Вярвате ли в "Има госопд и всичко се връща на този свят"?

• 30 967
  • 320
  •   1
Отговори
# 135
Вярвам,че всичко се връща,но дали Господ или друга някаква сила не знам,но съм се убедила в това.

# 136
Не, не вярвам. Не стига, че не вярвам, ами смятам, че това е адски загубеняшка позиция, в която се вкопчват хората, неспособни да отстояват интересите си.  Предпочитат да заемат по подразбиране позицията на жертва, тайничко злорадствайки, че някоя висша сила ще отмъсти за стореното им зло.

# 137
Не, не вярвам. Не стига, че не вярвам, ами смятам, че това е адски загубеняшка позиция, в която се вкопчват хората, неспособни да отстояват интересите си.  Предпочитат да заемат по подразбиране позицията на жертва, тайничко злорадствайки, че някоя висша сила ще отмъсти за стореното им зло.

Я, имало и умни жени тук.

# 138
Често съм получавала лошо отношение от хора,на които съм помагала.Понякога някои са изнаглявали до там ,че все едно вечно съм длъжна да се грижа за тях ooooh!.Сега ми е по-добре по-дистанцирано леко темерутската  Embarassed.

# 139
Не вярвам в Господ /главната буква е само от уважение към нещото, което не разбирам/, но през годините съм забелязала една тенденця - ако се подиграя на нещо, ако се взема на сериозно, ако злорадствам и сие подобни -  просто... съдба ли е, Господ ли или случайност ме вкарват точно в приключението, на което съм се подиграла. Като че ли някой ми подава точно в ситуацията, която съм гледала отвисоко и ми гледа сеира.

Така е, на 38 години съм и съм го виждала мнооого пъти.
И малко по-кротко, и по-смирено, и подписът ми е в този смисъл.

А за поколенията - писах, ама изтрих...

# 140
Глей ся,

Кажи си "Бай, бабо, да не ме стига мечка".

Има и друг лаф - "като те удари горният праг, виждаш дека е долният".
За какво отстояване на интересите ми говориш, за какви 5 лева???

Сърбят ме пръстите да напиша примери, ама после....

# 141
Глей ся,

Кажи си "Бай, бабо, да не ме стига мечка".

Има и друг лаф - "като те удари горният праг, виждаш дека е долният".
За какво отстояване на интересите ми говориш, за какви 5 лева???

Сърбят ме пръстите да напиша примери, ама после....

Глей ся,

Говоря за ситуациите, в които е напълно по силите ни да направим нещо по въпроса, но решаваме да махнем с ръка и да си кажем, че има Господ и всичко се връща. И аз мога да ти дам пример от прясна-прясна ситуация: онзи ден позната ми разказва как братовчедка й редовно бива пребивана зверски от мъжа си, цялата рода знае, гледат я всеки ден посинена. На въпросът някой нещо прави ли  да й помогне или дори да поговори с нея, получавам отговор, "какво да им се бъркаме, то всичко се връща на този свят"...

Сигурна съм, че ти също можеш да посочиш ситуации, които отразяват твоята гледна точка. Ако целта е да се сдърпаме - ок.

# 142
Посоченият от тебе пример няма нищо общо с това, което аз имам като примери.
Не искам да ги цитирам.

# 143
Вярвам,че всичко се връща,но дали Господ или друга някаква сила не знам,но съм се убедила в това.
Абсолютно същото мисля и аз!

# 144
Вярвам. Не само лошото, доброто също се връща. На този, на онзи свят, в този, в друг живот- знам,че се връща.

# 145
Вярвам. Не само лошото, доброто също се връща. На този, на онзи свят, в този, в друг живот- знам,че се връща.

Ето един пример,незнам как ще го изтълкувате,но преди половин година съкратиха мъжами.Аз също работя там.Доста се чудих какво отношение и поведение да си наложа пред и с хората ,които отнеха хляба на децата ми-в крайна сметка реших,че не мога да си слагам камък на сърцето и да мразя някой,разбира се няма да ми бъдат и приятели де.И резултат след 6месеца.-човекът,които каза Амин за съкращението,глесейки ги за глевен  е с последно предупреждение за уволнение,друг имал пръст в случая е с 7 шева пребит в неврохирургия-остават още двама.
Незнам какво е стечение на обстоятелствата или наказание свише,но факт е,че нещо има .

# 146
  • Пловдив
... адски загубеняшка позиция, в която се вкопчват хората, неспособни да отстояват интересите си.  Предпочитат да заемат по подразбиране позицията на жертва, тайничко злорадствайки, че някоя висша сила ще отмъсти за стореното им зло.

Тоест трябва сам да отмъщаваш ли ?  Rolling Eyes

# 147
... адски загубеняшка позиция, в която се вкопчват хората, неспособни да отстояват интересите си.  Предпочитат да заемат по подразбиране позицията на жертва, тайничко злорадствайки, че някоя висша сила ще отмъсти за стореното им зло.

Сега е модерно да не вярваш дори в Господ.Или каквото и да има човек предвид под Бог."Загубеняшко" е....

# 148

Сега е модерно да не вярваш дори в Господ.Или каквото и да има човек предвид под Бог."Загубеняшко" е....

svetla, дала съм пример във втория си пост по темата какво имам предвид.
Китана, не знам защо реши да приравняваш вярата в Господ или някаква висша сила със загубеняшка позиция. Под "загубеняшко поведение" имам предвид да седнеш и да скръстиш ръце в ситуация, която ти позволява да предприемеш някакво действие, чакайки някой свише да ти оправи бакиите. Или както се казва в една поговорка - "Trust in God, but lock your car" (Вярвай в Господ, но си заключвай колата). Няма да се обяснявам повече, за да не измествам темата, но изключително се дразня на ваденето на думи от контекста.

# 149
  • Варна
Ако човек можеше да прави всичко без да има някакво възмездие то живота би бил малко абсурден. Вярвам в Бог, вярвам че не сме случайно тук, вярвам в това че всичко, което ни се случва има смисал макар ние да не го виждаме понякога.
И...да всичко се връща особено лошото
Има една сентенция че любовта която раздаваме е единствената любов която запазваме, та в този ред на мисли смятам, че за едно добро нещо направено от сърце не бива да се иска да ти се връща

Общи условия

Активация на акаунт