Перник-17

• 22 437
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
Хелоу банда Hug Аз няколко дена бях без интернет и направо откачих Tired
alissa nik , и аз живот и здраве ще разхождам малкия в парка, защото живея в Драгановец Party Може да си спретнем някоя среща Hug Къде в София си решила да раждаш?

# 91
  • от Луната
Наде, ако ще правиш поръчка сега казвай, харесах си няколко неща. НО ако е само за мен по добре да изчакам, за да се съберем повече и да ни излезе по-ефтино доставката Mr. Green

# 92
  • Перник
Ами, ако има момичета, които искат да си поръчат, да пишат тук, в темата. Така всички ще видим колко са желаещите. За мен не е проблем сега или по-натам.

# 93
  • от Луната
Пу първа да се запиша за желаеща Mr. Green

# 94
Ice queen, задължително ще си направим среща в парка, живот и здраве само да родим. Значи и ти си с момченце? Нещо се събираме само мъжки майки, явно ще правим футболен отбор. При това е лъвче! Лошо ти се пише. Дъщеря ми е лъвица, вечно капризи и пазарлъци. Аз още не съм решила къде ще раждам, колебая се между пернишката болница, Шейново и Майчин дом. А ти?

# 95
Аз също ще се запиша за Ларедут,но хайде да е след 24-ти.
Сега ми предстой и кръщение и искам да видя с колко финанси ще се простя. Embarassed а после ще поръчаме и ще възползваме от услугите на Надя.  Hug
Бобя да Александър се казва майка му е Зорница,а ти от къде я познаваш?
Катя аз си квася млякото.
Прясно си купувам от един човек от Даскалово и е много хубаво.Купувам за подкваса една кофичка на Баба.
Прясното мляко трябва да е сварено и да е хладко.
Подквасата е в пропорция една чаена лъжица на един буркан.Следователно на 1л пр.мляко 2л кисело.
Изсипва се малко прясно мляко в киселото,което е определено,като пропорция и се разбърква докато се разреди,за да стане почти като прясното.
След което изсипваш подквасата в тенджерката с прясното мляко и докато го изсипваш леко му цвъркаш-(това е задължително)иначе няма да ти се прихване,така ме е учила баба  Peace
После разбъркваш,насипваш в буркани,завърташ капачките им и ги завиваш в одеяло,като ги доближаваш един до друг,за да се греят.Стоят около 4часа завити и след това ги прибираш в хладилника.
Лесно е!Ако нещо не ти е ясно питай.
Нанси пробвах да ти пратя ЛС,но пощата ти е пълна,а и тук са ти отговорили  Peace
Да не би да си имаме новина и да се окажеш  EFP
Благодаря за милите думи относно масата,питката и Кальо   bouquet

# 96
  • Перник
Ир, с това с цвъркането на млякото ме подсети - баба ми на козунака казва задължително "я до вратата, ти до гредата" като го оставя да втаса и го прекръства, за да втасал по-бързо  Laughing Аз пък нищо не му казвам и пак си втасва  Mr. Green Много са ми забавни такива работи  Peace

За Ларедут и аз съм желаеща, но май предпочитам след 24-ти.

# 97
За Ларедут и аз съм желаеща, но май предпочитам след 24-ти.
И аз така.

# 98
Ето малко снимки:

И много красива природа:

Ир, благодаря  Hug

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 13:47 от dessie83

# 99
аз понеже не успях да си купя домашно мляко , защото всички продаващи покрай нас са се покрили май, направих проба с купено и то от пакетчетата - взе че стана !!!
е естествено не е гъсто като от домашното, но се хвана хубаво и не се влачи.
Ир, а този човек по домовете ли го разнася млякото или ходите на място да си го взимате?

# 100
Кате ние си вземаме от този човек повече от 10 години и не носи на други,понеже му го изкупуваме.
Купуваме по 20л на седмица,но можеш да си купиш от млекарите на пазара,там също съм чула,че млякото е хубаво.
Вариант ти е и да си квасиш от купешките в плик-поне ще знаеш,че киселото ти мляко е без стабилизатори и без консерванти.
А кой ти каза,как да го подквасиш?Аз добре ли съм ти обяснила?
Деси Дими е превъзходен,да го нагушкаш от нас  Hug

# 101
ами аз почаках ти да ми отговориш,но понеже нещо те нямаше на линия и взех че прерових нет-а. и "цвърках"  Laughing това не го пишеше,но си спомням,че майка ми така правеше. и точно съм уцелила и млякото за подкваса - "на баба". сега за следващия път ще си имаме домашна подкваса. а вие какво го правите всичкото това мляко?
а и още нещо от кога започна да даваш на малкия от него?

# 102
Ами от 4-тия месец под наблюдението на педиатърката ни  Peace
Домашното мляко не е такъв алерген,както купешкото и давай без каймака,че той е най маслен.
Това количество мляко си го делим няколко семейства.
А сега за таратор ни отива доста мляко  Laughing Laughing Laughing зимата пък за попарка на малкия за кисели.
Нали ти казах,че аз му приготвях кашите на малкия и ги разреждах с пр.мляко,киселите също м приготвям с мляко,юфката също я пасирам с мляко.
Ако си решила да въвеждаш млякото на малкия схемата е следната.
Разреждаш кисело мляко с преварена вода едно към едно.
Не давай нищо ново освен млякото,за да видиш дали има странични реакция.
Започваш с 20мл,3-4дни,почивка от 2-3дни.
40мл 3-4дни и пак почивка.
Така докато стигнеш дажбата му.
Не разредено се дава чак два месеца след като си почнала да даваш разредено.
Започваш с две лъжички и всеки ден увеличаваш с по-две.
Така до 20лъжички и после спокойно можеш да му даваш.
Казвам,че Калин не ядеше нищо друго освен домашни каши и  то разредени с мляко  Peace
Но всяко дете си е индивидуално.

# 103
Благодариа на всички за бързия отзив за телефона на Лазов. Е няма  EFP  , беше за една приятелка, която има някакъв проблем,но се оказа ,че всичко е наред. А ние по принцип искаме още едно дете,но нещо работата не става. Кико бързо го направихме,а сега не,не и не .
Да ви се похваля на 20 .06 ще съм кръстница в черквата в мошино и после в Радар. Много празници се очертават тези месеци-рожденни дни,сватби, кръщанети , все хубави поводи.
Днес времето е много студено - с дълъг ръкав и пак зънзикам ,ужас . Как може за един ден да спаднат толкова много температурите? А презноща усетихте ли бурята? Беше доста зловещичко.
                          Чао за сега     и   много      Hug

# 104
Ами от 4-тия месец под наблюдението на педиатърката ни  Peace
Домашното мляко не е такъв алерген,както купешкото и давай без каймака,че той е най маслен.
Това количество мляко си го делим няколко семейства.
А сега за таратор ни отива доста мляко  Laughing Laughing Laughing зимата пък за попарка на малкия за кисели.
Нали ти казах,че аз му приготвях кашите на малкия и ги разреждах с пр.мляко,киселите също м приготвям с мляко,юфката също я пасирам с мляко.
Ако си решила да въвеждаш млякото на малкия схемата е следната.
Разреждаш кисело мляко с преварена вода едно към едно.
Не давай нищо ново освен млякото,за да видиш дали има странични реакция.
Започваш с 20мл,3-4дни,почивка от 2-3дни.
40мл 3-4дни и пак почивка.
Така докато стигнеш дажбата му.
Не разредено се дава чак два месеца след като си почнала да даваш разредено.
Започваш с две лъжички и всеки ден увеличаваш с по-две.
Така до 20лъжички и после спокойно можеш да му даваш.
Казвам,че Калин не ядеше нищо друго освен домашни каши и  то разредени с мляко  Peace
Но всяко дете си е индивидуално.
а коя ви е педиатърката?
нашата едва ли ще разреши та ще трябвада го давам нелегално Laughing
то тя не знае че и зеленчукови пюрета давам вече.
според нея е още на плодови само ама... той човека си е гладен.
днес по твоя рецепта сварих един куп зеленчуци   chef  /4 вида/ и си направих домашно зеленчуково пюре, като това което дойде в повече си го сложих във фризера.
направих си и плодово от ябълки и банан - и то във фризера.
взе да ми омръзва всеки път като вляза в Симба-та и хоп - 40лв. #Crazy
та реших да започна да облекчавам семейния бюджет по малко. bowuu

Общи условия

Активация на акаунт