Машина за хляб - 17 част

• 101 210
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 285
... Изпекоха се отгоре и отдолу, а отвътре леко суровички. ...

Люби, да не си пекла на много силна фурна?
Аз мисля да ги правя за утре, че сме цял по басейни с децата, но да не се каня много Rolling Eyes.
Вчерашният ми бърз хляб по рецептата на Ердинч беше пълен провал, затова направих друг на другата ми по-бърза програма и там грешка нямаше. Пускала съм рецептата, затова няма да я пиша пак.

# 286
Питки по рецептата на max mama  bouquet. Много вкусни Peace!

Имах си и помагач и пак Laughing.

Приятен ден!

# 287
  • Панагюрище
Много добре изглеждат,ама помагача ще го изям ,много е сладък.

# 288
  • София
polin_a , много сладък помагач имаш да ти е жив и здрав, а после геройте са уморени Joy

# 289
Полина, страхотно си се справила, ама не е ясно - твоя ли е заслугата или на помагача  Peace

Много е сладък. Да ти е жив и здрав  и много да те радва  bouquet Ама другия път по по-малко да работи, че да не заспива на стола детето от изтощение  newsm47 newsm62 smile3507

# 290
Много ме развеселихте всички Hug, благодаря ви  bouquet!

Пък героите са уморени, щото снощи легнаха в 12 часа, ама като казах, че ще ставаме рано да правим питки, нямаше как Mr. Green hahaha Joy.
Заслугата е обща - на помагача, разбира се, защото ако го нямаше, щях да съм на работа сигурно ooooh!, моя bowuu малко и на max mama за сполучливата рецепта  bouquet.

# 291
  • София /Абсурдистан
Колко грама брашно все пак отива в питките от  max mama  че не мога да се ориентирам.

# 292
  • Плевен
Здравейте  всички.
Не съм писала от доста време,въпреки че преди бях много редовна,но
нещо съм си оставила машинката да почива. Grinning
Заинтригувахте ме с тези хлебчета на max mama,ще взема и аз да ги направя. Peace

# 293
Здравейте!

Вчера си мислех,че поста ми с превода е заминал,и изчезнах,а то гледам го няма,извинявам се много!
Така,сега първо питките за хамбургери
 за 18 бр
1ч и 1/4 топло мляко
1 разбито яйце
2 с.л масло
според рецептата1/4 ч захар,но мисля че 1 л ще свърши работа,те тукашните обичат да им сладни
3/4 .л сол
3ч и 3/4 брашно
1 и1/4 ч.л суха мая
1 ч.л стопено масло за намазване

Слагат се в машината всички съставки,без стопеното масло,включва се на тесто,ако има нужда се добвят 2,3 или повече с.л.вода,след като машината свърши цикъла се оформят топчета които се сплескват,или се използва форма за бъргъри,намазват се с маслото оставят се да втасат за около час,и се пекат на 180 гр около 15 мин.

Аз имам друг трик за намазаването-белтък с вода,и отгоре сусам -стават супер.

Сега бейгълите за Малка Черна Шапчица,незнам дали ще ти харесат,аз лично правя бейгъли от носталгия по гевреците,много обичам,а тук няма,има само меки и пухкави бейгъли за сандвичи,но пробвай тези;

1 и 1/2 ч + 2 с.л хладка вода
1с.л. суха мая
1 с.л захар
1 с.л олио
1 с.л малцов сироп(и мед става)
2 ч.л. сол
4 1/2 до 5 ч брашно(аз ги правя и с пълнозърнесто)

Слагат се на програма месене(мойта има и втасване,ако не след това трябва да втаса тестото),след катъо е втасало се оформят топчета,от които се оформят гевреците,аз лично им пробивам дупка с пръст,и завъртам тестото около пръста си,докато стане геврек,но може и да се омеси надълго,и да се слепят краищата,оставят се втасат  още 30-40 мин,в това време се приготвя  голяма тенджера с вода,2 с.л. мед и малко сол,като заври се пускат гевреците по 2-3,за около 40 секунди,по 20 от всяка страна,изваждат се нареждат върху нещо (покривка например) да се отцедят ,като се намазват с белтък и вода,може и семенца(сусам,мак) да се поръсят и се пекат на 220 гр за около 20-25 мин,докато хванат златиста коричка!

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 16:35 от Nyala

# 294
  • София
Nyala, много благодаря  bouquet ше пробвам още тая вечер
само да питам - мерната чаша 240 мл ли е?

# 295
Питки по рецептата на max mama  bouquet. Много вкусни Peace!

Имах си и помагач и пак Laughing.

Приятен ден!
Ами то от много месене се е уморило детето.Мамина душичка.Да ти е жив и здрав.

# 296
Полинка, много ти е готин помагача! И аз имам един такъв, страшно палав и пипка навсякъде, докато оформях питките вчера не спря да ме дърпа за гащите и успя да ми смъкне панталонките.  Joy Не знам защо не се получиха, дали е от ффурната или не са втасали хубаво, не знам... Твоите питки изглеждат супер!  Peace

# 297
Шапчице,пробвай с чашата от машината като мярка,и наблюдавай тестото,като хлебно трябва да е!
Ако тези не ти допаднат,имам още няколко рецепти,само кажи!

# 298
Колко грама брашно все пак отива в питките от  max mama  че не мога да се ориентирам.

Не мога да кажа колко точно брашно ми отиде. Имам един буркан, който събира малко по-малко от кило. Беше пълен. Сипвах в машината на око, после премесих на ръка и после, докато оформях, пак ползвах по малко брашно. И остана малко в буркана. Приблизително да речем 800 г, но пак е относително. Моето яйце беше малко, маслото ми беше към 80г. В машината тестото беше Ок "на брашно", но после на ръцете ми лепнеше и добавях още. По инструкции обаче тестото трябва да е меко.

slanced, ако имаш и подходяща помощ, резултата ще е супер Laughing.

БУРГАС ДШ, Люби, Hug!
Люби, мойте ги пекох на 180 градуса с вентилатор.Втората тава даже не ги оставих да втасват специално. Държах ги малко на отворената врата на фурната, намазах и опекох - първо отгоре и отдолу, а като почнаха да се зачервяват - само отдолу. Ако искаш,  сподели какво точно направи и може да видим защо не са се получили.

# 299
  • Разград
Полин,чудесни са Peace.Помагачът ти е много сладък.Миличкият,ами то не е лесно да се меси,оформя и другите му там работи,как сладко е заспал Hug
lubopitko ,що така не са се получили? newsm78Да не е нещо от брашното?В тестото има доста мая и им трябва не много време за втасване,не съм засичала време,но мисля около 20 минути във фурната на 50 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт