Перник-17

• 22 430
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
Нашата педиатърка е една от най-добрите в Перник.
Казва се Ани Янкова и се намира в центъра.
Тя е изключителен педиатър и е в час с всичко ново,даже и с Калкареа Фосфорика за зъбките е запозната,а такива са рядкост тук.
Та аз обясних,че преди да дам каквото и да е първо съм опитвала резервни варианти и всичко с нейно знание и накрая след като отказваше всякакво ядене(просто повръщаше и се гадеше от останалите)под нейно наблюдение въведох млякото но много бавно и плавно.Ох,май я прехвалих,но съм изключително доволна от нея  Peace
А детето ми я обожава щом я види и започва веднага да и се смеееее.
А твоята педиатърка коя е?Ама разбира се,че ще си замразяваш пюретата,а малкия хапва ли си от домашните пюренца?

# 106
  • Перник
Деси, Дими е страхотен сладур  Heart Eyes и много е порастнал от срещата. Снимките са супер!
Ир, много рано си въвела кравето мляко, аз не бих се осмелила. Но щом Калин е ОК, значи всичко е наред  Peace
Ооо, аз съм чувала смао хубави неща за вашата педиатърка  Simple Smile
Нанси, ще стане и второто, споко. Ще стане, когато най-малко очаквате  Wink

Днес на обяд срещнах Милена. 2 пъти  Mr. Green

А следобед ходих до НОИ да искам удостоверение за кандидатстване по програмата "В подкрепа на майчинството". Там не знаят, че е разширена и вече е за деца до 3 г.  Shocked

# 107
нашата е Куковска. и аз съм много доволна от нея,но тя го дава по-полека - да не бързаме със сокчетата, с пюренцата и т.н. иначе е страхотна - вдига телефон по всяко време, отзовава се и дребния я харесва и той - така сладко й гука на консултациите... Grinning
а за киселото мляко - майка ми го въведе на племенника като беше на 2м. оказа се,че кърмата на сестра ми не е хранителна и той не наддава, а пък адаптираните млека не са много на почит сред бабите  Thinking и така един ден тя подкваси и без да разбере сестра ми го захрани. като видя че нищо не му стана й даде бурканчетата с млякото й си призна и така детето започна да качва килограми - естествено тайно от педито.  Laughing
а моинкият  пюренцата много ги хареса. онзи ден му правих с картофи и моркови и добавих тиква от пюре и малко масълце. изпапка си го цялото. днес обаче тъй като не беше готово, а той беше гладен му отворих едно пюре на Ганчев със спанак е като стисна "зъби" онова ми ти дете - и го изхвърлих- за пореден път се заричам на Ганчев да не купя нищо повече.

# 108
Катя, аз също въведох квасеното мляко от 4 месец и то по настояване на педиатърката - ние ходим при Красимира Станкова, защото моята дъщеря не искаше да яде адаптираните млека. Млякото подквасвах по същия начин като Ir и го давах по същата схема. Единствената разлика е че Станкова каза да намерим познат, който да продава домашно мляко, най-добре от някое село и ако не се лъжа, жената, която ни го доставяше беше позната на мед. сестрата - аз го взимах от Дивотино. Купеното мляко, дори от пакетчетата съдържа твърде много химия и не се препоръчва. Опитай се да намериш човек, от който да си взимаш млякото, ако трябва и пои-скъпо го плащай, но да не ти го разрежда и да ти го сипва в шише, което ти си носиш, иначе хигиената им е доста занижена. Твърде ранното въвеждане на кисело мляко ако не е под контрол на педиатър и ранното въвеждане на нови храни, в по-късен период може да причини алергии, затова и Куковска е против. Ако разбере, че наистина даваш зеленчуково пюре, най-вероятоно ще ти се скара, но детето си е твое, щом смяташ, че не му вреди, давай.
Янкова е страхотен човек, познавам я и има страшен подход към децата, пък и не скъпи направленията, затова и вечно я глобяват милата, но явно пациентите й са по-скъпи. Е как да не я уважаваш?

# 109
Ir, как ги направихте отпечатъците от крачетата? Това е най-идейната питка, която съм виждала. Сподели опит, моля, че все някога ще ни потрябва.

# 110
  • Перник
Алиса, права си за млякото. Аз именно заради хигиената предпочитам мляко от магазина. А знаете ли, че го "дезодорират"? Дааа, скоро си мислех, че млякото в кутиите не мирише на говеда. После разбрах, че има спедиална машина за обезмирисяване. Само трябва да се поинтересувам как точно става.

# 111
Уж нямат консерванти, ама на мен мляко в кутия или плик ми стои по седмица и повече в хладилника и не се разваля. Да не говорим, че веднъж го забравих на котлона и беше извряло половината без да изкипи. Това с домашно мляко просто не може да се случи. Аз се надявам бебето да не е същото като кака си, много ме мъчи това злоядо същество. Ако си яде адаптирано мляко, не бих си и помислила да давам квасено, ама като не искаше, от АМ изяждаше по 40 мл и то насила.

# 112
  • Перник
Уж нямат консерванти, ама на мен мляко в кутия или плик ми стои по седмица и повече в хладилника и не се разваля.

Дааа, а за киселото да не говорим - месец след като му е изтекъл срока на годност не само,че не е развалено, ами е и по-вкусно даже  Mr. Green

# 113
Направих тесто от вода и брашно,след което сестра ми вдигна Калин,после аз му натиснах крачетата и така стана отпечатъка.
Разточи тестото,но да не е много тънко и не забравяй да поръсиш обилно масата с брашно,за да не ти залепнат отпечатъците.
След това ги дооформих и ги намазах със жълтък преди да ги пека.
Отпечатъците се правят непосредствено преди да се пекат,за да не втасат.
После леко намазах кръга на питката с олио и ги поставих,сега си стоят още.Само те  Whistling свидно ми е да ги изхвърля Peace

# 114
Страхотен спомен са и е много идейно. Аз пък за Коледа на бабите подарявам по една снимка на детето с нарисувана ръчичка, за да следят как расте.

# 115
Ice queen, задължително ще си направим среща в парка, живот и здраве само да родим. Значи и ти си с момченце? Нещо се събираме само мъжки майки, явно ще правим футболен отбор. При това е лъвче! Лошо ти се пише. Дъщеря ми е лъвица, вечно капризи и пазарлъци. Аз още не съм решила къде ще раждам, колебая се между пернишката болница, Шейново и Майчин дом. А ти?
И аз съм с момче Mr. Green Наистина може да си направим футболен отбор Mr. Green А за лъвчетата не ми говори Crazy Аз съм лъв и баща му е лъв. А пък термина ми е на 6.08, аз съм на 7.08, а таткото на 8.08 Mr. Green За раждането аз съм решила да бъде в Тина Киркова, Светлето ги похвали, а и съм чела добри неща за там във форума Peace Мисля направо да отивам като стане време, без да избирам лекари Peace
Днес на обяд срещнах Милена. 2 пъти  Mr. Green
Потвърждавам Mr. Green
Моята лична лекарка ми препоръча Куковска, по-точно накарах майка ми да я пита да ми препоръча лекарка и тя тази е препоръчала ама забравила да пита къде и е кабинета Crazy Би ли ми казала къде и се намира кабинета и млада ли е, стара ли е newsm78  bouquet Имам доверие на моята лична и щом ми я е препоръчала значи е добра, до сега не съм оставала недоволна от някой лекар, препоръчан от нея Peace
В тази връзка някой ще ми обясни ли как точна става избора на лекар на нероденото дете newsm78 Нали трябва да дойде у нас като се прибера от болницата newsm78
Мляко ние си купуваме от с. Витановци от стопанството. Няма нищо общо с купеното, остава 2 пръста каймак като се свари и изстине и после от него и масло си правим понякога Peace

# 116
Ice Queen , кабинета на Куковска е в детската поликлиника отстрани в сградата на болницата. мога да ти дам и телефон ако искаш. тя е около 50 годишна , много симпатична, мила, много нежна с децата. като го заведа и тя си го съблича сама, преглежда си го, облича го след това - така "усещала " детето. моят бебо много я харесва.
а относно избора - в деня в който се роди мъжът ми веднага отишъл при нея да я пита може ли да ни е педиатър и тя му поискала копие от акта за раждане, с който записала бебето. след това дойде вкъщи със собствен превоз не в деня на изписването, а на следващия ден. но в деня на изписването ние имахме въпроси и й звъняхме и тя ни обясни всичко много любезно.
изобщо не съжалявам за избора си. питай ако има нещо друго.

# 117
Катя, много ти благодаря за отговора Hug А някакво направление трябва ли да се взема от някъде или направо отиваш? А, и още нещо се сетих, тази докторка за или против късното захранване е?

# 118
Катя, много ти благодаря за отговора Hug А някакво направление трябва ли да се взема от някъде или направо отиваш? А, и още нещо се сетих, тази докторка за или против късното захранване е?
ами посъветва ме да започна с плодови пюренца от три месеца и половина и със зеленчуковите месец по-късно - значи не точно за най-ранното, но все пак си е раничко. но ти ще правиш каквото сама решиш за правилно  - тя няма как да знае. Laughing
направление не ти трябва. само като те изписват от родилното те питат при коя докторка ще е детето, така че вече трябва да знаеш.

# 119
Ice queen, моята дъщеря е на 9 август. Беше най-кроткото бебе, но сега е голям каприз. Като започнем да излизаме така или иначе ще я видиш. Преди това не знаех на какво са способни лъвовете. Имам две приятелки  лъвове, но друго си е да е вкъщи. Но то няма лесна зодия, това бебе ще е рак, и те не са лесни. Колкото до избора на педиатър, можеш да отидеш по-рано и лично да се запознаеш с лекарката и сестрата, още повече че когато родиш тя може да е в отпуск. Така сама ще решиш дали ти харесва, ако не ще си избереш нова. Когато бебо се роди, просто някой близък ще отиде да съобщи кога те изписват, а в родилното питат коя е педиатъра, който ще следи бебето, така че предварително трябва да имаш уговорка. Ние сме при Станкова, тя и сестрата дойдоха в деня на изписването вкъщи, прегледаха бебето, лекарката му смени памперса, даде указания за хигиената, къпането, пъпчето, дори за стаята и разходките на бебето, отговори на всичките ни въпроси и беше много любезна. На Куковска познавам мед. сестрата, тя работи и в родилно при новородените.

Общи условия

Активация на акаунт