изчисляване на майчинство

• 89 145
  • 794
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
anince ,болинчиня няма да ти намали обезщетение,ако по принцип си те осигуряват на 1000 лв.Обезщетението ще ти е 790 лв

# 136
Elfita, много благодаря за бързия отговор, но не е ли 90% майчинството, защо 790 лв, а не 900лв? newsm78 newsm78

# 137
  • Пловдив
Elfita, много благодаря за бързия отговор, но не е ли 90% майчинството, защо 790 лв, а не 900лв? newsm78 newsm78

как всички помните каквото ви е изгодно  Mr. Green

правилото е 90 процента от брутото,но не повече от нетото т.е няма как да си в болничен и да взимаш повоче,отколкото ако работиш

# 138
Иска ми се да е 900 лв  Grinning Mr. Green
Сега когато съм в болничен получавам с около 50 лв повече отколкото като съм на работа.За това ми е странно  newsm78 Thinking

# 139
Дами, здравейте!
Ситуацията при мен е такава, че бременността ми трябва да е много планирана.
Работя свободна професия. До сега се осигурявам на 650 лв. Умишлено миналата година не съм внасяла авансово, за да мога да внеса със задна дата. Знам, че от тази година със задна дата е невъзможно. За това сега от януари внесох на 1500 лв. необходимите осигуровки.
Консултирах се със счетоводителката на фирмата, но тя не беше хич убедителна, просто със само осигуряващи не се е занимавала. И ми е малко свито... внесе ми осигуровките за януари по кодовете на само осигуряващ. Предполагам така е правилно, обаче...
Интересува ме следното, ако забременея сега (какъвто е плана Simple Smile))) как ще се изчисляват първо болничните?! Идеята ми е ако съм бременна, преди изравнителната декларация да си внеса осигуровките за колкото месеца е необходимо назад, така че ако изляза в болничен да вземам високо обезщетение...
Отделно от това, как се изчислява болничния - т.е. за колко месеца назад?
И на 1500 лв. колко майчински ще вземам, тъй като реално за периода на болничния дохода ми няма да е 1500 а по-нисък, как въобще се изчислява?

# 140
Ako se osigurqvam 12te mesetza na 1000 lv kolko ste vzimam kato obezstetenieto za mai4instvo?
molq pi6ete mi .ste vi bada blagodarna.

# 141
  • Пловдив
Ako se osigurqvam 12te mesetza na 1000 lv kolko ste vzimam kato obezstetenieto za mai4instvo?
molq pi6ete mi .ste vi bada blagodarna.

трябва да имаш 12 м на 1000 лв като месеца,в който се издава 45 дневния не се включва.тогава обезщетението ще е 800 лв.Защо искаш да си откриваш фирма,за да се осигуряваш.Няма как фирмата да няма дейност,а ти да блъскаш големи осигуровки.Трябва и счетоводител и втората година да наемеш прокурист.По-лесно е да започнеш на трудов договор фиктивно някъде

# 142
ami nikoi ne iska da mi sadeistva da me nazna4i fiktivno,no mai tova s otkrivaneto na firmata ste izleze mn soleno.A i rabota si tarsq bez uspeh ve4e edna godina i nz kakvo da napravq.
iskam samo da vzema mai4instvo.ina4e imam obsto 2 god i 6 mesetza trudov staj,no ot dve godini ne rabotq.

# 143
  • Пловдив
vesislava1982 , да правиш фирма,за да взимаш майчинство наистина ще ти излезе солено.продължавай да търсиш работа или приятел с фирма,за да те назначи фиктивно.защо не искат да те назначат?

# 144
Ami neznam vseki kato 4ue 4e iskam da me osigurqvat fiktivno i se darpat.
a az rabota prodaljavam da tarsq,no po4ti bez uspeh.
a dneska hodih v edna s4etovodna kantora da se interesuvam za tova ET,am nesto mi govorqt edni bezumiq de
samo ste q otkriq bez da sum ot4ila deinost a ste se osigurqvam i mi 4udno tova kak e vazmojno izobsto

# 145
Здравейте,
Моля ви за помощ!!!
Никой във фирмата не може да ми помогне!
Бременна съм и терминът ми е 08.10.10г. До момента брутния ми доход е 1220 лв. а чисто получавам 1000лв.
Искам от февруари да се осигурявам на 1500 лв. и от фирмата са съгласни. И така обаче не можем да изчислим майчинството което ще получавам. Колко ще е ако си остана на старата заплата и колко ще е ако въведем новата.
Получава се:
4 месеца на 1000 чисто
8 месеца на 1500 чисто

Моля ви ако можете да ми помогнете.
Предварително благодаря!

# 146
  • Пловдив
MILA_81 ,ако останеш на сегашната си заплата обезщетението ще е 1000 лв.А ти на колко искаш да се осигуряваш на 1500 лв или да ти се получава чисто 1500 лв.Кога ти започва 45 дневния болничен?

# 147
Аз искам да се осигурявам на 1500, а болничният започва от 25.08.

# 148
  • Пловдив
базата ти е август09-юли10 г.ако от февруари започнеш на 1500лв,обезщетението ще е 1120лв-няма почти никакъв смисъл.ако ще се доосигуряваш трябва да е на голяма сума.примерто ако от февруари започнеш на 2000лв,обезщетението ще е 1300лв

# 149
Здравейте,
Обръщаме се към Вас със следния въпрос
Как се отразява болничен преди болничния за майчинство върху изчисляването на майчинство?

Общи условия

Активация на акаунт