Машина за хляб - 17 част

  • 101 245
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 255
  • София
  • Мнения: 367
...
....
Лимонов кекс
2 яйца
200 гр. Масло

200 гр. Захар
250 гр. Брашно
2 ч.л. суха мая
1 щипка сол
лимонени кори

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Лимоновият кекс не се наду изобщо...

Извинявайте ама сериозно ли искате да ме убедите, че от тая рецепта, в която няма абсолютно никаква течност ще излезе набухнал тестен продукт ? Ми то на това тежко тесто и 10 супени лъжици суха мая да му турите няма да се надигне та ако ще с кран да го дърпате.

ооо комшу здравей, пропуснали са,  всъщност то маслото и яйцата мой ги броиш за течности  newsm78


Защо да не стане? Това е почти класическа рецепта  за кейк, само бакпулвера се заменя с мая.

# 256
  • България
  • Мнения: 439
Здравейте,

Благодаря на всички, които отговориха за мармалада. Аз смятах, че е по-добре темата да е отделена, но модераторите решават друго?!!
Аз мисля да пробвам.Машината е в гаранция и има такава програма. Мисля вместо със захар да го направя с мед. Правя такъв сироп и става страхотно.
Ердинч, пожелавам ти здраве и много любов.
Къде в София, може да се купи черен кимион?

# 257
  • Мнения: 6 029
Указание за фиф в нета да има, знаете ли?

# 258
  • София
  • Мнения: 547
търся сполучлива рецепта за бейгъли в машината Simple Smile някой има ли изпробвана?

# 259
  • Мнения: 145
Здравейте!

Чета ви,и употребявам машина за хляб от няколко месеца,доста полезни неща научих от вас,благодаря!Хлябовете ми стават супер,козунаците ми бяха страхотни,само със сладките неща нещо мога да уцеля(кейкове,бриош),май няма да пробвам повече!

Сега обаче имам питане,имате ли изпробвана рецепта за меки въздушни питки,тип Макдоналдс,подходящи за 4-5 дни съхранение?Благодаря предварително!

# 260
  • София
  • Мнения: 8 492
...
Защо да не стане? Това е почти класическа рецепта  за кейк, само бакпулвера се заменя с мая.

Ами в класическата рецепта за кейк винаги е имало примерно мляко. Ама както и да е - всичко е възможно на този свят.

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 11:13 от дядо хаджия

# 261
  • Панагюрище
  • Мнения: 104
Добре дошли на новите притежатели на машинки,честито и много вкусотиики да заформите с тях.
Ердинч,радвам се че вече си добре и отново се стараеш да ни помагаш.

# 262
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 454
Лимоновия кекс съм го правила в машината и стана, но не ми харесва вкусът му. Много е тежко и мазно, че и леко безвкусно, иначе стана точно като на картинката в книжката.

# 263
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Решила съм да си купя машинка за хляб,но не мога да преценя коя да е  newsm78
Помагайте,дайте съвет  Praynig

# 264
  • Варна
  • Мнения: 975
Решила съм да си купя машинка за хляб,но не мога да преценя коя да е  newsm78
Помагайте,дайте съвет  Praynig
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371019.0   Разгледай тази тема

# 265
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Благодаря   bouquet

# 266
  • София
  • Мнения: 4 513
Машинката ми е ФИФ на 4-5 години вече (не помня точно)

Няма да стане да се капне масло, защото после то ще отиде в сладкото (или в хляба, както някой вече се оплака)

Хляб със закваска не може да се направи в машината изцяло. Времето за втасване е примерно 8-10 -12 часа (според зависи от температурата и силата на закваската). Може да се омеси и евентуално да се опече. Последното не съм го пробвала.

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 12:55 от Raya

# 267
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте!

Чета ви,и употребявам машина за хляб от няколко месеца,доста полезни неща научих от вас,благодаря!Хлябовете ми стават супер,козунаците ми бяха страхотни,само със сладките неща нещо мога да уцеля(кейкове,бриош),май няма да пробвам повече!

Сега обаче имам питане,имате ли изпробвана рецепта за меки въздушни питки,тип Макдоналдс,подходящи за 4-5 дни съхранение?Благодаря предварително!


Предлагам ти тези питки,не са съвсем като на Макдоналдс,но са меки,пухкави.

Питки

1 яйце-отделя се белтъка за намазване
1 кубче прясна мая
70 гр масло/маргарин(аз сложих маргарин)
50 мл прясно мляко
50 гр кисело мляко
50 мл олио
200 мл топла вода
1 чл сол
1 сл захар
брашно за меко тесто
Маята се разтваря в топлото прясно мляко+мъничко захар и се оставя за 10 минути.
Програма-само месене(при мен е 14 минути)
След това тестото се премесва леко,колкото да не лепне.Разделя се на топки с големина на яйце(при мен 13 броя),оформят се,нареждат се в тава и се оставят да втасат.Трябва да удвоят обема си.Намазват се с леко разбитият белтък и се пекат в предварително леко загрята фурна на 200 градуса.

Последният път ми излязоха 20 броя,долу-горе с големината на питките на Макдоналдс.Тези от снимката са по-големи.
За съхранението изобщо нямаш проблем,но трябва да са на по-хладно място,даже може и в хладилника и после само да се мине за 10 секунди през микровълновата и готово.

# 268
  • Мнения: 383
Традиционно Тесто за Pizza
източник: Brevile İcon User Manual & Recipes
оформена с помоща от таблицата на www.kucinare.it


Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 16:08 от Ердинч

# 269
  • Мнения: 145
Маx-Mama,благодаря,ще ги опитам непременно,трябват ми за сандвичи за през седмицата,затова цитирах Макдоналдс,като сравнение,не ми се ще да са много плътни и хлебни.
Аз нямам само месене,дали ако ги пусна на тесто (месене и втасване)и после само ги оформя и изпека ,ще станат?
Какво мислиш за тезиhttp://www.recipezaar.com/Soft-Sandwich-Buns-bread-Machine-120530?

Малка Черна шапчица,
рецепта за бейгъли имам в къщи,ако не е спешно,ще пиша утре или довечера

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 13:51 от Nyala

Общи условия

Активация на акаунт