Машина за хляб - 17 част

  • 101 390
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 383
Ердинч, хляба с йогурт е в машината .
В 14:00 е края на програмата.
За сега изгледите са добри, но трябва да излизам.
Тъкмо ще е готов като се върна, а и жената се прибра в 15 ч от работа. Дано не се проваля отново, но каквото и да стане ще си кажа. Жалко че фотото го няма за мога да документирам успеха или провала.
Лек и успешен ден на всички.

стискам палци

# 226
  • Мнения: 8 769
Привет, народе!  Hands Clap
Обзаведох се и аз с машина за хляб - Тефал. Сега остава най-трудната част - приготвянето на хляба и разните други вкуснотии, които уреда предлага.
Много съм ошашкана и съм почти в паника. От къде и с каквода започна, коя програма....малеее..... Гледам и чета тук - това не станало, онова- почти съм сигурна, че първият ми опит няма да е особено успешен, поне се надявам да става за ядене произведенеито....
Айде, изказах се, сега ще гледам рецептите тук и ще с еопитам да приложа най-лесната и простата от всички.
А, д не забравя - възнамерявам с пълнозърнести брашна да се занимавам и само за козунак да ползвам бяло брашно. Което може би прави задачата ми по-трудна? Crazy

# 227
  • София
  • Мнения: 4 180
Привет, народе!  Hands Clap
Обзаведох се и аз с машина за хляб - Тефал. Сега остава най-трудната част - приготвянето на хляба и разните други вкуснотии, които уреда предлага.
Много съм ошашкана и съм почти в паника. От къде и с каквода започна, коя програма....малеее..... Гледам и чета тук - това не станало, онова- почти съм сигурна, че първият ми опит няма да е особено успешен, поне се надявам да става за ядене произведенеито....
Айде, изказах се, сега ще гледам рецептите тук и ще с еопитам да приложа най-лесната и простата от всички.
А, д не забравя - възнамерявам с пълнозърнести брашна да се занимавам и само за козунак да ползвам бяло брашно. Което може би прави задачата ми по-трудна? Crazy

Честито със здраве да си я ползваш.

Аз като си взехме машинката почнах с първата основна рецепта от книжката, не знам към твойта има ли, но те съветвам да пробваш нея. Успех

# 228
  • Мнения: 383
Привет, народе!  Hands Clap
Обзаведох се и аз с машина за хляб - Тефал. Сега остава най-трудната част - приготвянето на хляба и разните други вкуснотии, които уреда предлага.
Много съм ошашкана и съм почти в паника. От къде и с каквода започна, коя програма....малеее..... Гледам и чета тук - това не станало, онова- почти съм сигурна, че първият ми опит няма да е особено успешен, поне се надявам да става за ядене произведенеито....
Айде, изказах се, сега ще гледам рецептите тук и ще с еопитам да приложа най-лесната и простата от всички.
А, д не забравя - възнамерявам с пълнозърнести брашна да се занимавам и само за козунак да ползвам бяло брашно. Което може би прави задачата ми по-трудна? Crazy

честита да ти е, кой модел на Тефал ?

-като за начало непременно почни с някой основен или френски, внимавай за точните количества на продуктите и консистенцията на тестото, останалото е шанс.

-капака може да го отваряш само до края на месенето, от там нататък не се препоръчва

- aз ползвам лъжицата дадена с машината ми, вероятно и вие си имате от същата.(ч.л. /  tsp/teaspoon 5ml + с.л. / tbl/tbsp/tablespoon 15ml )


-упътване за по добро тесто:  
прекалено сухо        прекалено мокро                  OK
                   
източник: http://www.kucinare.it

първата рецепта е за френски хляб от книжката на Breville(изпробвана в форума преди ден-двa), втората е на Танита(също изпробвана)

----(1)-------------------8<-------------------------------------8<-----------------------

вода  ...........................380ml + 1tablespoon
пресен лимонов сок.....3/4 teaspoon
олио ............................3 teaspoons
сол................................1 + 1/2 teaspoons
захар ...........................2 teaspoons
брашно ........................650g
мая(inst.)......................1½ teaspoons

за бързата програма:
мая(inst.)......................2½ teaspoons

----(2)-------------------8<-------------------------------------8<-----------------------

Нашенския хляб на Танита



----(-)-------------------8<-------------------------------------8<-----------------------


Успех

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 16:11 от Ердинч

# 229
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Привет на всички.
Три дена нямах нет,днес вече съм на линия.Гледам,темата ни доста се е разрастнала,имаме си нови попълнения,Честито за машинките и добре дошли при нас.
У нас не се яде,аз продължавам с нищоправенето си,но ми е приятно да чета и гледам красоти.
Пожелавам успех на всички с машинките и рецептите.

# 230
  • Мнения: 549
Момичета смятам тези дни да си направя мармалад от ягоди  на хлебопекарната.Някой правил ли е?
Разполагам с пресни ягоди,глюкоза/доста гъста/,захар /ако е нужно/,
пектин/пакетче от 40гр./,2бр.желатин на доктора
Някой ако знае нещо  моля да ми помогне,че ми е за първи път.
Благодаря ви предварително.

# 231
  • Мнения: 622
svetlaibobo, назад в темата говорихме по въпроса за сладко в машината. Има доста хора, на които са се развалили машинките след направата на сладко, аз също имах мерак да правя сладко от ягоди, но се отказах и ще си го направя по стария и изпитан метод- на котлона.  Mr. Green
Доня Туфиня, честита придобивка! Много хубави неща да правиш с нея и да нямаш провали!  Hug
Макс мама, от няколко дни се каня да те питам за питките- цяло кубче мая не е ли много за 500гр. брашно? newsm78

# 232
  • Мнения: 437
Момичета смятам тези дни да си направя мармалад от ягоди  на хлебопекарната.Някой правил ли е?
Разполагам с пресни ягоди,глюкоза/доста гъста/,захар /ако е нужно/,
пектин/пакетче от 40гр./,2бр.желатин на доктора
Някой ако знае нещо  моля да ми помогне,че ми е за първи път.
Благодаря ви предварително.

Аз съм правила няколко пъти и стана супер. От портокали - с и без кори. Подбирам рецепта и ако стане добре - по твой вкус - повтаряш. Моят все ставаше много гъст. Рецептата е в Рецепти за машина за хляб.
Някой напред писа, че се разваляли машинките от сладката. Аз поех този риск и нямам проблеми. Ти помисли по въпроса  Thinking

# 233
  • Мнения: 383
svetlaibobo, назад в темата говорихме по въпроса за сладко в машината. Има доста хора, на които са се развалили машинките след направата на сладко ....

може ли да обясни някой по подробно проблема.

защо, къде, как и кога?

# 234
  • Разград
  • Мнения: 3 114
lubopitko ,не е много,миличка.Самото тесто няма предварително втасване,само месене.Втасва след оформянето,става бързо,а самите питки са направо пухчета,много мекички.

# 235
  • Мнения: 622
Ердинч, не помня точно кой беше писал за проблем с машинката след приготвяне на сладко...  Thinking
Макс мама, мерси, скоро ще ги направя!

# 236
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ердинч, не помня точно кой беше писал за проблем с машинката след приготвяне на сладко...  Thinking
Макс мама, мерси, скоро ще ги направя!

Аз бях писала за проблеми на машинката след правене на сладко в нея.Миналата година(даже ако не е и по миналата) бях прочела някъде из темите за това.

# 237
  • София
  • Мнения: 4 180
И на мен ми се иска да пробвам сега точно е сезона на ягоди , вишни и от тях стават  страхотни сладка - от друга страна страх лозе пази та не знам.

# 238
  • Варна
  • Мнения: 975
Доня Туфиня,честита да ти е придобивката и много вкусотийки да сътвориш с нея.Аз днес забърках едно хлебче "турлю гювеч",използвах основната рецепта но вместо захар сложих мед а вместо 500гр. бяло брашно сложих 400гр.-бяло,30гр.царевично,30гр.ленено и 40гр.типово брашно.Сега съм в очакване на резултата.

# 239
  • София
  • Мнения: 4 515
При варенето на сладко, част от захарният сироп прониква между оста на бъркалката и контейнера. Като изстине се карамелизира и блокира бъркалката. При мен имаше такъв проблем. Киснах, мих, упражних сила, но докато свекъра не разглоби машинката и не почисти оста в областта на контейнера след всяко печене залепваше. Замалко да си прецакам моторчето първият път. Добре, че контейнерът изкочи от леглото си, а аз бях в кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт