Машина за хляб - 17 част

• 101 245
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 255
  • София
...
....
Лимонов кекс
2 яйца
200 гр. Масло

200 гр. Захар
250 гр. Брашно
2 ч.л. суха мая
1 щипка сол
лимонени кори

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Лимоновият кекс не се наду изобщо...

Извинявайте ама сериозно ли искате да ме убедите, че от тая рецепта, в която няма абсолютно никаква течност ще излезе набухнал тестен продукт ? Ми то на това тежко тесто и 10 супени лъжици суха мая да му турите няма да се надигне та ако ще с кран да го дърпате.

ооо комшу здравей, пропуснали са,  всъщност то маслото и яйцата мой ги броиш за течности  newsm78

Защо да не стане? Това е почти класическа рецепта  за кейк, само бакпулвера се заменя с мая.

# 256
  • България
Здравейте,

Благодаря на всички, които отговориха за мармалада. Аз смятах, че е по-добре темата да е отделена, но модераторите решават друго?!!
Аз мисля да пробвам.Машината е в гаранция и има такава програма. Мисля вместо със захар да го направя с мед. Правя такъв сироп и става страхотно.
Ердинч, пожелавам ти здраве и много любов.
Къде в София, може да се купи черен кимион?

# 257
Указание за фиф в нета да има, знаете ли?

# 258
  • София
търся сполучлива рецепта за бейгъли в машината Simple Smile някой има ли изпробвана?

# 259
Здравейте!

Чета ви,и употребявам машина за хляб от няколко месеца,доста полезни неща научих от вас,благодаря!Хлябовете ми стават супер,козунаците ми бяха страхотни,само със сладките неща нещо мога да уцеля(кейкове,бриош),май няма да пробвам повече!

Сега обаче имам питане,имате ли изпробвана рецепта за меки въздушни питки,тип Макдоналдс,подходящи за 4-5 дни съхранение?Благодаря предварително!

# 260
  • София
...
Защо да не стане? Това е почти класическа рецепта  за кейк, само бакпулвера се заменя с мая.

Ами в класическата рецепта за кейк винаги е имало примерно мляко. Ама както и да е - всичко е възможно на този свят.

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 11:13 от дядо хаджия

# 261
  • Панагюрище
Добре дошли на новите притежатели на машинки,честито и много вкусотиики да заформите с тях.
Ердинч,радвам се че вече си добре и отново се стараеш да ни помагаш.

# 262
  • София /Абсурдистан
Лимоновия кекс съм го правила в машината и стана, но не ми харесва вкусът му. Много е тежко и мазно, че и леко безвкусно, иначе стана точно като на картинката в книжката.

# 263
  • В сърцето на живота!
Решила съм да си купя машинка за хляб,но не мога да преценя коя да е  newsm78
Помагайте,дайте съвет  Praynig

# 264
  • Варна
Решила съм да си купя машинка за хляб,но не мога да преценя коя да е  newsm78
Помагайте,дайте съвет  Praynig
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371019.0   Разгледай тази тема

# 265
  • В сърцето на живота!
Благодаря   bouquet

# 266
  • София
Машинката ми е ФИФ на 4-5 години вече (не помня точно)

Няма да стане да се капне масло, защото после то ще отиде в сладкото (или в хляба, както някой вече се оплака)

Хляб със закваска не може да се направи в машината изцяло. Времето за втасване е примерно 8-10 -12 часа (според зависи от температурата и силата на закваската). Може да се омеси и евентуално да се опече. Последното не съм го пробвала.

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 12:55 от Raya

# 267
  • Разград
Здравейте!

Чета ви,и употребявам машина за хляб от няколко месеца,доста полезни неща научих от вас,благодаря!Хлябовете ми стават супер,козунаците ми бяха страхотни,само със сладките неща нещо мога да уцеля(кейкове,бриош),май няма да пробвам повече!

Сега обаче имам питане,имате ли изпробвана рецепта за меки въздушни питки,тип Макдоналдс,подходящи за 4-5 дни съхранение?Благодаря предварително!

Предлагам ти тези питки,не са съвсем като на Макдоналдс,но са меки,пухкави.

Питки

1 яйце-отделя се белтъка за намазване
1 кубче прясна мая
70 гр масло/маргарин(аз сложих маргарин)
50 мл прясно мляко
50 гр кисело мляко
50 мл олио
200 мл топла вода
1 чл сол
1 сл захар
брашно за меко тесто
Маята се разтваря в топлото прясно мляко+мъничко захар и се оставя за 10 минути.
Програма-само месене(при мен е 14 минути)
След това тестото се премесва леко,колкото да не лепне.Разделя се на топки с големина на яйце(при мен 13 броя),оформят се,нареждат се в тава и се оставят да втасат.Трябва да удвоят обема си.Намазват се с леко разбитият белтък и се пекат в предварително леко загрята фурна на 200 градуса.

Последният път ми излязоха 20 броя,долу-горе с големината на питките на Макдоналдс.Тези от снимката са по-големи.
За съхранението изобщо нямаш проблем,но трябва да са на по-хладно място,даже може и в хладилника и после само да се мине за 10 секунди през микровълновата и готово.

# 268
Традиционно Тесто за Pizza
източник: Brevile İcon User Manual & Recipes
оформена с помоща от таблицата на www.kucinare.it

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 16:08 от Ердинч

# 269
Маx-Mama,благодаря,ще ги опитам непременно,трябват ми за сандвичи за през седмицата,затова цитирах Макдоналдс,като сравнение,не ми се ще да са много плътни и хлебни.
Аз нямам само месене,дали ако ги пусна на тесто (месене и втасване)и после само ги оформя и изпека ,ще станат?
Какво мислиш за тезиhttp://www.recipezaar.com/Soft-Sandwich-Buns-bread-Machine-120530?

Малка Черна шапчица,
рецепта за бейгъли имам в къщи,ако не е спешно,ще пиша утре или довечера

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 13:51 от Nyala

Общи условия

Активация на акаунт