изчисляване на майчинство

• 89 074
  • 794
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Михаела,може да избираш,да
избираш това,което ще ти е по-изгодно

ако искаш старата база,това е заявлението

ДО
                                                                                                                                                                                                                 РУСО
                                                                                                                                                                                                                  гр. ...................

ЗАЯВЛЕНИЕ

от .................................................../трите имена, адрс, ЕГН/

Желая болничните ми за бременност и раждане от /начална дата на болничния/ да бъдат преизчислени, съгласно чл. 49, ал. 2 от КСО.

дата.....................                                                                                                                                                                                   С уважение:...........
гр. ................

# 721
Благодаря за незнам кой път Elfita,

лошото е,че от петък започнах работа с идеята да си вдигна базата и сега се чудя какво да правя, а отделно за септември си пуснах отпуска (И ще имам всъщност още едно прекъсване на майчинството)и при първия ми работодател. Ангажирах и майка ми с гледането на детето и ще пропусна толкова хубави моменти...

Ще пиша как са се развили нещата -)))

# 722
елфита искам да те питам нещо относно майчинството?
При мен положението  е следното :
до днес бях судружник във фирма и съответно се осигурявах на 420лв., но се отказах от съдружие и се разделихме...и сега си търся работа.Оказа се че съм и бременна в 5 седмица и имам малко проблеми около нея.....Въпроса ми е следния ....могат фиктивно да ме водят на работа и да ми дават болни4ен заради проблемната бременноста също така мога и да по4на работа. Според теб кой вариант ще е по добър за мен и много ли ще се отрази това на майчинството?/на новата работа предполагам че ще ме осигуряват на 460/

# 723
  • Пловдив
елфита искам да те питам нещо относно майчинството?
При мен положението  е следното :
до днес бях судружник във фирма и съответно се осигурявах на 420лв., но се отказах от съдружие и се разделихме...и сега си търся работа.Оказа се че съм и бременна в 5 седмица и имам малко проблеми около нея.....Въпроса ми е следния ....могат фиктивно да ме водят на работа и да ми дават болни4ен заради проблемната бременноста също така мога и да по4на работа. Според теб кой вариант ще е по добър за мен и много ли ще се отрази това на майчинството?/на новата работа предполагам че ще ме осигуряват на 460/

ако ще те водят на работа на осигуровки 460 лв,почти няма да има смисъл,защото досега си осигурявана на 420 .
започни работа фиктивно сега и излез в болничен
кой месец си се отказала от съдружието
на високия процент ли се осигуряваше

# 724
сега от 7-10 октомври 6те излезе в търговкия регистър, 4е ве4е не съм съдружник., но за съжаление през цялото време съм се осигурявала на 420.......беб4о ме изненада:), а като съм в 5седмица мога ли да ползвам болнични до края на бременността , като съм чула 4е имам пражо на 180 дни само?

# 725
  • Пловдив
сега от 7-10 октомври 6те излезе в търговкия регистър, 4е ве4е не съм съдружник., но за съжаление през цялото време съм се осигурявала на 420.......беб4о ме изненада:), а като съм в 5седмица мога ли да ползвам болнични до края на бременността , като съм чула 4е имам пражо на 180 дни само?

тогава няма да имаш голямо прекъсване-започни поне на 420 лв сега,а като станеш 11-12 седмица вземи болничен докрая

# 726
благодаря ти за бързите отговори, много си мила, ще видя обаче дали ще устискам до 12 седмица защото съм с леко кафеникаво кървене и май ще се наложи от сега болни4ен Sad и последен въпрос ако през цялата бременост съм в болничен , то в крайна сметка каква ще ми е сумата на майчинството после? предварително благодаря!!!!! Hug

# 727
  • Пловдив
благодаря ти за бързите отговори, много си мила, ще видя обаче дали ще устискам до 12 седмица защото съм с леко кафеникаво кървене и май ще се наложи от сега болни4ен Sad и последен въпрос ако през цялата бременост съм в болничен , то в крайна сметка каква ще ми е сумата на майчинството после? предварително благодаря!!!!! Hug

ако си в  болничен цялата бременност и 6 м преди първия ти болничен си на 420 лв,ще взимаш обезщетение изчислено върху 420 лв

щом си с кървене не си прави експерименти-може още от сега да си в болничен.дните,които не ти достигат ще ти ги дадат с ТЕЛК

# 728
много ти благодаря елфита, тези форуми имат нужда от такива като теб!!!!!!бъди йива и здрава и много  Hug !!!!!!

# 729
Мили дами спрете за момент за изчислявате предполагаемото Ви обезщетение за майчинство.
Нова изненада ни готвят - от догодина най-вероятна базата за изчисляване на обезщетението ще е 18 месеца назад, а не както до сега 12 месеца.
Честито на всички нас, които ще се възползваме от това гениално предложение за пестене на средства. #2gunfire

# 730
  • София
Така май ще стане с осигуровките и майчинството, много лошо! Надявам се,че ще има и заварено положение за тия от нас, които родят преди Нова година...

# 731
Най-вероятно за Вас, които родите до нова година няма да важи това Simple Smile
Останалите сме прецакани, защото сме много нечестни да започваме да се осигуряваме на висока заплата веднага щом разберем, че сме бременни. Трябва да се срамуваме, че искаме нормални пари за отглеждане на дете #2gunfire

# 732
  • София
Абсолютни глупости, вместо да насърчават раждаемостта. И без друго сме с отрицателен естествен прираст и скоро няма да се подобри това.....

# 733
  • Sofia
Здравейте, болничните за бременност при същия ред ли се изплащат т.е първите 3 дни са за сметка на работодателя?Имам в предвид ако например след 4 месец бременната започне да представя болничен, не тези които са 45 дни преди раждане.

# 734
  • Пловдив
Здравейте, болничните за бременност при същия ред ли се изплащат т.е първите 3 дни са за сметка на работодателя?Имам в предвид ако например след 4 месец бременната започне да представя болничен, не тези които са 45 дни преди раждане.

болничните преди 45 дневния не са за бременност и раждане,а болничен за общо заболяване.болничиня за бременност и раждане т.е 45 дневния и нататък се изплаща изцяло от НОИ
обикновените болнични-само при първичния се изплащата 3 дни от работодателя
т.е ако вземеш 7 дни от гинекологът-3 дни ще плати работодателя
но следващия ще от ЛКК 30 дни и ще е вторичен и няма да се плащат дни от работодаетля

Общи условия

Активация на акаунт