МАйчетата вече крачат и все за нещо плачат(36)

• 15 182
  • 284
  •   1
Отговори
# 30
Онче, не съм ги чувала точно тези неща които описваш за яслите, но мен определено ме е страх да го дам там. Най-малкото като реве няма кой да му обърне внимание. Нито някой ще стои да го дондурка да заспива.... мисля, че е голям стрес за децата. Не искам да го подлагам на това, но знам, че в много случаи просто се налага. Плановете ми за сега са да го гледам поне до 1,5 - 2 годинки, а после ще го поверя на майка ми докато тръгне на детска. И там е голям стрес, но са по-големи дечицата все пак. И като знам каква лепка е за мен и как ще реве и ще протяга ръчички, а аз ще си тръгвам и ще го оставям на напълно непознато място, с непознати хора ииииии ще ревна само като си го представя.
И това което казва Дияна, ако може да надничаш без да те видят  Mr. Green иначе никога няма да си сигурна как се държат с децата... много се отплеснах, сори  Blush

Диянче, много е сериозен моя син! Все е вперил съсредоточен поглед на някъде и е свъсил вежди  Laughing

# 31
Честит Рожден Ден Миме!!! Пожелавам ти много здраве ,щастие,любов и късмет и много да те глезят твоите мъже!!!

# 32
Натискам аз 'Нови отговори на моите публикации' и се чудя що ви няма и никой не пише пък съм забравила че има нова тема  ooooh!  Laughing Тъкмо си приспах детенцето, много се беше уморила. Днес игра много и е гроги.
За яслата моят мъж каза, че няма да ходи, не че и аз искам де, засега ще си е вкъщи. Мен ако питат, хич не ми се почва нова работа-стара нямам.
Онче, за ясла ли говориш или за детски затвор, и какъв човек трябва да си, че да търпиш някой да постъпва така с децата  newsm78 Не мисля, че е вярно.

Честит рожден ден Мими!!! Пожелавам на теб и цялото ти семейство здраве и сбъднати мечти!!!

# 33
За яслите да ви кажа какво разбрах.

Тези неща,които виразказах ми гиказа една позната,накоятоголемия й син сега е на 17 год,а малкия й на 9. И като й казах къде съм си записала детето и тя с ужас ми разказа случките с нейните синове.
Лично с очите си е видяла как стискат големия й син за бузите за да муотворят устата да го нахранят,а малкия й е бил бос в тоалетната на гърнето.
Тогава достъпа до групите е бил свободен,а сега е ограничен и звъниш на звънеца и никакво качване по етажите.

Но както виждате това е било преди 100 години.

Обадих се на комшийка да пиеме следобедно кафе.Нейния син е 1 годпо-голям от нас и моята ще бъде с него в една група.При нас са смесени от 1-3 год,а не само новоприетите или само от миналата година.

Та какво ми каза тя.

1.ако така се държат със сина й тойняма сутрин да гушне лелката и да й казва чао
2.качвали са я да види как сина й се храни сам,как са го научили.
3.на гърне не ги слагат най-малките до навършване на 2 год,защото не можело да си каже и да него травмират допълнително,ако детето си казва е в негов плюс
4.когато ги слагат да спят,при най-малките седят 3-4 лелички и ги слагат далегнат и всяка леля гали по гръбчето 2 дечица едновременно,говори имнещо и те заспиват.Аконякое дете не заспи в продължение на 1 ччас или плаче неутешимо,го извеждат от спалното и играят с него в детския кът,а ако пак плаче се обаждат да си гоприберат
Ималопрактика първите седмици да си ги взимаме до 12 ч ,ако не заспи и плаче пак се взима.
5.никога не са й го върнали с изцапани дрехи,тя се чуди как го хранят така чисто и той как не се окапва,като в тях се хранел катопрасенце.
6 напампер е детето презюлиправи 2 год и никога не са й го върнали наакан или подсечен.

С една дума успокой ме жената,каза че е много доволна от персонала итези случки са в миналото,сега е съвсем различно.

Мушмороче,ако е така както ми го описа тазикомшийка,аз съм намнение че трябва да си отуча детето от приспиване на ръце,друсане,биберони сега в яслата,отколкото в детската градина.По-големи са тогава и повече се трвамират.Много ми е притеснено как ще я караме,но тамги учат на всичко и на режим.
И аз като теб си мисля "Кой ще ми го гушка да ми я приспи?"
А и аз нямам избор след 2 год на Ивет трябва да се върна на работа

А и мен ме е страх да я дам в яслата,защото ако й правят нещо от това което си представям,на този етап не може да си каже.В градината не смеят да ги тормозят но за яслата.........
Но пък комшийката правилно ми каза,че ако има тормоз детето няма да ходи там и ще пищи

# 34
Честит рожден ден Мими!Желая ти от все сърце всичко най-хубаво,а лошите моменти да останат зад гърба ти!

# 35
  • София
Благодаря на всички от сърце за пожеланията!Толкова ме трогнахте днес с обажданията си,съобщенията,поздравите!

# 36
  • ВАРНА
            Мими, честит празник и от мен!   bouquet   bouquet   bouquet Дано тежките моменти от изминалата година скоро бъдат само спомен  Hug
        Аз да ви разкажа малко хуморески с мойта щерка  Laughing В понеделник от сутринта се чудеше да ходи или не на плаж ... накрая се уговориха за кафе и от там що да не отскочат до плажа и да се проснат да се пекат. Да ама докато си говорели ... взели че заспали и тъй час и половина   Laughing Прибра се с гръб като на рак ЧЕРВЕНА  Joy и като я боли и не смее да се рлазплаче,какво да ви кажа цяла вечер се хили като идиотче само и само да не заплаче, сега я чакам да видя дали ще се обели  hahaha Днес пък най-сетне си проби ушите и пак се държи доста геройски, ама да видм докога. Ходи да я пробият в едно студио, но пак с абокат и без обезболяване на дясното добави 2, а на лявото 4 дупки.Дано само нещо не се възпали.

# 37
Добро утро.
Да ви разбудя малко.

Даниии, Дани и твойта не е лесна с бебе и тийнеджърка  Hug  Hug  Hug

# 38
Елииииииииииии.Мерси за кафенцето Hug  bouquet
mama_D_A_N_I_ ........... Joy Дано леко да премине тинейджърската възраст Peace
Моя голям синковец сега е навлезнал ooooh!Какво ли още ме чака newsm78 Joy #Crazy

# 39
lenka_ilenka , благодаря за кафенцето !
Хубав ден МАЙчета !

# 40
А и мен ме е страх да я дам в яслата,защото ако й правят нещо от това което си представям,на този етап не може да си каже.В градината не смеят да ги тормозят но за яслата.........
Онче, точно така и аз мисля - да може вече да се изразява детето, за да знаеш, че ако се случва нещо в градината, то ще може да го сподели и опише някак. Аз исках да запиша Бояна точно сега в тази възраст, защото е много комуникативна, открита и приветлива към всички. А после уж настъпвал момент, когато ще се срамува, крие и т.н. Та си мислех, ако я приемат (е - не ни приеха де) майка ми да я води примерно следобед само за два - три часа. Ще си хапва и спи у дома, ще си я слагаме на гърне и преобличаме, а там само да играе с другите деца, да свикне да слуша други лелички, да се социализира. Но пък разбрах, че спират майчинството, ако детето се запише в такова заведение и си викам "по-добре, че не се класира значи".
Сега открих една много приятна детска площадка, която ще ми свърши идеална работа за "социализацията". Събират се доста дечица от различни възрасти. Има две пързалки, по които Бояна вече самичка може да се пързаля (е, след като съм я сложила аз горе де). Люлките са само две и са височки, ама се преживява. Имам и друга площадка с повече люлки. Абе ще очовеча детенцето и дай Боже да ни огрее след една - две години пък детска градина Tired
Оййй, пък каква градина харесааааххххх Crazy - частна Tired - с това всичко може да се изчерпи, но си помечтах детето ми да ходи там. То и яслата им е хубава де.
http://www.djanirodari.org/bg/index.php?option=com_content&t … =38&Itemid=59

# 41
  • у нас
Мария, ЧРД (на патерици)   bouquet Много здраве и сбъднати мечти!  Hug

Диана, много хубава детска градина и ясла. Направо мечта. Дано и добре да се отнасят с децата.  Peace

# 42
  • София
Мария честит РД, на патерица Simple Smile
Честито и на последните две юнски майчета.

Дияна, и аз гледах частните ясли и градини. Цените навсякъде са едни и същи. Най-изгодно е да се плати наведнъж, но...
Ако съвсем го закъсам от към ясла и градина ще прибера мама Simple Smile Тя рече "взимам Алекс и отивам на костенец. Градските деца се гледат на село" Simple Smile

# 43
 waveyЗапис и от мен в новата темичка
Честито и от мен на последните  две юнски майчета.  love001 Да са ви живи и здрави хлапетата и много да ви радват  bouquet

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 21:02 от super.mama.ani.

# 44
Диана,това че спират майчинството когато детето е в ясла или градина ,НЕ Е ВЯРНО.
В Кодекса по труда има такава точка,но по долу в алинейте има че до 2 год възраст на детето се плаща обещетение,което именно е стойността на майчинството.
И аз така разбрах,но се обаждах на 3 познати от личен състав и четаха кодекса.

Общи условия

Активация на акаунт