Машина за хляб - 17 част

  • 101 205
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 300
  • Плевен
  • Мнения: 1 357
slanced, ако имаш и подходяща помощ, резултата ще е супер Laughing.
Имам,имам....но ще покажа резултата утре,че дне не остана време. Hug

# 301
  • Мнения: 459
Поли вече се е уредила с помагача - от малък го свиква да меси...  Laughing
И при мен брашното беше някъде към 750 гр - незнам точно, защото сипвах с лъжица докато се оформи топката с тесто. Не съм имала проблеми при направата им - станаха си от първия път и сега доста честичко си ги правя, защото щерките си правели сандвичи като в McDonalds... Ама е време да ги карам да месят - даже съм закъсняла..... Поли просто ни сложи в джоба си  Hug

# 302
  • Скопие/Асеновград
  • Мнения: 158
- моя пълнозърнест хляб от вчера Simple Smile
Стана много хубав, днес ще правя царевичен за половинката.

# 303
  • Мнения: 622
Полин,чудесни са Peace.Помагачът ти е много сладък.Миличкият,ами то не е лесно да се меси,оформя и другите му там работи,как сладко е заспал Hug
lubopitko ,що така не са се получили? newsm78Да не е нещо от брашното?В тестото има доста мая и им трябва не много време за втасване,не съм засичала време,но мисля около 20 минути във фурната на 50 градуса.

Мисля си, че може и от маята да е, реших да изпробвам някаква турска- Юве май беше, а по принцип си ползвам друга, която купувам от Кауфланд. Тъй като в рецептата не се споменава дали се оставя да втаса тестото в машината, реших по някое време да го извадя... И го премесих и оформих на питки, уж ги поизчаках да втасат, но не се надуха особено, а хем знаете, последните дни са доста топли... Ще има втори опит със сигурност.  Mr. Green Laughing

# 304
  • Мнения: 4 358
Момичета добър вечер.
Влизам само да споделя нещо с вас.
Коментирате кексове и т-н разни сладки неща в машината.
Аз също имам такава рецепта за кекс и хич не е лош НО ТАЗИ ВЕЧЕР ТАКЪВ СЪРЦЕТУП преживях smile3511 smile3511 smile3511 - едната тъпа бъркалка на машината блокира след опита ми за поредния кейк.
Направо ви казвам полудях.Рецептата ми е подобна на коментираната малко по назад в темата дето се чудехте как така без вода ставал кекс.
Моята рецепта е без вода, вместо масло олио  - че става става кекса ,че е вкусен вкусен е ама....така блокира явно от захарта тая пуста бъркалка, че smile3515 изпуших просто.
Накиснах казана във вода и след престоя така хеле отблокира се сама.Та....моя извод е в Мулинекса нищо с много захар.Или дълъг живот на машината с хлябове и питки а кексовете по стария метод, или лаком дол с кекс и машинката на боклука.
Извинете за дългия и емоционален пост Embarassed Embarassed Embarassed, но исках да споделя.ХляБа по бързата програма стана, ама така се ядосах, че до снимка не стигна.
Доколкото си спомням на Милето машинката точно от кекс блокира, че даже моя кекс беше правила.Антиреклама....ама това е положението Weary трябваше да споделя.

# 305
  • Мнения: 5 001
Бъни....На мен кекса в тефлоновата формичка най-хубав ми става.Изобщо не може да се сравнява с кекса във машината....Правих и сравнихме в къщи резултата.
Правих кекс по една и съща рецепта,с едни и също пропорции и т.н.

Този в машината не стана толкова пухкав,попрепече се повечко.
А този,който си направих по стари а начин си стана -душичка!!! Надигна се изпълни формата,отгоре се пукна леко....Абе..по всички правила на кексоправенето се получи.



Сега пък аз да се оплача....

Правя различни хлябове от различи брашна....Типов,Пълнозърнест,Ръжен....Често даже смесвам от брашната....
Е,на вкус все едно,че работя с едно и също брашно!!!  ooooh! ooooh! ooooh!
Как пък не се промени тоя вкус бееее...Пфуууу....

Имам си детски спомен от едно време...Ходехме с баба ми(Бог да я прости) до една хлебарничка в нашия квартал да си купуваме ръжен хляб....Бяха едни малки хлебчета...Ама как ухаеше тоя хляб....Тя милата все купуваше 2-3,защото аз единия до половината го изяждах докато се приберем  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Е,такъв хляб не мога да направя!!!  Cry Cry Cry Cry Cry

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 08:51 от TheNMaster

# 306
  • София
  • Мнения: 4 180
Ясно е значи сладко няма да се прави , много ми се искаше да си направя от вишни, но не ми се рискува. След поста на Бъни се зачудих и за козунаците, но май за сега никой не е имал проблем newsm78

# 307
  • Мнения: 4 358
vangobi   и аз снощи за козунаците се сетих ама от козунаци няма да се лиша.То за какво иначе я имам братче тая машина Whistling.
Виж кексовете спокойно мога смискера ама козунаци на ръка - не мерси Crossing Arms

# 308
  • Мнения: 202
Здравейте,да се включа и аз днес макар и много горещо.
В събота се събрахме по комшииски с три различни хлебопекарни.Сложихме едни и същи продукти,едни и същи количества и пекохме на програми за бял хляб.Времетраенето за месене и втасване и печене бе различно.Получиха се три различни хляба.Вкусовете,външния и вътрешния им вид бяха много добри но се оказа,че не и от самите продекти а и от хлебопекарните има разлика.Така,че и при една и съща рецепта има разлика.Естествено е ,че всяка от домакините си е си е нагодила по неин начин видовете хляб и си ги смесва според машинката.
Е днес да не е съвсем без нищо съм сложила да втасват едни кифлички и след това едно хлебче./Вчера взехме един рязан Гергана и днес половината от филиите се бяха надули/
Топло не топло май ще се бърка всеки ден.
Поли,питките ти са прекрасни като слънчевия ти помощник.
Приятен ден на всички.
newsm51

# 309
  • София
  • Мнения: 4 180
vangobi   и аз снощи за козунаците се сетих ама от козунаци няма да се лиша.То за какво иначе я имам братче тая машина Whistling.
Виж кексовете спокойно мога смискера ама козунаци на ръка - не мерси Crossing Arms

Така си е Бъни от миксера ръце и кръст не болят, а от месенето на ръка поне мен много. В интерес на истината от Великден козунак не съм правила май на мойте хора покрай всички репетиции и проби преди Великден им втръсна Blush

# 310
  • Мнения: 9 785
Меги, Hug!

Я сподели сега какви модели бяха машинките, по коя рецепта правихте и все пак кой хляб изглеждаше най-добър на външен вид. Вътрешният съм сигурна, че на всичките е бил отличен.

# 311
  • София
  • Мнения: 2 019
Момичета, много идиотско нещо направих. Направо не знам с какъв акъл изръчках хляба от контейнера на машината с нож. Беше се залепил и не можех да го извадя, та си помогнах с един сервизен нож. В резултат нараних покритието на контейнера. Сега не знам какво да правя - нов едва ли мога да си намеря, а се опасявам, че този вече е вреден за използване. Само 3 месеца си ползвах машинката. Tired

# 312
  • Мнения: 9 785
Трябвало с дървена шпатулка да действаш. Много ли го нарани? Ако е минимално, едва ли е фатално.

# 313
  • София
  • Мнения: 2 019
Има няколко черти. За тефлона знам, че е вреден като се нарани. Покритието при машините какво е?

# 314
  • Мнения: 202
Отговарям на въпроса ти Поли-Мулинекс 2000/2,5г,АЕГ -от Германия-около 3 годишна/не знаем дали е оригинално немска/и моята Северин.Само моя стана квадратен с изпечена от всякъде коричка,другите два бяха продълговати леко/на двете им е за 1 кг.хляб,моята за 750 гр./Тяхната коричка отгоре беше леко кафеникава.Вътре всички бяха еднакви.Рецептата е на мах-мама с 300 мл.прясно мляко,две мер.лъж.захар,една мер.лъж.сол,три мер.лъж олио,500 гр.бяло брашно/ползваме на Търговище/и едно пакетче 7гр.суха мая на д-р Йоткер.При точните пропорции леко два трипъти поръсихме с блашно/може би около супена лъжица/Това беше.
А днешния хляб който втасва в момента добавих щипка шарена миродия.

Общи условия

Активация на акаунт