Италия 100!

• 21 004
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
Ако има в Болоня секция за парламентарни ще гласувам, мдам.

Отговорете моля за полите, много ми е важно.

За целта трябва да се запишеш обаче. Става по е-мейл.
Ще ти изпратят една бланка, която да им върнеш попълнена. Само това беше цялата процедура навремето.

За полите не знам.
Майка ми каза, че тази пролет имало мода на гумени ботуши сред девойките. Обаче това в нашата част на Италия и Швейц. не го видях.

# 106
Ако няма, това ще докаже, че  у нас модата се движи по собствен път, или че тук сме по-независими от модата. Майка ми миналата година се появи с  една пола на волани, от тези които носят албанските циганки по светофарите, която била много модерна и като понечи да си я облече аз направо я заковах на стената:) Тази година тези поли широко се обсъждат ( явно и носят) и когато казах, че и тук ги има рядко по списанията, майка ми заключи, че в Италия сме много назад с модните тенденции, които тя е надушила още миналото лято... Та, затова реших да я контрирам с новини от центъра на Милано, защото Болоня/Форли/Римини не я убеждават, твърде са й провинциални явно:)))

Ани, писах вече.

Това с гумените ботуши ми проглуши главата преди месец, знаеш коя моя приятелка и откачилата й майка си купиха ботушки гумени на маргарити и някакви други шарки.
Тези ботуши ги имаше и тук миналата година в Овиесе имаше приятен десен, но така и не видях  на практика носещи ги... освен дечица, разбира се.

# 107
  • Italia
.......
е хайде сега не било 4естно
Щом имам право зна4и е 4естно
а много ли е 4естно да ти искат здравни осигуровки примерно и да подаваШ някакви измислени декларации за да се освободиШ от дългове, които нямаШ, или да влизаШ в бг само с бг документи примерно и про4ие малоумия на администрацията  
въпрос на избор е дали Ще гласуваШ или не от 4ужбина
но ако ми махнат правото, са да махнат правото и на изселените в турция бих се съгласила

Ми на мен никога никой не ми е искал да плаЩам здравни осигуровки. Не съм ползвала ДжиПи,не съм плаЩала нито лев и нямам никакви дългове към днеШна дата. Peace
В Бг можеШ да влезеШ и с ит.документи,но да покажеШ И бг.валидни такива ако ти поискат.
Ами изселените турци заЩо да не могат да гласуват,нали имат и бг.гражданство? Thinking

Лени,такива поли се развяват из Милано,да. Не знам дали е супер модно или не,но ги има. Заедно със сандалите с дебела коркова подметка,вси4ки ригорозаменте хипи. Wink

# 108
  • Italia
Здравейте моми4ета влязох във вашата тема за да ви кажа, ако някоя от вас или ваша позната има нужда от корито със стойка .Аз имам две на Cam,едното е анатоми4но може да се къпе бебето,детето до 2/3год.,а другото е с поставка за преобли4ане и рафт4е от долу ,може да се използва 6мес.(според мен.).И двете са като нови ,използвала съм ги с голямата щерка ,това със поставката съм го използвала един месец,от 15 ден до месец и половина,тогава се прибрахме в БГ и когато се върнахме, беше ве4е голяма за него.Тогава купихме анатоми4ното ,но в него не искаше да се къпе и запо4нхме да я къпем във ваната.Сега не ми трябват ,защото в другата неделя се прибираме в БГ за три месеца и няма да имам нужда от корито като се върна,а да ги продам за 50 евро няма смисъл.Анатоми4ното струва около 40евро ново ,а другото го гледах около 50/60.Ако някой ги иска да ми пише на ли4ни или да ми звънне на тел.3205530560 или 0299762278 Таня .Аз живея в Lainate.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=327928&pid=12720253

Таня,моите деца за съжаление ве4е са големи и ги къпем директно във ваната. Rolling Eyes

# 109
тюх, трябва да свия платна, явно...

# 110
Ако има в Болоня секция за парламентарни ще гласувам, мдам.

Отговорете моля за полите, много ми е важно.

За целта трябва да се запишеш обаче. Става по е-мейл.
Ще ти изпратят една бланка, която да им върнеш попълнена. Само това беше цялата процедура навремето.

зависи, ако има открита секция, може и да не се записваШ
заявленията са за да видят дали има бройка за откриване на такава

Та, затова реших да я контрирам с новини от центъра на Милано, защото Болоня/Форли/Римини не я убеждават, твърде са й провинциални явноSimple Smile))

4акай, да не те вкарам в заблуда, 4е аз не съм в центъра на милано и марШрутът ми е градината _ офиса и обратното
в градината са много модерни абаите, а за офис тези поли не ми се виждат практи4ни, да не говорим 4е ако не си с фигура на манекен, едва ли стоят добре

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 16:56 от gioia.

# 111
  • Italia
Гумените ботуШи тоже са на мода и то от няколко години насам. Wink

# 112
аз продавам такива поли, само че са дюс  и са големи номера, но наистина трябва да си като щека, за да ти стоят, аз пробвах, приличам на някаква диня. трупам риманенце:)

aбе за мен най-големия компас в модата на практика е сарториалист.
ако там го няма, значи не съществува. амаха)) но й давам още месец на тая мода, да се появи, може да е рано още ...

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 16:58 от 10cent's

# 113
.......
е хайде сега не било 4естно
Щом имам право зна4и е 4естно
а много ли е 4естно да ти искат здравни осигуровки примерно и да подаваШ някакви измислени декларации за да се освободиШ от дългове, които нямаШ, или да влизаШ в бг само с бг документи примерно и про4ие малоумия на администрацията 
въпрос на избор е дали Ще гласуваШ или не от 4ужбина
но ако ми махнат правото, са да махнат правото и на изселените в турция бих се съгласила

Ми на мен никога никой не ми е искал да плаЩам здравни осигуровки. Не съм ползвала ДжиПи,не съм плаЩала нито лев и нямам никакви дългове към днеШна дата. Peace

на теб не, но на няколко хиляди 4овеци да .... и не е толковa проста логиката им между другото, но това е друга тема [/u]

В Бг можеШ да влезеШ и с ит.документи,но да покажеШ И бг.валидни такива ако ти поискат.  tова не е вярно, дръжен си винаги да влизаШ с бг документи [/u]

Ами изселените турци заЩо да не могат да гласуват,нали имат и бг.гражданство? Thinking

а познай Simple Smile

пак казвам, гласуването е въпрос на ли4ен избор

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 17:01 от gioia.

# 114
  • Italia

.....

на теб не, но на няколко хиляди 4овеци да .... и не е толков проста логиката им между другото, но това е друга тема...

В Бг можеШ да влезеШ и с ит.документи,но да покажеШ И бг.валидни такива ако ти поискат.  това не е вярно, дръжен си винаги да влизаШ с бг долкументи

а познай Simple Smile

пак казвам, гласуването е въпрос на ли4ен избор

През 2007ма влязох в Бг с тукаШния паспорт , понеже децата са ми в него. Питаха ме дали имам валиден бг.паспорт,казах "да" и никой не ми обърна внимание пове4е.  Peace

За турците,не мога да позная,искам жокер. Thinking

# 115

През 2007ма влязох в Бг с тукаШния паспорт , понеже децата са ми в него. Питаха ме дали имам валиден бг.паспорт,казах "да" и никой не ми обърна внимание пове4е.  Peace

ами ако беШе казала не??

а за турците казах, ако махнат правото за гласуване на живееЩи в 4ужбина с радост Ще си жертвам правото за глас среЩу хилядите гласове под строй за определена етно_релиогиозна партия

това бяха само някои примери, но мисълта ми беШе, 4е докато имаШ бг гражданство, бг може и да не те интересува, но сте си "женени" и винаги може да се позаинтерсува от теб, да реШи 4е неЩо си и длъжен, 4е не си спазил еди кой си ред от еди кой си закон, та не е излиШно от време на време да се ъпдейтваме и евентуално да допринесем за развитието в една или друга посока.... 

изборите са за законодателен орган, а законите касаят вси4ки бг. граждани, независимо от това къде живеят

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 17:45 от gioia.

# 116
Здравейте мамчета Италианчета!  Simple Smile

Ленка, аз лично този тип поли много рядко виждам по улиците на Милано. Стига бе, верно ле са модни  Laughing такива шарении типо ромски истории хич не мога да ги дишам. А факт е , че магазините са пълни особено сега през летния сезон с дрехи от всички цветове на дъгата. Аз залагам винаги на строго класическото 'ретро' облекло, изискано  Grinning може па и да остарявам  Joy Sunglasses

ПП по въпроса за ваканциите, аз от 5 до 30 август съм в БГ. най много за една седмица да се задържа в София, през останалото време ще съм на планина и малко на моренце ...  Simple Smile

# 117
Цитат
Лени,такива поли се развяват из Милано,да. Не знам дали е супер модно или не,но ги има. Заедно със сандалите с дебела коркова подметка,вси4ки ригорозаменте хипи. Wink

Ау тезе сандали са ужасТни ...  Laughing толкова грубо седят на крака, просто се чудя каква е таз изчанчена мода.

# 118
  • Italia

ами ако беШе казала не??
а за турците казах, ако се налага Ще си жертвам правото за глас среЩу хилядите гласове под строй за определена етно_релиогиозна партия

Моя приятелка,която живее тук в Италия и е с двойно гражданство ( френско и бг ) си пътува за Бг миналата година. Тръгва от тях и с двата паспорта , на тукаШното летиЩе показва френския на 4екина,на бг летиЩето я карат да покаже и български паспорт.Тя оба4е не го намира ( така и не се разбра къде и кога го е загубила ),първо и се развикват,4е няма да я пуснат,после реШават,4е Ще я глобяват и накрая им писва да се разправят и я пускат да влезе с френския паспорт.  Peace

# 119
добре, а ако тя каже " ами аз нямам българско гражданство" какво става?
в италианския паспорт никъде не пише че си с двойно гражданство, нали?
аааа, или те по техните компютри ще видят по името ...

Лейди, уелкъм бек:)

Общи условия

Активация на акаунт