Машина за хляб - 17 част

  • 101 294
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 615
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Ердинч много благодаря за тази ценна таблица.Това е много интересно а и ти си хвърлил труд и погрижил да  помогнеш на нас,по незнаещите и по новите във форума.БЛАГОДАРЯ

# 616
  • София
  • Мнения: 8 495
...
таблицата я приготвих първо само като за хляб рецепти, имам я същата преобразувана и за сладолед, според мене може да се използва или приеме като априор по принцип за всичко

поздрави  Simple Smile
Ердинч

Мене по скоро ме заинтригува втората част на таблицата, където определяш вида на коричката от вида на използваните продукти. Не знаех, че има и такава зависимост та ми е интересно от къде си извел тия зависимости.

# 617
  • София
  • Мнения: 17 649
 newsm78
Аз обикновено трябва да решавам обратната задача... Т.е. имам рецепта, от която ще се получи количество, различно от това, удачно за моята пекарна и почва едно яко преобразуване, смятане, драскане... докато получа по колко от всеки продукт ще ми трябва, за да си получа моето си желано количество... и като се замислям, наистина бих могла да напиша програмка, дето да го прави, ноооо... за сега мнооого ме мързи...  Embarassed

# 618
  • София
  • Мнения: 11 011
Искам таблицата  Hug

Линка, поне при мен не работи, дава да се сваля картинка "Файл: Bungel-3-1350x900.png"

# 619
  • Мнения: 383
Мене по скоро ме заинтригува втората част на таблицата, където определяш вида на коричката от вида на използваните продукти. Не знаех, че има и такава зависимост та ми е интересно от къде си извел тия зависимости.

офф от жегата требе да е, sory бре дедо, те тях az сам си ги създадох, аз ги определих, по простия начин(казах че млечните и тем подобни продукти ако са вповече от количеството на водата и т.н.)

например казах че, ако(пиша ги точните формули долу):
=ако((D7+D6+D5+D16+D17+ D18+D14)>150;"светла" ;"" )
=ако(D4>150;"средна";" ") тука можеше да напиша и следното ((D7+D6+D5+D16+D17+D18+ D14)< 150 или 100 де да знам може и 75
=ако((D16+D17+D18+D7+D6+D5)=0;"тъмна";"")
=ако(D32&D34&D 35="";"изборa e ваш"; )

ако кажете че етва количество требе да бъде еди колко си, мога да го редактирам и да го пусна наново

Ердинч

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 18:02 от Ердинч

# 620
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 769
Ердинч, благодаря ти!  newsm20 Поздравления за страхотната работа!  smile3501

# 621
  • Мнения: 1 147
Искам таблицата  Hug

Линка, поне при мен не работи, дава да се сваля картинка "Файл: Bungel-3-1350x900.png"
И при мен е така Cry
Моля и аз за таблицата Praynig Hug

# 622
  • София
  • Мнения: 8 495
За тези, които не могат да изтеглят таблицата на Ердинч !

Изчакайте да се появи Ердинч и да даде правилния линк. Следобяд явно е станал някакъв проблем и оригиналния линк е променен. Няма кой да ви я раздава така - все пак тя си е негова и той я разпространява.

# 623
  • Мнения: 383
 Hug извинявам се, правилния линк си е на мястото вече    Peace

# 624
  • София
  • Мнения: 3 249
Ердинч,  bouquet Възползвах се от труда ти.
Аз искам да попитам - купих си ръжени стрити ядки(ама едно обяснение направих...) та как да ги задържа отгоре на хляба - виждала съм по купешки, но не ми се получава. Вътре в хляба се губят.

# 625
  • Мнения: 383
...купих си ръжени стрити ядки, та как да ги задържа отгоре на хляба - виждала съм по купешки, но не ми се получава. Вътре в хляба се губят.

може ли снимка?

еми в края на стадий последно втасване, преди стадий печене намазваш тестото отгоре със белтък(разреден с малко вода, мисля че може и с желтък), разсипваш продуките и ок

в горната операция трябва да си много сръчна, защото има опастност да спадне тестото, също така в този момент се прави и напречен разрез на хляба, аз пробвах няколко пъти но беше безуспешен опита ми, за съжаление това време е момент само за майстори

аз например все съм безуспешен в тая дейност и за това мажа хляба малко по рано(между средата и края на последното втасване)

Ердинч

# 626
  • Мнения: 605
От днес и у дома има фурна - Moulinex OW5000  Grinning. Сега прави първия си хляб /по съвет прочетен тук - основната програма номер 1/. Взехме я с идеята да си правим предимно здравословен по-диетичен хляб, защото в магазините такъв вид е трудно да се открие. Ще чета по-подробно темите отначало, благодаря на всички за споделения опит   bouquet.

# 627
  • Мнения: 15 124
От днес и у дома има фурна - Moulinex OW5000  Grinning. Сега прави първия си хляб /по съвет прочетен тук - основната програма номер 1/. Взехме я с идеята да си правим предимно здравословен по-диетичен хляб, защото в магазините такъв вид е трудно да се открие. Ще чета по-подробно темите отначало, благодаря на всички за споделения опит   bouquet.

понеже и аз имам отскоро тази и нещо опитите ми никка не са успешни, чакам твоите отзиви Peace

# 628
  • София
  • Мнения: 11 011
Аз от вчера съм горд притежател на Severin ВМ 3986, направих 3 хляба и трите станаха чудни, на снимката е първия, разликата с Мулинекс 2000 е огромна, много съм доволна  Crazy



Направих  3 различни хляба, най-много ми допадна този с жива мая на Ердинч, на програмата за френски хляб, не съм сигурна обаче дали е от маята или от брашното, правих го с различно, италианско на Дивела от Метро, тип 00, страхотен хляб стана.

Много благодаря за труда на всеки в тази тема, благодарение на нея хляба от първия път стана страхотен,  съжалявам само, че не я прочетох преди да купя злополучния Мулинекс   bouquet

# 629
  • Мнения: 383
Аз от вчера съм горд притежател на Severin ВМ 3986, направих 3 хляба и трите станаха чудни

честита придобивка,   bouquet

браво, много добре изглежда хляба  Peace

 newsm78 рядко има хора които са ползвали две машини за толкова кратко време, дай направи едно бързо сравнение на северин и моулинекс( плюсовете и минусите, особенно качествата на използваните материали, техника, шум, начин на работа, качество на хляба особенно ако има правени едни и същи рецепти, впечатленията ви от двете машини и т.н.) .

Ердинч

Общи условия

Активация на акаунт