КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 15 - изпитите

• 71 124
  • 644
  •   1
Отговори
# 345
Да, хем подвеждат родителите с разни "атракции", хем разбиват авторитета на частното образование.

# 346
  • София
Здравейте, включвам се с конкретен въпрос (не съвсем по темата Wink) : моля за пресни впечатления от три частни училища в Княжево - "Св. София", "Увекинд" и "Иван Вазов". Дъщеря ми завършва четвърти клас в държавно училище. Не съм доволна нито от преподаването, нито от дисциплината, нито от общото ниво. Живеем на 5-10 минути от трите ЧОУ и обмислям да опитам да я запиша в някое от тях от пети клас. Тя посещава отделно курс по английски в "Елфидия" и мисля, че ще се справи с достигнатото от другите деца ниво.  
Четох доста за училищата (повече инфо намерих за "Св.София") и това, което ме притеснява, е не нивото на преподаване и усвоени знания, колкото подходът към децата. Вярвам, че с учебния материал ще се справи, защото е изпълнителна и амбициозна, а и на тази възраст децата имат големи възможности и не е лошо да са по-натоварени. Детето ми е с доста независим характер, за съжаление в държавното училище е свикнало на лоша дисциплина, навлиза в трудна възраст и хем ми се иска да попадне в среда с по-строги правила и високи изисквания, хем се опасявам да не я отблъснат и демотивират определени елементи (напр. униформа с пола и сако не знам как бих я убедила да сложи, облича се изключително спортно и носи само панталони).
Моля също и за актуална информация за таксите, задължително ли се плаща транспорт, ако не се ползва.  

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 14:48 от prokibar

# 347
Сигурна ли си, че "Иван Вазов" имат 5 клас? Те бяха начално училище.

# 348
  • София
според сайта им са до 7-ми клас

# 349
според сайта им са до 7-ми клас

Мисля, че до м.г. бяха до 4 клас. Сега вече е възможно да имат и за по-големи класове. Или да е само лиценз до 7 клас без реални класове.
Нямам повече информация.  Hug

# 350
  • София
Добавих и "Увекинд" в питането си - по телефона ми обясниха, че може да вземат дъщеря ми, независимо, че не е учила немски език досега. Другата седмица ще отида да говоря с директорката. Доста добри отзиви прочетох за тях, а сайтът им е можи би най- изчерпателния и предоставящ информация за преподаватели, вътрешен ред, такси и пр.
Чакам и вашите мнения тук  Hug

# 351
За мен е изненада, че в Увекинд биха взели дете без немски директно в 5ти клас...Честно казано това вече ми се струва силно комерсиално Naughty

# 352
Във ФЛ е принципно разрешено приемането на деца без знания по френски до 5 клас. Имат отделен курс и ги интегрират напълно до 1 година. В БГ - това беше възможно само за първи клас!
А ако става въпрос само за едно дете - защо не  newsm78 - чак пък силно комерсиално  Rolling Eyes

Прокибар, разкажи после как смятат да интегрират детето с езика - много ми е интересно!

# 353
Някой може ли да ми даде актуална информация за таксата в "Българско школо",както за деца на служители,така и за останалите.
Благодаря  bouquet

# 354
prokibar за новата учебна година кандидатствате за Увекинд, нали? Не се притеснявай и няма нищо "комерсиално" в това, че детето ти не знае немски. Не само в Увекинд , но и в други ЧУ, децата се делят на групи според владеене на езика или им се вписват в програмата допълнителни часове, с които детето да навакса.

# 355
prokibar за новата учебна година кандидатствате за Увекинд, нали? Не се притеснявай и няма нищо "комерсиално" в това, че детето ти не знае немски. Не само в Увекинд , но и в други ЧУ, децата се делят на групи според владеене на езика или им се вписват в програмата допълнителни часове, с които детето да навакса.

Изобщо не е вярно, че се делят на групи... Я си представете един клас от 12 деца (обикновено са по-малко от 15) разделен на няколко групи според нивото на езика .... поне в Увекинд изобщо не е така ... знам от собствен опит.... преместих малкия си син там от друго немско училище и децата и учителите го скъсаха от подигравки, че говорел с акцент ... сега учи в английска гимназия и не иска и да чуе да учи като втори език немски...

# 356
Е, значи в други ги делят.Иначе няма логика.

# 357
  • София
Не знам дали делят класа на групи, но ми казаха от Увекинд, че не е първият случай да приемат дете, което не знае немски, дори в пети клас. Правят индивидуална програма за наваксване. Това е само от разговор по телефона, не съм ходила още на място, изчаквам как ще се представи дъщеря ми на изпита за СМГ. Ако се класира, ще я запиша там - училището е сериозно, средата е добра, а това за сега нъпълно ме удовлетворява. Още повече, вариантът "частно училище" доста ще притесни семейния бюджет. Все пак бих го избрала, с цената на известни жертви, ако се окаже единствена алтернатива на лошата дисциплина и незадоволителното качество на обучение, които досега установявам в общинското училище. Не съм проверявала и в "Света София", за съжаление на сайта им нямат актуални такси, а и не знам дали изобщо ще приемат в пети клас външно дете.

# 358
  • София
Във ФЛ е принципно разрешено приемането на деца без знания по френски до 5 клас. Имат отделен курс и ги интегрират напълно до 1 година.
Интегрират ги ама на теория. Реалността е, че повечето деца, които биват записвани в първи клас без да знаят френски в края на годината се местят в друго училище, защото не могат да настигнат останалите. В другото училище, пък, най- често повтарят класа, защото програмата е различна. Аз не бих причинила на детето си това ако не се налага по някаква много сериозна причина.

# 359
Е, недей така, де, все пак живеем във време, в което светът се превръща в едно малко село, колкото и банално да звучи. Непрестанно се налага на деца да заминат в чужбина, да учат друг език и да се интегрират в нова среда и ново училище. Наистина по-трудно е, когато трябва да научиш добре езика, без да си потопен в средата през цялото време, но чак пък невъзможно?!
За повтарянето пък съвсем - имам доста познати с деца в училищна възраст, ами не съм чула дете да повтаря клас, особено пък в основното училище, дори когато си няма грам представа от основните предмети, а камо ли само защото програмата е различна. Възможно е 1-2 години да има по-слаби оценки и нужда от индивидуална работа по някои предмети, но това се налага сравнително често и без детето да е сменило програмата.

Общи условия

Активация на акаунт