НОЕМВРИйче се ослушва-подаръче за първи юни то надушва!!!

• 11 493
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Здравейте и от нас!
ШОПИИИИ честито    bouquet  bouquet  bouquet! Много се радвам за чудесните новини! Стискам палци за 17-ти Praynig! Да ти е жив, здрав и мнооого послушен таткото Mr. Green Mr. Green Mr. Green! Да пиете по едно и от нас! Наздраве!
Честито на месечинките!  bouquet

# 226
# 227
  • Sofia
Привет и от нас.

Миме, чакаме добрите новини на 17-ти Praynig да ви ежив и здрав таткото  bouquet
като чета с колко много неща се хранят вашите бебоци, ние сме въвели 3 зеленчука ooooh!

# 228
Миме, честито ти рожденик да те слушка и обича!Много се радвам че имаме бременна мама в отбора! Hug

Диданка, голяма сладурана е Радост Heart Eyes!

Майче, твоя Дани колкото расте толкова повече на тебе прилича Heart Eyes!

Абе на мене що са ми изчезнали линийките? newsm78

# 229
  • София
ха здравейте!
Миме, честито ти плодно сакче и стискам палци и аз за 17ти! Peace

Майче, не се притеснявай, ние сме "въвели" само морков, и от преди 3 дена. Но снощи направихме фурор - изяде 60мл морковено пюренце с кърма ... Нямам идея това много ли е, малко ли е, но бяхме на едно парти и всички охкаха и ахкаха колко добре ми ядяло детенцето. Та по този повод я кажете, вашите бебоци по колко манджа изяждат на едно хранене и после дохранвате ли?  newsm78 И също как го изакват след това?  Embarassed (какъв ужасен въпрос, винаги ми е било много смешно разни майки като обсъждат акото на потомството си, ама какво да се прави)

И има ли и други малчовци, които искат все прави? Майта разбойничка едва се научи да седи седнала - вече се задържа доста време седнала без опора, и вече иска да е права  ooooh! Така се кефи като я държа правичка - танцува та се къса  Joy
ама сега хленчи нещо и отивам да я преслушам  Crazy

# 230
  • София
Илка и аз незнам дали е много или малко. Никол повечето пъти изяжда около 250мл пюре, но аз не слагам мляко в него. Акото по-скоро й е от по-твърдите Simple Smile Никол съюо предпочита да е изправена. По-стабилна е изправена, отколкото седнала.

# 231
 kaffeetrmker_2

Мими и от мен и Борко имаш  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Hug
Мими,  newsm59  на вашия татко и много да ви глези, а януари   Gift

Илка и нашия момък се радва да е изправен, но аз съм го оставила да прави това за което е готов т.е. да пълзи.

За захранването се чудя  Thinking като му предложа плодове(не че ще го оставя да ги яде, нали съм решила да започна със зеленчуци) не се опитва да ги налапа, а ако е вестник, одеало ... веднага в устата  Shocked

Аааааааааааааа Шамс, може да е "гола кърма", но има   grinning039 smile3534

# 232
Мими, стискам палци скоро и сърчице да видите Hug

Юле, и аз така - на Косето му се нрави много да го държа изправен и да потупква с крака, но не му се случва. Заточен е на земята и той се придвижва като ранен войник Laughing Едната му ръка е под тялото, с другата драпа, голям смях пада. Сега любимото му е да застане на четири крака и да поклаща дупето напред-назад. Laughing Тва дете първо ще пропълзи и след това ще започне да сяда Crazy

# 233
  • На топло...
Здрасти и от нас Hug!

Миме, много се радвам, че с доки сте на една вълна и че всичко е наред с беборинча Heart Eyes! Честит празник на татито, да е здрав, щастлив, безумно обичан и влюбен   bouquet !

Вита, книжката се казва "Babyernährung gesund und richtig / B(r)eikost und Fingerfood nach dem 6. Lebensmonat", авторката е Gabi Eugster, в превод "Хранене на бебето здравословно и правилно / допълнителна(пюрирана - игра на думи е) храна и Fingerfood (туй всички го знаят май - храна за ядене с пръсти или парчета, които бебето само да държи) след шестия месец от живота". Препоръчвам я на всички немскоговорящи Peace...

Утро, дано всичко е наред Praynig...

На Йошко му действат добре въведените храни, няма признаци за проблеми - днес му сварих на пара сладък картоф (напръскан с олио) - повече го тачи от банан Sunglasses.
Принципът според мойта книга е или зеленчук, или плод за начало и един месец само това (аз ги смесих де, вече, ама това е щото не го раня с пюре, а хапва мънинко самичък). Плодът - банан, авокадо; зеленчукът - морков, картоф; постепенно се въвеждат и останалите от групите.
Започнах с банан въпреки желанието ми за зеленчук, но не съжалявам. Проверявах го с него дали е готов (от мързел да варя картофи, моркови) - давах трохички, които той в началото буташе с език. (Планът е да не минавам на воднистите и по-кисели плодове, а да завъртя към зеленчука и след това като "се разяде хубаво" - след два месеца да речем - може пак да помисля за други плодове.)
След седмица му предложих пак - ами не го изплю Grinning. Съветът е след шестия месец да се проверява като се дава да опита, ако не ще - здраве да е, другата седмица пак...
Някои дни пропускаме като не сме в нас, а по пътищата - тогава си е на кърма.
Вода не предлагам и нямам намерение, някой път от лиготия докато пия му поднасям чашата до устата и той ме имитира, уж пие. От шише никак не успява горкият (трябваше за изследването преди 10 дни да е гладен и жаден (е, глътчица вода да не му пристърже стомахчето можеше, та пробвахме с шишето)...
Ядене няма да замествам минимум до годинката, мисля даже до година и три месеца. Нека си опитва различни продукти, не пречи - организмът да си индуцира постепенно производството на ензими и да се подготвя за бъдещето, но кърмата засега съдържа всичко необходимо и в нужната форма за бебо...
Другото, което задължително правя (от ПЗ) е да ям същото като него и да му давам да суче след като е хапнал, не че преди това не се е нахранил с кърма.
Ах дааа - акото, без малко да го пропусна. Намали днес до два пъти засега, иначе си е все така често 4-5-6 пъти, само малко по-гъсто. Има парченца от храната, които не е сдъвкал добре, а директно глътнал. Много съм доволна дотук (потвърждават ми се нещата, четени в ПЗ) Party...

За мазнините пак - от изключително значение са 1. линоловата киселина, нея я има в различните видове олио в добри количества, за разлика от в маслото (то и без това се препоръчва след годинка), 2. ненаситените Омега-3 и Омега-6, 3. усвояването на мастноразтворимите витамини - Е, D, К, А (също провитамин А = Бетакаротин от оранжевите зеленчуци и плодове). Видовете са пак - рапично, царевични кълнове, магарешки бодил, слънчоглед. Не студенопресовани.

Още неща исках да пиша, ма забравих Whistling, постбременален синдром hahaha...

Да бее ooooh!! Диданка и нейните п(р)о(до)зрения за неопоменати съставки в каши и сие... Мойта авторка хранителна инжинерка твърди, че в монокомпонентните пюренца има поне четири компонента Thinking... Ако ми се наложи да пътувам, Йошката просто ще е на банани - лесни за намиране и консумиране - сигурно е, че ги понася добре. Готови неща наистина в съвсем краен случай Naughty!

Много ви обичам всичките Heart Eyes!

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 16:20 от nanunana

# 234
Миме, имаш още  едни стиснати палци и от нас и ще чакаме 17-и. Честит рожден ден на таткото да ти е жив и здрав и много да те слуша и глези.
Илка, аз не измервам количеството ядене, което Борито яде напълвам й детската купичката и колкото и се яде толкова, но е около 250мл., а иначе тя не може да стои още добре седнала, но иска да стои права.
Иначе и аз съм й давала от повечето плодове и зеленчуци, за който писахте и си ги яде с голям апетит.От месото яде пилешко, пуешко и заешко,като вчера й направих супичка с пилешко като за нас,само че без подправки и днес много я хареса.

# 235
  • На топло...
Толкоз да го пазя туй същество значиии Cry... И то да вземе да открие опакована бучка захар в хартийка ooooh!...  
Откривам мокра сдъвкана хартийка и си мисля, че е от една картонена кутия на един крем, с която си играе... А то изяло половината бучка с хартийката... Ще се #2gunfire !!!
И се хили невинно... Ужас Close!

Дано нищо му няма Praynig, че ще откача...

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 19:18 от nanunana

# 236
Мимчооооо,ЧЕСТИТО!!!!!!  Hug Hug Hug
А на мъжлето Ч.Р.Д.!!!! Да ти е жив и здрав и мноооого да те слушка!!!! Ще пийнеме по две-три за негово здраве!!!!!

# 237
запис и от нас  Hug

# 238
  • София
хахаха, Нуна, точно изчетох предния ти пост и ти се възхищавах как имаш мерак да кърмиш до последно, дет се вика и да не даваш готви храни ... абе въобще - здравословно да си гледаш детето и какво да видя - захранваш директно с бучка захар, че даже и хартийката не махаш  hahaha споко, най-много да е малко по-активен Йоши и да не те остави да спиш довачара  Twisted Evil

# 239
Нана,   love001 неизчерпаема си!
Аз вчера четох пак с какво мога да започвам и видях от плодовете банан и авокадо, а от зеленчуците сладък картоф и днес ти си дала подробностите.  Hug Ще трябва и аз да спра да се лигавя  Embarassed и да предложа нещо на Борко да видим ще яде ли  newsm78
За захрата spoko

tinatania  welcome  smile3508  още едно наборче на Борко по дата.  Hug Разкажи(ако искаш) повече докъде сте стигнали със захранването. Аз форумните наборчета ги чета много внимателно(не че другите не ги чета).

Общи условия

Активация на акаунт