И з р а е л 38

• 18 291
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
  • T"A
И още един въпрос ,който не е свързан с религията,при Вас в Израел коли крадат ли се?

Да, разбира се. Крадат се и още как, и тустуси се крадат, и коли се разбиват заради уредбата вътре.
Ние, като застраховахме тустуса, ни накара застрахователят да го връзваме за нещо застопорено + допълнително заключване на колелата, иначе не поемат риск. А уредбата я вадим от колата, защото са имали случка в миналото...
Но, в общи линии, има квартали и квартали, не навсякъде е толкова опасно  Peace
(не че при нас е, случката с колата била в южен Тел Авив до един ресторант)
Бях чула за Б. Ш., че застрахователи отказват да направят определен вид застраховка на колите там  ooooh! представяш ли си?! Обаче това е град с бедуинска мафия и с по-нисък стандарт на живот  Confused
Но надали е както в Бг, трябва да се сравни някаква официална статистика преди да се правят заключения  Peace

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 20:11 от Mentha

# 76
На наш познат в петък му откраднаха колата,под носа!Слязъл да си купи килограм домати,като се връща Shocked,няма му я колата,че и документи,а утре щеше да ходи на круиз по Дунав.Иначе и ние си прибираме панела на касетофона,че ни рабиха колата в 06.00ч сутринта.

# 77
Ей , хубава темичка!

Илка , интересна си , различна си за форума . Поздрави , че  отговаряш и показваш различна страна.

Боряна , тук съм !  Grinning Покривам си косата в синагога , при палене на свещите ( с малки изключения) ,в Ерусалим на Етената на Плача , по разни празници и на определени събития.Иначе от супичка не само се отказах , а и от пълнени чушки с мецсе и ориз и кис. млекце  отгоре и к'во ли не още  Whistling  Grinning .... От  едно се отказваш, друго получаваш / приемаш ...живот.Не е най-важното това. Не ми липсва много. Забравям чак  Simple Smile . За правилата - има ...само да искаш да ставаш педант .Има правила за какво ли не.Иначе цицит "нашите" носят в панталоните връзките , не се виждат. Цицит  е задължение  според религията .

http://search.aol.com/aol/image?q=tsitsit

Много правила не са подчинени на точна логика и тя не се търси както каза Мента - по Тора е. Религиозни много .... Не  всички религиозни не работят ...Това сме го говорили...

Тали, ей на - аз болна , вие  чадърче бодете в  Галилейското езеро  Flutter .... И аз така - с часове като манка се кисна под  чадъра във водата ....От страната , където са камъните по  дъното не върви...не обичам там.... Пясъка си търсим да си седнем на мекичко.Може и столче по-тежко да боднеш даже под чадъра .... излизаш на "бабички" от водата набръчкан  Grinning ! Браво на вас!Хубаво местенце сте си намерили даже ! На снимката - сега си по-готина !  Flutter

Мента, обрязването намаляло плътската страст  Mr. Green , а? Брех, аз викам обратното!  Whistling

Танче , бъдеща кърмачка , а ?  Joy

Момичета кокичета и МОМЧЕТА, отивам да обикалям пътищата без  количка вече , а с маратонки и шишенце вода  Hug

Добре дошла на новото момиче !  Peace

Лека вечер !

# 78
  • T"A
Наина, на моя приятелка и влизат в апартамента, мъжът и спи, а тя - останала с приятелки на плажа да спи, не си е била вкъщи. Крадецът, като вижда, че има човек, взима малко и леки неща - лаптоп, лесно преносими вещи. Обаждат се от полицията на приятелката ми и и съобщават за лаптопа и тя била в шок. Оказва се, че крадецът отишъл в друг апартамент, 3 преки от тях, по случайност - там живее нейна приятелка и той се зазяпал в нея как спи. Shocked Момичето се събужда в ужас и той се стреснал и избягал, но в бързината оставя лаптопа - плячка от предната му кражба. Направо като от филмите, аз не можех да повярвам, като ми разказваше, но факт - и тук се случват такива неща  Rolling Eyes Обаче години наред не си заключвах външната врата...  Whistling (вече я заключвам)

Танче, само слагаш сол в раната със споменаването на пържената цаца, ама айде - простено ти, нали си наш човек  Hug
Много сладки снимки, героите от Картун Нетуърк не са ми познати обаче... Звездите сте вие, не те  Grinning

Момичета кокичета и МОМЧЕТА, отивам да обикалям пътищата без  количка вече , а с маратонки и шишенце вода  Hug

Добре си ни дошла в клуба на ходещите, Пете  Hug

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 20:24 от Mentha

# 79
  • София
[Провиква се от другата стая.]
Вие пишете аз после ще чета, че правя банички в TEFAL ACTIFRY.
Тая машина докато не я разуча на мира няма да я оставя.
После синът ми си е намислил да прави карамелизирани банани и ябълки.

# 80
А светнете ме и мен за този цицит(ама,че дума ) newsm78

Мента ,този случай наистина като на филм.Ами можеше и да изнасили момичето  ooooh! малииии . В нашата махала са обирали ,но първо пръскат с нещо и успиват дълбоко стопаните на дома и после си тарашат на спокойствие.Събуждат се хората на сутринта със силно главоболие ,а къщата разхвърляна и парите от хладилника (!!!) ги няма (от камерата)

Илка,много интересно разказваш ...

Моите родители са петдесятници - ей ,не мога да се преборя с майка ми за покриването на главата и полите до прасец...а пък жена с панталон - леле мале.Добре ,че е далече ,че само прави забележка.Миналата година не давала на МАди да си носи блузките с гол пъп.А като ме видя изрусена -  Shocked

# 81
А светнете ме и мен за този цицит(ама,че дума ) newsm78

Виж кончетата, които се подават под блузата на момчето. Те са зашити върху нещо като шал, който се слага под дрехите.

Моите родители са силно атеистично настроени. Аз също, но смятам, че донякъде животът на вярващите е по- лесен за разбиране и живеене.

Дядо Х. обезателно да споделиш!

# 82
  • На дивана, под юргана
E-e-e-e, какво ви става? Влизам и гледам 4 страници сте изписали...  Shocked
Връщам се да чета на 2-р страница...

# 83
  • Някъде там...
Аз понеже съм злото  Twisted Evil сега уча мъжо да смесва млечни продукти с месни  Mr. Green
Пете,и аз мисля да се включа към групата на ходещите,за всеки месец в Израел съм качила по кило даже май малко повечко  Embarassed
Талинда,този Тефал как се казва в Израел и колко струва имаш ли идея,че на моя готвач му стана интересно ?
Мента,тук на село ми се смеят,че като сляза от тустус-а си вземам каската и ключовете а не ги оставям-навик ми е от Бг.Вечно забравям вратата отключена като спим  Embarassed ,но мъжо е хващал крадец в стаите на майка му.Нашия си спинкал и крадеца влязал да вършее и Еял го усетил,хванал го и доста го е поступал,извикал полиция и после имал проблем,че го е бил ама се разминали нещата...
Иначе забелязах на няколко коли вече имат си машинка за вкарване на код,ако не знаеш кода не можеш да стартираш двигателя  Peace Разбрах,че тази машинка е едно от изискванията за да си направиш застраховка на колата.

# 84
  • София
Ади почерпете се:
Кликнете върху снимката за да я видите в по-голям формат.

За огромно съжаление само тия останаха, другите бяха оползотворени направо за нула време. Плънката от сирене, топено сирене и ким на зърна се оказа нещо направо сполучливо.

Сега ядем "плодов гювеч"  Laughing от карамелизирани банани, ябълки, банани, кайсии и ягоди. То това направо ви казвам е нещо неописуемо бе. Евала на тая машина.

Хайде вие си хапнете па аз отивам да ви чета.

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 22:12 от дядо хаджия

# 85
А нас ни обраха,докато моя мъж си гледаше телевизия в кухнята.Хората тарашили в другите стаи Mr. Green,а той е разбрал,че са ни обрали,като са затваряли външната врата.Нямаме звънец,а хлопало,рязко са дръпнали вратата LaughingПолицията ги хвана,какъв бой ги биха,не е истина Laughing

За какво служи цицит?

Ще взема да скокна до готварския Mr. Green,тая машина върши чудеса!

# 86
Бубе, казва си се точно като се казва и в БГ. Струва около 1500 шек  виж тук..

Дядо, съвсем се зарибих от теб. Искам да си купя обаче и хубав апарат и сега се чудя кое да е първо  Thinking.

# 87
  • София
Бубе, казва си се точно като се казва и в БГ. Струва около 1500 шек  виж тук..

Дядо, съвсем се зарибих от теб. Искам да си купя обаче и хубав апарат и сега се чудя кое да е първо  Thinking.

Ами не знам за какъв хубав апарат говориш. Ако е фотоапарат - купувай него, вие ходите много и имате нужда от това. А тефала няма да избяга, ама хубавите мигове се появяват на мига и трябва веднага да ги уловиш. При вас там на лизинг не продават ли ?

Впрочем ако курса "шекел/лев" е още едно към седем при вас ги продават по евтино тия машинки. Тука вървят по 350 - 360 лв, което ще рече около 2500 шекела.

# 88
  • Някъде там...
1лев е 2,7 шекела грубо така,че 1500 шекела са повече 500лв  Thinking Иначе тук всичко е на лизинг  Mr. Green

Тали ако знаеш какъв модел фотоапарат искаш може и да мога да помогна...знам ли  newsm78 Трябва да говоря тук и там  Peace

Ох такива ситуации дето обират като има хора в къщата ме карат да се припотявам направо...Майната му на материалното,но страха и усещането,че в къщата ти е имало непознат,недобронамерен е нещо ,което никога не преминава  Tired

# 89
  • София
Здравейте малки, големи още по-големи и най-големи момичета и момчета !

Аз съм Жасмин, внучката на дядо хаджия !

Много ми е приятно да се запозная с вас.
Днес е денят на детето и дядо каза, че като наш празник е редно да отстъпи компютъра на мен, та и аз да ви напиша няколко реда.

Ама да ви кажа аз много много не мога да пиша (иначе обичам да тракам по клавиатурата на компютъра) та затова сега съм се настанила в скута на дядо и той пише вместо мен.

Първо да поздравя всички мои приятелчета с празника. Да не забравите да им предадете хей, че ще пораснем, ще седнем и ние пред компютрите и аз ще разбера после.

А иначе какво да Ви кажа за мен.
Аз съм просто едно дете.
Като всички деца по различните краища на света.

Обичам много да играя. И то много обичам да играя.
Обичам да пътувам.
Обичам и да лудувам.
Обичам да ходя при прабаба и прадядо и да седя в тяхната градинка.
Обичам и да четааа (о дааа много обичам да чета).
Обичам да помагам в къщи и да готвя.

И може би защото много работи обичам и мога, затова съм и на голяма почит сред мъжете. Я ме вижте тук съм с вуйчо и дядо на разходка.

А това ... Това е мама. Моята най-обичана, най-добричка, най-красива най- най- най- ... МАМА.

Много неща бих искала да ви напиша, но дядо каза, че сега за мен е най-важното да играя и да се радвам на всичко около мен.

А да ... ето това Пиньо. Пингвин – кукла, сама си го изтеглих в луна парка. Нали знаете има там един чичко дето е навързал едни кукли на въженца и ти си изтегляш едно въженце и хоп пада ти се една плюшена играчка. Всъщност показвам ви го, защото искам да ви помоля за нещо – ако знаете за някое детенце дето няма да си има подарък за празника, вземете Пиньо и му го подарете. Аз няма да плача – обещавам. Нека и то да се радва като мен на празника.

Е хайде със здраве. И да доведете всички деца от целия свят да си играем. Ще бъде щур купон – обещавам ви, аз умея да правя шури купони (питайте дядо ако не вярвате, косата му настръхва, като намисля някоя дивотия).

А вие малки, големи, още по-големи и най-големи момичета и момчета  - нали и вие все още сте деца ? Прабаба така казва, че дядо и бил още дете. Така е нали ? Искате още да бъдете дете ? Ами ако това е така, тогава какво чакате -  усмихнете се и приемете една хубава усмивка и  целувка от мен Жасмин, внучката на дядо хаджия и елате да си играем.

И моля Ви поне днес дайте на нас децата да попишем малко и във вашите форуми.

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 00:22 от дядо хаджия

Общи условия

Активация на акаунт