НОЕМВРИйче се ослушва-подаръче за първи юни то надушва!!!

• 11 806
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
Опс, да се метна и аз по късни доби. Simple Smile
Лейди, честито озъбване.
Утро, браво на каката, добър пример дава. Simple Smile
А за 1 юни, вярно че нищо няма да разберат дребчовците, но пък майките им могат да се порадват Simple Smile Аз от три дни чупя пръсти какво да е и нищо не ми измисли главата...дано до тогава измъдря нещо, че съм все по-сантиментална (да не кажа разлигавена) като стане въпрос за празници Simple Smile Ако някой има блестяща идея все пак, моля да сподели. Мислех за нещо, което да остане,а и да му е забавно, но нищичко не ми ражда главата...
Хайде лека нощ!

# 61
  • На топло...
Ехоо, Hug, тук сме!

Позагубихме се, но се връщаме обратно с наведена глава Blush...

Мими Heart Eyes, толкова се радвам за вас, поревах си даже по повода... Желая ти лека бременност и послушна малка кака... И януари да ви дари с още едно най-прекрасно чадо fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed...

Утро, браво на каката  bouquet, сега едно страхотно лято ви се пада!

Йошко успя да си събори керамична саксия на главата (вътре има цвете, чиито чепчици за разсаждане висят надолу, та наш Дръпльо си ги дръпна со все саксия) ... Слава богу само челото му одраска, но много се стресна детето и поплака, та и аз с него...

От пет дена пълзи - страшно е смешен, още е само любител, дано докато стане профи съм успяла поне една прахосмукачка да пусна Crazy...

Загубата ни се дължеше най-вече на заниманията ми с и около захранването. Оказа се, че малката братовчедка на Йоши, която няма три месеца, яде от първия месец още пюре от моркови, а от две седмици и каша грис #Cussing out... Та се впуснах да им разяснявам, че не е правилно, да попрочетат, да се консултират, ако мен не искат да ме слушат (като разбрах преди време за пюрето им обясних разни основни принципи и мислех, че са го спрели) поне със специалисти да говорят (дадох адреси и телефони), но да не рискуват здравето на детето си (още повече, че бащата е със сенна хрема и други алергии). Направо сърцето ми се къса за момиченцето... Майката нямала уж кърма (по мои наблюдения това абсолютно не може да бъде вярно, но както и да е) и за да не давали "химия"(АМ) ooooh!, решили да дадат каша, не можели да го оставят гладно милото, а и да видели как ще му понесе #2gunfire... Направо съм бясна от безсилие Cry!!!

Покрай този проблем изчетох пак това онова, разрових се из сайтовете на Ла Лече Лига тук и си купих страхотна книга за захранването, писана от една от консултантките по кърмене, която е в същото време и инженер по храните (или както там се казва)...
Та за нас вече по темата - захранихме се - Йоши от около седмица яде бананови трохи - в началото му ги слагах аз в устата, после му дадох да държи парче, сам хапе и дъвче. Отхапе ли повече го плюе! Вчера му дадох и трохи авокадо - възхитен е... Засега е изял около  hahaha две чаени лъжички общо твърда храна... Finger Food... Mай на усет ще смеся няколко концепта... Бавно, но славно продължаваме с тиква, сладък картоф, картоф, тиквички и т.н. ... Не мисля да му давам готови пюрета Peace. Кърмим се иначе до полуда...

Ах да, бяхме и на среща със сестрите от интензивното Heart Eyes... Е няма такава радост, толкова бяха щастливи жените да видят здраво и нормално бебе диваче, убиха се да го хвалят... Там пък единствената съветничка по кърмене, с която аз лично съм разговаряла, като разбра, че Йоши е все още изключително на кърма (не беше още пробвал бананата), подивя от щастие и само пърхаше наоколо подхвърчайки и цвърчейки "ето така са децата, които са изключително кърмени, така изглеждат" (чак на мен ми стана смешно, дето съм фен Joy)... Допълнително ме облазиха, че психическият шок не е довел до спиране на млякото (на което отговорих, че няма как да спре щом знам, че няма няма в тоя случай...) hahaha... Та така - там пък положителни емоции бяха...

Ох, айде стига... До утре Hug!

# 62
Да се отчета по никое време  Mr. Green от посещението при smile3543
Всичко мина повече от добре.  Laughing Разбрахме се да захранвам както си искам все пак детето е мое.  Whistling Оставих материалите за педагогическото захранване, които бях разпечатила и така ще се видим пак след 3 месеца.
Така премериха Борко, че не разбрах дали е 8,100кг. или 8,500кг., но колкото толкова   Joy и 69см.

Нана, трудно се обяснява на хора които не четат, а всичко знаят и спорят.  #Cussing out
Аз вече се изморих да обяснявам  ooooh! има Интернет да чете които го интересува.  Crossing Arms Ако ме питат казвам каквото знам.  Peace

# 63
Добро утро!

Юле Браво, че педито е кандисала  Peace А, защо чак след 3 месеца  newsm78

Нани Нана Вясвай се по често  Hug

# 64

Да ви почерпя за 7-мата месечинка на нашето съкровище .Пожелавам си да ми е здрава ,послушна и много усмихната  Heart Eyes

# 65
Добро утро.Не е много добро, но здраве да е.Анита цяла нощ е проплаквала.И как да му се невиди баща й един път не я чу да стане той Close И в 5 часа окончателно се събуди.Всеки път щом сме в Добрич се буди в 5.Сякаш има навит часовник това дете smile3511

Честити седми месечинки на Александра и Кристиян.Много здравички и послушнички.

има Интернет да чете които го интересува. 

Юле лошото е има една голяма част млади майки, които изобщо не се итересуват.Аз имам такава приятелка.При положение, че Интернет е толкова масово навлязъл в ежедневието ни е просто срамота да не се поровиш и да се информираш.Такива майки вярват сляпо на педиатъра си.Не че е лошо, но много от тях работят по старите схеми и в крайна сметка страдат децата.

Нана  Hug Голям палавник Йошито.Да ти е яка гъзината.

# 66
Юле лошото е има една голяма част млади майки, които изобщо не се итересуват.Аз имам такава приятелка.При положение, че Интернет е толкова масово навлязъл в ежедневието ни е просто срамота да не се поровиш и да се информираш.Такива майки вярват сляпо на педиатъра си.Не че е лошо, но много от тях работят по старите схеми и в крайна сметка страдат децата.

Ели
, напълно съм съгласна с това. Аз съм по-възмутена от лекарите, които дават грешни съвети и не се запознават с новостите, а отговарят за здравето на дечицата. Моята педиатърка е на 60год., но ми даде съвети как да замразявам кърмата си и защо е добре да се захрани детето късно с всички доводи за това (ако не бях убедена щеше да ме обеди), а моя приятелка която завърши медицина си гледа детето по старата схема. Та това си е до човека.

# 67
  • ВАРНА
Добро утро!
Шопи Мими честита Ви месечинка!Алексче да расте щастлива и безгрижна и много да радва и слушка  Simple Smile
Утро браво на каката!
Ние все още не седим самички,а опитите за пълзене завършват с забиване на главичката в дивана а дупето нагоре Joy
За захранването честно казано сама си го решавам,иска ми се да споделям с педито решенията си но тя е ужасна/но юни дойде и ще я сменям/от 2-ия месец ме караше да захранвам,пък аз кърма си имах.Дори ми даде съвет,ако не искал биберон да го мажа с мед,представяте ли си?!?!И като я питах как да давам мед,като е алерген и се препоръчва след година тя вика -"Ние вас как сме ви гледали"
И вече се срещнах с новата педи и ми хареса,за захранване,за ваксини за всичко ме пита жената.Каза че добре го храня.
А Ели аз с такива хич не споря- те нали знаеш има хора дето всичко знаят и да си блъскат главата после.
Та така ние се захранваме по следния начин.
7,30-кърма
10,30- кърма
2,00- зеленчуково пюре/аз го приготвям,купени не яде/
5,30- плодово
около 9,00 -кърма
Пробвах и каша но голямо плюене падна,и мисля друга да купя и след седмица пак да дам.
Ние мислихме събота или неделя да ходим на Аквапарка,но то на с това време,друг път.
Хубав ден!

# 68
  • София
Айде и ние да се запишем в новата ни тема  Hug

Ели страхоооотна тема   bouquet

Валя колажа е супер, както винаги  Heart Eyes

Таня мерси за филмчето  Peace

Онзи ден като ходихме в тукашното Джъмбо и претеглих Ники на една от детските теглилки, които се продават там и показа, че е качила 300-400гр., което е страхотно на фона на досегашните 800-1000гр. на месец  newsm44 Най-накрая диетата проработи  hahaha Вчера й купих риба и тези дни ще й предложа нов деликатес  hahaha Laughing 
Може да седи само на фотьойл. Не е стабилна на дупето си, не се обръща никак..... По-добре стои изправена отколкото седнала !!!

Чао засега от нас  Hug

# 69
Добрутру,

Сикрет, мерси, най-сетне видях филмчето и сума сълзи пролях - много са ни сладки гарджетата  Hug

Нана, няма да се цепиш от колектива, да не дойда къмто вас да те строя в две редици  Naughty Редовно тук на отчет!  Mr. Green

Фафи, след първия ентусиазъм от захранването, сега нещо не е много във възторг и яде сравнително малко - по няколко лъжички и само супер разредено с кърма  Thinking От оня ден въвеждам пиле, с не особено голям успех. Оризовата каша обаче все още жъне успехи  Hug Също и пюрето от круша, смятам и самата круша да му дам след някой друг ден, в суров вид  Grinning Научил се е да пръхти с пълна уста и такъв душ от пюре си взимаме и двамата - не ми трябва лигавник, а чадър  Mr. Green

# 70
Добър ден,
Честито на порасналото момиченце с още един месец на Мими.
Юле, и аз се зачудих, защо вече през 3 месеца ще водиш Борко на консултация?
Мишле, и аз съм съгласна с това, че на обяд детето трябва да яде нещо солено.
Борислава така съм я научила, на обяд първо хапва зеленчуково или месно пюре и след това за десерт винаги има и по малко плодово, защото моя роднина даваше на детето си само сладки неща да яде през целия ден (каши, пюрета, кисел, кремчета, мляко с бисквити и др.) и сега малкото е вече на 4г. и по цял ден търси само кроасани, шоколади и др. и не потърсва солена храна.
Приятен ден на всички

# 71
Здравейте!
Искам да попитам нещо за сухо мляко и разни там кравешки неща- от кога???
Питам, щот вчера най-сетне детето яде с апетит бананова безглутенова каша, ама аз късно прочетох, че е със сухо мляко. И сега съм в чуденка дали да и давам пак.
Педка не мога да питам по тая тема, че тя нали вече си мисли, че закусваме попара (т.е. глутен+сирене) и не знам...
Та според СЗО и късното захранване- от кога се дават глутен и краве мляко, че вече съвсем се оплетох  ooooh!

# 72
Здравейте!
Искам да попитам нещо за сухо мляко и разни там кравешки неща- от кога???
Питам, щот вчера най-сетне детето яде с апетит бананова безглутенова каша, ама аз късно прочетох, че е със сухо мляко. И сега съм в чуденка дали да и давам пак.
Педка не мога да питам по тая тема, че тя нали вече си мисли, че закусваме попара (т.е. глутен+сирене) и не знам...
Та според СЗО и късното захранване- от кога се дават глутен и краве мляко, че вече съвсем се оплетох  ooooh!

Според СЗО след годинка, според препатили от алергии - след 2 годинки  Hug

# 73
Диди Незнам какво казва СЗО , но от това което четох се каня да въвеждам глутена към 8 - 9 месец, като започна с овес.Някъде четох, че не е хубаво да се закъснява много със глутема, ама защо  Rolling Eyes
За кравето мляко мсиля че има значение в какво точно се съдържа - сирене, сметана и изобщи киселото мляко мсиял, че се предлага преди годинка, но прясното задължително след. Но дали и за сухото се отнася  Thinking

И все пак всичко зависи от схемата,която се следва  Peace

# 74
  • На топло...
Подкрепям Марожинка (от това, което четох в книжката за захранването), глутенът да се въвежда след седем навършени месеца. Не е хубаво да се бави много, тъй като ако има алергични реакции (симптоми на цьолиакия) те не могат да бъдат добре разпознати в по-късна възраст Peace, т.е. късното въвеждане е контрапродуктивно от гледна точка на превенцията на болестта (дължаща се на липсата на ензим, който да разгражда белтъка глутен в житните растения). Не твърде късното му въвеждане предпазва от цьолиакия, както и кърменето по време на въвеждането. Най-удачното време за диагностициране е точно когато не са въведени още всички храни.

За кравешкия белтък в прясното мляко:
             - след десети месец пълномаслено мляко;
             - сирене, кашкавал след девети месец;
             - мляко на прах след осми;
             - изварата е забранена до годинката заради високото белтъчно съдържание, оттам натоварване на бъбреците.
Всичко това важи за деца, фамилно необременени с алергии.

За мазнината - задължително да не е студенопресована, слага се на оранжевите зеленчуци за по-добро усвояване на мастноразтворимите витамини, както и като източник на ненаситените Омега-3 и -6 мастни киселини (съотношението им да е 2:1 е най-добро). За предпочитане рапично, слънчогледово, масло от царевични зародиши. При нас дори се продава специално олио за захранване в биомагазините.

Hug

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 19:33 от nanunana

Общи условия

Активация на акаунт