И з р а е л 38

• 18 291
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
Патината на гърба на камъка наистина се била прикрепила здраво за него:
"Имахме нужда от малко длето и чук,за да отделим малко патина. "Това било естествена патина. Тогава професор Горен я проучил под микроскоп. Той очаквал да е образуван аот калциев карбонат, който е местен за Свещения хълм. Но това, което видял, било патина, образувана единствено от силициев двуокис. Не можело да е образувана в Йерусалим.

С други думи, патината от гърбът на камъка не можело да еот Свещения хълм. Объркан професор Горен обръща вниманието си към върху надписът, на лицевата част на камъка. Тук той намира калциев карбонат, точно каквото се очаква от патина образувана в Йерусалим. Това било нова загадка. Как можело патината от предната страна на камъка да е различна от тази отзад? Отговорът започнал да се появява когато професор Горен изпробвал патината вътре в буквите. Странното било, че тя не се била появила по естествен начин: " Патината е прикрепена много свободно към камъка ".Тук може да се види как реагира,когато я драскам с клечка и може да се види колко лесно се отлюспва от буквите, в сравнение с патината от задната страна. А когато детайлно изследва патината на лицето на камъка той открива нещо още по – странно - дребни морски фосили,наречени форами. Много си приличат с патината,тук може да се види един, а тук още два.

Тези фосили могат да се намерят само ако патината е образувана в морето. А Соломоновият храм никога не е бил близо до морето. Разбира се, не можеда се очаква да се намерят фосили от планктон, от морски организми в патината образувана на сушата. Това било загадка. Било невъзможно патината от храм построен в Йерусалим да съдържа фосили от морски създания. Тогава наяве излиза най - силната следа. Когато буквите са изчистени и вътрешната им част се показва, тук може да видите, че са скоро издълбани, дори може да видите малките линии,малките успоредни линии от длетото или дори от свредел,някой електрически свредел, с който са били гравирани буквите, което е много необичайно за древни надписи. Той направил извод – надпис ът е бил гравиран скоро.

Имало два вида патина. А тази от лицевата страна съдържала морски фосили, което е невъзможно ако се е формирала в Йерусалим. Той заключил, че патината на лицевата част на камъка е неестествена смесица от дървени въглища от златната и желязната епоха, добавена на ръка. Затова аз мисля, че камъкът,не камъкът, а надписът не е автентичен. Разтревожен от откритото за камъка, професор Горен насочва вниманието си към Костницата на Яков. Той отново открива същото нещо - прясно издълбан надпис с изкуствено поставена отгоре патина. На 18 юни 2003 г. израелските власти изказват тяхното заключение. Добър ден за вас,за всички нас. Патината в буквите на двата предмета е фалшификация. Изводът е, че и двата надписаса скоро издълбани. Това е алшификат, със сигурност,без никакви съмнения. Двете най - важни библейски открития за това поколение са доказани фалшификати. Нямало археологическо доказателствоза съществуването на Исус Христос. Нямало доказателство за съществуването на Соломоновият храм.

Израелската археология грубо засегнала света. Как фалшификаторите са успели да заблудят най - добрите учени в страната? Как са успели да го направят? Ювал Горен, чиято работа помогналаз а откриването на измама, бил решен да открие отговорите. Фалшификатите са зараза за науката, за археологията като наука. Науката е пристрастна, историята е пристрастна, археологията е пристрастна и затова тези източници привличат, А колкото повече привличаттакива фалшиви, подправени източници, толкова повече науката се изопачава. Той започва изследването си с черният камък.

Неговите анализи показват, че камъкът е от вид скали, който не е идентичен с тези от Израел. Той знаел, че за надписът фалшификаторите са се нуждаели от стар черен камък с правоъгълна форма. Опитвал се да разбере как са се сдобили с него. Близо до бреговете на Тел Авив има останала от кръстоносците крепост. Камъните в нейните стени вече са оформени. Някои от тях са черни. И много не са местни -кръстоносците са ги донесли тук. Корабите, които са идвали на това място пълни с баластни камъни и за да ги балансират, ги разтоварвали. Тези камъни били използвани в много случаи за строежи. Този е тъмен камък, очевидно нетипичен за тази област, вече е оформен. Най-вероятно е оформен в правоъгълната си форма, за да бъде напаснат в стената и ако някой дойде на такова място ще намери тъмни камъни като този, които вече са били оформени в правоъгълна форма. Професор Горен вече бил сигурен: камъкът използван за надписа е дошъл от това или подобно укрепление на кръстоносците.

Но за фалшификаторите намирането на стар камък с правилната форма била само първата стъпка в направата на надписаната плоча, заблудила експертите. В екипът на фалшификаторите би трябвалода има човек знаещ древен иврит, за да напише изтънченият текст. Имали са нужда и от добър каменен резбар, който да го надпише. Но най-много от всичко нещото, от което се нуждаели, било патината. Как е било възможно да изготвят сместа, която убедила най - добрите израелски геолози,че това е древна патина от Свещеният хълм на Йерусалим? За да разгадаят тази загадка разследващите власти се свързват с геохимикът Авнер Аялон. Той разтворил проби от патината в киселина, за да получи газ, съдържащ различни видове кислородни атоми, наречени изотопи. Всеки изотоп си има своя уникална атомна маса, а количеството изотопи в газта може да бъде определена със спектрометър Измереното съотношение на тези различни изотопи показва на д-р Аялон при каква температура е образувана патината. Резултатите били разбулващи.

Патината и на камъка, и на костницата била образувана при температура много по-висока от естествената: "Температурата, която изчислих,от четирдесет до петдесет градуса, със сигурност е по висока от нормалнататемпература в района на Йерусалим в последните три хиляди години. " Тази висока температура показала на д - р Аялон как е билаобразувана патината. Той вярва, че съставките на патината са били третирани с гореща вода, за да бъдат разтворени. Някой е стрил калциев карбонат. Смляна и смесена с гореща вода. Ако се използва гореща вода ще се получи по - добро спояване на изкуствената патина,която е била закрепена за артефактите.

Една от важните съставки била варовик. Той е осигурил калциевият карбонат за патината. Това обяснява защо са намерени форамите. Те са много разпространени във варовика. Сместа също съдържала малк о почва от йерусалимския район и малко дървени въглища о т златната и желязната епоха. Те били майсторски смесени от някой, който е знаел точно какво ще убеди експертите. През лятото на две хиляди и трета година, след най-голямото археологическо разследване в историята на израелската полиция, Одед Голан е арестуван. Тогава изследователите осъзнали, че можело да търгуват и за друго,освен камъкът и костницата. Когато полицията претърсила апартаментът на Голан, открила скрита работилница пълна с инструменти и полуготови артефакти.

Там бил и този тъмен камък приличащ на този, използван занадписът от Соломоновият храм. Там били тези инструменти,включително бормашина и бургии. Имало и кутии с почва, може би използвана за фалшивата патина. Но най - подозрителнибили артефактите. Някои били в начален стадий на подготовка, като една отливка за бронзова статуя. И някои явно завършени, като например владетелски печати или монети. Това, което е направил надписът на Йехова е,че е отворил кутията на Пандора пълна с антики и артефакти , продадени на редица музеи и редица колекционери за много големи суми пари през последните десет или петнадесет г. Последиците от това били големи.

Колекционери от целия свят са плащали стотици, хиляди долари за предполагаеми древни печати, рисувани керамики и други артефакти, идващи чрез свръзките на Одед Голан. Дузини от тези артикули са изследвани от професор Голан, и всички са определени като фалшификати. Сега полицията подозира, че артефакти направени от тези фалшификатори са достигнали до водещите музеи по света. Важният въпрос сега е, дали редицата артефакти, които са изложени в много музеи в Израел, Лондон, Ню Йорк, Париж, са фалшиви?

Автентични ли са? Ако Одед Голан е имал връзка с някой от тях, това означава ли, че те са фалшиви? Това ще е трагично. Всичко излязло на пазара през последните двайсетина години, неща, които не са открити при разкопки, вероятно трябва да се считат за фалшиви до доказване на обратното. Това е много шокиращо откритие.

Освен това, има нещо още по-тревожно - фалшификаторите си играят с желанието на милиони хора да видят Библията потвърдена като история. Това е много жестоко и цинично нещо. А за тези, които търсят Соломони неговият велик храм, това означава, че целите им са то лкова

момичета бихте ли ми дал по подробна инфо относно този случай

# 91
  • Някъде там...
ЧЕСТИТ ПЪРВИ ЮНИ НА ВСИЧКИ ДЕЦА ПО СВЕТА

# 92
  • Някъде там...
Дядо Хаджи  Hug страшно много ме развълнува и ти и внучката ти  Hug Господ здраве да и дава  Praynig Много е красива  Heart Eyes

Криси,аз нямам идея за какво става въпрос,но ще ми е интересно да получа още каквато и да е информация  Peace

# 93
Добро утро на всички Simple SmileИ добре дошла на Каси.Дядо Хаджия,имаш прекрасна внучка Simple Smileда ви е жива и здрава.                              честит празник на всички деца,много здраве,щастие и живот изпълнен с приятни емоции newsm51 весел и приятен ден на всички Hug

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 08:04 от duda

# 94
           ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА!

Дядо Хаджи, голяма е сладурана, твоята внучка  Heart Eyes,
             Криси, нямам информация за случая,но не се учудвам,ако е истина Whistling

Весел ден на детето на всички  Party!

# 95
Честит ден на детето ! Весели и засмени!  Hug

Дядо хаджи , много е сладка ! Майка й има някакво ориенталско излъчване , а и блузата с тези декорации ...незнам  Simple Smile ... Да няма някоя  жилка насам ?

Криси , няма ли здрасти, как сте , какво правите ... ? Скица ! Какво по-подробно от това дето ти си  копирала  Grinning ? Да ти е жива и здрава щерката на този ден ! Много весело детство и здраве , здраве ....!!! Мяркай се по-често !  Peace

Татянка , ето малко за "цицИт" още. Ударението е на  второто И .

За  ЦИЦИТ е  писано в Числа 15:38 (Стар Завет)
"Говори на израилтяните и заповядай им да правят, във всичките си поколения, ресни по краищата на дрехите си, и да турят син ширит по ресните на всичките краища."

Второзаконие 22:12 :
"Да си правиш ресни по четирите краища на дрехата, с която се покриваш."
Освен от  Танаха (Стария завет) може да се чете за цицит и в писаните неща от Раши, в "Шулхан Арух" , Рамбам. Това са подробности , както и  броят на възелчетата по тези кончета , цветът им и т.н. ( http://www.messianic-torah-truth-seeker.org/Torah/Talit/Tzitzit-2-type-knots.jpg )

Изход 15:40:
"та да помните и изпълнявате всичките Ми заповеди, и да бъдете свети на вашия Бог. 41Аз съм Господ вашият Бог, Който ви изведох из Египетската земя, за да ви бъда Бог..."

Снимки:
http://search.aol.com/aol/image?q=%D7%A6%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%AA

Може да е дори като потник с ресни.

Дано не съм пропуснала някой !  Hug

Хайде излизаме , времето е чудно и още е ранко, та не са подхванали жегите още  Simple Smile.

Лек ден!

# 96
  • София-България, Израел - където си поискам
Честит празник на всички дечица!
Да са живи и здрави, винаги засмяни и много щастливи!

bigdance2  bigdance2  bigdance2

Дядо Хаджия, много ти е сладка внучката Hug все така да ви радва Heart Eyes
Тали, купувай хубав фотоапарат вместо тенджерата Peace

# 97
  • Някъде там...
Аз съм на училище за мен няма празник делник Sad Свърших си бързо упражнението на компютъра и ми позволиха да ползвам интернета  Mr. Green умното си е умно ей...
Чакам снимки от всички майки и татковци от празника като се прибера вкъщи да мога да зяпам  Heart Eyes
Айде лек ден ви желая   bouquet

# 98

Честит Празник на всички дечица !
Пожелавам здраве, усмивки, щастие и едно приказно детство!

http://www.youtube.com/watch?v=a-AZwY-0lvo  Simple Smile
http://www.youtube.com/watch?v=ibEhF7376ys&feature=related  Grinning

newsm68 newsm18  costumed034 dance 1swing newsm19  party006 sohappy dancing sun Kissing Heart

Hug   bouquet

# 99
Здравейте бе...еиии един не се сети да пита за мен... Crossing Arms

Покрай днешния ден  да пожелая на който още си няма детенце...до другия 1 юни...да си има. Peace Мента, Бори.... Wink

Хаджия много хубаво семейство имаш. Сина, щерката , внучката.... Simple Smile Бъдете здрави всички!  ( а ти пък много хубав тутманик правиш.../

Бори , това за месно и млечно... не само религиозни го избягват. Много хора / вкл. и аз/  не предпочитам да ги смесвам ,медицински е доказано ,че не е здравословна комбинация,дори напротив вредно е. Признавам си мнооого е вкусно препечен сандвич с кашкавал и саламче примерно...но бих го изяла само ако друг ми го направи..Тоест аз сама бих го направила само с едното или другото. Crazy

Мента ти нали си 'зелена' като мене . До нас точно строят страхотни къщи с гледка към морето и от материалите до начина на отопление ..всичко било Еко , карбон неутрал ..... Искам да се местя пак  Crazy

Илка много си хубава бе...! Аз след месец и нещо ще съм в моята Варна за цялото лято. Ако те видя някъде ще те спра да знаеш за едно кафе  Laughing

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 16:14 от harriet TJB

# 100
Боже , боже ..... Хариет , пак си замълчавам положително  Joy  Hug ! Мерси, че сподели снимчици. От къде са ? Какво е това местенце ?  Как не вземеш да снимаш някоя къща наоколо да усетим и ние  атмосферата около вас  Simple Smile ! Ние  задължително ще идем до Варна (да не се каня много  Whistling ) септември ... Обаче  с тебе май се разминаваме по мои спомени, вие се връщате по това време .

Почерпчица :

http://i277.photobucket.com/albums/kk46/reenerbug/DSCN1140.jpg  Само млечно ще ти направя  Mr. Green

Това не разбрах каква магия  е обаче  newsm78 да си издокараш лика на тост :
http://munchcast.com/wp-content/uploads/2009/02/virgin_sandwich_cp_6659273.jpg

Боряна , ти връзкарке! Хем на улпан , хем във форума  hahaha

Близнаците , свежарка си!

Джаки, ти мани ...зарибявка си е тенджерата ... Я виж , току се окаже , че  Дядо хаджия  е дистрибутор  Mr. Green  ! Аз  пък с моето поизраелчено мислене  ooooh! Joy !

# 101
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ,МАЛКИ,ГОЛЕМИ И ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ ДЕЦА!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!  bigdance2

harriet TJB ,за пасивни къщи ли става въпрос?
Много си хубава да знаеш! Laughing

Дядо Хаджи,голяма сладурана е твоята внучка! LaughingОстана само Баба Хаджийка да видим! Laughing

bliznacite2004,благодаря за поздрава  bouquet

Тази песен,като я чуя и ми се насълзяват очите.Веднага изплува спомена за филма "Неочаквана ваканция",и как главната героиня бягаше по едни поля,а  след нея кучето!Никога нашите деца,няма да имат такова детсво ,като нашето Sad

# 102
  • София
...
Джаки, ти мани ...зарибявка си е тенджерата ... Я виж , току се окаже , че  Дядо хаджия  е дистрибутор  Mr. Green  ! Аз  пък с моето поизраелчено мислене  ooooh! Joy !

newsm62 newsm62 newsm62 newsm62 newsm62

Петя, че не съм дистрибутор не съм, то иначе до сега да сте си купили вече по три такива тенджери от мен.

Впрочем като се замисля Тигъра май е по-добър бизнесмен от мен.

...
Тази песен,като я чуя и ми се насълзяват очите.Веднага изплува спомена за филма "Неочаквана ваканция",и как главната героиня бягаше по едни поля,а  след нея кучето!Никога нашите деца,няма да имат такова детсво ,като нашето Sad

Абе стига да искаме можем пък и само за седмица да речем. Моята малката миналото лято я водехме в едно затънтено село дето дори и обхват на GSM нямаше (представяте ли си какъв кеф). Почерня като циганче и се наигра на воля. Имаше си приятелчета - две козленца - по цял ден се гонеха из двора.

# 103
  • T"A
Хари, страхотни снимки! И ти от ден на ден все по-хубава ставаш  Hug
Не питаме за теб, но си ми в мислите, да знаеш... Аз пък хептен - имам грях към теб и само те дебна, но си трая  Blush
Цяло лято ли ще сте във Варна?

Дядо Хаджия, много сладък разказ от името на внучката! Много мило ми стана, личи си с колко любов расте това дете - да ви е жива и здрава и все така да ви радва с лудории, пък и да ви напомня и за детското във всеки от вас  Grinning

Аз малко се зачудих защо тук не се празнува този празник...  Thinking Не, че ни липсват празници, но точно такъв - на детето, да няма! Дано израелковки предадат духа на празника на хлапетата, че той си е един чуден ден  Hug

Криси, да ти кажа - тук всеки вторник и четвъртък излизат някакви такива изследвания, и все противоречиви резултати докладват... Човек трябва системно да търси информация, да проверява как едните учени са стигнали до даден извод и защо други установяват нещо друго, иначе не звучи достоверно - толкова много противоречия, археологията и историята не са точни науки, както знаем  Wink

Близначкова, като малка обожавах Пипи - имах постановката на плоча и я превъртах по цял ден. Книгата я "изяждах", ненаситна бях за нейните истории, и до ден днешен си я държа в библиотеката  Grinning В Краков видях и конят на петна, точно като от книгата: http://www.mentha.snimka.bg/album.php?album_id=381770&pid=12516653. И хапче против порастване съм пила, надеждни резултати дава  Laughing

ura Честит Ден на детето на всички малки и големи деца! И не забравяйте, че децата по смеха се разпознават - желая го на всички в големи порции  Hug И по малко от детското безгрижие и енергия за приключения Heart Eyes

Аз своя подарък вече го получих от любимата си племенница с чудни разкази за това колко е хубаво да си дете  Grinning

# 104
  • Пловдив
Здравейте, момичета и момчета!

Първо честит празник на всички!
После моля за извинение, че се губих толкова време. Но не ми даваха да седя дълго на компа ( ей това като кажеш на един мъж че ще става татко и веднага почва да се разпорежда и да се държи строго Laughing) и аз се правя на послушна. Но сега уж за по дълго плячкосах лаптопа на брат си та може и да успявам да се включвам.
Значи да се похваля вече по-спокойно - бебчето е едно и за сега сме добре. Но все ми беше притеснено тия седмици - не е хубаво да знаеш толкова. Сега няма да се шашкам и ще си дебелея на спокойствие Laughing
Ако съм забравила да благодаря за стиснатите палци и пожеланията - благодаря ви много, много, много  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт