всичко ( т.е. ще разбира от всичко  Mr. Green), иначе си свали на земята първо мишката ( т.е ще става компютържия като майка си  Mr. Green), а после взе да си подритва топката ( т.е ще е футболист като дядо си). Кое от двете финансово ще ни е по-изгодно ще мислим след време.  hahaha

Слънчи, макар и към края на деня, Честит имен ден!

Духче благодаря ти за включването. На Алекс се налага защото замята единия крак и е доста завъртян навътре. Определено каза, че трябва да се търси причина ( и смята, че има такава), щом проблема се влошава с времето. Само супинаторите каза, че няма да помогнат. Това е невроложката, при която го водих оня ден.  Дано да не е нещо сериозно защото наистина си личи доста как върви навътре и замята. Но пък каза, че кракът си е нормално чувствителен и мисли, че може да не е хваната луксация на тазобедрената става. Затова ни праща първо на снимка и после на това ЕМГ. Rolling Eyes

Ханна искам и аз да дойда с теб следващия път.  Grinning Всичко звучи почти невероятно за нашите представи тук. А за възпитанието направо недостижимо ми се струва даже с баткото сега а за Косето направо не знам.  Mr. Green Много пипа по копчетата и все го плесвам лекичко и му казвам не и обяснявам ама Файда няма. Иначе както казва Мари, да го оставим да прави каквото си иска....ами аз набързо ще се лиша от всякакъв вид техника у дома.  Mr. Green

Хайде лека и спокойна вечер от мен.  Hug Може да намина, ако ми се удаде възможност разбира се от мъжО ми.  Rolling Eyes

# 92
Дама-честито ви професионално ориентиране Heart Eyes.
Ние утре ще видим към каква професия ще се насочи Мимето.
МАкар ,че да ми е жива и здрава само,другото само ще се нареди. Hug

# 93
  • В сънния Люлин, прибулен...
Жужу, разкошен ортопед има в Медицински център "Детско здраве" на Ами Буе. В кабинета му има ултразвуков апарат
Доктор Алексиев (се казва) - млад и внимателен, бих казала даже фин човек
Центърът работи и по НЗОК, но има договори и с други здравноосигурителни компании.
Приема със записан час.
Много горещо препоръчвам!!!!!!!

# 94
Забравих да кажа,че моята свеки явно в предишния си живот е била американка защото това с наказанието до стената и е любимия метод. А за възпитанието на японците..ами те са толкова сдухани и толкова навътре приемат всичко кажеш им нещо накриво и вземат,че се самоубият.
Питката е много хубава, а Косето хубаво се е ориентирал не е лошо човек да си е подсигурен.
Честит имен ден на всички и най-вече на малкия Емо.Много да слушка мама и тати.

# 95
  • София
Вей- мерси за информацията - зная я го този доктор- на 2 месеца ходихме да ни преглежда и ни каза ,че всичко е наред. Ако не тръгнем скоро, ще ходим пак. Confused

Честит имен ден на Емо  bouquet  bouquet  bouquet

Честити прощапулници на Мимето и Косето  bouquet  bouquet  bouquet

Имам вьпроси:
1. някой знае ли откьде мога да купя тьнко чувалче за спане
2. Кои бяха дните за крьщене

Весело прекарване на тьржеството на 1.06 Hug Hug Hug

# 96
  • Карлово
И да вмъкна един малко женски въпрос, нормализира ли ви се вече цикъла?
Я, ето ми повод да се изфукам, че още съм без цикъл  Mr. Green С Мартина изкарах 1г и 3м след раждането, сега ще да е повече. Дано!

Слънчи, честит имен ден! Ама за незнаещите /или пропусналите/ какъв ден е днес-слънчев ден ли Grinning

Мидичка, питка изглежда страхотна! Браво!

И тук да ви покажа снимки от днешния Празник на Розата

http://www.facebook.com/album.php?aid=2017271&id=1243067880&l=18350e4773

# 97
момичета, благодаря ви за поздравите за Емо!

на мен днес сутринта Фил ми каза, че Емо има имен ден Embarassed аз миналата година търсех кога има имен ден и открих няколко именни дни, ама най-популярно ми се стори на 8.11 (тогава е Архангел Михаил) и мислех тогава да го празнуваме. ама... сега се замислих newsm78 има време да помисля и като почне да разбира, живот и здраве, да му изберем един имен ден и да му го направим специален празник. ама, като че ли лятото е по-готино от зимата Simple Smile

Габи, Hug надявам се, че си допуснала неволна правописна грешка и имаш предвид да не ви мине Wink

синеочке, и аз мислех да ходим на протеста, ама... знам, че на Емо няма да му е забавно и по-скоро би се изплашил от данданията, а това все пак е неговият празник, не ми се ще да го тормозя... елате на клубче Simple Smile

за наказанията - определено не ми харесва този начин на възпитание. не съм чела нищо по въпроса, мнението ми е изградено основно от спомените, които аз имам от по-голяма възраст, разбира се. единственото, което се постигаше с наказанията върху мен беше, че се озлобявах и се стараех да правя нещата така, че да не ме хванат. никога не ми е хрумвало просто да престана да правя съответното нещо... а наказанието прав до стената ми се струва много унизително, не бих го приложила, според мен това уронва тепърва изграждащата се личност и самоуважение. ти си седиш, а детето право до стената, в някои случаи и с вдигнати ръце #Crazy
според мен е важно отношението на родителите и начинът, по който се представят нещата: смятам, че казването на някои неща с достатъчно твърд тон, нетърпящ възражения, и твърдото отказване на съответното нещо или действие може да бъде достатъчно. досега ми се е случвало веднъж да плесна Емо през ръката, щото, въпреки твърдия ми тон, много държеше да изяде един фас. в никакъв случай не го ударих силно, по-скоро го стреснах и оттогава не е близвал фас  Mr. Green.  е, случва се да вземе някой от земята, но после го хвърля със замах.
според мен отношението на родителите трябва ясно да показва границата между игра и сериозни неща, да има ясни правила, които се спазват винаги. защото отношението на децата към нас се формира от нашето отношение към тях.
стана дълго, та да не задълбавам, но в общи линии тази ми позиция не е базирана на сантименталност, просто за мен това е унижение и не искам да го прилагам върху детето си.

а по въпроса на Ане със саксията: според мен си постъпила правилно. всички цветя у нас или са вдигнати нависоко или достъпът до тях е затруднен Simple Smile по-добре да създадеш на малкото изследователче безопасна среда да изследва, вместо да го оградиш със "забранени" неща и да му се караш постоянно.

така и така се улях, да кажа още нещо Simple Smile вчера на площадката засякох една мама с дете горе долу на възрастта на Емо. значи тази мама не знам какво искаше, но постоянно крещеше на детето: "не пипай тази лопатка, не е твоя" (лопатката си стои безпризорна в пясъка и никой не си я търси), защо сега искаш да излезеш от пясъчника, не можеш ли да си играеш нормално като другите деца", "оххх, пак ли на тази люлка, не можеш да се люлееш права и аз да те държа", "охх, моника, омръзна ми от тебе", "не мога да те понасям вече, бе, дете, какво пак искаш", "не се навеждай там сега, ще паднеш" и т.н, и т.н... аз се изнервих от тези крясъци адски много, а видимо според мен детето не правеше нищо по-различно от другите деца, просто си играеше.... дали би могло да стане нормален и психически уравновесен човек от това дете...

айде стига толкоз засега, благодаря за вниманието Mr. Green

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 22:58 от Пипи

# 98
  • Карлово
Мда, Пипи, това последното ми е доста позната картинка. Все си мислех, че може би проблема е в мен, защото аз съм един непукист и като ги заведа да си играят децата на площадката, ги оставям да се овъртят като прасета, оставям ги сами да се справят във взаимоотношенията с други деца /в рамките на нормалното и здравословното, разбира се/ и почти не се обаждам.

# 99
Пипи, изчетох те с интерес и съм съгласна с теб Hug Честит ви именник, да ви е жив и здрав и много да ви слушка Hug
Слънчи, честит имен ден и на теб  bouquet  bouquet  bouquet
Жужу, не искам да си представям колко ще ти е мъчно без Сиянка
 Sad Hug
blueeyes, радвам се че всичко е наред с Мони Hug
Джули, браво за оздравяващата ръчичка на Рико Hug
Дама, честит ви прощъпулник, от всичко ще разбира момчето Hug
Ние днес изкарахме цял следобед в Мола на "Стамболийски" и си взех жестоки дънки и блузка(много им се радвам), а на Бобчо блузка на Фокс, сандалките бяха свършили, дето му ги бях взела.
Микки, много хубави снимки  bouquet

# 100
За малко съм в къщи. Нямам добри новини за Беа- оправя се за малко и после пак се влошава Tired. На системи беше две денонощия - много мъчително. Моля ви, стискайте й палци Praynig. Толкова ми се иска да се оправи! Преуморена съм и започвам да се отчайвам и, още по-лошо - да се панирам.

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 07:06 от Зимна приказка ♥

# 101
Добро утро, дами   bouquet
Малко на патерици... Да са живи и здрави вчерашните именници ... на Емо мнооого Hug
Радвам се, че болничките намаляват и се подобряват  Praynig
Жужу, аз знам, че е хубаво да е в неделя кръщенето  Hug
Мидичка, аз правих тази питка.... след 45 мин. месене  Tired пак си беше малко на галош  Blush Но дадох на всички по една хапка и скрих рестото  Mr. Green Така почти никой не разбра, че е кофти питката. Майка ми ми каза, че може би е трябвало да сложа содата в млякото и така да не се усеща... и да бухне повече.
Дама, честит ви разбирач  Wink И ние с пробната питка свършихме работата  Mr. Green Мъж ми каза, че съм луда... ако пак правя питка и тази си била много хубава  Wink
Хана, много интересни неща разказваш... ако пак ти се пише... може по-подробно  Blush
За наказанията - понякога като повиша тон или се скарам на Габи... тя се стряска и започва да плаче. Но в последно време реши, че малко да и се скара човек и е най-добре да заплаче  ooooh! И така ме тормози с този неин манипулаторски плач - с крокодилски сълзи. Ама майка ми все се шегува, че и аз съм била същото - Чуствително дете! И сега си имаме нов метод за разбиране - Аз я поглеждам много лошо и тя ме поглежда така (ама е много смешна, понякога едвам се сдържам да не прихна, но околните не успяват да се сдържат  #Cussing out ) ... и като види, че няма да и се позволи нещо, започва да ми прави муцунки да ме умилостиви  Heart Eyes
Ух, аз се улях в писане  Blush Ама днес повече няма да ви тормозя, защото отиваме в градО на пазар (аз много се радвам  Blush, а мъжо е притеснен  hahaha )
Зимна, много се моля за Беа  Praynig

# 102
Зимна приказка, много е трудно да си силен в такива моменти ,но пък е наложително.Стискам палци Беа да се оправя вече.
 Hug Hug Hugот нас
Да се оправят и другите болнички мъници.

# 103
  • Варна
Зимна, дано Беа започне вече да се подобрява Praynig  Hug

# 104
  • на плажа
 Зимна, хайде вече да изгрява слънцето! Стискам ви палци.

Общи условия

Активация на акаунт