Машина за хляб - 17 част

  • 101 291
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 383
Селския ми Хляб

това е за вас форумци, селския ми хляб, за 2и път импровизирвам, първият e провал, но мисля че улучих, заповядайте. хляб само от вода, брашно, мая и сол(и за подкрепа малко лимонов сок). малко труден хляб, но вкуса си го заслужава.

# 241
  • Мнения: 4 916
При варенето на сладко, част от захарният сироп прониква между оста на бъркалката и контейнера. Като изстине се карамелизира и блокира бъркалката. При мен имаше такъв проблем. Киснах, мих, упражних сила, но докато свекъра не разглоби машинката и не почисти оста в областта на контейнера след всяко печене залепваше. Замалко да си прецакам моторчето първият път. Добре, че контейнерът изкочи от леглото си, а аз бях в кухнята.


Каква марка беше машинката? Моята е Аляска, като нищо ще се скапе, нищо, че в книжката й има и рецепти за сладко.

# 242
  • Мнения: 383
При варенето на сладко, част от захарният сироп прониква между оста на бъркалката и контейнера. Като изстине се карамелизира и блокира бъркалката. При мен имаше такъв проблем. Киснах, мих, упражних сила, но докато свекъра не разглоби машинката и не почисти оста в областта на контейнера след всяко печене залепваше. Замалко да си прецакам моторчето първият път. Добре, че контейнерът изкочи от леглото си, а аз бях в кухнята.

благодаря за инфото,

 newsm78 еми това ознаначава че оста е с луфт, може би преди ползване ке требе да се капне няколко капки масло за да облекчи последствията, знам ли.

# 243
  • Русе
  • Мнения: 24
Ердинч, хляба с йогурт е в машината .
В 14:00 е края на програмата.
За сега изгледите са добри, но трябва да излизам.
Тъкмо ще е готов като се върна, а и жената се прибра в 15 ч от работа. Дано не се проваля отново, но каквото и да стане ще си кажа. Жалко че фотото го няма за мога да документирам успеха или провала.
Лек и успешен ден на всички.
стискам палци

Закъснях. Програмата е свършила в 14:00 а аз се прибрах в 14:40.
На бегом изтичах до кухнята и с терперещо сърце надникнах в машината.
Хляба ме чакаше топъл, с външен вид като вчерашния, само дето беше малко по-тъмен.
Вероятно се дължи на яйцето в рецептата или на по-дългия престий в машината.
Дори се беше цепнал малко отгоре. Ех, не точно като хляба на Ердинч, но се беше пукнал- и не изглежда никак зле. Вместо суха мащерка, аз добавих прясно нарязани листенца.
Отглеждам си такива подправки в градинката. Тая пролет сложих и семена размарин, ама нещо не му върви. Ще опитам да насея в саксия за разсад и чак тогава да извадя навън.
Още не е свършл вчерашния хляб, така че за вкуса на днешния , ще споделя вероятно утре. А за утре ще трябва да опитам с друга рецепта.

# 244
  • Мнения: 970
Здравейте ,и аз от днес съм горда собственичка на Crazy :
http://www.onlinetrading.bg/product/hlebopekarna-za-domashni-bag … -ow-5003-xxl.html

веднага реших да замеся тесто за кифлички със сирене,в началото гледах машината за хляб като голям камък ooooh!....ама се оправих.
Моля някой да ми даде точна рецепта на винагисполучлив хляб  Praynigили да ме насочи къде да търся Hug.Бихте ли ми казали-за да замеся тесто за хляб трябва да натисна първо за програма за тесто и след това за грамажа  и печене??-нещо не мога да вдяна Tired как става поред да натискам копчетата или натискам една програма и тя си меси и пече!Ама как го обясних ooooh!
Ето и резултата от кифличките:





# 245
  • София
  • Мнения: 372
Ердинч, и от мен ГУШ за това което ти се е случило. много здраве и само усмивки занапред!
kalinikol, страхотни кифлички!   bouquet
 welcome на новите попълнения! много хубави снивки чакаме и от вас!

да ви кажа - реших, че ще направя сладко в машината  Naughty ако се развали, ЩЕ ИМА ГОЛЯМ СКАНДАЛ!!! ще пиша до комисията за защита на потребителите! ще чакам подкрепа и от вас  Hug
имам въпрос: от къде мога да си купя бурканчета?

правил ли е някой хляб в машината със закваска? много ми е на мерак  Crazy

# 246
  • Варна
  • Мнения: 975
Здравейте ,и аз от днес съм горда собственичка на Crazy :
http://www.onlinetrading.bg/product/hlebopekarna-za-domashni-bag … -ow-5003-xxl.html

веднага реших да замеся тесто за кифлички със сирене,в началото гледах машината за хляб като голям камък ooooh!....ама се оправих.
Моля някой да ми даде точна рецепта на винагисполучлив хляб  Praynigили да ме насочи къде да търся Hug.Бихте ли ми казали-за да замеся тесто за хляб трябва да натисна първо за програма за тесто и след това за грамажа  и печене??-нещо не мога да вдяна Tired как става поред да натискам копчетата или натискам една програма и тя си меси и пече!Ама как го обясних ooooh!
Ето и резултата от кифличките:






Честита придобивка със здраве да си я ползваш.Ето и моите напътствия :Избираш желаната програма,грамажа и ако ще печеш в машинката степен на препичане на коричката на хляба.Моята машинка е почти същата но нямам тавички за багети,за да замесиш тесто избираш програма месене машинката си меси след което втасва тестото тази програма е без печене т.е. ако искаш да оформиш и да печеш след това във фурна(примерно),ако искаш да приготвиш хляб избираш си рецепта,слагаш в контейнера необходимите продукти(първо течните след това сухите а маята в кладенче в брашното)избираш подходяща програма,задаваш грамаж и препичане на коричката,стартираш машинката и чакаш хляба да се изпече.Аз те съветвам да започнеш с рецептата от книжката за основен хляб.Другото много важно е да се спазват стриктно грамажите зададени в дадената рецепта.Дано съм била достатъчно ясна в обяснението.

# 247
  • Мнения: 970
 Heart Eyes addicted™   ,ellia-Благодаря Ви   bouquetоще утре ще пробвам да направя хляб Blushдано се получи  bouquet  bouquet  bouquet

# 248
  • Варна
  • Мнения: 975
Kalinikolуспех Hug.След малко ще ви се похваля(ще кача снимки) с днешното ми хлебче,много е вкусно. newsm44

# 249
  • Скопие/Асеновград
  • Мнения: 158
Бъни, изглежда меракът на всички беше по-голям от реалните възможности Simple Smile Но пък всичко се изяде  Mr. Green
Рецептите са тези :
Това са рецептите на emia. Или поне част от тях.

Кекс със стафиди
100 мл. Мляко
2 яйца
125 гр. Масло
120 гр. Захар
1 пак. Ванилова захар
250 гр. Брашно
½ пак. Суха мая
1 щипка сол
6 с.л. смяни бадеми
125 гр. Стафиди

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Лимонов кекс
2 яйца
200 гр. Масло
200 гр. Захар
250 гр. Брашно
2 ч.л. суха мая
1 щипка сол
лимонени кори

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Лимоновият кекс не се наду изобщо. Колкото си беше като пресно тесто, толкова си остана. Стана много спиткано и според всички маслото му беше в повече (беше колкото в рецептата). Кексът със стафиди ми се получи доста ронлив, но и двата се изядоха за отрицателно време. Нямаше как да ги снимам даже. Трима души чакаха с чиниите да дегустират в 10 вечерта  hahaha  Утре пак ще правя и тогава ще снимам.
Колко би било хубаво някоя комбинация на кекс и козунак  Mr. Green Да сложиш малко съставки и да набухне двойно. Joy

# 250
  • Варна
  • Мнения: 975
Мим4е,опитай ябълковия кекс с карамелова заливка на Танита,невероятно вкусен е.http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,307.msg2909.html#msg290 Ето и снимки на днешното ми хлебчеhttp://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12804974

# 251
  • София
  • Мнения: 8 495
...
....
Лимонов кекс
2 яйца
200 гр. Масло
200 гр. Захар
250 гр. Брашно
2 ч.л. суха мая
1 щипка сол
лимонени кори

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Лимоновият кекс не се наду изобщо...

Извинявайте ама сериозно ли искате да ме убедите, че от тая рецепта, в която няма абсолютно никаква течност ще излезе набухнал тестен продукт ? Ми то на това тежко тесто и 10 супени лъжици суха мая да му турите няма да се надигне та ако ще с кран да го дърпате.

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 22:13 от дядо хаджия

# 252
  • Мнения: 383
...
....
Лимонов кекс
2 яйца
200 гр. Масло

200 гр. Захар
250 гр. Брашно
2 ч.л. суха мая
1 щипка сол
лимонени кори

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Лимоновият кекс не се наду изобщо...

Извинявайте ама сериозно ли искате да ме убедите, че от тая рецепта, в която няма абсолютно никаква течност ще излезе набухнал тестен продукт ? Ми то на това тежко тесто и 10 супени лъжици суха мая да му турите няма да се надигне та ако ще с кран да го дърпате.

ооо комшу здравей, пропуснали са,  всъщност то маслото и яйцата мой ги броиш за течности  newsm78

# 253
  • София
  • Мнения: 8 495
...

ооо комшу здравей, пропуснали са,  всъщност то маслото и яйцата мой ги броиш за течности

Ми комшу то аз колкото и да ги броя за течности пак няма да стане. То се едно на ронливо маслено тесто да му туря мая и да я чакам да се надигне после.

# 254
  • Мнения: 128
Здравейте и от мен. От известно време ви следя, покрай всички вкусотии които показвате почнах да сънувам топли тутманици, хляб, кифлички и т.н. И ето че вече съм собственик на машина за хляб. Снощи направих първия си хляб. Ето го и него: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=387279. Резултат беше задоволителен, бях се настроила че ще хвърля първите няколко произведения докато и свикна на тази машинка, но благодарение на прочетеното в този форум мисля че се справих. С мъжа ми правихме среднощна закуска, понеже пуснах хляба на дълга програма и беше готов към 23.30 часа. На сутринта хляба беше леко вдлъбнат и ми се струва че има леко кисел вкус, може би маята ми е дошла в повече. Приема всякакви препоръки и забележки с цел да си подобря качеството на хляба. Още веднъж благодаря на всички които пишат в тази тема, много ми е полезна.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт