изчисляване на майчинство

• 89 119
  • 794
  •   1
Отговори
# 690
даже не един ден - няколко дни предварително се вижда  Naughty Много е удобна тази услуга - вижда се всичко - за кой период е болничния/майчинството/, каква е среднодневната база за изчисление, денят, в който болничният е заведен в НОИ с входящ номер/при мен след като е въведен до 10-тина - 15 дни максимум става изплащането  Simple Smile

# 691
  • Пловдив
даже не един ден - няколко дни предварително се вижда  Naughty

аз ги виждам 1 ден по-рано

ти си с връзки

# 692
Здравейте!
Доста изчетох и виждам, че отговорите са много компетентни и реших и аз да задам моите въпроси:

От 24.09. съм в 45-дневния болничен преди раждане. Имам необходимия осигурителен стаж за 12 месеца назад. От тях
- 5 месеца на 1500 лв.;
- 4 месеца на борсата, получавах около 320 лв.- месечно;
- 3 месеца на 1026 лв. Имам изплатено и обезщетение за прекратяване на правоотношението.

Та въпросите ми са:
1. За периода на борсата каква е базата 320 лв. или 240 лв. (мин. рз)?
2. Обезщетението, което ми е изплатено влиза ли в базата?

# 693
  • Пловдив

1. За периода на борсата каква е базата 320 лв. или 240 лв. (мин. рз)?-на 240 лв
2. Обезщетението, което ми е изплатено влиза ли в базата?-не

обезщетението ще е грубо 730 лв
като месец септември не ти влиза в базата и не трябва да го смяташ

# 694
Elfita, благодаря ти много за скоростния отговор!!!

# 695
  • Варна
Здравейте мами  Hug Имам едно притеснение и ако може някоя от вас да ми разясни нещата ще съм ви много благодарна. На нова работа съм от 4 месеца, старата напуснах по взаимно съгласие и имам 1 месец прекъсване на трудовия стаж. Притеснявам се - ще се отрази ли този месец на майчинските ми и мога ли да направя нещо по въпроса /например да си внеса здравните осигуровки за този месец/? Надявам се че няма да ме оставят без майчински заради този 1 месец, но все пак се притеснявам. Благодаря ви предварително!

# 696
  • Пловдив
имаш ли друг стаж

# 697
  • Варна
Да, около 3 години, непрекъснат.

# 698
  • Пловдив
този месец прекъсване-може да си платиш здравните осигурвоки,но социалните не можеш

тази дупка няма да ти навреди на майчинството-единственото е,че ако ти влиза в базата ще ти се взима на 240 лв

# 699
  • Варна
Elfita благодаря ти много за бързия отговор!   bouquet  Успокоих се  lovekiss

# 700
  • София
Ние тука си смятаме обезщетенията, ама сега ако променят закона, яко ще ни прецакат. Аз пак ще съм от каръците. Снощи по новините казаха,че до една седмица щяло да има промяна и щели да удължат срока върху които се изчислява майчинството. Какво мислите,че ще измисят? Дали ще има пак пхротести? Не ги е срам! Вместо да стимулират раждаемостта......

Аз точно днес си взех 45 дневниа болничен, ако има промени ме хващат от самото начало. Ужас!!!!

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 03:43 от AnMary

# 701
zdraveite mami.Iskam da vi pitam ne6to i koito znae da si kaj e mnenieto.Rodix sina si v 30g.s  stoq 1 mesec v kovios i go ispisaxa kogato stana 2500.Ta vaprosat mi e edna lekarka mi kaza 4e ima specialni vaksini za nedonoseni deca kazva se SYNAGIS.Molq da mi kajete kakvo da pravq da gi slagat li kakvi sa 6to sa neznam ni6to za tqx ni6to ne mojax da namerq v google. Koito znae ne6to ili koqto e rodila v 7miq mesec dali sa i predlagali na neq.Pi6ete mi molq vi mnogo e vajno.Do 10.10.2010 trqbva da re6a kakvo da pravq.

# 702
  • Пловдив
Аз точно днес си взех 45 дневниа болничен, ако има промени ме хващат от самото начало. Ужас!!!!

няма да те хванат промените-ти ще си в така нареченото заварено положение

поне досега беше такава практиката
дано да е пак така

radu_21,аз бих отложила ваксините на недоносено бебе.Изчакай да заякне,да нададе-ваксините няма да ви избягат.Тези които са по ЗК са добри и няма нужда ти да купуваш,но изчакай примерно да стане бебето на 4-5 месеца

За ваксината,която питаш-питай лекар.

# 703
  • София
Аз съм лекар, нямаш нужда от такава ваксина! Няма такива ваксини за недоносени! Явно искат да ти вземат парите....

Мерси, Елфита дано да съм от завареното положение!

radu21, ето инфо за въпросната ваксина, но е на английйски http://www.synagis.com/, надявам се че можеш да се справиш. Ако имаш въпроси питай, но не съм педиатър, нито неонатолог.

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 03:42 от AnMary

# 704
iskam sashto taka da vi kaja 4e tova mi go kaza neontolog pri koito trqbva da xodim do 1 godina na deteto.Dr. Rosmanova ot vtora klini4na.Samnqvam se za tezi vaksini zashtoto tq mi kaza 4e deteto ima alergiq ot beltaka na kraveto mlqko zashtoto se be6e obrinal po byskite i mi predpisa 1-no mlqko FRIZOPEP ot koeto pak deteto se obrina pak moqta li4noa pediatarka mi kaza 4e nqma takava alergiq.Trqbvalo da ima obriv i podivane  na vsqkade a ne samo po buzite.Pak za synagis se plashta ot zdravnata kasa i struva 1200lv no az nqma da pla6tam ni6to.Neznam az q pitah na kolko deca e slojena talava vaksina tq mi kaza 4e samo na 24 a men me samnqva da ne ne6to probno ili ne6to drugo.

Общи условия

Активация на акаунт