Боя за коса blond 8

• 48 456
  • 365
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета!

Не знаех,че има такава тема, рядко влизам тук. Ако ми позволите бих искала да попитам нещо, надявам се да не помислите, че се заяждам, и моята дъщеря е руса. Винаги ми е било интересно как една жена стига до решението да е руса.Питах дъщерята, не можа да ми обясни защо толкова държи да е руса и само руса.Не признава никакъв друг цвят.Ако въпроса ми не ви харесва, просто го отминете без отговор. Hug Но ще се радвам, ако някой ми отговори. Peace

Тайна, аз да ти кажа, при мен това не е бил първият цвят който си направих. Беше третият. Но от както се видях така, просто не искам да чуя за друг цвят. Най-много се харесвам така. Понякога съм се правила кестенява, или нещо друго, но не съм издържала повече от седмица. Едиственото, което мога да изтърпя е да съм на руси кичури, и то много, първите пъти си правя всяка седмица, за да стана почти руса, и да остане много малко кестеняво.И сега съм с такъв цвят. Та така... но има някаква магия в русото. Почти всеки който е бил рус, трудно се харесва после с друг цвят.

# 151
  • София
Благодаря ВИ! То и аз няколко пъти решавах да съм руса, но аз самата не можах да свикна да се гледам  с този цвят и се отказах.Забравях и се стрясках като си видя случайно кичур от косата или във витрина или огледало. Grinning

# 152
Здравейте, момичета!
Моята коса е светло кестенява. Преди 5-6 години я бях изсветлила с 1-2 тона само със боя Palette и се беше получило много добре. Днес реших, че искам отново да я изсветля, но с повече и си взех Vip Prestige 200 - осветляващ крем. На него пише, че изсветлява с 4-5 тона. За съжаление крайния резултат не ми хареса - на места е по-тъмна, а на места по-светла и направо ме е срам да се покажа утре пред хората.
Сега си взех отново боя Palette 1000 от тази, която боядисва за 10 мин. Въпроса ми е, мога ли още тази вечер да се боядисам с нея, при положение, че днес съм се изсветлявала? Има ли опасност тъмните места пак да останат по-тъмни?
Ще съм ви много благордарна за съветите.   bouquet

# 153
Stillness,

Най-добре изчакай 1-2 дни, докато косата живне леко и тогава й сложи боя. Не мисля, че ще имаш кой знае каква разлика в цвета след боята. Но направи всичко възможно да я боядисаш след ден-два иначе има опасност да си изгориш косата и хептен да те е срам да се покажеш пред хора.  Shocked Пусни една снимка да ти дадем мнение как е   Party

# 154
Тъмните места няма да станат по-тъмни,но
пак ще ти се получи разлика.А тази 10 мин.
боя нищо не става-жълтее яко.

# 155
Вивидас,блондора само в корена ли ще слагаш?
Не го прави с повече от 9%! 12% се работи само за
кичури и то отворени.
Боята с 3%,ако искаш да имаш хубава коса.На теб
всъщност ти трябва нещо,което да прояви боята,
а 3% са напълно дастатъчни.
И все пак може да ми припомниш какво точно
искаш да постигнеш?

Мила Belissima, блондирам само корените, останалата част от косата ми е вече блондирана  Wink Crazy
Мисля да блондирам корените с блондор на Евтерпа, защото от него не ми се получават ранички или нещо такова, не знам обаче окислителя му колко % е (чудя се 9% дали ще ми свършат работа, че като си поръчвам боя от "златна рибка" да си поръчам 2 окислителя от по 9%) и след като изсветля корените ще се боядисам с Мажиблонд №902, много светло перлено русо смесена с 9%, като боята ще я намажа в корените до към средата на косата максимум и ще стоя 20мин. После с пръскало ще пръскам върху боята да разредя окислителя, ще я разреша надолу по косата и ще стоя 10мин. Така с разредения окислител в боята ще се получи ефекта като все едно съм боядисала краищата с 3%. Как мислиш?  Hug

# 156
кичури и то отворени.
искаш да постигнеш?

Мила Belissima, блондирам само корените, останалата част от косата ми е вече блондирана  Wink Crazy
Мисля да блондирам корените с блондор на Евтерпа, защото от него не ми се получават ранички или нещо такова, не знам обаче окислителя му колко % е (чудя се 9% дали ще ми свършат работа, че като си поръчвам боя от "златна рибка" да си поръчам 2 окислителя от по 9%) и след като изсветля корените ще се боядисам с Мажиблонд №902, много светло перлено русо смесена с 9%, като боята ще я намажа в корените до към средата на косата максимум и ще стоя 20мин. После с пръскало ще пръскам върху боята да разредя окислителя, ще я разреша надолу по косата и ще стоя 10мин. Така с разредения окислител в боята ще се получи ефекта като все едно съм боядисала краищата с 3%. Как мислиш?  Hug

Ще трябва да разредиш доста окислителя, най- добре си вземи един 3 % и да знаеш, че с него няма да имаш проблеми.
Защото колкото и вода да сложиш към 9 % пак ще е силен.
Това според мен де Simple Smile

# 157
кичури и то отворени.
искаш да постигнеш?

Ще трябва да разредиш доста окислителя, най- добре си вземи един 3 % и да знаеш, че с него няма да имаш проблеми.
Защото колкото и вода да сложиш към 9 % пак ще е силен.
Това според мен де Simple Smile

Ама Роше, то на сайта "златна рибка" има ли 3%? И ако взема от сайта на "златна рибка" окислител 9%, става ли с него да разредя прахчето от блондора на Евтерпа?  newsm78

# 158
9% си е 9%-правилно ти е казала Рошавка.
Ако искаш хубава коса-3%-само да активира
боята.

# 159
Много ви благодаря!   bouquet
Снимка за сега няма да пусна, че наистина ме е срам. Simple Smile Реших да не експериментирам повече сама и утре ще отида на фризьор да ми направи желания цвят. Снимки ще ви дам след това. Simple Smile

# 160
9% си е 9%-правилно ти е казала Рошавка.
Ако искаш хубава коса-3%-само да активира
боята.

ОК бе момичета, аз не споря с вас за 3%, ама в златна рибка се предлагат (доколкото видях) само 6%, 9% и 12%. Има ли вариант да поръчам 6%, а да го разредя до 3% и в какво съотношение вода към окислителя?  Wink И ви питах още, ако си купя блондор на Евтерпа, обаче към синия прах да прибавя окислител 9% на Лореал, дали ще се получи и смятате ли, че ще е достатъчен за да ми изсветли и обезцвети корените, страх ме е да не жълтеят и после и като сложа боята с ниския 3% окислител дали ще се получи? Или, вие имате предвид пак да си мажа в корените с 9%, а само в краищата с 3%? Май второто?  newsm78 Ама съм ОЛИ  Crazy Flutter

ПС: А това русо, много светло естествено перлено русо същото ли е като това

ТОВА Е ЖЕЛАНИЯ ОТ МЕН ЦВЯТ

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 11:22 от Vividas

# 161
И аз четох,четох и имам конкретен въпрос.Косата ми в корените е рижаво-тъмно руса, а надолу светло руса, искам 1 цвят- кое след кое да сложа,обезцветител ли,блондор ли,каква боя после....и за какво е окислителя, в боята няма ли? Иначе за справка,преди бях руса естествено,после ми се промени кестенява и сега ми расте доста тъмна в корените, но като постоя на слънце и се изрусява и е ужас. За фризьор пари скоро едва ли ще има, но с до 30-тина лв да се пооправя.(досега не сам се изрусявала с блондор,само с бои). Praynig Благодаря предварително Hug

# 162
Нанасяш в корена изсветлител с 6% окислител.
Наблюдаваш-като стане св.жълто-измиваш.
След това нанасяш боя с 3% окислител,за да
изравниш цвета.

# 163
Нанасяш в корена изсветлител с 6% окислител.
Наблюдаваш-като стане св.жълто-измиваш.
След това нанасяш боя с 3% окислител,за да
изравниш цвета.

Изсветлител с 6% окислител?  Shocked Много малко бе! Дали ще се изсветли? Аз съм навита да пробвам, ама ако не стане, какво ще правя? До сега винаги с 12% окислител съм изсветлявала корените и съм седяла по половин час за да изсветли добре, с 6% няма ли да стане по-тъмно жълто, че и оранжево. Ако някой се навие да се направи с 6% да каже какво е станало, аз май няма да рискувам  Hug

Вижте на какъв сайт попаднах, предлагат професионални бои и окислители и т.н. http://www.rosaimpex.com . Някой ползвал ли ги е?  newsm78

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 10:41 от Vividas

# 164
  • Пловдив
Аз преди, когато се изрусявах с обезцветител винаги ползвах 6% оксидант, изсветлява перфектно. Няма смисъл да се тормози косата с по-силен процент. Но все пак може би си зависи и от обезцветителя. Моят беше професионален, на Крамер. С друг не съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт