Машина за хляб - 17 част

• 101 379
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 645
После след като се порових из нета установих, че го имам в градината си. Остава сега да събера семената и да си засея по-голяма площ.

ivodoc това е чудесно, загрижи се непременно за нея, защото също така това растение е и много лечебно(толкова лечебно че тука е изписана цяла книга за Челебитката посевна )

# 646
Обожавам подправките,но за жалост не ги познавам Embarassed в Карфура гледам има страшно много но за какво и кога се слагат... Rolling Eyesпознавам само основните

# 647
  • Панагюрище
Момичета ,честити ви нови машинки,много вкусотии вм тях да сътворите.
Ердинч,много ценна информация ни даваш   bouquet .
Успех на всички.

# 648
  • София
Моето скромно мнение е, че трябва да го преместиш в тавата преди втасването. За целта ползвай програмата само за месене.
дядо хаджия, благодаря за съвета Simple Smile ще пробвам така

# 649
  • София
Понеже ми предстои експеримент, да попитам все пак.
Някой правил ли е хляб със сварени картофи в машината ?
Преди около година съм правил, обаче пустия мой стил на готвене на око ми изигра шега и не съм си записал рецептата.

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 13:45 от дядо хаджия

# 650
Майка ми е разказвала, че моята баба (нейната майка, която аз не помня, защото е починала като съм бил бебе) навремето е месила домашния си хляб с картофи, та снощи направих вуйна ми дива и щастлива да си намери моминските тефтери и да ми даде рецептата.

едно време смачкани сварени картофи и водата от варенето им е ползвана за втасване на хляба-вместо  мая Peace

# 651
  • София
Майка ми е разказвала, че моята баба (нейната майка, която аз не помня, защото е починала като съм бил бебе) навремето е месила домашния си хляб с картофи, та снощи направих вуйна ми дива и щастлива да си намери моминските тефтери и да ми даде рецептата.

едно време смачкани сварени картофи и водата от варенето им е ползвана за втасване на хляба-вместо  мая Peace

Намерих я аз рецептата (затова си коригирах поста). Оказа се че булката ми я е записала, ама първо ме въртя на шиш да и издам една моя рецепта та тогава си призна. Ади мен ме няма, че довечера ша меся хляб.  Laughing

# 652
ами ,дай я тая рецепта!    bouquet

# 653
дядо хаджия това тесто е с картофено пюре.Дано съм била полезна Hug

# 654
Страхотно магазинче за подправки  Crazy. Много обичам подправки, уча се да ги използвам, винаги си купувам по някоя нова като видя в магазина непозната за мен  Wink. Такива пакетчета с подправки съм купувала от Турция, имаше в набора една странна подправка смляна с цвят бордо  newsm78, пишеше "за салата" - много ми беше странна, не можах да усетя нито вкус нито аромат  Rolling Eyes.

Сега един въпрос за тези, които слагат семена в хляба. Мислите ли, че полезните съставки на семената остават след изпичане? Имам предвид - при изпичането полезните Омега 3 ненаситени мастни киселини /полезните мазнини/ не се ли окисляват и по този начина се губят полезните им свойства?

# 655
... Мислите ли, че полезните съставки на семената остават след изпичане? Имам предвид - при изпичането полезните Омега 3 ненаситени мастни киселини /полезните мазнини/ не се ли окисляват и по този начина се губят полезните им свойства?

Честно да ти кажа мнението си - все ми е тая. Не се задълбочавам на такива теми. Шляпвам си семките и тем подобни ядки вътре и си свиркам Laughing.

# 656
... Мислите ли, че полезните съставки на семената остават след изпичане? Имам предвид - при изпичането полезните Омега 3 ненаситени мастни киселини /полезните мазнини/ не се ли окисляват и по този начина се губят полезните им свойства?

Честно да ти кажа мнението си - все ми е тая. Не се задълбочавам на такива теми. Шляпвам си семките и тем подобни ядки вътре и си свиркам Laughing.

ами ,тогава само за да ги дъвчете ли ги слагате семките ?  Peace
омега 3 и 6 от семена ,като например сусама или лененото семе,не се усвояват правилно след термична обработка .За целта, по-добре е да се смелят непосредствено преди консумация и да се приемат в суров вид  Peace

# 657
Дъвча си ги, разнообразявам си хляба, ей такива неща Wink.

# 658
Обожавам подправките,но за жалост не ги познавам Embarassed в Карфура гледам има страшно много но за какво и кога се слагат... Rolling Eyesпознавам само основните

Муце, запиши им имената и ела да питаш   bouquet Подправките са голяма работа  Grinning

# 659

Мащерка и thyme не е ли едно и също??  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт