Наистина ли са такива цените на зъболекарските услуги???

• 121 478
  • 536
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна

Ходете на профилактични прегледи и оправяйте зъбите навреме, че след това става още по-скъпо.

Ходим, ходим, но има и такова нещо като наследственост...  Confused

# 16
  • Burgas
Според ме не на всякъде цените са такива,там където ходя аз по здравната каса плупит-ходи 4 пъти-първия по4истване и лекарство 15лв, втори път лекарство 5лв,третия път махане на нерв и пълнене на канали 30лв,и последния път пломба в зависимост каква искаш от 5 до 15лв това просто пове4ето зъболекари работят доста по скъпо.
Хм..., аз такива цени тук не съм чула...
Я кажи, при кой зъболекар ходиш?

Ходя в стоматологията при доктор Найденова,специалист-стоматолог,от 2г съм при нея и досега всичко което ми е направила е добре.Това за профилактиката е точно така,преди 2 седмици ходих за един кариес,който беше доста голям и тогава на прегледа ми видя още един като го отвори огромен Shocked тя каза за малко още 2-3 седмици и вече щеше да е плупит,и нямаше да ми струва 15лв,а поне 60лв,затова ходете почесто.

# 17
  • след Околовръстното
Да ви "отворя", че в Юниордент на Попа вадене на нерви и запълване на канали / кътник с 3 канала/ е към 180 лв. Пломбата - отделно. С упойката цената хвръква над 200 лв. Е това са нечовешки цени.

# 18
Моят зъболекар практикува доста по-високи цени. Но той прави едни много специфични пломби, които много други зъболекари изобщо на правят. И въобще ползва много модерни техники и материали. И двамата с мъжа ми сме изключително доволни от работата му и от резултатите, но си плащаме солено затова. Не съжалявам за парите. Вече и дъщеря ми им е пациент. Първата пломба направихме вчера.

# 19
  • Burgas
Какви са тези специфични пломби  newsm78 доколкото знам има 2-3 вида пломби,които всички зъболекари правят.

# 20
  • Страната на чудесата
Ходя при Павел Найденов( рекламира по Нова пастата за зъби Сенсодин), кабинета му е прекрасно оборудван, но удоволствието е скъпо-последно бях за смяна на стара пломба, излезе ми 90 лв.(бяла), нямаше нужда от лечение, просто смъкна старата и сложи нова.

# 21
АМи да ти кажа честно не знам как се казват, но съм си лекувала зъбите и в България, и в чужбина и за първи път ми правят пломба по този начин. Слага една гума, изолира зъба като за операция и след това работи май с някакви киселини или не знам какво и слага материал, който всъщност се слива със зъба и става не като запълване на дупка с, а направо изгражда наново зъба. По този начин, няма никакви микропукнатини в зъба както при класическите пломби и се намалява значително риска от повторни кариеси. На мен ми маха всички стари пломби, защото имах зъби, на които отвън нищо им нямаше, бяха си пломбирани, а вътре огромен кариес се мъдри без изобщо да подозирам. Когато ми показа за какво става въпрос, направо се изплаших. Просто с тези старите пломби микробите проникват през малки невидими цепнатинки, влизат в зъба и го разяждат отвътре. Извинявам се за лаишкото обяснение, но не съм наясно с терминологията.

Пломбата при моя зъболекар е 80 лв. Ако няма лечение.

# 22
  • Burgas
Извинявай не разбрах това в Бг или в чужбина някъде?

# 23
Това е в България, а махам чужбински пломби.  Simple Smile Аз имам сериозни проблеми със зъбите, въпреки че цял живот вися по зъболекари и винаги съм ги избирала много внимателно. Но този последният, във Варна, наистина работи много добре.

# 24
  • Варна
Това е в България, а махам чужбински пломби.  Simple Smile Аз имам сериозни проблеми със зъбите, въпреки че цял живот вися по зъболекари и винаги съм ги избирала много внимателно. Но този последният, във Варна, наистина работи много добре.

Как се казва твоя стоматолог?  Simple Smile

# 25
д-р Тивчев се казва.

# 26
Моят зъболекар е в Пазарджик и е нечовешки добър . Преди два дни бях при него и ми взе 280 лв за : Отваряне на развален зъб, вадене на нерви, бяла пломба + сваляне на коронка /незалепена преди поради възпаление/ , поправка на зъб под коронката /беше с кариес/ , и залепване на коронката + почистване на зъбен камък.Общо 280 лв.Знам само че почистването на зъбен камък е 40 лв. В тази цена влизат и безбройните упойки които ми би, тъй като мен трудно ме хваща упойка.Доволна съм си от него и ако ще 1000 лв да ми поиска, пак при него ще си ходя.

# 27
  • ВАРНА
АМи да ти кажа честно не знам как се казват, но съм си лекувала зъбите и в България, и в чужбина и за първи път ми правят пломба по този начин. Слага една гума, изолира зъба като за операция и след това работи май с някакви киселини или не знам какво и слага материал, който всъщност се слива със зъба и става не като запълване на дупка с, а направо изгражда наново зъба. По този начин, няма никакви микропукнатини в зъба както при класическите пломби и се намалява значително риска от повторни кариеси. На мен ми маха всички стари пломби, защото имах зъби, на които отвън нищо им нямаше, бяха си пломбирани, а вътре огромен кариес се мъдри без изобщо да подозирам. Когато ми показа за какво става въпрос, направо се изплаших. Просто с тези старите пломби микробите проникват през малки невидими цепнатинки, влизат в зъба и го разяждат отвътре. Извинявам се за лаишкото обяснение, но не съм наясно с терминологията.

за фотополимер ли става въпрос?

# 28
Той не е използвал тази дума - фотополимер, но ще го попитам и ще ти кажа, защото имам подозрение, че с теб се виждаме всяка седмица.  Joy Ако не се виждаме, ще ти отговоря тук.

# 29

за фотополимер ли става въпрос?

Да не би да става въпрос за химиополимерна пломба

Общи условия

Активация на акаунт