Бъдещи майки Август 2009 - тема №39

• 15 779
  • 300
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ох страхотно, че има и други ентусиасти за ЕБХ-то.   bouquet

А за памперсите знам по стечение на обстоятелствата - просто се занимавам с медиен анализ и едно от нещата, които правихме беше за тях. Те имат няколко различни слоя, от които само един е целулоза (макар че може да се замести и той с пластмаса от определен вид).
1. Външният е задължително от пластмаса (полиетилен обикновено, но понякога е композитен материал), за да не пропуска;
2. по средата са целулозата в комбинация със супер абсорбиращия полимер (SAP) - това обикновено изглежда като малки топчета, ако е сухо и като желатинов гел, когато се намокри;
3. вътрешен слой, който пренася мокрото към средния, като има и още един слой дето да разпределя мокрото равномерно в този среден слой. Изработва се от т.нар. нетъкани конци (non-woven fibers) - полиетилен, полиетилетерафталат (от това правят пластмасовите бутилки) най-често. Макар да изглежда като хартия или нещо меко и приятно, съвсем не е!
Отделно производителите имат навика да добавят към този вътрешен слой покрития с разни масла - алое вера, жожоба и т.н. Те са си хубави и натурални, но не точно за бебета...

Всичките слоеве се слепват с няколко вида лепила, разбира се, и отделно се добавят пластмасите за закопчалките тип лепка.

Общо взето памперсите са едно сложно парче пластмаса. Като такава има спор за колко време се разгражда в природата - производителите твърдят, че са само 100 години, природозащитните организации го слагат между 200 и 500 години.
Дори новият вид памперси, които се водят биоразградими, имат SAP компонента, която уж била малко, но никой не знае какво се случва след това с нея. И май даже и производителите им не искат да твърдят, че се разграждат по-бързо от обикновените памперси - може би малко по-бързо...но това ако са на въздух и ги полива вода, което в повечето случаи с бунищата не е така.

Май стана супер дълго - ако някой иска повече инфо да ми пише на лични, че да не отегчавам всички  Hug

# 31
Благодаря ви момичета за инфото!   bouquet

Силви, пиши направо в темата за ЕБХ. То нали за това са темите, а живот и здраве по-нататък, ще пишем до къде сме стигнали с приложението.  Laughing

Ние тъкмо се върнахме от вилата, голяма чистка падна, добре, че майка беше с нас да измие прозорците, а аз премих цялата посуда и шкафовете в кухнята. Пригитвяме се за летния сезон да бягаме на хлад.

И аз не съм видяла новата тема.  Embarassed Биа, мерси!

# 32
ЕБХ е за маймуните, ако живеех на клона сред природата щях да го практикувам.
А памперсите са много хубаво изобретение. Аз чак сега уча малката на гърне, че усъзнава нещо и може да каже пиш и най-вече мускулите за задържане почват да работят.

# 33
Звездица, не съм съгласна с теб. Има страшно много майчета, които успешно прилагат ЕБХ и на възрастта на нашите деца, нямат пропуски дори, а ние сега ги учим. Лошото е, че лятото ще са съвсем малки бебчета и не става да го мъчим детето на вън да пишка, може би поне след 3-тия месец. Може и да се опитам този път (и предния път пробвах, имах успехи, ама трябва голямо търпение и не издържах).
Силви, много благодаря за разяснението какво е това памперс. Честно казано в началото се замислях, сега вече не, а е добре да го правя. Все пак това не са пластмасови бутилки, дето могат да се предадат за рециклиране, а си е отпадък, които няма да се разгради скоро, а само се замислете едно дете колко памперси използвав първите си години, и колко са деца. След години нашите деца ще живеят сред мръсотията, защото на нас така ни е било по-удобно. Може би след години може да измислят нещо дето наистина ще се рагражда, но сега не е така. А като се замисля, че дори ние май пак си учим децата по-рано на гърне, а в чужбина до 3-4г си ходят с памперс  ooooh!

# 34
Здравейте,

Твърдо подкрепям памперсите за многократна употреба!
Освен, че са по-полезни за бебето, са по-полезни и за околната среда!

# 35
Звездица, не съм съгласна с теб. Има страшно много майчета, които успешно прилагат ЕБХ и на възрастта на нашите деца, нямат пропуски дори, а ние сега ги учим. Лошото е, че лятото ще са съвсем малки бебчета и не става да го мъчим детето на вън да пишка, може би поне след 3-тия месец. Може и да се опитам този път (и предния път пробвах, имах успехи, ама трябва голямо търпение и не издържах).
Силви, много благодаря за разяснението какво е това памперс.
...
След години нашите деца ще живеят сред мръсотията, защото на нас така ни е било по-удобно.
Подкрепям Цвети, истината е че на нас така ще ни е по-удобно, а не че на бебетата им е удобно. Аз не знам вие как сте, но лятото много трудно издържам с превръзки, а какво остава да съм опасана цялата до ушите... А и колкото и да попиват памперсите, все си стои детето в нечистотиите ooooh!

# 36
Сигурна съм, че всяка от нас съвсем успешно ще открие най - правилният начин за отглеждане на бебчетата. И за памперсите и за ЕБХ има и много положителни и много отрицателни мнения. Избора е наш..
Цвети Последно четох проучване - американците държали децата с памперси наистина до 4 - 5 годишна възраст  Shocked. Лично аз не одобрявам ..но хора всякакви.

# 37
Elyah Сутрин на гладно ти вземат кръв, после изпиваш 75мг глюкоза (на прах е, има я в аптеките и се разрежда в около 200мл вода) и след час пак ти вземат кръв. Не е чак толкова гадно, племенника ми преди месец издържа геройски процедурата Wink. Изследването не минава през ЗК, ние го правихме в клиника Детско здраве и ни излезе 28 лв. Прави се за поносимост към захари и склонност към диабет (или за откриване на начална фаза), назначава го ендокринолог.

Калинче, аз се изложих на това излседване. Разбих си главата в мивката в бързината да  Sick
След като повърнах цялата течност, докторката ми каза, че вече няма смисъл да ми взимат втори и трети път кръв. И останах без това изследване. Има ли някой, който да го е пропуснал това изследване и какво са му казали. На мен ми казаха, че няма да ме мъчат втори път, че не било чак толкова важно ... ама сега се чудя дали да не кажа да го повторим (да се пробвам още веднъж  Joy )

Аси, честит рожден ден.
Добре дошли на новите мами  Hug и успешен финал, SmileLikeHeaven и Анелия.
Янчето скоро се връща от моренце и сигурно ще пише.
От Невчето нямаме още никакви новини, нали?  Rolling Eyes
Кате, честито легълце и от мен.
Скай ейнджъл, почивай си повече.
Диндла, стискаме палци всичко да е наред с изследванията.
Пепеджийнс, честити нови покупки, на Славенчето също. И аз искам да си купя някаква рокличка, ама не мога да си харесам нищо  Sad
За раждането - и аз искам естествено, ако няма усложнения.
Айс Куин, айде дано вече наистина за последно да е и да се избавиш от тези гадини.

Аз да се похваля, вчера бяхме на доктор, вече сме 1400 гр., расте си малкия според седмиците и всичко е наред. Хемоглобина ми е 114, но доктора ми изписа желязо все пак. Мисля да спирам вече магнезия, за да не стане после да преносвам. Вие чували ли сте за подобно нещо - че като се пие дълго магнезий после има опасност от преносване?
Аз вчера на всичкото отгоре забравих да питам доки нещо относно течението - имам едни такива парченца бели с течението, като изпържен белтък, постоянно ... някой има ли такова нещо и дали е опасно? Вече аман от такива неща  #Cussing out

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 17:57 от tracy_t

# 38
Привеет Simple Smile и аз смятам да се присъедня към групата с ЕБХ, искрено се надявам да имам търпение, като се народят бебчовците ще се наместим и в темата за ЕБХ и с взаимна подкрепа ще се справим..струва ми се, че ще е много полезно най-вече за бебенцата..измежду разните прочетени работи за памперсите голямо впечатление ми направи едно твърдение, че дори могат да бъдат причина за вагинални инфекции при момиченцата Shocked ..

# 39
  • Sofia
Трейси, а сърбеж или щипене имаш ли? Че на мене ми обясняваха, че тези "парцалчета", които ти ги обясняваш не са добър признак. Да не са гъбички? Не искам да те шашкам, но ако имаш дискомфорт, не е добре. Питай док за всеки случай!  Thinking

# 40
Трейси, а сърбеж или щипене имаш ли? Че на мене ми обясняваха, че тези "парцалчета", които ти ги обясняваш не са добър признак. Да не са гъбички? Не искам да те шашкам, но ако имаш дискомфорт, не е добре. Питай док за всеки случай!  Thinking

Нямам никакъв сърбеж, парене или какъвто и да е дисконфорт. Имам силно течение - бяло до прозрачно и с такива парченца. Миналия месец бях на вагинални таблетки (не понмя как се казваха  Blush) и уж всичко беше наред. Всеки път като ходя на консултация нося и урина, винаги е чиста. Тези гъбички по какъв начин трябва да се установят? newsm78

# 41
tracy t, и при мен е нещо подобно, но доки каза, че няма проблем.То при мен е рядко де.Но аз нямам нито сърбеш,нито парене, нито пък някакъв друг дискомфорт.Ако ти имаш освен течението нещо такова питай доки да назначи вагинален секрет.Аз за всеки случай смятам да я помоля моята да ми вземе секрет като ходя към 22. Peace
Аз май бях написала, ама да кажа пак.Твърдо съм за памперсите и смятам да ги ползвам с бебо.Всеки сам преценя кое е най-добро за детето му. Peace
Някой няма ли новини от Невчето?
Стискам палци и Янчето да е добре. Praynig

п.п. С tracy t сме писали по едно и също вре.Мила, помоли доки да ти вземе вагинален секрет и ще се рабере дали има бактерии.Урината ти може да е чиста, а във влагалището да има (макар че най-често нещата са свързани).Но аз лично мисля, че всичко ти е наред.Нормално е течението да се засили като си бременна.Не се притеснявай.Simple Smile

# 42
някай ще ме светне ли какво е ЕБХ?

# 43
някай ще ме светне ли какво е ЕБХ?

Естествена бебешка хигиена  Laughing

# 44
Радвам се че има и други бъдещи майки , които подкрепят идеята за ЕБХ.Преди няколко месеца попаднах на темата и съм решила ако всичко е наред след 3-тия месец да пробваме.
Днес бях на последната ФМ-бебка е добре, всички органи са нормални, но изостава с 10 дни.Доктора ме успокои, че не е фатално.Сигурно се е метнала на мен-родена съм 2,950, ама оцелях Laughing
И освен това е с главата нагоре.Мисля от средата на осмия месец да почнем с мъжа ми да правим упражнението за наместване да видим ще има ли наистина ефект, че искам да раждам нормално.

Общи условия

Активация на акаунт