ОКТОМВРИйка почивка планува,а бебенце в корема палува!

• 11 877
  • 252
  •   1
Отговори
# 105
Ронка, и аз се ориентирам кьм Джейн(още се колебая между нея и Конкорд-тази седмица ще отида да го видя); Карера е 8кг шасито, с тапицерията(летния вариант) става 9.2 кг;видях и един друг модел на Джейн -Номад ,на който шасито е 6.5 кг;но май се сгьва по друг начин -не мога да разбера,а не сьм го виждала наживо и е малко по скьп.Имаш ли информация за него?

# 106
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Днес имаме една мама, която е булка - Gillanfen. Пожелавам й спокоен семеен живот! И слънчева медена седмица!

Миркам, ти от Dibo ли ще взимаш кошарката? Къде точно им е магазина - някъде между Верди и Мебелна къща ли? Че трябва да отидем заедно с кумицата до там (като дойдат до Пловдив де).

Относно флуора, братовчедка ми е дипломираща се вече стоматоложка и след моя въпрос тя каза следното: В моя учебник в продължение на цяла глава пише, че е желателно бременните да приемат допълнително флуор. На края на главата обаче, има 10 изречения, които казват точно обратното - че според последни проучвания не е доказано, че допълнителния флуор влияе върху ендогенното (вътреутробното) развитие на бебето. Според братовчедка ми много по-важно е допълнителния прием на калций и флуор веднага след раждането и по време на кърменето, защото май тогава се образували зародишите на постоянните зъби (много, много не помня де). И другото - за всеки човек индивидуално трябва да се изчислява дали е необходимо да приема допълнително флуор - зависи от това какво яде, каква вода пие, с какво си мие зъбите и т.н. Относно дозата на флуора - ако се налага приема му, дозата е 1 таблетка (става въпрос за Зумафлуор) на ден (някое от момичетата беше споменала, че са й изписали по 4). Аз лично нямам намерение да приемам.

Относно секса, и аз нямам никакво желание, но онази вечер се навих, защото ми е жално за мъжо, обаче той пък каза, че се притеснява да не му стане нещо на бебето и каза, че ще изчака още някой и друг месец - чакането си заслужавало. А аз само това и чаках де  smile3521

First expectation , този курс ми се струва интересен! Може да отидем заедно. Предварително ли трябва да се запишеш?

Това е от мен за сега! Лека и спокойна вечер!

# 107
Тунчо, знам я и Номад(то мяй няма количка, която да не съм проучила Crazy), но не ми допада. Шасито й е 7кг. отделно става към 8.5 с тапицерията на летния кош. Peace А и да, тя се сгъва на книга, а не тип чадър. Конкорд е доста по тежка, идва към 11 или 12 кг. , ако не се лъжа. Също е по-къса от Джейн, което не е за подценяване. Като цяло не ми допадат Конкорд. Има тема за избор между Джейн и Конкорд във форума, и определено повече суперлативи има за Джейн. Сега не ми се търси темата, но утре, ако я намеря ще ти я пусна да я разгледаш. Peace

Нанито, тази кошарка не е лоша. Но преди време бях пуснала моите критерий. Един от които е скрина независимо дали е на леглото или отделно да е с шкафчета които се отварят чрез дърпане, а не тип вратичка, както е това което си показала. Когато се дърпа шкафчето дрешките ти идват пред погледа и с една ръка си вадиш каквото ти трябва, а с другата придържаш бебето. А с другият тип трябва да заникнеш вътре, което не е никак удобно. Ох пак съм много подробна, но това, за да ме разберете. Simple Smile

ginbay, не искам да влизам в спорове, но за пореден път се убеждавам, че в Бг все още се учи по доста остаряла система и учебници. И учебника на братовчедка ти го доказва. Флуор и калций не е нужно да се приемат допълнително и след раждането, само човек да се храни що годе здравословно. Прилично количество, мляко, сирене, хубава вода и т.н. са напълно достатъчни. Peace Точно преди 1 или 2 дни бяха пуснати няколко теми от форума по повод приема на флуор под формата на таблетки.
Ако искате ми вярвайте, но моето дете има флуороза само от прием на паста за зъби със флуор. ooooh! Никога не е приемала флуор на таблетки, нито пък аз по време на бременност или кърмене. Много малко му трябва на човек, да не говорим за дете и става белята. Всеки има глава на раменете и чете, информира се и прави със себе си и детето каквото сметне за добре.
Пак повтарям четете темите които се пускат тук за флуор, кърмене и т.н. Общо взето всяка тема която я обсъждаме се аргументира с теми от форума или друго място. Нека ги четем и в последствие да взимаме решения. Защото сега не става въпрос само за нас и нашето здраве, а и за това на децата ни. Heart Eyes

След лекцията която дръпнах ще ви пожелая Лека вечер!

# 108
За срещата... - Радвам се, че успях да пия по една жива бира с вас и се извинявам, че така на бързо, но програмата беше натоварена (сватба, детски рожден ден, пак сватба)

...и снимките - Честно да ви кажа на другите мами въобще не им личи, че са бременни - все едно са пили по три живи бири Simple Smile. А, аз все едно съм изяла и сервитьора - виждат се на някои снимки по едно, две коремчета (18 и 19 снимки) Simple Smile

Относно колички - Аз за избор на близнашка количка, много ползвам Baby Gizmo и You Tube. Там освен официални видео-представяния на магазини, има и лични погледи на родители с "показно" как се сгъва, например или какви са и предимствата и недостатъците. Виждам, че има много видеота за единичните колички, за които говорите, погледнете ги.

Поздрави и приятни сънища на всички!

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 23:17 от noraishkova

# 109
Ронка мерси за информацията-така е Конкорда е 11,2 кг,но все пак ще го погледна,като дизайн ми харесва,но и аз клоня кьм Джейн-важно е да е практична а колкото и да исках триколка от опит знам че по удобно от сгьването тип чадьр няма-а и ние постоянно сме по пьтищата...

А флуороза от паста за зьби наистина може да се получи-затова по свестните марки детските пасти са разделени по вьзраст(0-2;2-4;4-6 години).

# 110
Добро утро.Да се отчета.Вчера мъничката почти не ме риташе,ама сношти #Crazyкато почна една дискотека от 2 часа,еи не се спря.Нормално е нали.Аз малко се притесних и викам сега това нормално ли е,защо рита толко. newsm78
Ама чак корема ми се подместваше.Свърши ми почивката на мене май. Joy

# 111
Добро утро.Да се запиша че ще отивам на работа след малко.И аз снощи почти не съм спала но така ще е вече свърши наистина почивката. newsm53 Лека ден на всички мамчета пожелавам.

# 112
Да ви пожелая една прекрасна седмица с прекрасни ритничета Simple Smile хубав празник днес за децат аи вас   bouquet  Gift

Аз съм добре, бебо ме поритква Simple Smile
Пак започнах да се надувам, получавам колит...цялото ми шкембе от долу до горе става твърдо...хватката е следенето на храната...ама все преяждам...как няма да съм 6кг 6ти месец... Flushed
Вие имате ли такъв проблем...

# 113
  • Пловдив
Добро утро и от мен!
Ронка, аз казах в поста си, че учебника им е противоречив и братовчедка ми каза, че няма никакъв смисъл от допълнителния прием на флуор - ето защо аз няма да приемам. Не съм искала да влизам в спорове, просто казах какво точно пише в учебниците на стоматолозите ни. Между другото, малко странична информация - от минералните води в БГ с най-голямо съдържание на флуор е Девин (отделен е въпроса в бутилираната Девин дали наистина има това, което пише на етикета).

# 114
  • Ловеч
Добро утро момичета!
Минавам да се отчета, че след малко изчезвам.
Как сте със спането?! Сутрин скачам рано, рано денем не спя,а вечер сън не ме лови. Дано бебо не е ранобудник  ooooh! Като бях бременна със щерката само като ми подадеш възглавница и заспивах, а сега не е такааа.
Честит празник на всички дечковци!!!!Весело изкарване на празника и на мамите /покрай децата/.
Желая ви мнооого ритлива и усмихната седмица  Hug

# 115
Добро утро мами! Hug
Честит празник на всички бебоци и дечица!
Да дам рапорт за вчерашната ФМ-добре сме ,тежим 340 г и сме големи 14 см.
Вече знаем и пола- МЪЖ! Laughing Heart Eyes newsm44
Много съм щастлива! newsm35

# 116
Добро утро и от мен !

Бих искала да честитя празника на  всички дечица - да бъдат здрави , засмени и
много , много  да ни радват .  bouquet

# 117
Здравейте мамчета нямате насмогване Grinning Честит 1юни на всички дечица много щастливо детство,честит празник и на майчета покрай дечицата

# 118
Честит първи Юни. Да са ни живи и здрави децата и да растат щастливи и палави.

# 119
Добро утро и от мен!
Честит празник на всички деца Hug
Не мога да се събудя още....И при мен съня започна да се нарушава- през нощта се въртя и не мога да заспя....Ужас...
Сгодена, честит ти сини гащи! Hug
Хубава седмица от мен!

Общи условия

Активация на акаунт