Колко често ака 2-3 месечно бебе?

• 32 387
  • 84
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Благодаря на всички за отговорите  Hug

# 46
  • Пловдив
Zinaida, какво стана при вас? Нормализираха ли се нещата?
Ние сме само на кърма, на същата възраст сме като гледам и от както се е родила ака по 1-2 на ден, обаче от месец се случва да пропусне по 1 ден и е много нервна, даже спира да яде, което ме притеснява повече. Като се изходи е едно гъсто такова, като гъста каша и има 2-3 "тапички" вътре, малко по-твърди изпражнения. Определено си е запек нашето...
Аз мислех да я захранвам чак на 6 мес., но сега се изкушавам да й дам сок от круша примерно. Чета обаче, че при някои и това не е помогнало Rolling Eyes

# 47
  • Пловдив
Катерина при нас нещата се развиха така - взех на Ели пробиотичните капки Биогая - (функцията им е да регулират стомашно-чревния тракт тоест дават се и при запек , и при диария , а дори и колики) 3 дни след приема бебка започна да ака всеки ден , давах й ги  продължение 15-20 дни , много се притеснявах като ги спрем да не би да се върне предишното положение , но за щастие нещата се бяха нормализирали и от тогава не е пропускала и ака поне веднъж на ден , понякога и по два. Много бях чела че е нормално за изцяло кърмено бебе да не ака по няколко дни , но от опит установих че ако бебенцето се напъва , много пръцка и мирише хич не е нормално  Naughty Ако искаш опитай с капките - безвредни са , нямат предозиране и към тях не се привиква - силно се надявам и на вас да помогнат  Hug Praynig

# 48
  • Пловдив
Супер, много ти благодаря! Непременно ще пробвам, защото и при нас мирише като пропусне 1 ден, но не самото ако, ами само пръцкането. Явно са с по-мързеливи черва.

# 49
моето за сега си ака около 3 пъти на ден, но да знам аз за тия капки затова и други начини ще следя темата. На дъщеря ми чак клизми съм й правила няколко пъти, като беше на 4,5 мес. (мушках едно мъничко парченце сапун в дупето й по препоръка на педиатъра) добре че вече я смених. Къде ми е бил акъла незнам.

# 50
Моето бебче си ака порядъчно.  Mr. Green Минимум 3-4 пъти на ден, но и качва добре засега.

# 51
до 4месец няколко пъти на ден,сега един най-много два пъти Peace

# 52
  • София
Ние акаме веднъж дневно. Обикновено сутрин. Понякога пропускаме, и тогава на следващия ден -голям зор и по-малко храна докато се изака Simple Smile

# 53
  • София
На тази възраст синът ми акаше по някоко пъти на ден.  Peace

# 54
Преди/след всяко хранене.

# 55
И ние сме само на кърма и се изхожда веднъж на ден, но много обилно Grinning

# 56
  • На бял кон в Pierrefonds
Докато беше само на кърма - на всяка смяна на памперса имаше ако. Сега вече е захранена и ака един, рядко два пъти на ден. Още по-рядко пропуска ден без да ака.

# 57
Моята дъщеря докато я кърмех ходеше на всяка смяна на памперса, а сега по веднъж на ден( вече яде само АМ).

# 58
  • Варна
верни са и първа и втора опция  Peace

# 59
Всяко бебе си е индивидуално

Общи условия

Активация на акаунт