АПРИЛчетата са добри дечица, обичат мамината ц...а :)))

• 16 238
  • 299
  •   1
Отговори
# 135
Принцеса Рая!!! Честит  двоен праздник! да си жива и здрава, и много щастлива!!!

Срещичката мина много добре. Всички са много засмяни и хубави. Важното е че вече се знаем и ще има пак срещички. newsm68 newsm68 smile3509 smile3509 newsm71 newsm71

# 136
Принцеске какво да ти кажа,не знам дали се отбива -суче по принцип,но и той се дърпа .Честно да ти кажа не го мъча предлагам му и двете гърди -колкото-толкова.Понякога пропущам хранене без да предлагам ,ако сме навън или вечер(като не са ми напрегнали гърдите),след това е само на кърма.Абе да ти кажа  тя работата е ясна,още с първото даване на АМ ,но щом не го отказват ,значи не им стига.Аз мисля,че кърмата ми с цедене няма да се увеличи,щом цял месец Ники вися почти 24 часа и не се увеличи,а само си изтормозих детето гладно.Никога няма да забравя как се нахвърли на шишето и после не можеше да мръдне,направо преяде и заспа горкото.А на мен ми се напълниха очите и се почувствах адски зле,оттогава реших да не го мъча.Важното е да е спокоен и да се чувства добре.Аз това ти казвам не се измъчвай и не го мисли трябва да си спокойна,от тук нататък колко ще грешиш и ще вземаш важни решения-не може така да приемаш нещата ,трябва да си спокойна-децата много усещат.Прегръщам те и пак ти казвам по-смело и решително.А за количеството не е малко,тя е дама все пак.И щом има 8-9 хранения според мен е добре,но пак кантара ще покаже.Ники яде по 130 като е гладен ,по 60,по 90 след като е сукал,но той пропуща ядене вечер пък и в 6  го взимам при мен и колкото изсуче толкова,заспива и не протестира.
Ей пловдивчанки браво за срещата ,чакаме още кадри .
И софиянките да не забравите фотоапаратите Simple Smile

# 137
Софийски мами, ще имаме ли утре среща?

# 138
  • София
Aila мислех да те питам лично, но сматам, че и на други ще им е интересно:
разкажи за Естестествената Бебешка Хигиена - сподели малко личен опит   bouquet
   Аз мисля че писах вече  Simple Smile Има отделна темичка тук във форума. Практикувах го с каките, някъде след четвъртия им месец, от една страна от желание, а от друга по принуда защото Николета ми имаше т.нар срастване при момиченцата, една тънка ципичка ниско при входа на влагалището и беше хубаво да е колкото се може по-малко с напишкани памперси. Идеята е да следваш бебчето и от самото начало да му помагаш когато иска да остане чисто и да свърши естествените неща като пишкане и акане. С Елито започнах с оставянето и просто голичка на плота за повиване с пелена отдолу и тя свикна да се изпишка и изака когато е голичка. Сега най-често като се събуди първо се кърмим след което отиваме до банята  и ака и пишка над тоалетната. Въпреки че имам опит с каките с тях почнах по-късно и сега все още се изумявам как в момента в който я хвана в позата за изхождане над тоалетната тя веднага разбира и няколко секунди след това се изпишква и малко по-късно почва да се напъва и изаква, ако и се и ака. Случва се ако е бодувала повече да се изпишка и в многократната пелена, а ако вече почти няма в пелената. Когато бодува повечко понякога пак и предлагам когато усетя че е подходящ момента и пак пишка, но не винаги. Гледам да не се взирам прекалено, както се случи с каките и всичко да е леко и приятно и за нас двете  Simple Smile Много ми харесва каква муцунка прави докато пишка, устичката и се свива и заема формата на буквичката О  Simple Smile Предполагам, че всичко от вас малко или много реално усещат кога малките човечета вършат нещо в памперса. Аз просто искам малката бонбонка да свикне че основно това се прави когато не е облечена. А и знам от опит, че почти винаги след събуждане бебчетата вършат тези неща и така всичко става лесно и естествено  Simple Smile

# 139
Привет и от мен! Страхотна беше срещичката ни.Заредих се с положителни емоции.Мамитата  са страхотни. Hug Разбира се ще има още много.
princesa raia ,Честит ти двоен празник! Всичко най-хубаво  ви желая  на теб и на семейството ти!

# 140
Здравейте отново от нас,
значи сега като включих АМ детенцето ми се обрина по лицето, краката и ръчичките на едни червени петна- възможно ли да не понася този вид АМ или е алергична към краве мляко, как мислите?
Абрикотин и Дена Hug
Поздрави на всички останали

# 141
  • София
  Мимето най-добре се консултирай с педиатъра, но ако е алергия към белтъка на кравето мляко и то с толкова бърза реакция ще ти трябва или поне хипоалергенно или дори соево мляко. Не е сигурно, че е от млякото обаче, това само педиатър може да го прецени. В такъв случай най-доброто което може да направите е особено ако имаш кърма, както ти сподели е да е само на изцедена кърма без добавка от АМ. Дано бързо отшуми проблема  Praynig

# 142
  • Бургас
Да ви кажа за консултацията... Отново не ни даде направление за ортопед... а времето минава Sad Не е ли задължително да се отиде? Маминки в Бс вие при кой ходихте и колко ли струва прегледа ако не е с направление?
Казаха ни, че сме наддали точно стандартно, беше 4.450 и 55см. изписаха ни 2.950 и 50 см.
Казах и за храненето, тя не намери логична причина малката да хапва толкова много... случвало се е да изяде 120 кърма от шише след като е сукала активно и от двете гърди  Rolling Eyes Ядеше през 2ч. и то с такива количества...Все си мислех че сега с новия месец дозата ще се качи и може би и храненията ще отпаднат, но ни казаха да продължаваме по същия начин и ако иска още да и давам чай  Shocked Щяло да и е тежко на коремчето и да затлъстее... Sad
Бях толкова горда тези дни, че всичко си правя сама... явно е до правилно разпределение на времето.., само не успях да си напазарувам с тази количка, а слинга някак ми е ... несигурен...
Е вчера се изложих с Панадола, а днес ... Някак успях да я притисна малката с количката като се прибирахме... между мен и количката... Така се разплака  Cry Cry Cry Никога не е плакала така... Цялата се разтреперих... а и сега още съм като вцепенена...
Прегледах я цялата... външни белези няма... даже и не разбрах какво съм натиснала... тя просто реагира...  Confused Cry
А иначе вечера на ваксините се държа геройски, на 1вата както тъкмо направи физиономийката за рев и проплака... така и веднага ми прасна една усмивка без още даже да е сменила червения цвят на лицето...  Hug Втората обаче беше по-болезнена в ръчичката и на нея си поплака малко...  Heart Eyes Hug Но мъничко само... докато излезем и вече беше спряла.. сладурката ми тя...  Hug

# 143
Дена, напълно си права!Ох, старая се и аз колкото мога да съм по-спокойна, ама просто не издържам понякога!Много си мила, благодаря ти! Hug Hug Hug
момичета, извинете ме, не съм ви чела, днес беше напрегнат ден!Утре ще наваксам!Много  Hug на всички ви!

# 144
  • not found
princessa raia честити празници   bouquet

Ние днес с таткото излязохме на  newsm71 , малкия не слуша много , заради това трябваше да бързам да си харесам някоя дреха , че нося на майка ми един бял панталон , който вече започва да ми става голям  newsm18 , ами то толкова нерви , малкия като ревне и все едно го колят как ли не го друсам и прегръщам и люлея е няма то си реве детето ... Дам ли му да си цока веднага се успокоява ... Днес да го похваля моето дете направи пауза да не яде от 4 часа на 2 пъти  newsm44 , а това с рева беше до преди час , заспа и сега се събуди да си хапне  newsm03

А колко яд ме хваща днес по магазините като бяхме с малкия и понеже магазините са около булеварда и  всеки с кола свири , а моя малък ангел се стряскаше всеки път  newsm61

# 145
Ха, здрасти и от мен!
Днешната среща мина супер! Съфорумките се оказаха много готини и едва успяхме да се наприказваме,така че непременно ще има още срещи, но вече в пълен състав - със Зинаида. Отчетът е следният - Ива на brawneye е със страхотна косичка, направо е като кукла, Мишенка на Мамочка е красавица като майка си, а Алекс на TANITAFRESH много прилича на моя Васко, демек хубавец! Wink Mr. Green Днес разбрах, защо никнеймът на Надя е Мамочка - защото каката все вървеше след нея и я викаше : "мамочка това, мамочка онова". Grinning И макар и да не прилича на мамочка, а на папушка, каката е също голяма хубавица, да не говорим, как беше издокарана специално за случая.
Ето малко щрак:
Мамочка с каката, TANITAFRESH и brawneye
TANITAFRESH с Алекс
Мамочка с Михаелка
brawneye с Ива
моя милост с Васко   и пак
brawneye кърми умело, а Мишенка любопитно наблюдава

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 22:20 от asja

# 146
  • Бургас
Честити Празници и от мен, princessa raia !!!

# 147
  • София
Здравейте и от мене мили майчета! Hug
Отдавна не съм писала,но никакво време не ми остава покрай малкия и каката.
Опитах се да ви изчета но май не успях,само отгоре,отгоре Embarassed
Деси честит рожден ден на малкия ти палавник.да ти е жив и здрав.на големи патерици
Принцеса рая дано сте многощастливи с вашия тати и ти да си жива и здрава.  bouquet
Дея сподели за малката какво стана.Дано нищо да й няма. Praynig
Олчето ,Емануела88 хайде в Борисовата градина в неделя.Кажете само час.
Ася много сте сладки всички.
Аз бях на преглед и всичко ми е ок.Мога вече да се радвам на мъжлето по отблизо... Joy Joy Joy
Нямам още МЦ и мисля няма да дойде докато не спра да кърмя.Така беше миналия път.
Абрикотин браво,че си открила начин да спиш.Малката адашка много сладка и спинка в моя подарък а? Laughing
Аила голям герой си.
Целувки на всички ви и пак ще пиша...скоро надявам се. Mr. Green

# 148
  • Sofia, Bulgaria
Принцеске - Честито и от мен ! Много щастие и послушни деца  Wink от тук на сетне !
Мимето 80 - мойто дете беше с алергия към белтъка . Изразяваше се в непрекъснатото пълнене на памперса (след всяко хранене) и с много силна миризма .Детето прежълтяваше , повръщаше непрекъснато и слабееше . Сега на Габи давам Фризо - Ха (като предпазна мярка за алергия ) понеже кака и батко са с много алергии . Опитах с млякото против повръщане но не и харесва на мацката  Wink.
Бен 78 - за ортопед не се дава направление .Този преглед не се покрива от здравната каса . Струва 20 лева и се прави между 1 и 2 месеца и след това на годинка като проходи детето .
Кафенце - ходи ли при Драганов ? Какви са впечатленията ти ?
Аз си стягам багажа утре в 5 сутринта да тръгна за Русе ма и още се колебая  newsm78 .... ейййй голямо чудо съм  Rolling Eyes. Ако все пак тръгна ..... атлантика - дръж си телефона под ръка  Wink и проверявай отвориха ли кулата , и текето искам да видя  Grinning  Hug Hug Hug Хайде останете си с здраве  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug

# 149
Здравейте момичета!

Отдавна не съм писала,но чета редовно!
Принцеске,честити ти празници! Желая ти всичко най-най и мнооооого любов.
С теб можем да се видим вартално тези дни.Ще се радвам много.

mara casy  ми лисва -дано вс е ок.
Момичета ,всички бебоци са  мнооооого сладки,пупу!
На  мамитте и дечица с някакво проблемче,стискам палци скоро да се оправят.Дея Hug Praynig Hug
Ji_Ji_Ji,,изобщо не си лоша майка.Това е синдром при всички.Мамите вече са ти обяснили,но за да те успокоя и ние сме в групата.Мисля,че попреминава този период,но е нещо супер нормално.
Иначе ние сме добре.за сега не се опкалваме от нищо ,пу-пу!Цял ден скитаме по улиците и мама има тен на количка Laughing.
Ох ,май исках да напиша нещо ,ама го забравих Embarassed
Иначе МЦ имах миналия месец Shocked за 2 дни ,ама док каза,че е нормално Shocked.Съвсем истински МЦ,какъвто ми е бил ванаги,но много кратък.
С колограмите- ужас, не съм се теглила,всички казват ,че съм отслабнала,но аз не мисля така, подозирам ,че от възпитание ми го казват.И този корем,мисля,че никога няма да го сваля.Мами,родили секцио,вашите кореми как са- моя е като в пети месец Embarassed #2gunfire.

За софийската среща
- ох ,мпже ли да съм такъв кърък.Ох,ще се изям.Аз съм в Борисовата ама селд обяд ,около 15-16ч.Вчера се разбрахме с едни приятели да се видим там и аз си запазих  час за фризьор сутринта .А толова отдавна сио мечтая за този фризьор.Ако след обяд сте там ще е супер,аз ще зарежаприятелите и съм 1ва при вас.Лощото е ,че и утре не мога.Семейството н ,което сме кумове има годишнина от сватбата и ще имаме градинско парти ,цял ден на вилата им на Витоша и пак не мога.
Ох,ужас ,много ме е
 яд за днес.Ако решите за следобяд ще следя темата до към 13ч и ще се включа.
Емануелка

целувки за всички

Общи условия

Активация на акаунт