Машина за хляб - 17 част

  • 101 204
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 4 916
addicted™ ,


Браво   bouquet


Бъни, как беше на вкус хляба? Не се ли чувства повечето мая?

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 10:32 от argun

# 361
  • Мнения: 4 358
Адиктет браво.За сладкото мечка страх тебе не Peace Peace Peace Hug Hug Hug.Просто още малко и ще усетя аромата на домашно сладко Heart Eyes
Аргун от хляба нямам никакви оплаквания.Нормален хляб си е.С по малко мая ми ставаше сбит.Така е екстра Peace

# 362
  • Мнения: 4 916
... Аргун от хляба нямам никакви оплаквания.Нормален хляб си е.С по малко мая ми ставаше сбит.Така е екстра Peace

Благодаря   bouquet Ще пробвам и аз, че тъкмо изгърмях с един типов хляб.

# 363
  • Бургас/София
  • Мнения: 423
За първи път пробвах машината току-що. Пуснах бърза програма - 58 мин, която според указанията изисква 5 л. мая. Резултатът е добър на вид, но вътре е леееко недопечен и има малко странен вкус. Дали може да е от голямото количество мая - гледам, че другите рецепти са с много по-малко? Иначе съм възхитена колко лесно се работи с нея.

# 364
  • София
  • Мнения: 8 489
За първи път пробвах машината току-що. Пуснах бърза програма - 58 мин, която според указанията изисква 5 л. мая. Резултатът е добър на вид, но вътре е леееко недопечен и има малко странен вкус. Дали може да е от голямото количество мая - гледам, че другите рецепти са с много по-малко? Иначе съм възхитена колко лесно се работи с нея.

Ако е суха мая това според мен си е цяло пликче, ама не пишеш за какво количество брашно си го сложила.

То принцип на бързите прогами се увеличава маята, но аз не ги харесвам много, защото точно пък тя маята може да изиграе лош номер.

# 365
  • Русе
  • Мнения: 7 934
Каква е разликата м/у обикновеното печене и бързото. Освен времето. Нещо не мога да го схвана това бавно и бързо  newsm78 Има ли разлика във вкуса на хляба  newsm78

# 366
  • София
  • Мнения: 8 489
Каква е разликата м/у обикновеното печене и бързото. Освен времето. Нещо не мога да го схвана това бавно и бързо  newsm78 Има ли разлика във вкуса на хляба  newsm78

Бързото всъщност е ускорено, ама не печенето, ами времето за омесване и втасване, затова се увеличава и количеството на маята. Освен това при нея може да се приготвя хляб само от олекотено тесто. Обикновените програми пък се доближават до начините по които са правили хляба нашите баби.

Не съм ползвал бърза програма и не мога да ви кажа какъв е вкусът там. Доколкото чета тук обаче има доста дами, които са доволни от тази програма.

Аз сега съм на друга мода с една друга машина, та викам да ви почерпя. Тези продукти нямат нищо общо с хлебопекарните, ама хайде да разнообразим малко ежедневието на хлебарите:

- Фалафели - кликни тук и тук;
- Оризови банички (с тесто от оризов грис и плънка от домашен пастет) - кликни тук и тук

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 18:05 от дядо хаджия

# 367
  • Мнения: 520
Благодаря за темичката!Отдавна се чудя за тази машина,която съм чувала като "робот за хляб" и сега ми помогнахте да взема решение!Ще си я купя,няма начин.Харесва ми това,че е домашно приготвен,пък и няма все да гоня фурните,да не би случаѝно да затворят и да останем без хляб.Обичам да приготвям сама храната ни,за да съм сигурна,че е всичко чисто и прясно,понеже съм гнуслива. cook

# 368
  • Плевен
  • Мнения: 1 357

Това чудо изглежда много вкусно.....как се прави? Grinning

# 369
  • Бургас/София
  • Мнения: 423
За първи път пробвах машината току-що. Пуснах бърза програма - 58 мин, която според указанията изисква 5 л. мая. Резултатът е добър на вид, но вътре е леееко недопечен и има малко странен вкус. Дали може да е от голямото количество мая - гледам, че другите рецепти са с много по-малко? Иначе съм възхитена колко лесно се работи с нея.

Ако е суха мая това според мен си е цяло пликче, ама не пишеш за какво количество брашно си го сложила.

То принцип на бързите прогами се увеличава маята, но аз не ги харесвам много, защото точно пък тя маята може да изиграе лош номер.

Ами придържах се към пропорциите в книжката, че нали нямам опит - 3 мерителни чаши брашно (гледам, че една е 8 oz или 220 ml) и 5 лъжици мая - общо взето едно пакетче се равняваше на една мерителна лъжичка.

# 370
  • София
  • Мнения: 8 489
...
Ами придържах се към пропорциите в книжката, че нали нямам опит - 3 мерителни чаши брашно (гледам, че една е 8 oz или 220 ml) и 5 лъжици мая - общо взето едно пакетче се равняваше на една мерителна лъжичка.

Чакай чакай - как така едно пакетче се равнявало на една мерителна лъжица. Колко грама е това пакетче, и после коя точно мерителна лъжица тая дето замества супената или тая дето замества чаената. Сигурно си искала да кажеш, че едно пакетче е 5 мерителни лъжици.

Нещо тия пропорции много съмнителни ми се виждат. Ако не се лъжа едно пакетче суха мая от 11 грама е равно приблизително на 4 чаени лъжички, а това означава, че е равно на четири малки мерителни лъжици.

...
Това чудо изглежда много вкусно.....как се прави? Grinning

Понеже в тази тема не е мястото за рецепти за фалафели виж в арабската или израелската тема в този подфорум. Там има рецепти за фалафели.

# 371
  • Бургас/София
  • Мнения: 423
Пакетчето е 7 грама (едни мънички на Dr.Oetker), а лъжичката е в комплекта с машината, но общо взето едно такова пакетче напълва една лъжичка. Няма някакви обозначения за мерителна единица - на око евентуално 8 гр ще напълнят тази лъжица абсолютно до горе.
Обаче сега пак взех книжката и лъжицата и установих, че тя имала два края, от другата страна е двойно по-малка и като гледам е трябвало маята да я меря с него ooooh!

# 372
  • София
  • Мнения: 8 489
...
Обаче сега пак взех книжката и лъжицата и установих, че тя имала два края, от другата страна е двойно по-малка и като гледам е трябвало маята да я меря с него ooooh!

Е точно това имах предвид. Нищо. Важното е, че открихме грешката, та друг път няма да имаме проблем.

# 373
  • Мнения: 970
Да ви се похваля колко сръчна и аз станах Laughing,снощи в 22 часа хлапетата ми обявиха че искали за закуска Виенски кифлички ooooh!,и аз като добра мама кат запретнах ръкави и замесих.....Станаха страхотни  Peaceсамо снимки не мога да покажа че сутринта на плажа ги излапаха всичките Wink
Рецептата е на natalyna    добавих шоколад:

 
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365657.0

# 374
  • Мнения: 202
Привет на всички майстори.
Вчера ходих да нашия Кауфлад и случих на зареждането с брашно.Е не беше голям избор около 12 вида брашно.Взех по пакет от всички и на една касичка започнах да чета всеки пакет.Ако ви кажа какви различни неща пишеше на всеки пакет...просто невероятни неща.То от тези брашна стават какви ли не фантазии...Накрая поизбрах 3 вида по два пакета.Току що направих един хляб пак по рецептата на мах-мама но прясното мляко замених с айрян 300 мл. 50/50 мляко и вода.
Получи се идеално хлебче.Брашното използвах на агромел тип 500 с.Доброплодно/май е Варненска област.Бяло,финно и се наложи да добавя около равна супена лъжица брашно при месенето.Пиша за видовете брашна които ползвам та ако ги срещнете може да ги ползвате.
Желая ви приятна и ползотворна седмица. newsm10

Общи условия

Активация на акаунт