Захранване започна вече, порасна януарското човече.

• 12 207
  • 307
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте сладурки , докато ви изчета и забравям на кого какво да отговоря.
Сега разбирам, как наистина нямаме време за да четем всеки кой какво е писал, пък и се забравя, то човек неможе да отговори на всеки Naughty , за което аз се извинявам за разсърдването ми преди време.
Та сега до къде бяхме стигнали?
Адашче   брово за мерките ви , все така да се движат нещато за напред, че и ти все се мъчиш ,като Гери  Hug  и за двечките ви.И успех при дерматолога .
Сладурче  и аз като теб я приспивам на гърда и кога ли ще ударя на камък, ами като се спре с кърменето.Снощи се опитах иначе да стане , ама тц...Радвам се , че хубаво си си искарала на партито.
Павлинче   и аз имах идея с мъжа ми да направим детски магазин, но той реши, че ще  е магазин за дамска конфекция и фалирахме, дано да потръгне при вас.Но детското винаги ще се купува, защото всичко бързо се израства и неможе да не му купиш дрешки нали така Peace.
Много са сладки бебчетата ынемога да цитирам имена , защото все ще пропусна някого , всички са прекрасни.
Пожелавам на тези ,който имате проблем с кърмата скоро да се нормализират нещата и всичко да е ок.
Четох , че пак обсъждахте кг-те, ами да ви кажа честно аз от вече 15 дни не всусвам сладко под никаква форма , дори захар в кафето си не слагам, а преди изяждах промишлени количества сладкиши и вече имам налице свалени 3 кг, като не съм си променила с нищо режима , ям си от всичко, но като ми се прияде сладко си похапвам плодове ябълка, ягодки, черешки и ще карам в тоя дух.Пробвайте сладкообичащите кърмачки да го спрете или поне намалите.А аз тъй кото съм човек на крайностите, немога да си хапвам по-малко, трябва изведнъж да се откажа от нещо, иначе става едно голямо НИЩО.

Вчера за първи път изяде моята сладурка цяло пюренце на Хип от мъничките де , но аз много се зарадвах, все не успявах да я накарам да яде повече от половин пюре.Но то тези Хиповите са с по-гъста консистенция и като чели и харесват повече, но ще видим.
Ели   дано бебчо се оправи бързо, знам колко е мъчно да ти е болно детенцето. Cry
Рокси  аз винаги съм се чудела как издържат майките с близнаци ,много е трудно за мен, въпреки че  винаги съм искала да си имам.
Стеле   много ти е хубава идеята

Айде разписах се за липсата ми от няколко дни.Ако има грешки в писаното , сори от бързане е .

# 211
Joy Joy Joy Ами кво да правя като съм такава птица...  Joy Joy Joy Нищо де, от рано да честитя, че да ви заредя с празнично настроение  Whistling

Хайде да допиша сега малко:
Елена, и твоят младеж много готин  Heart Eyes Дано бързо да се оправя  Praynig

Сиси, мерси за пожеланията, дано наистина да продължава така  Praynig, но аз да си кажа все пак, че каквото беше трудното вече мина.. В смисъл, че отдавна не се притеснявам за кг на Калоян (е, има от време на време съмнения, но тях май всяка майка ги има Wink) Та да насоча прегръдките ти към Гери и към Катеричето, че и тя нещо се измъчва с Рая  Hug

И аз скоро се чудех как ще го оставям на някого за вечерта дори.. Ми той си ме търси с поглед, реве... А и заспиването не виждам по какъв друг начин ще стане освен на гърда. Абе само на мен ли ми е толкова трудно да си оставя бебето на някого, макар и за малко? Не предполагах, че така няма да искам друг да ми го гледа  Rolling Eyes Говорихме с майка ми онзи ден какво ще правим като ми свърши едната година майчинство.. Щото той няма да е на ясла и ще трябва или аз да не тръгвам на работа, или някой друг да го гледа. И майка ми подхвърли варианта да съм го оставела в Силистра те да го гледат, пък ние тук с Митко да сме си като млада двойка и да си ходим на работа  Sad Направо ми се дорева  Sad Как така ще го оставям, дано не ми се наложи...  Sad

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 11:46 от Smiling_Sisi

# 212
Момичета, досега не съм пускала снимки на Марти тук /щото ме мързеше да ги свалям в нета/. Сега направих тази работа /той спи вече 2.5 часа сигурно от антибиотика  Sad/.

От Велинград.

Хайде като кача и по-нови пак.

Честито на всички пораснали!

Сиси, ние ще си пазим поздрава до утре  Laughing.

# 213
Kokonut в скайп ли си? Ако искаш ме намери sashka222

# 214
Алекс, да ти е жив и здрав мини рожденника и да е все така послушен!  bouquet

# 215
Честита пета месечинка та Сами и четвърта на Васи

Еее, Рокси, радвам се че сте добре. Вярно сигурно си е приключение да захранваш 2 дечица. Сложи някоя снимка да ги видим колко са пораснали
Кокосче, мерси
Ей, много са ви сладки децата, страшни са  Heart Eyes
Копривке, как мина тържеството?
Сладурче, аз бих си взела помпата и в тоалетната бих се цедила. Между другото мойте гърди изобщо не се препълват вече, само сутрин ако малчо се е успал яко и примерно не е ял 9-10 часа и то не е някво болезнено препълване, просто са малко по-твърди гърдите  Thinking . Хм, аз си мисля, че имам кърма, ама ще взема да го претегля тоя моя юнак днес, утре  newsm78
Заспиването на гърда, рядко го прави, когато е много изнервен само и не може по друг начин да заспи. Не знам как стана така, май от самосебе си. Но си мисля, че като почнат зъбките активно, само на гърда ще заспива, поне така съм чела, че става
Браво на Никола за акробатиката.
Елена, дано бръзо се оправи Марти. Добре си и казала на докторката, как може да те върне с малко бебе

Случайно намерих едни таблички на СЗО за наддаването и порастването по месеци в кърмаческия.
Има много интересни ръст спрямо тегло, ръст по възраст, тегло по възраст, показател на телесната маса, моторно двигателно развитие
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=95353.msg1678558#msg1678558

# 216
Ей, сладурки, първо да се оплача - не ми стига, че съм настинала и ходя с маска при малката, ами от вчера имам и конюнктивит  Shocked. Е, те такова чудо никога не бях хващала  Cry Откъде се появи пък точно сегааа  smile3511 Ами сега какво да си слож ана очите...то и фередже не би помогнало  Cry. Не трябвало да гушкам малката, че да не прихванела и тя. Еми как да стане като се случва да съм сама с нея, а особено вечер тя е не нервничка и често иска я седнала, а права да стои ,та аз я придържам... И сега нито мога да я гушкам, нито да я целувам  Sad На това отгоре не мога и да се излекувам като хората, щото антибиотици трябвало, а с тях не мога да кърмя...та сега седя и си се измъчвам. Голяяяма гадост  Cry Дано поне Рая да е здравичка и аз да не си увредя трайно зрението  Praynig Praynig Praynig

Иначе много благодаря, момичета за съветите и вниманието и пренасочената положителна енергия (Сиси Hug)

Сладурчеста, ти пък я не се притеснявай за наддаването на Никола. То тия неговите кг. ние и след годинката ще ги стигнем чак май...

Барборанче, дам, на мен ми развалиха празника наскоро. Но дано и ти като Сладурчето да си успяла да се позабавляваш  Hug

Е, накрая и да се похваля нещо - и аз съм си възстановила кг. от преди забременяването  Simple Smile (една полза от глупавата болест да има) Ама още мисля да свалям, пък и още трябва да си стегна корема, че тъй не се харесвам. Ако и глупавата вертикална линия изчезне, хич няма да е зле... (понякога чак година след раждането минавала)

Много  Grinning ви пожелавам! И да нямате проблеми като моите!!!

# 217
Случайно намерих едни таблички на СЗО за наддаването и порастването по месеци в кърмаческия.
Има много интересни ръст спрямо тегло, ръст по възраст, тегло по възраст, показател на телесната маса, моторно двигателно развитие
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=95353.msg1678558#msg1678558

Срам не срам ще питам, как се използват тия таблици, че нещо не мога да се ориентирам. Глудам уж, ама все ми излиза, че моя е гигант някакъв (а той не е).

# 218
Сами пък излиза все към 15 перцентил по тегло, пък не изглежда слабичък, въпреки че съотношението тегло ръст и телесна маса сме в около 50 тия перцентил. Явно малко е по- къс и за това. Иначе ето сайт за изчисление на BMI  
http://nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm

Иники, да не гледаш за момичета, че аз първо така правех
Я кажи колко тежите и колко сте високи да погледна и аз

Иначе гледаш примерно тук http://www.who.int/childgrowth/standards/WFA_boys_0_5_percentiles.pdf
Тегло според възрастта
Например на 4 месеца
Ако е тежал 7 кг значи сте в златната среда, ако е тежал 5,8 кг значи 5 % от децата са били с по-ниско тегло, 95 % с по-високо, ако е тежал 8,4 то 5% от децата са с по-високо тегло, 95% с по-ниско.

П.С офф аз чак сега се зачетох в методологията на изследването: там пише че е правено за кърмени деца, извинявам се за подвеждането  Embarassed
ето
"The MGRS combined a longitudinal follow-up from birth to 24 months and a cross-sectional survey of children aged 18 to 71 months. Primary growth data and related information were gathered from 8440 healthy breastfed infants and young children from widely diverse ethnic backgrounds and cultural settings (Brazil, Ghana, India, Norway, Oman and USA)"

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 17:16 от Espa

# 219
Честити месечинки на Сами и Васи!
EspaHug Sami си е май с манекенски размери  Peace
Дани според ръста е в 85-ти перцентил  Shocked , но според останалите е в златната среда...

То май и гена си е от значение, не може под общ знаменател децата.. важното е да са здрави!
А за кърмата, аз сега имам свръхлаксация... newsm78 и не само сутрин,както преди, ами постоянно... чудя се дали не е свързано с импланта  newsm78
Катериче, бързо да се оправяш!  Peace И слагай капки за конюнктивита  Naughty, ние 2 дни мъчихме Дани с кърма в очите, и нищо, а от второто слагане на капки се повлия и всичко се изчисти.
Браво на акробатчето Никола!
Натали, супер е бузанчето Алекс! Цунки! иии, забелязах бансерчето ви- нашето е същото, с водопадчето,жапката и маймунката, нали???...  Hug Много сме си доволни от него.

# 220
Еспа , благодаря за табличките ,ама и аз като Иники нещо не се ориентирам  newsm78
Катериче ,много гадно това с конюктивита, аз съм го имала и знам колко е ужасно. Бяха се заразили всички покрай мен. Мина ми за около 3 седмици. Дано при теб бързо да мине и да не се заразят и другите.Съветвам те да идеш на очен.
Патилинка , това ,което се вижда на снимката е люлка , но Fisher Price имат и баунсър със същия мотив Rain Forest , цветовете са много хубави. И аз съм доволна от люлката.
Дони , тук наистина правят големи сейлове и  е по-евтино  от  България. Ама и тук положението не е много цветущо ,както преди . Безработицата напоследък много с е е увеличила и продължава да се увеличава. Компаниите  не наемат хора и намалят работните часове на работниците си. Имам приятели ,които си търсят работа от година и още не са ги наели никъде. Дано попремине вече тая криза.

Моят непослушко вече се търкаля из цялата стая на всички страни и посоки. Вчера , търкаляйки се  стигнал до  на баща си работните обувки и го хващам точно като ги засмуква и лигави . От сега правят бели тез бебоци ,не ми се мисли какво ни чака.

# 221
  • София
Здравейте и от мен за днес,
Катериче- дано бързо се оправяш, мног кофти това с конюктивита- аз съм имала и знам колко е неприятно Hug
Еспа- мерси за полезната информация Hug
Рокси- раздвам се, че се обади, че сте добре с бебоците Hug
Елена- да с еоправя бързо бебока, страхотна снимка Hug
Аз пък ще си я гледам моята и другата година- това вече го решихме с мъжа ми, защото за ясла ще е малка, а пък моята свекърва е много възрастна и честно казано не мога да й се доверя да я гледа по цял ден- може би когато навърши две, вече повече го виждам да е така, но на годинка и нещо, някак си не си го представям, а и тя моята работа не е кой знае колко добре платена, така че ще няма да загубя много и от чисто финансова гледна точка...
Иначе днес моят бебок много ме учуди- яде пасиран картоф и се облизва и даже търси още, а ябълка с тиква, дето е по-сладко на вкус пюре му се мръщи и го плюе, странна работа.
Хубава вечер на всички от мен  bouquet

# 222
Оф, и аз нещо не гги разбирам тия таблички  newsm78. А какви са тия персентили?  newsm78 Ама аз така или иначе знам, че Никола според всички таблички е над нормата, тъй че....
А са притеснявам единствено да не отдлабне, иначе и нищо да не наддаде този месец, няма да е проблем за него. Ама ако отслабне сигурно педи ще ми каже да минем на смесено хранене, а аз хич не ща.

Катериче, много гадно това с конюнктивита.  Hug

Ама за бебетата как познавате, че е конюнктивит? Щото той Никола е перманентно гурелив вече 5-ти месец, ама едва ли е все конюнктивит.  Thinking

Елена, де се оправя бързо сладура.

Май за сватбата верно с помпа ша трябва да ходя, че моите гърди се препълват винаги в най-неподходящия момент. Вчера за 5 часа се бяха напълнили и още малко и щяха да почнат да ме болят вече. Ама не винаги е така, де. Незнам от какво зависи. Ама аз нощем свикнах да се цедя, че като пропуснах една нощ и после сутринта едвам се оправих, та може и затова да е.  newsm78

Май всички сте почнали захранването. Ша взема и аз към края на седмицата вече да се захвана с тая тежка задача  ooooh!

# 223
Сега ще пробвам да обесня за перцентилите.
100 перцентила са 100% от изследваните деца
Ако попадаш в групата на 30 перцентила за тегло, това значи, че детето е като 30% от децата от изследваната група, т.е 30% имат по-ниско тегло от твойто дете, а 70% по-високо.
Ако попадаш в групата на 70%, това значи, че детето има по-високо тегло от 70% от изследваните деца, и 30% от изследваните деца имат по-високо тегло.
Когато попадаш в 50 перцентил, значи си в златната среда
Но в който и перцентил да попадаш е нормално

А както казва Хедра
Цитат
то не е важното дали детето ще е в 5 или в 95%. Ако от раждането си се движи в тази граници, значи си наддава нормалното конкретно за него. По-тежките бебета може да спаднат в по-долен персентил с течение на месеците, без това да е проблем, а по-леките - да се качат в по-горен (както е при нас - от 15 на 50), а някои може да си стоят все в същия. Притеснително е рязко изпадане от графиките при бебета, които не са тръгнали от висок персентил.
Та аз табличката я дадох само за сведение, няма да и се връзвам

Сладурче, аз не съм започнала захранването, ама и Сами е 1 месец по-малък от вас.
Аз не цедя вече нощем от месец насам, първо понамалих количеството и след това спрях
Катериче, бързо оздравяване. Между другото знам, че има антибиотици съвместими с кърменето – в родилното ми слагаха антибиотик и кърмех, от рода на пеницилините май беше

Патилинке, и аз си мисля да не би да е от импланта  newsm78

# 224
Мюрвет, честит ти рожденник! Да ти е жив и здрав! bouquet 30 деца Shocked! У нас 15 обърнаха къщата... Crazy

Честити месечинки на порастващите бебоци!

Обсъждате някакви сложни думички, ама после ще се просвещавам Wink

Дони, ето ти хапващо бебе:

И батко на полето с ягоди на моята приятелка, той им е главния "ядач" - много му се кефят кака нагъва.. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт