Зима иде в Австралия и Нова Зеландия - 5 тема!

• 22 750
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Аз почти стегнах куфарите  Mr. Green Ще гледам утре да ви драсна пак  Wink

# 106
АЛФИ, ако случайно не успея да се включа утре, искам да ти пожелая лек път и да си прекарате чудесно! Ще се радвам ако успееш да ни пишеш като пристигнеш!!  Hug

# 107
Алфи, лек път и от мен  Hug Hug Hug

Мъничко ти завиждам Wink Момичета, мен започна да ме гони носталгията, по-скоро липсата на приятелите и семейството  Sick

# 108
Алфи, всичко хубаво и от мен, отбивай се насам от време на време  Hug

Ритка, мен първата година ме тресеше страшна носталгия, после изведнъж ми мина и сега ми е много добре  Heart Eyes Mr. Green Как са твоите дечица? Мъжът ти доволен ли е от работата? Изобщо, как върви животът при вас?

# 109
Дион, подробности за курсовете не мога да дам. То си зависи от района. До нас има тъкмо два такива центъра за изучаване на езика, но знам че има навсякъде. Аз лично не съм посещавала, но доста мои познати, 4е и родителите им в последствие, като дфойдат да помагат за внуците, са посещавали такива курсове. Мога да поразпитам, а и вашите познати, при които ще отседнете, сигурно ще са по-наясно какво се организира около/в техния квартал.

Алфи, вълнувам се за теб!  Hug Кога се връщаш?

Ритка, носталгията е нещо нормално, особено ако нме работиш и си стоиш предимно вкъщи.
Намерихте ли някакви познати/приятели, с които да разнообразявате уикендите поне?

Рикк, как е Никола? Какво става с къщата?

# 110
Привет от мен!Днес си дадох почивка...много съм хепи Simple SmileРешила съм да си оправям къщата,да сготвя на мой те мъже вкусни манджички..ей такива разни работи....
dion-аз с езика бях същата работа...преди да дойда тука смятах,че разбирам английски,но като дойдох изпаднах в паника..нищо не им схващах(странен акцент имат)...но с времето се свиква...после остана проблема да си отворя устата да проговоря..все се притеснявах,че ще изръся някоя глупост..хората ме питат нещо..аз се обръщам към мъжът ми и чакам да отговори вместо мен..абе смешна картинка Simple SmileЗапочнах курсове,за новозеландски английски..много ми помогна да ги разбирам..а за говоренето,започна да не ми пука какво казвам като тръгнах на работа...От опит ти казвам важното е да говориш без значение колко е правилно..отпуснеш ли се един път..приказката тръгва.Вие във Варна къде живеете да не сме комшии..така ми е мъчно за милото ми градче...
ALFI -лек път ви пожелавам и много весели емоции!!!
МАЙКА -вие как сте?не ми остава време да се видя с никого..а така съм зажадняла за за едно кафенце.. ей така по женски  WinkВ неделя бях за малко в клуба..обаче там нещо обстановката вместо да ми повлияе положително тя ме натоварва...
 ritka - и мен ме тресе носталгията..мъчно ми е за майка,за братлето,за града..абе за всичко....нормално е да е така...

# 111
Ами момичета при нас все едно и също. Косето е доволен от работата, беше в командировка в Сидни 3 дни, но напоследък се прибира късно, точно преди децата да тръгнат да си лягат. Има много работа. Ние сме добре, гледаме се. Нямаме приятели с които да излизаме, може би оттам идва целия проблем. Дори вече нямам желание да търся нови познанства, избягвам контактите, което е нетипично за мен, но може би е нормална част от целия процес  newsm78

Мъчно ми е и за Майчето Sad Съседите с които често си водехме децата на гости един на друг няколко пъти правиха детски партита, едното имаше и рожден ден. Така и не я поканиха. А оградите са ни една до друга, милото само чуваше детска глъч от другата страна и обясняваше как Чарли и Анабел си играят и се правеше че не разбира че от другата страна има парти. Не че са ми длъжни с нещо хората, просто ми е мъчно за дъщеря ми.

Затова и не пиша напоследък, чета ви, но не ми се пише за мойте негативни мисли Simple Smile

Целувам ви  Hug

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 05:13 от ritka

# 112
Мерси за пожеланията  Hug Като стигнем задължително ще пиша как е минало пътуването, а и като имам време ще ви драсвам по някой ред да ви разсейвам  Wink Аз вече приготвих багажите, само бебешката чанта остана, но нея утре ще я стягам, че да е прясна водата  Wink Изчистих къщата за тати и сега го чакам да се прибере с тейк ауей за вечеря  Wink
Рик, ходи ли на бебешкото изложение? Хареса ли ти? Купи ли си нещо? Какво прави Никола?
Дион, с английския ще се оправиш като дойдеш. Не знам как е в нова Зеландия тук има т.нар. ТАФЕ. Там може да учиш каквото се сетиш и ти дават сертификат или диплома зависи какво ниво завършиш. Евтини са, там има и курсове по английски. Като дойдохме и аз докато търсех работа и се записах там на курс. Учих за лаборант. В бг бях работила в научна лаборатория и исках и тук нещо такова да правя. Аз лично нищо ново не научих от там, но ми беше много полезен да науча терминологията на английски, както и общуването с другите от курса. Може и ти нещо да си избереш да учиш ако искаш. В началото аз не им разбирах почти нищо, но с времето се свиква. То и сега има някой, които не разбирам  Simple Smile Ти какво работиш в БГ? Какво става с визата?
Ритка, Не се изолирай така, само по- лошо ще стане. Излизайте с децата и си говори  с другите майки. Ходите ли на плей група? Българите в Мелбърн не организират ли разни сбирки? Поинтересувай се и ходете на тези сбирки, така ще намерите някой. Аз тук така на такива сбирки намерих най- близките ми дружки. Пиши по- често тук, ще ти олекне като споделиш. Ние всички сме минали по този път  Hug

# 113
mama_T, аз съм същата работа с езика. Не мога да се пречупя да почна да говоря. Все мисля предварително дали правилно ще го кажа, коя дума да ползвам. А мъжа ми не е така - той говори без да му пука. Може неправилно да е, но не се замисля много. Може би така е по-добре. Той всеки ден говори с това семейство от НЗ по скайпа, те му се обаждат,с цел да се упражнява. Много са съобразителни тези хора.
Във Варна живеем във Виница, от около 5.5г. Преди това бяхме около година и половина в центъра, ул.Ген.Цимерман. Хубаво е тук сега, топло, слънчево, харесвам си я Варна....
ALFI, приятен път и от мен! Да се заредите с много положителни емоции и преживявания и да не ви е много мъчно за татито. Предполам ще се чувате с него често. Аз със сигурност ще разпитам за такива подобни курсове и в НЗ и ще се запиша вероятно. Тук в БГ работя в счетоводна кантора вече 6г. Искаше ми се и там нещо подобно да намеря, но май нямало голямо предлагане сега за счетоводители. Ще видим какво ще стане. А за визата още чакаме да се обадят. Няма развитие засега. Но според мъжо нещата ще се оправят. Заради нея не сме платили билетите още  ooooh!
ritka, много мъчно ми стана докато ти четях поста. Мен също много ме е страх от тази самота. Още повече че сме само двамата. Според мен неправилно са постъпили съседите ви на празненствата, най-вече заради малката. Дано по-бързо да ви премине това състояние и да се поуспокоиш  Hug

А колко е часът сега в НЗ? Да направя сравнение ....

# 114
Мама_Т, ти съвсем се изгуби ... Ние сме добре. Нищо ново.

Ритка, нормално е да те мъчи носталгия. Ти си съвсем "прясна" емигрантка.

Дион, часовата разлика между България и НЗ е 9 часа сега. Тук в момента е 23 ч в петък, а в БГ е 14 ч. Лятото (тукашното), когато в БГ е зима, часовата разлика е 11 ч.

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 14:10 от МАЙКА

# 115
Здравейте от нас!
Ритка, всички ние тук ного добре ще те разберем, защото всяка от нас по един или друг начин е минала по този път.  Hug
На бебешкото изложение щеходим утре, днес не сколасахме - но пък се разходихме до океана и беше приятно. Също така си направих ръжения хляб и утре ще си купим сьомга - много си вървят   chef
Никола е много добре - смее с глас, пищи, маймунства с пълна сила, а аз ще експлоадирам от щастие. Тази къща май няма да я бъде, защото за да ни отпусне банката заем, трябва да започна работа, което няма да стане  Whistling Поне не скоро. Възнамерявам да си остана вкъщи колкото мога повече. Този уикенд сме решили да се поразходим навътре из буша. А, да, много кулинарен стана този пост, но да се похваля, че си намерхме месо от зайче и от дивеч и разнообразяваме менюто напоследък. Sunglasses

# 116
РиккHug
И аз съм на мнение, че с детето е добре да останнеш колкото може по-дълго.
Работата няма да избяга, а и къщата - ако не тази, то друга може да намерите след време, като сте решили да взимате втора. Но Никола никога няма да е пак бебе! Аз стоях у дома с Томи (е, поработвах парт тайм понякога, но тогава той беше с татко си) до 3,5 години. После тръгна на градина. Това бяха най-прекрасните ми 3,5 години  Heart Eyes

# 117
След почти 12-часово отсъствие от къщи всички сме уморени, но доволни  Sunglasses Сутринта, по традиция, на "хипарския" пазар в Уест Енд и на обиколка из гръцките магазини за българско сирене  Mr. Green Новото ми кулинарно предизвикателство са сурови маслини, да си ги мариновам. После - бебешко експо. Какви ли неща не преавят хората, само и само да върви икономиката  Mr. Green #Crazy Ние сигурно ще се запишем да плуваме с бебо. После ходихме на един фестивал по случай зимното слънцестоене, в една ферма, много готино.
Ритка, мислех си за вас и се сетих, че тук в библиотеката например, всеки понеделник, четат приказки за децата. Също така има "групи за игра" - събират се деца в определена възраст (и майките им  Laughing) на някоя площадка в определен ден и час. Може да се позаинтересуваш, сигурно в местното ви community има такива неща  Hug

# 118
Здравейте, дружки  Hug
Току-що се завръщаме от поредния рожден ден. Децата се наиграха и надивяха. Другата седмица пак и после пак - нека да има разнообразие, че ваканция наближава. Мен обаче се опитва нещо да ме лепне за гърлото и засега се наливам с чай.. дано ми се размине.

ritka, вие не си ли поддържате връзка с вашите приятели от Ричмънд? Аз останах с впечатлението, че сте си много близки и се срещате често. Ела ни на нас на гости през ваканцията с децата да поиграят ако искаш. Трудна работа да се видим общо семейно, защото мъжът ми е на смени и всяка седмица почива през различни дни. Събота и неделя почива само веднъж в месеца и обикновено сме планирали уикенда поне месец предварително, защото това е единственото време когато заедно четиримата можем да идем някъде.
Playgroups са наистина чудесно място и за децата и за майките. Интересувай се от вашия council къде и кога се срещат. Не се самоизолирай. Всички библиотеки имат стори тайм за децата - там също се събират майки като теб. Децата пеят песни, четат им книжки и после изработват нещо свързано с книжките, които са чели. Майчето сложи ли я в уейтинг лист за градина? Щом тръгне на градина, ще си намери и тя приятелчета и ще започне да им ходи на гости за игри и у вас да идват дечица да си играят. На нас повечето общи приятели (не че са много) са все приятелства завързани покрай децата. И всичко се върти около училището и градината. А и като се имат предвид разстоянията в Мелбърн и заетостта през седмицата, е трудно хората да се събират често. Всичко ще си дойде на място с времето; според мен е нормално след първоначалния период на еуфория сега да се чувстваш така.
А на сбирките на българите към църквата ходите ли?

АЛФИ сигурно вече развява крачоли в слънчева Калифорния. Дано полетът е минал без проблеми за нея и бебчо!

рикк, ще споделиш ли по каква рецепта си правиш ръжения хляб? А ръжено брашно откъде купуваш?

МАЙКА,  днес почивка ли сте?  Wink Hug

# 119
Мили, почивка, да. Вчера Томазо беше на РД на едно филипинче от класа, а ние вечерта с тати на мидуинтър Кристмас парти  Crazy Mr. Green
Днес срелакс, но и аз съм настинала, като теб.
На неделния пазар до нас две българки продават страшни вкусотии - баклава, баница, толумбички, щрудели, меденки ... народа купува! Много им се зарадвах. Накупихме и ние  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт