Вярвате ли в "Има госопд и всичко се връща на този свят"?

• 30 949
  • 320
  •   1
Отговори
# 165
  • джакузита макузита
За тези, които вярват в пълни глупости, спасение със сигурност няма, дори и надежда няма...

# 166
вярвам че ако някой постъпи с мен лошо,все някога в живота си ще му бъде даден урок

# 167
За тези, които вярват в пълни глупости, спасение със сигурност няма, дори и надежда няма...
ooooh!
Ох, баба му стара.
Бях се заклела, че няма да споделям повече тази случка, но.....
Преди години гледах дете в едно френско семейство по програмата Опер. Вследствие на силния стрес получих сериозен здравословен проблем, а като продължение на този проблем можеше да нямам деца, но...както и да е.
Бяха абсолютно снобари, които ме обиждаха на държава, настояваха събота'неделя да ме няма в къщата, никога не ми съдействаха за придвижването ми между града,  в който живееха , и другите около градчета, та съм се прибирала в студ и пек с едно разнебитено колело, което веднъж се строши насред магистралата.....

Забраниха ми да се срещам под страх от изгонване с един мъж, който се оказа близък на фамилията.
Едвам дочаках края и си тръгнах. Не исках да чуя повече з Франция, ни за французи.

Преди време се свързах с една моя приятелка от градчето, съвсем случайно. Заговорихме се за миналото, и тя ми разказа, че след мене снобарите са продължили да си тормозят опер-ките, едната даже си е събрала багажа и е отишла да живее в приятелката ми, докато се изнесе за Париж при близки.Явно доста народ е проплакал от тях.Продължението, обаче, е интересно-"сплотеното" и "обичащо се" семейство се ....развело. Мъжът си е хойкал по любовници, а тя най-сетне го е разбрала и се развели. 2 деца остават без баща. Пичът се изнесъл и се отдал на алкохол и.....девойки.

Защо го разказах всичко това? Точно защото "всичко се връща". Поне в случая съм убедена, че е така.

# 168
  • джакузита макузита
Баба му стара, пълно с погрешни твърдения...
Интересно защо ли пък и добрите хора се развеждат?!
Разводът не е причина децата да остават без баща.
Ти си мислиш, че те са се развели, защото са се отнасяли зле към теб?!   #Crazy ooooh!  newsm78 Mr. Green
Това успокоява ли те, кара ли те да се чувстваш по-добре?

# 169
Не можеш да сееш зло и да очакваш да пожънеш добро.

Как се чувствам в случая няма никакво значение. Безразлично ми е вече, 8 години оттогава.

Абстрахирай се от емоциите, погледни на примера като пример.
Аз имам и други примери, но те са прекалено драстични. Достатъчно съм поживяла и видяла, за да съм убедена за себе си, че има Нещо.

# 170
Вярвам че няма нищо случайно на тоя свят

# 171
Вярвам, че всичко се връща.Жалко ,че понякога върху хора ,които нямат никаква вина.

# 172
Цитат
Вярвам, че всичко се връща.Жалко ,че понякога върху хора ,които нямат никаква вина.
Има и такива случаи,но това вече се нарича кармична обремененост.Предава се от поколения.Плащаш чужди грешки...най-често на родителите...Но пак казвам,който си мисли,че каквото и да му се случва в тоя живот е чиста случайност е жестоко заблуден,ама много жестоко.

# 173
  • Банкя
ПЛащеш не на родителите , собствени от предишен живот.И понякога си събрал толкова лоша карма ,че и добро да правиш пак не можеш да се видиш в добро защато има много за чистене и един живот не стига.
Но не пожелавайте лоши неща .Дори се пазете и да си ги помисляте.Защото пространството е информация.Всичко се пренася надалече.

# 174
Не вярвам, че плащаш за нещо от минал живот - по-скоро плащаш за сегашните грешки, измъчвайки собствената си съвест и търсейки знаци за възмездие.
Иначе, вярвам, че има абсолютно предопределение в живота и за всяко нещастие следва щастие /и обратно/ - т.е. има равновесие.
Имала съм случки, когато се опитвам да избегна някакво събитие, но то винаги ме застига. Тогава се сещам за филма "Плъзгащи се врати", където и двата сценария с изпускането на метрото водят до един и същ край на деня...

# 175

и аз вярвам, че като хвърлиш камък нагоре и той се връща, понякога върху хора които нямат никаква вина, но Бог ги решава тия неща

# 176
ПЛащеш не на родителите , собствени от предишен живот.И понякога си събрал толкова лоша карма ,че и добро да правиш пак не можеш да се видиш в добро защато има много за чистене и един живот не стига.
Но не пожелавайте лоши неща .Дори се пазете и да си ги помисляте.Защото пространството е информация.Всичко се пренася надалече.
Тази лоша карма може да се изчисти с молитви и строги пости...Ако осъзнаеш,че имаш такава разира се...

# 177
Всеки сам си решава как да живее. Но имаме една стара мъдрост "Ако не можеш да направиш добро, не прави лошо". И според мен рано или късно има отплата за хора, които постъпват винаги зле. Лошото е, че нещастието  се случва най- често с техни близки, които нямат никаква вина за лошотията които вършат злобарите.

# 178
да вярвам в това,може да е много след това,но винаги има отплата за това което правиш,независимо дали е добро или лошо!!!Понеже искаш примери ще ти дам един,но с това че доброто се връща,за да не ставаме много черногледи.Преди време работих сервитьорка и съм намирала страшно много неща-телефони скъпи,фотоапарати,протмонета и винаги съм ги връщала на хората и преди 1 месец аз си загубих чантата с всички документи,пари ключове и т.н и хората ми я върнаха,да не говорим,че са ме издирвали цял ден за да се свържат с мен даже не разбрах как са ми намерили телефония номер.Имам примери и с обратната страна

# 179
  • София

Всеки е свободен да вярва в каквото пожелае. Дали според теб са глупости си е твой проблем.
Аз вярвам че се връща и доброто и  лошото и много примери мога да дам. А хора като "коне с капаци колкото пожелаеш".
Мой познат много се подиграваше на едно дете болно от даун от техния вход, и второто му дете се роди с аномалии.. Не го казвам защото се радвам или нещо подобно но той също като теб не вярва " в глупости "
Аз живея на принципа "Постъпвай с другите както искаш и те да постъпват с теб" В ТОВА ВЯРВАМ

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:58 от Кики - cicico

Общи условия

Активация на акаунт