Вярвате ли в "Има госопд и всичко се връща на този свят"?

• 30 977
  • 320
  •   1
Отговори
# 150
Сигурна съм, че всичко се връща по един или друг начин. Няма измъкване. Всеки плаща за деянията си.

# 151
Не вярвам във всемирно възмездие. Толкова важни ли се чувствате?  Някой или нещо коригира несправедливостите във вашия живот а и на милиони други? Абсолютно нелогично е, иска ви се само.

# 152
Животът е низ от радости и мъки,от успехи и неуспехи!
Това е истината,а всеки да си го преекспонира както му е угодно и както му харесва  bouquet

# 153
Много ми се иска това да е така. Всеки зъл и лош човек да получава заслуженото си, но не винаги става така.  Rolling Eyes

# 154
  • Варна
То че се връща - връща се. Въпроса е дали ще успеем да го видим?

# 155
Животът не е толкова прост. Мисля че се връща всичко, но това не е мисъл която  ме успокоява. Опитвам се да гледам напред а не назад, господ си знае работата. Не бих искала да се връща, защо след като аз съм страдала да страда и друг, нищо че може да е много лош човек. Мисля че много по голямо наказание би било ако се радва на щастлив живот, защото и това омръзва. А и защото за лошите по голямо наказание от доброто и щастието няма.

# 156
Според мен ,не е толкова важно защо трябва да се вярва в тази теза,по-скоро,човек трябва да разбере,че каквото и да направи -има последствия,много трябва да се замисляме над постъпките и действията си,не вярвам безусловно в това,че някой прави така,че да се връщат нещата,но колелото се върти.А низа от случайност,не мога да пренебрегна.

# 157
  • Банкя
Не вярвам в господ , но всичко е причина и следстие.
Каквото правиш то се натрупва и определя следващото ти прераждане-къде и с какви наклонности.

# 158
майка ми все така казваШе"онзи горе гледа и бави ама не забравя",не бях много сигурна в думите и но....

сина ми когато беШе на 8 год. беШе на гости на баЩа си ,баба си и дядо си.водиха го на море там го захапало ку4ето на техни познати за крака(половин година не можа да заздравее),като се върна го попитах как е реагирал баЩа му."няма ниЩо ,то Ще мине"
много се ядосах и казах на детето
"а зна4и няма ниЩо,дано него да го ухапе и да видим дали Ще мисли по съЩия на4ин"
след няколко месеца го захапало огромно ку4е на абсолиутно съЩото място като на детето,та 4ак в болница май е лежал.

тогава повярвах на думите на майка ми

като разбрах,се по4увствах малко гузно 4е не оби4ам проклятия,но съдба...явно е трябвало да се слу4и

# 159
Убедена  съм в тея думи.Незнам дали точно има господ ,но всичко се връща на тоя свят и добро и лошо в това съм 100% сигурна. Naughty

# 160
Не вярвам.

# 161
Твърдо ДА!
И в още нещо вярвам-Че никой не си тръгва длъжен от този свят.Тук на земята се плаща всичко и то с лихвите!

# 162
Ми аз лично не вярвам. Колкото и да ми се иска да е така обаче.
Просто съм се нагледала как невинни хора си патят, докато онези врагове, свикнали цял живот да лицемерстват и да правят мръсотии живеят до 100 години и всичко им е супер...По някой път съм се питала, каква е тази справедливост?

# 163
Вярвам,всичко и на всички се връща.
И не става въпрос за това,че някой си затварят очите и не правят нищо.
Претарпях няколко оперции и приятелят ми ме обиждаше,че съм лигла и мрънкам
много заради болките,сондите в носа и обстановката в болницата/за едно от връщанията там,той беше виновен/
Няма и година и той се озова там със същият проблем/само дето той не беше пребит,а му се спука апендикса/
Твърдо ДА,връща се.

# 164
Цитат
И каква е точно ролята на господ?Всичко-и добро и зло идва от хората.А господ ли ги е направил такива?
Това си си заслужил-това ти се връща,само,че то идва от горе-наказанието...Ние хората нямаме право да съдим...Който се опитва да съди другия и да раздава правосъдие и на него лошо му се пише...А и наказанията са най-често във вид на болести,на нас на децата ни...не обикновени страдания причинени от някой друг...И за това,когато човек се разболее от някоя коварна болест първо трябва да се обърне назад и да потърси причината за това заболяване...не физическата,а това,какво лошо е вършил през живота си,че е наказан така да страда...Имаше една статия за болестите,коя болест на каква направена злина отговаря...А и да не забравяме седемте смъртни гряха...престъпването им също води до различни болести...Като се замисли човек малко по-дълбоко наистина има нещо вярно...
И да наистина се връща!Познавам толкова много хора,които са правили злини през живота си и в момента им се връща двойно и тройно,та ходят сега да се молят по църкви и при баячки....ама мнооого късно...Затова,човек трябва да осмисля дейвствията си и да внимава какво върши,защото няма ненаказано зло!Проблема обаче е там,че наказанието идва доста време след действието и затова много често хората не го свързват с това,което са извършили...За тези,които си спомнят и се осъзнаят и покаят,има спасение....за останалите,които отдават последствията на лоша случайност...спасение няма!.....
Иии....няма нищо случайно на този свят,ама абсолютно нищо!
Цитат
...По някой път съм се питала, каква е тази справедливост?
А за тях пък съм чела ,че другаде си плащат...има нередки случаи на хора изпаднали в кома  измежду които повечето пълни атеисти...Та тези хора се връщали на земята /според думите им/,заради покаянието и смирението си...

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 14:05 от dodyniki

Общи условия

Активация на акаунт