СЕПТЕМВРИ - 09'24

• 13 376
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Аз не харесвам електрическите помпи, защото с ръчната сама регулирам силата на струята, а с електрическите ме боли Rolling Eyes Но не ти пречи ако можеш да си вземеш електрическа, тя може да се ползва и като ръчна
с електрическата помпа на Авент може сама да определяш силата на струята!  Peace
Новите ISIS Помпи притежават и iQ (коефициент на интелигентност), т.е. електронен „мозък”. Прецизна цифрова технология Ви дава възможност да задавате Ваш индивидуален ритъм на изцеждане на кърмата и да променяте този ритъм безкрайно само с лек натиск с върха на пръстите. Помпата няма предварително зададен темп на работа.
Повече инфо тук: http://family-bg.com/prX_2576.htm

Има ли огромна разлика в употребата между ръчна и електрическа помпа?
Мен ръчната ме плаши, защото имам проблем с дясната ръка и  продължителни движения като помпане, белене на картофи и разбира се щракането с мишката на компютъра ми причиняват болка.
има огромна разлика да! Ако имаш такива проблеми (каквито в последствие от твърде честата употреба на помпата имах и аз- не можех да си свия пръстите на ръката в един момент) си твърдо за електрическа! Казва го като препатила най-вече!  Tired

Нещо за стерилизатора не можах да разбера. Да кажем, че ползваш помпа, стерилизаторът е за бутилките в които отцеждаш кърмата или за другите, с които се дава адаптирано мляко?
в стерилизатора слагах всичко до навършването на 8 месеца- биби, шишета и помпата за кърма! Използвах го по няколко пъти на ден първите месеци, след 4 месец по веднъж на ден! Хубаво е да не се прекалява със стерилизацията, защото детето трябва да придобие някакъв имунитет все пак!

Последно за бибите- аз съм твърдо за! В никакъв случай няма да си лиша детето от това "удоволствие".
Ето още по темата, на който му е интересно и всеки да си прецени ще дава ли или не Simple Smile
http://mamita-bg.com/2008/10/%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0 … 0%BB%D0%BA%D0%B0/

# 181
  • Испания и Стара Загора
Пак много сте писали Wink
Аз използвам само силиконови биберони с анатомична форма.Каучуковите не ми харесват. Peace
Помпа използвах най-обикновена ръчна.Но и нямах много нужда от нея.Сега пак същата ще ползвам,ако се наложи. Peace
А шишета и биберони стерилизирах с таблетки.Никога не съм изварявала. Peace

# 182
Привет и от мен! Hug
Атракция smile3556 новината ти е като Misc Bomb  newsm81
Киара,много скъпо ми се вижда там кадето ще раждаш?На мен в Токуда ми искаха 1500лв +500лв за неотонологичния пакет,но на мен ми излиза още по-скъпо с 2 бебета и се отказах?
Тони 25,аз използвах Гермастан и съм доволна,но най-помага самата кърма! Peace
Тринити,тия бръмбари и мен ме гонят откакто разбрах,че ще са 2! Simple Smile

Относно помпите за кърма-Авент!!! PeaceКогато си я купувах преди по-малко от две години продавачката ми направи демонстрация на няколко помпи-говоря за ръчните,та слага тя помпата на един повивалник-гумен и помпата засмука така,че можеше и да повдигне повивалника.Другите помпи не постигнаха същия успех!Един кусур само им намерих аз-много бързо скъсах всички гумички в комплекта и сега търся дали се продават резервни части?

За залагалките съм използвала на Чико от 0-3 месеца и съм доволна,после на Нук силиконовата-ортопедична и от нея също съм доволна,сега сме на Кампол нощната дето и свети нощно време дръжата!

Аз да ви се оплача-вчера излезнахме на разходка с малкия и мъж ми,аз лека полека с патешката походка пристъпвам напред,стигнахме до гумаджииницата на кума ни и се отбихме там,а времето прекрасно.По едно време като се затъмни и започна да духа страшно,тръгнахме си веднага,но тея 100метра ни се сториха като километри-мъж ми бута количката и тича,а аз държа сенника на количката до крачетата на малкия та да не го духа и тичам с тях.Вятара носеше пясък и боклуци,малкия така се уплаши,че само плачеше и викаше мамо,мамо.Направо се разревах като се прибрахме и съжалявам толкова много,че не взех дъждобрана-той върши работа за всичко! PeaceА по принцип не го изваждам от количката!
А и за капак като ти тръгне на лошо................Сутринта отивам в банята да взема дрехите от коша за пране и гледам на мъжът ми на боксерките капки кръв отпред-изкарах си акъла,обадих му се а той едно спокоиствие вади и ми вика ами незнам от какво е,сигорно съм изкарал някои камък! Shockedкак така ще изкара камък без да усети! #CrazyСега сменяме личната и щом са готови документите веднага ще и искам направление!
Извинявам се,че ви натоварвам с мойте проблеми,но ми олекна като споделих!

# 183
  • Габрово
Атракция, с тази новина и аз взех да се замислям да купувам само неутрални цветове за по-сигурно  Wink

За помощта след раждането мисля да се разберем с бабите да се свежда до чистене, готвене и пране. Мисля, че детето сама ще мога да си го обслужвам. Една позната си изпати така три седмици - беше слугинката в къщи, а бабите се грижели само за бебето, те нали за това били дошли  #Cussing out
Аз пък бях точно обртното. Когато Алекс се роди свекървата дойде в Испания за 10-на дни и по цял ден висеше в кухнята и готвеше. Пререди ми и всички кухненски шкафове като надписа всяко нещо какво е  #Cussing out А аз честно казано предпочитах да си домакинствам сама, а тя да ме отменя с бебето. Абе май на снаха няма угодия  Mr. Green

А помпа за кърма и стелизатор лично аз не съм ползвала. Много държах да си купя помпа  още като бременна, мислейки, че обезателно ще ми трябва, но всъщтност нямах нужда- произвеждах кърма точно според нуждите на алекс и не се е налагало да се цедя и дохранвам, а тя така или иначе мляко в шише не искаше и до 6-ят месец беше само на цица, после почнахме пюрета, каши и т.н и съответно стерилизатор също не ми е трябвал.  Залъгалки също не е смукала, но за сметка на това и досега си смуче палеца, което е по-голямото зло.
Аз книжки за отглеждането на деца не съм чела-карах по интуиция и пресявах прочетеното в нета през мойто сито. Кърмех на поискване.Не съм я къпала всеки ден, както е прието за редно в Бг. Захраних късно и въобще карах я както ми идва отвътре. По принцип съм против прекалената стерилност и не знам дали защото не наблягах на тези неща и детето си изгради имунитет, но да чукна на дърво изключително рядко ми боледува, поне засега.

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 14:27 от valkata78

# 184
  • Бургас
mim4eto007, обади се на Вносителите на Авент. Имат нови гумички, които не се повреждат като предишните. Около 2-3 лв струва ако помпата не е в гаранция и ще ти изпратят.  Peace

# 185
Мимче  Hug. Дано всичко е наред. Опитай да го накараш да отиде на лекар, но се опитай максимално да се успокоиш заради бебчо. Моят само след едномесечно врънкане ходи и то пак не е сигурно.

Благодаря момичета, много ми помогнахте с коментарите за кърменето и бибероните.

Аз отивам да готвя. Отдавна не съм яла яйце и ще правя гръцки омлет. Много е вкусно, може да пробвате, макар и доста калорично ми се е прияло. Пържите картофи, после в един тиган слагате съвсем малко мазнина, нареждате изпържените картофи и ги заливате с 2-3 предварително разбити яйца с лъжичка кондензирано мляко. По желание се слага отгоре настърган кашкавал и черен пипер. Като се запече от едната страна, обръщате и от другата и готово Simple Smile

# 186
mim4eto007 не се притеснявай,може да е изкарал песъчинки без да усети,но е хубаво да отиде на лекар
Момичета гледам  от юнските мами,много са родили с цял месец по-рано-да са живи и здрави и те и бебчетата!и ние ли така  трябва да се настройваме?уж ми изглежда толкова далече,но.... newsm78

# 187
  • Испания и Стара Загора
bamba влезем ли в 7м трябва да сме готови за всичко. PeaceДано устискаме до 9м,но никой не знае какво ще стане.Аз за това мисля другата седмица да изпера всички дрешки и да ги изгладя.И така бавно да се подготвям за новия член на семейството. Wink

# 188
аз съм 25 седмица,според някои календари съм в 6-ия,според други в 7-ия newsm78

# 189
Неки ти ме разби с тази рецепта, но ще я пробвам определено, много интересно ми звучи.
Абе момичета и на мен ми се струва, че бързате с този седми месец. Незнам може би и на мен ми се струва прекалено рано и затова.

# 190
  • София
Абе момичета и на мен ми се струва, че бързате с този седми месец. Незнам може би и на мен ми се струва прекалено рано и затова.

И на мен така ми се струва. Че то ние с по-ранните термини сме в седмия вече, ама то моето бебе още тежи 900 грама, къде ще тръгвам да раждам Shocked То верно, че нищо не се знае, ама направо почвам да се стресирам като чета как сте се заподготвяли. Аз имам само няколко дрешки и си живея спокойно, ама явно трябва и аз да се развихрям вече. Пък с тези помпи, стерилизатори и т.н. направо ми е много мътна картинката и съвсем се отчайвам като ви чета. Май като го родя това бебе само ще го гледам и ще се чудя какво да го правя Tired Вече почвам да си мисля, че няма да се справя с нищо като хората.
Оф, отплеснах се, извинявайте, няма да ви занимавам с моите терзания Hug

# 191

И на мен така ми се струва. Че то ние с по-ранните термини сме в седмия вече, ама то моето бебе още тежи 900 грама, къде ще тръгвам да раждам Shocked То верно, че нищо не се знае, ама направо почвам да се стресирам като чета как сте се заподготвяли. Аз имам само няколко дрешки и си живея спокойно, ама явно трябва и аз да се развихрям вече. Пък с тези помпи, стерилизатори и т.н. направо ми е много мътна картинката и съвсем се отчайвам като ви чета. Май като го родя това бебе само ще го гледам и ще се чудя какво да го правя Tired Вече почвам да си мисля, че няма да се справя с нищо като хората.
Оф, отплеснах се, извинявайте, няма да ви занимавам с моите терзания Hug
и аз така #Crazy  и още нищо не съм купила

# 192
  • Испания и Стара Загора
И аз още нищо не съм купила.Но с миналата бременност по това време вече бях готова с всичко,че и чантата за родилното бях събрала. Rolling EyesСамо дето като тръгнахме за болницата и я забравих в къщи. Embarassed
Май като го родя това бебе само ще го гледам и ще се чудя какво да го правя Tired Вече почвам да си мисля, че няма да се справя с нищо като хората.

electra  И аз бях така.Като се прибрахме от родилното и сложих Алекс в кошарата,и стоя и го гледам и си викам "И сега какво?Ами ако се събуди и започне да плаче,какво ще го правя?".Но всичко ти идва от вътре.Справяш се някак си,без да го мислиш много.Така,че спокойно ,ще се оправиш Peace

# 193

electra  И аз бях така.Като се прибрахме от родилното и сложих Алекс в кошарата,и стоя и го гледам и си викам "И сега какво?Ами ако се събуди и започне да плаче,какво ще го правя?".Но всичко ти идва от вътре.Справяш се някак си,без да го мислиш много.Така,че спокойно ,ще се оправиш Peace
надявам се да си дойде наистина отвътре Praynig

# 194
Ей ме и мен ние днес само по институции обикаляме бях да си взема най накрая новата лична карта, после до лекарката на Ади за направления за изследванията ( за яслата ), после до самата градина да пуснем молби, след тва пък да подавам някви документи за детски, абе луда работа. Ся се прибрах, пратих детенце да обикаля с баща си по работа, а аз да поизчистя малко, че довечера ще ни дойдат вуичо ми на гости. Сега по същество.

Стерилизатор съм ползвала за микровълнова, на чико е и мисля пак с него да си карам. Удобен ми е много и бързо става всичко.

Помпа за кърма бях взела тип спринцовка пак чико мисля ми аз даже не можах да си я сглобя какво остава да я ползвам. Взех нормална, която малко гадничко дърпаше, ама криво ляво се оправях. Сега няма да бързам да купувам, като дойде бебче живот и здраве, ако видим зор с кърменето мъжо ще търчи за авентска гледам доста ги хвалят.

Биби някъде към 1- 2 месец почнах да давам предимно като се размрънкоти или заспива. После започнах да я давам само когато ляга нощно време и така до скоро май преди 2-3 месеца я махнахме окончателно. Иначе и каучукови и силиконови ползвахме ( май силикона по се харесваше ).

Мацки вие кво правите бре къде сте тръгнали да раждате има още много време, та дори и за тези с термините в началото на месеца. А иначе за щъркелите какво стана последно всеки да си избере човек така ли или ще има списъще със вестителките на 1 страничка?

Не си мислете че няма да се оправите. Аз не бях държала бебе преди Ади ( щото мислих че ще го натисна и нараня без да искам, та ги избягвах ). В родилното в Русе никои не се сети да ми го покаже, та ходих сама да си го искам ( щото бях секцио с пълна упоика ). Та така носи ми го сестрата и ми го метна в ръцете и аз сигурно странно съм реагирала щото ме пита, ама какво не си ли държала бебе и аз си казах '' Ми не не съм '', та така каза ми '' Ми ще се научиш '' и тва беше. Ама то както някой каза си е инстинкт. Дори и да не се намери кой да ви обясни някои неща ще се оправите това ви го гарантирам Grinning.

Пак много писах айде бягам да дооправя и да полегна малко. Хубав ден на всички  Hug...

Общи условия

Активация на акаунт