НОЕМВРИйче се ослушва-подаръче за първи юни то надушва!!!

• 11 806
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
Нана   202uu Веднага си го копвам.

Вита моята гинеколожка е на 60 и нещо години.Има стаж като акушер-гинеколог към 35-40 години.Онзи ден мъжо направо ме втрещи като ми каза за нейните разсъждения защо Анита още нямала зъби.Защото не яде кашичка със сирене и не пие прясно мляко затова. #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire И това го обяснява на стоматолог. Представяте ли си.За мен е абсолютно престъпление подобни изказвания от лекар с толкова стаж в областта.Не знам дали си спомняте, но именно тя ми беше казала да кърмя Аните до 3 мес. защото след това кърмата ставала рядка и нехранителна.Направо нямам думи.Като гледам половината ни бебета са над 8-9 килограма от нехранителната кърма на майките си.Язък за годините работа  #Cussing out

# 76
 kaffeetrmker_2

Мими, честита месечинка на момата! Да е много послушна!
Ели,  newsm51 за темата!
Валя,  newsm51 за колажа!

Марожинка, Теди, тук(или на нас така ни казаха) при педиатър се ходи ако детето е болно или ако трябва да му сложат ваксина. Понеже следващата ваксина е на 9 месеца и затова чак август сме на преглед.

Интерсни темички сте захванали  Hands Clap
Аз за всичко което съм чела все след годинка го дават т.к. стомаха не е готов.  ooooh!
Нана, я дай още малко за мазнините, че аз специално за бебета не съм чела.  Rolling Eyes За възрастни знам че по степен на усвояване от организма първо е зехтина(т.е. студено пресован) след това е слънчогледовото олио и накрая царевичното(за рапичното не помня).
Нана, за глутена ако схващам правилно това което си написала  newsm78 има значение не възрастта, а колко храни са въведени.  Thinking
На нас глутен ни казаха след годинка.  Naughty

Вита, ти направо ме разби с тази приятелка дето е завършила медицина и кара по старата схема. Shocked Какви са й аргументите? Тя поне трябва да е наясно с развитието на стомаха, готовността за други храни ...  Thinking
Ели, тя твоята дружка поне не чете, а аз имам приятелки дето четат и пак карат както си знаят т.е. по старата схема.  ooooh! Доводите им са, че на Интернет не може да се вярва.  Naughty Това че са статии на базата на проучвания или съвети на СЗО няма никаква тежест.
Къде я намери тази педиатърка? Как смогва да каже толкова бисери за единица време?  Shocked Да се чуди човек да се смее ли да реве ли  Thinking
То като се замисля и за Борко бая народ се чуди как е още жив с тази кърма  Joy

# 77

Къде я намери тази педиатърка? Как смогва да каже толкова бисери за единица време?  Shocked Да се чуди човек да се смее ли да реве ли  Thinking

Това е гинеколожката дето ме изражда.Иначе педка много, много не ми дава съвети.Пък и аз й казвам "Да, добре" и пак си правя каквото знам.
Пък сега се замислих Стефи на Темичка дето толкова рано изкара зъбче колко ли сирене е омахало милото  Crazy  Joy

# 78
здравейте мами!Току що се връщаме от Бачковския манастир.Направихме си страхотна разходка днес.Там беше пълно с хора,и 3-4 рейса с дечица на екскурзия сигурно.Разпитах как стоят нещата за кръщенка там.Казаха ми,че става на място без предварително записване.Струва 50 лв и носиш акт за раждане,кръщене на кръстниците,сапун,1 бутилка олио и 2 нови кърпи.Смятаме там да правим кръщенка на Васето само да видим кога.Отивам да полегна ,че нещо много мисе спи.Честито на днешните месечинки.

# 79
Такаааа, хубаво си оплюх аз чавето, че не щяло да яде и мрънкало. След като скръцна със зъби днес, ние с баща му  Shocked тъй като има 2 зъба и то долни и един до друг. След по-обстоен преглед се оказа, че бедният Фафи е изкарал 2 горни зъба и никой не се е усетил  #Crazy Та си посипвам главата с пепел - много си ми е добро детенце, чак се озъбило самичко без да го разберем  Cry

# 80
Шамс я кажи рецептата-сирене ли тъпчете hahaha
Честито озъбване

# 81
  • София
Честито озъбване

Аз се чудя, че моята няма никакви мераци да изкарва зъби, а то трябвало сирене да давам на детето  Mr. Green Така е като го мъча с някакви пюрета. Почвам и аз по рецептата  Peace

Момичета радвам се че ви хареса колажа и понеже Елито няма да си признае без бой стихчето е от нея  Hug

# 82

Момичета радвам се че ви хареса колажа и понеже Елито няма да си признае без бой стихчето е от нея  Hug

Сега да не помислите, че съм го писала аз.Просто го намерих в нета и много ми хареса.
Да споделя с вас мъчението на Анита тези дни:

# 83
Само да съм видяла подобни оранжеви окраски около устата на децата #Cussing out Ето! Само това Naughty

Забравих нещо важно. Горното върви с ................това:

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 18:34 от Бубе

# 84
Честито озъбване

Ели, нищо не успяваме да натъпчем ние - в добрите дни хапваме 30-40 мл пюре  Mr. Green Кашата по-добре върви, особено в комплект с пюре от круша   chef Но суче като за световно  Mr. Green Много е сладък - така се радва, че и се опитва да ме съблича  Mr. Green

# 85
Шопи, честита месечинка! Да ти е здрава и послушна бубулечката!
Ели, колкото и да е омацана Анитка, днес нямаше други като нас - с цяла лъжица пюре върху окото, как ми бутна ръката не знам!!!
Нанануна, не ми се е налагало да обяснявам на други хора колко е вредно ранното захранване и колко е полезно изключителното кърмене, но мога да си представя какво ти е. Аз също съм гледала големия си син по стария начин - на 40-тия ден сокче, после пюре, на 5 мес. попара със сирене и т.н. Но сега, след като има толкова много инфомация, направо си е грехота да не прочетеш, да не се заинтересуваш, все пак става дума за детето ти.
Едно време се е смятало, че бебчетата наддават много повече от АМ, отколкото от кърма. Но и аз като гледам клипчето, пък и като чета резултатите след консултации, май сме живо доказателство за обратното.
Бубе, тая моцарелка с червено винце я пускаш баш навреме. В тази връзка да питам кърмещите майки - позволявате ли си алкохол и в колко. Аз понякога вечер пийвам чаша бира или червено вино. Имайки предвид обаче, че Влади си посуква 2-3-4 пъти нощем, дали алкохолът не минава през кърмата?

# 86

Ели, нищо не успяваме да натъпчем ние - в добрите дни хапваме 30-40 мл пюре  Mr. Green  Но суче като за световно  Mr. Green Много е сладък - така се радва, че и се опитва да ме съблича  Mr. Green
[/quote]
И Влади точно така.

# 87
  • На топло...
Пак да кажа, че книжката е писана от консултант на Ла Лече Лига (Германия), инженер по  хранителни технологии и е съобразена със СЗО.

Защо съм писала за необременени деца - защото това е нормалният случай!

Важно е също да се знае, че се наследява не конкретната алергия, а само податливостта/склонността към алергии (предполагам зависи от особености на имунната система), демек ако аз съм алергична към мляко, детето ми може да е с алергия към домашния прах... Затова трябва с всички алергени да се внимава при въвеждането им.

Ето и опасността за прява на алергия у дете взависимост от обременеността:
                  - нито един член на семейството с алергия - вероятност за проява у детето 15 %;
                  - братче или сестриче на детето - 25-30 %;
                  - един родител - 20-40 %;
                  - двамата родители - 50-60 %;
                  - двамата родители с една и съща алергия - 60-80 %.

"Безглутеновото е излишно" (преводът е мой - непрофесионален)

Преди няколко години изведнъж на всяка опаковка каша се появи "без глутен" и много родители се запитаха дали това е нещо ново, за което трябва да внимават. И днес все още някои родители до припадък се опитват да хранят детето си до първия му рожден ден безглутеново. Това за почти всички бебета е абсолютно излишно и да, от гледна точка на превенцията на цьолиакията дори контрапродуктивно! Глутенът е белтък, който се съдържа в определени зърнени храни (жито, ръж, овес). Има хора, на които им липсва един ензим и затова не могат да усвояват глутена: те страдат от една определена алергия, цьолиакия. Ако тези хора ядат глутенсъдържащи храни получават коремни болки; децата не се развиват добре и имат мазни изпражнения. Болестта се влошава, ако бебето яде жито, ръж или овес преди да е навършило шест месеца. Във втората половина на първата година обаче е дори предимство децата да ядат храни, богати на глутен, тъй като диагностицирането на болестта е далеч по-лесно в тази възраст, отколкото по-късно. Шведски изследователи са установили при това, че рискът от заболяване от цьолиакия спада, ако бебето все още е кърмено по време на въвеждането на глутена и ако в началото получава само малки количества от него. Тъй като за едно бебе така и така не е хубаво да яде зърнени храни - и изобщо каша - преди навършването на половин година, то като начало (след седем навършени месеца) може да му бъде предложен всеки един житен сорт. Така че повечето родители могат да зачеркнат "без глутен" от речника си.

Ели, при копването си оправи - седем навършени месеца, не осем, сега поправям и аз Blush...

Юле, мисля, че връзката е с въведените храни по-скоро, книгата изхожда поначало от захранване след шест навършени месеца, но не изключва или отрича и късно прояждащите бебета (след 9 - 12 месеца, водейки се по детето), тъй че щом ти захранваш след годинка, пак така внимателно и последователно въвеждаш... Аз Йошката не можех да го удържам повече, от два месеца слага всичко в устата и ме гледа жално докато аз набивам, спря да избутва с езика, седи с чужда помощ и го пробвах, а мислех след седми месец... Ми яде детето, дъвче, не плюе (освен ако не тръгне да се дави) и така... Време му беше, но се налага сам да яде, няма да си хабя миксера заради него я Joy...

Тъъъй, да си дойдем на мазното - олиото за захранване...
"Студенопресованите масла - все още неподходящи за бебето"

Тук ще се задълбочим в един хранителен продукт - студенопресованото олио. Много родители купуват едно особено добро, студенопресовано олио в биомагазина специално за бебето си, което вече яде пюре/каша. Те му мислят само доброто, защото нали се говори, че студенопресованите масла са за предпочитане пред обработените. За останалата част от семейството това важи с пълна сила. Обаче при преработката на маслата се извличат също вредни вещества и пероксиди - а за бебето това е решаващото. Биопродуктите съдържат наистина по-малко вредни вещества, въпреки това дестилираните продукти са за предпочитане. Предимствата на нерафинираните продукти не могат да се сравняват с недостатъците им по отношение на поемането на увеличено количество вредни вещества в първата година от живота. С особено предимство е рапичното олио, защото съдържа добре уравновесено съотношение на мастните киселини, включително високо съдържание на Омега-3-мастни киселини, които ги има също в рибата и които са изключително ценни за организма, и най-вече за развитието на мозъка.
Има топлопресовани масла, които не се екстрахират с разтворители. Такива дестилирани масла понасят по-добре на бебето.
Въпросът за избора на правилното олио е наистина важен, но не бива да се превръща във фикс-идея. Все пак тук си говорим за един времеви отрязък от максимум половин година, а и в пюрето/кашата се прибавя съвсем малко количество олио. За усвояването на витамините е решаващо, че изобщо го има в пюрето, а кое е по-точно не е от такова значение.                

Хихи, много стана Crazy... Има страшно интересни неща, ако ми остане време, ще попреведа още някое и друго.
 Hug

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 22:03 от nanunana

# 88
То като се замисля и за Борко бая народ се чуди как е още жив с тази кърма  Joy

newsm62 И за Али се чудят същото как я кара без вода

# 89
  • Бургас
Опс здрасти и от нас с Мирелка Hug

Днес бяхме на питник близо до морето, малко хладно беше ама пък изкарахме много хубаво. Баткото се цопна в морето и направи първата баня за този сезон  sport027
Nanunana много полезни неща пишеш  202uu, хубаво че има кой да дава съвети, аз чета за захранването, но май карам по усет.
За сиренцето и зъбките много смешно ми стана, ма тази лекарка добре ли е newsm11. Аз баткото като съм го гледала по руската школа - сокче от 2мес., каша от 5-ти и от 6-ти на детска кухня, че изкара първото зъбче на 9 месеца. всичко е относително и със никненето на зъбки и със алергиите. Иначе аз да кажа срам не срам Blush нашия татко преди два дни спретнал една попарка на Мирела докато мен ме нямаше и то детето си я хапнало с апетит, тъй че вече и глутен е вкусвала Mr. Green
Вита днес сложих капките Молтофер в зеленчуковото пюре и така успях да и ги дам без да има рев, а иначе ще питам дали може аз да ги взимам и през кърмата, но ме съмнява да поема толкова желязо колкото от лекарството.  

Общи условия

Активация на акаунт