изчисляване на майчинство

• 89 120
  • 794
  •   1
Отговори
# 675
Мерси за бързия отговор, но за болничния от август е само от втората фирма, проверих в сайта на НОИ там пише, че за август са ми превели 250.17лв. от първата фирма за 7 дни. Пише си номера на болничния /аз съм с два болнични/ и всички данни за втората фирма.

# 676
  • Пловдив
Когато има два болнични НОИ не превежда по отделно,а заедно обезщетението,което е изчислено въз основа на двата ти осиг дохода

# 677
  • Софиянка в Пазарджик :)
Ако се осигурявам във фирмата на сестра ми на 600лв колко пари трябва да давам на месец за осигуровки (като поемам и тези на работодател и моите)

# 678
  • Пловдив
Ако се осигурявам във фирмата на сестра ми на 600лв колко пари трябва да давам на месец за осигуровки (като поемам и тези на работодател и моите)

226.74 лева

# 679
Здравей Елфита, бих искала да те попитам за следното: първите 7 месеца съм осигурявана на 300 лв., от 8 до 12 месец ще се осигурявам на 2000лв., колко ще ми е обезщетението и колко ще трябва да доплатя за осигуровки от 8 до 12 месец като работодателя ще покрие осигуровките за 300 лв., а останалата чат до 2000 лв. аз. И още един въпрос ако може: фирмата в която работя върви към фалит и ще приключи дейност наи-вероятно след като излезна по маичинство (45 дена преди раждане), по какъв начин тогава ще ми се изплаща майчинството, може би директно от нои? Много ти благодаря предварително!

# 680
  • Пловдив
Здравей Елфита, бих искала да те попитам за следното: първите 7 месеца съм осигурявана на 300 лв., от 8 до 12 месец ще се осигурявам на 2000лв., колко ще ми е обезщетението и колко ще трябва да доплатя за осигуровки от 8 до 12 месец като работодателя ще покрие осигуровките за 300 лв., а останалата чат до 2000 лв. аз. И още един въпрос ако може: фирмата в която работя върви към фалит и ще приключи дейност наи-вероятно след като излезна по маичинство (45 дена преди раждане), по какъв начин тогава ще ми се изплаща майчинството, може би директно от нои? Много ти благодаря предварително!

642 лв ще доплащаш месечно за осигуровките.имай предвид,че базата не ти е до термина,а до 45 дневния ти като месеца,в който се издава не влиза
обезщетението ще е 750 лв

ако фирмата обяви фалит,а ти вече си започнала до ползваш 45 дневния ти болничен,НОИ ще ти превежда без проблем обезщетението до края на 410 те дни
след това търсиш друга фирма,за да получаваш 240 те лв

# 681
Много ти благодаря!

# 682
  • Софиянка в Пазарджик :)
Благодаря за отговора, Elfita!

# 683
  • Ямбол
Здравейте, не съм наясно и нищо не разбирам от счетоводство и се обръщам с огромната молба към вас да ми отговорите на въпроса.
Терминът ми е 31.03.2011г, от 09.2010 работодателят ми ме осигурява на 800лв, преди това съм била на 300лв. Ще се радвам ориентировъчно да ми сметнете колко майчинство ще взимам. Но основният ми въпрос е, ако изляза сега в болничен без прекъсване до раждането, ?сега съм в 4-я месец,/ ще се намали ли това майчинство. Питам, защото сега си доплащам на работодателя това да ме осигурява на по високата сума, работата ми е изморителна и да знам дали си заслужава да стоя на работа. Благодаря ви предварително, извинявам се за безпокойството.

# 684
  • Пловдив
/ ще се намали ли това майчинство.

да,ще се намали

трябва да имаш 6 м на 800 лв,за да не се намали т.е трябва да работиш докрая или колкото можеш повече
базата ти е февруари10-януари11.от 1 февруари може да излезеш в болничен без да ти повлияе
обезщетението ще е 380лв

# 685
  • Ямбол
Благодаря ти, прегръщам те

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 16:49 от Миш

# 686
Здравей, Елфита, моля за твоя отговор на следния въпрос: Бременна съм и съм по болничен от 4-ия месец. В началото ползвах 7 дни от личния лекар, след това бях няколко дена отпуска (5 или 7 дни), след отпуската отново съм в болнични, без прекъсване, надявам се всичко да е наред и така да е до 45-дневния болничен преди раждането. Повече от 12 мес. вече се осигурявам непрекъснато на 2000 лв. Моля те да ми отговориш колко според теб би ми било обезщетението за майчинство при тази ситуация (болничен, отпуска, продължителен болничен след това). Дали има значение това, че съм била толкова продължително време в болнични или това, че имам прекъсване с отпуска. Хиляди благодарности Wink

# 687
  • Пловдив
Дали има значение това, че съм била толкова продължително време в болнични или това, че имам прекъсване с отпуска. Хиляди благодарности Wink

нито едно от двете няма значение

ако 6 м преди първия ти болничен си била осигурена на 2000 лв,обезщетението ще ти е 1560лв

# 688
  • София
Здравей Елфита! Вече ми каза какви документи ми трябват за 45 дневния болничен, но искам да питами още нещо. За да си проверявам какви пари ми се внасят от НОИ, какво трябва да направя? Имам електронно банкиране от банката, но четох,че нещо се изваждало от сайта на НОИ и ти пращали SMS? За какво всъщност става въпрос и от къде да го изтегля, защото в сайта нищо не намерих?Достатъчно ли да влизам в страницата на НОИ с ПИН, там ще виждам ли движението на парите за майчинството?

# 689
  • Пловдив
Достатъчно ли да влизам в страницата на НОИ с ПИН, там ще виждам ли движението на парите за майчинството?

да,с ПИК ще виждаш кога ще получиш пари 1 ден по-рано и точно какво сума ще ти преведат
може да се регистрираш да ти пращат смс от НОИ,че са ти превели еди каква си сума,но това става едва като в деня,в който ти влизат в сметката.а някои месеци ми ги пращат и след 3 дни
това за смс е на сайта на НОИ,но не знам къде точно-аз преди доста време заявих услугата смс и вече не помня къде е

Общи условия

Активация на акаунт