ОКТОМВРИйка почивка планува,а бебенце в корема палува!

• 11 886
  • 252
  •   1
Отговори
# 90
Алексче, това което си усетила миналия месец, най-вероятно не е било бебо. така като ти гледам линийката си към края на ноември - т.е. сега ти е времето да почнеш да го усещаш... Аз мъника го усещам стабилно от няма и седмица (а ми е втора бременност), а преди това беше едва забележимо... Аз съм също с предна плацента и ритниците не ги усещам на предната коремна стена, а ниско долу..

# 91
Герчо, в момента за мен важи:
 Бременността ви в цифри - Седмица 20 от бременността
20 седмица след 1. ден на последния Ви менструален цикъл
19 седмици + 1 - 7 дни (лекарско пресмятане)
18 седмица след оплождането
 С тези пресмятания на седмици направо вече се побърквам.  newsm78 Всеки доктор смята по някакъв свой тертип. Същото е със сайтовете.
Но все пак съм сигурна,че го усетих тогава за първи път. Имаше 1 период, в който ритничетата бяха по-чести и силни, а сега почти ги няма. Прекалено е кротко  Thinking .

# 92
  • Лавал-Пловдив
Хубава неделя на всички, по малко притеснения за щяло и нещяло  Wink и повече положителни емоции.  Heart Eyes

# 93
Здравейте и то мен! Тъкмо сложих Алекз да спи. Вчера намерих бебешките му дрехи. Уж бяха прибрани във вакумирани торби, миришат на мухал и някой са пожълтели много грозно! Сега пуснах една пералня, никаква промяна  Confused Идеи?!?!?!?
Рони Честито количка! Прекрасен избор. Аз и преди съм казвала, ако нямах моето Quinny щях да си купя тази  Hug
Стилисима Съгласна съм изцяло с опасенията на Миркам за тази кошара. Абсолютно същите неща знам и аз.
На Алекз леглото е http://mebel-gen.iservice.bg/index.php?option=com_content&ta … d=6&Itemid=22 първата колонка, второто от горе надолу. Супер доволна съм. Решетката има две позиций, като е малко бебето се слага насредата, ние вече сме я махнали, а след 1 година, ще махнем и страничните чекмеджета и става на единично легло. От масив е, здраво и красиво.   bouquet

# 94

Рони Честито количка! Прекрасен избор. Аз и преди съм казвала, ако нямах моето Quinny щях да си купя тази  Hug
Ани, още не съм я взела, защото мястото вкъщи е кът. Мислех да направя тази покупка като сменим жилището,  Но вчера ми попадна на супер цена тази която харесах, намалена е с 200Е, заради скъсано копче на коша Матрикс, което захваща чувалчето. Не е болка за умиране, количката си е здрава. Та най-вероятно ще я взема по-рано, че някой може да ме изпревари. Simple Smile

Колкото до пожълтелите дрехи нямам никаква идея. Знам само, че когато се прибират, не се гладят, защото от гладенето пожълтяват. Майка ми донесе бебешки дрешки на Ема, като ги извадих от пликовете са като нови. Е вярно извадих само 2-3 бодита, ей така да видя дали им има нещо. Дано всички са така запазени.

И аз сега сложих Ема да спи и мисля и аз да полегна.

# 95
Здравейте мамчето, хубава почивка ви пожелавам днес Hug...Аз бях навън на разходка и след малко пак ще поизлизам, с този един почивен ден до никъде няма да ми стигне за нищо, та гледам поне да се разхождам и да се разведрявам Simple Smile. Мамчета, от вчерашната среща-прекрасни сте, големи симпатяги и много усмихнати...само така. съжалявам, че не можах и аз да дойда, но шефката наистина ме изненада с това пускане по-рано от работа, а и с това лошо време се понамокрих и реших да си почивам в къщи, нали малко и коремчето ме болеше вчера Simple Smile. За колички и легълца виждам, че си говорите отново, с голям интерес събирам идеи, прекрасни са нещата, към които прилагате линкове, много  мило ми става като ги  гледам. Благодаря ви Hug. Е, аз ще хапна нещичко и ще бягам пак, че ще закъснея за срещата. Хубава почивка ви желая

# 96
  • гр.София,кв.Овча купел
Ани,в форума има  тема, за петна по дрехите,надявам се да ти помогне .

# 97
Герчо и тук има издьнки,защото не се презапасяват-в Бг е лесно докато го видиш детето и антибиотик - лекаря е  спокоен,няма нужда от толкова наблудение както ако го оставиш без нищо.Некадьрници има навсякьде, и аз сьм имала проблеми с тукашната система. Смятам че и двете са крайности-затова писах момичетата да разберат че има и културологични особености и да проверяват по внимателно дали всичко което се изписва е с доказана полза. А за смьртността не е така-само в някои от скандинавските страни е по ниска....(когато е нещо маистина сериозно се стряскат,но изчакват малко повече...)

Ронка защо ти харесва повече Карера от Слалом?

А за кошарките аз мисля да купя дьрвена, по малка с отделни шкафове, защото за после трябва да взема разтегаемо легло(да имам вариант за гости...)А от преносима се отказах,защото в БГ имам при майка ми,а иначе наистина в почти всички хотели предлагат.

# 98

Ронка защо ти харесва повече Карера от Слалом?
Единствено компактността на Карерата ми харесва повече и килограмите. Peace
Слалома е чудесен! Много е красива на външен вид, струвами се и по-широк от Карерата. Peace
Ако ми беше първо дете сигурно щях да взема Слалома. Но сега ми трябва място в комбито, а и при пътуване със самолет ще е много по-лесно и удобно с компактна количка. А и със Слалома на 100% ще трябва и лятна количка.

ПП.
За тази Карера говоря.
http://mal4o.com/product_info.php/products_id/935

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 19:35 от Ронка

# 99
  • Пловдив
Здравейте,момичета!

Ние така си поспахме с моето дете у мама.Той спинка 4 и половина часа Shocked.Пу-пу дано не се променя и все така да спинка.

Алексче,ако ти е толкова притеснено,защо не отидеш на лекар или поне му се обади?.Макар,че аз с първата бременност отчетливо усещах бебето чак към 23 седмица,иначе само от време на време и то по-скоро като ''импулс'',а не като ритничета.С това е малко по-различно,но също първоначално много по-слабичко го усещах.Пък и всяко бебче е индивидуално.При мен второто ми е много по-въртеливо,удобно място не си намери тази мома Flutter и по-рядко раздава ритници,докато брат й постоянно играеше футбол

Рони,страхотна е количката. Peace

Стайли Wink,да не се обидиш,аз само като дърта свекърва си измърморвам,защото преди нищо не разбирах и се натресох с тази кошара,но тогава нямаше кой да ми отвори очите Blush.Дано този път изборът да ми е по-добър Rolling Eyes

Някой попита(не ми се връща да видя кой Embarassed) кога ще взимаме по-големите неща-кошара,ваничка и количка.В случая ваничка и количка имаме и няма да взимам Whistling,но с предната бременност кошарата и ваничката ги взехме в 8-9 месец-почти накрая.Просто квартирката ни и без това е малка и нямаше смисъл по-рано да се препълваме.Количката я взехме около десет дни след раждането  и тръгнахме по разходки.По-важно е мисля да си я изберете,пък винаги можете да я вземете.Този оът кошарката пак ще я взема накрая-значи към септември.Магазинчето е до нас и говорих с продавачката-имат ги на склад и не е проблем  да си я взема по всяко време.

Лека вечер на всички Heart Eyes и до утре Hug

# 100
  • Sofia
Ани,виж тази темичка : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=186846  Peace
Има доста идейки как да оправиш дрешките  Party

# 101
Много Ви благодаря! Отивам пак да пера  Flutter Рони и аз я харесвам Карерата, обаче като се сгъне с тези колелета, хич не става толкова компактна колкото лятна количка! Ако можеш наистиа да вземеш Слалома за такава цена го вземай и после ти препоръчвам горещо моята лятна количка: http://www.amazon.co.uk/Jane-Energy-Pushchair-Marine-H18/dp/B0010DX5IU Има пълно легнало полужение, супер лека, много компактна и здрава колчика! Същевременно, колелцата не са толкова малки като на Макларън и много стабилно се движи по пътя.

# 102
Ани, знам, че Карерата не става чак като лятна количка, и няма как да очаквам подобно нещо от комбинирана. Wink Но определено е доста по-компактна от Слалома. С 2 деца ми идва голям Слалома. А и лятна количка имам от Ема, която тежи колкото Карерата, а именно 8кг.! Shocked Моята е Алегро + на Бебе Конфорт, няма по- неудобна и тежка количка! ooooh! Едва ли ще ме огрее още една лятна, особено ако дам 800Е за Слалома. Иска ми се да взема възможно най-функционалната количка и да мина само с нея. С Ема смених много колички, защото са ми мания, но сега съм предупредена изрично. Crazy

# 103
Мамита аз съм се спряла на тази кошарка - http://family-bg.com/images/200810/20090511225528-TrendBlueStars.jpg. Какво ще кажете, имате ли наблюдения?

# 104
Едно късно неделно "здравейте" и от мен! Момичета, много сте сладки на снимките от срещичката! Само дето и вие не сте си снимали тумбаците. При следващите срещи ще поставим условие - ако няма снимка на тумбаците, изключване от форума  hahaha

Една полезна информация за мамите от Пловдив: На 3 юни започва тридневен вечерен практически курс за гледане на новородено. Повече информация можете да намерите тук. Аз лично мисля да го посетя.

Едно въпросче в тази връзка - смятате ли, че е редно да ходим с татковците на подобни курсове? При този изрично пише, че цената е за двамата родители. Нашият татко в първия момент реагира радушно, но като видя програмата, взе да бие отбой. Дали да настоявам?  newsm78

Хубава вечер и много цунки на бебчовците  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт