Отговори
# 180
Здравейте,момичета! HugДобре дошъл,ARGHT! Simple SmileУсещане за чистота и мир...усетих го на 2 пъти в Белгия! Grinning
Сърдечно и топло ви благодаря за стиснатите палци ! Hug Hug HugТрогателно е да чувстваш морална подкрепа,макар и виртуално,в такъв важен момент!Все още нямам информация за спечелилите,при първа възможност,ще ви съобщя. Simple Smile
Зази,нали знаеш -3 е щастливо число!!!Желая ти това да е последният опит,с най-мечтания резултат!С теб съм утре в 15.30ч! Praynig Praynig Praynig EFP
Дуденце,имаш моите най-добри пожелания за леко и бързо оздравяване и възстановяване! Hug
Марги и Рослем,лека стимулация и успех! EFP
Регенце,справи ли се с мигрената? spoko
Лени,страхотен е диалога на двете баби Joy
Каритас,справяш ли се с ремонта? Simple Smile
Мили,сигурна съм,че ще ти хареса в Бодрум.И аз като Зази точно преди 3години бях в Мармарис на почивка(меден месец),изкарахме си страхотно.Турците са много гостоприемни домакини.
Фиорче,надявам се,че вече си добре! HugАз от ученичка получавам бъбречни кризи,болката е невероятна,не я пожелавам и на враг. SadПоследните ми кризи бяха на 11,12,13-ти ден след трансфера.Наложи се през нощта да ходим в Бърза помощ.От там ми остана обаче запечатан друг много по-кофти момент-дежурната лекарка,като й обясних,че съм след инвитро,чукна на дърво. Embarassed
Бъни hug
Yoskrek ,честит рожден ден!!!  Gift newsm59 baloni
На всички успешна,вълнуваща,прекрасна седмица !!!

# 181
Здравейте ненагледни.

Yoskrek (Йоси ще ти викам вече че с това ми се счупва езика ) , миличка Йоси, честит рожден ден. Нека всичко пожелано днес се сбъдне в живота ти, може не наведнъж, може редувано с застой, но като общ резултат да се радваш на сбъдването всички добри пожелания. И особено да сбъдването на това за което сме се събрали в този форум.

Деми- не знаех че и ти рожденничка този месец- ще те следим изкъсо.

Към тези които изискват специално внимание:
Зазинка, имаш и моята цяла положителна енергия, дано дано, дано като се съберем толкова стиснати палчета и чудото да стане.
Дуденце пожелавам и на теб успешно преминаване през болничния етап.
На Марги и Рослем, понеже преминават през една процедура пожелавам бременеене в комплект.
Фиорче съжалявам за бъбречната криза, ето явно затова си има и албумин освен песъчинките. Дано нещата се оправят. И не се заблуждавай - лесна бременност има само за тези дето не я ценят. Абсолютно в унисон със стихотворението на Ванхорне.

Друже АРГХ - благодаря за снимките и коментарите. Отново потвърждаваш мнението ми че Швейцария е най-прекрасното място за живот. Мъжа ми всеки път като се върне от командировка и разказва с блеснали очи- полята, зеленината, спокойствието, велосипедите, уредността, кравите, шоколада.Ако България не се оправи до пенсионирането ни ще бегаме там - някак си  Joy

Ако си спомняте бях споменала за една интересна статия на която попаднах търсейки отговори на въпросителния знаk който замига в главата ми за връзката между лубрикантите и бебепrавенето.Ще ви я пращам на порции че е дълга. Да ви предупредя че като я прочетох на любимия той се изсмя и каза че са глупости това. може и да са глупости за някой но все пак на мен ми се вижда доста разумно зърно.

____________________________________________________________________________________________________________

Съвети, намерени и преведени от bori_st
----------------------------------------------------------------------

Извадките са от една електронна книга, чиято авторка е минала през трънливия път на безплодието и в чийто сайт след като се регистрираш, започваш да получаваш на е-мейла някои полезни съвети включени в книгата й...

Здравей!
Просто исках да ти благодаря, че се абонира за моите 7 дневни доклади. Ако нямаш нищо напротив почвам точно сега : )
Щом си тук си представям, че това означава, че си обезсърчена от това, че не си бременна. Знам точно как се чувстваш, защото бях в същата позиция преди няколко години.
Както знаеш, трудностите, през които минаваме ме накараха с месеци да проучвам и откривам скрити стратегии как да забременея и не беше никак лесно.
Неотдавна се вдъхнових да събера всичките си проучвания и да ги поставя заедно в една електронна книга, която е IS достъпна, така че да мога да помогна на жените да намират лесно информацията, за която безнадеждно копнеят. Ето за това "Персонален път към забременяване" е създадена.
Не искам да се борите като мен. Склонна съм да се басирам, че много двойки, които имат проблеми със забременяването, правят абсолютно същите грешки, които и аз правих.
За пример, в глава 2 на моята книга, говоря за много неща, които жените правят, за да забременеят, а те всъщност им пречат и трябва да се избягват. Както обещах, ще ви покажа 7 от тези неща през следващата седмица.

1
Ето го и първото. Знаете ли, че нещо просто като използването на грешен лубрикант по време на секс може да провали шансовете за забременяване? Аз нямах идея! В действителност си мислех, че малко лубрикант може даже и да помогне.
Е, оказа се грешно, повечето лубриканти унищожават сперматозоидите и затова са строго забранени! Същото се отнася за вазелина и КУ желетата. Ако използвате тези типове лубриканти, вие ще намалите шанса за зачеване наполовина!!!
За щастие има няколко неща, които можете да използвате като заместител. Един от тях е Pre-Seed, който специално е създаден да не уврежда спермата.
Друга алтернатива е белтък от яйце. Мда, от истинско яйце! Просто поставете едно на вън за малко (за да не е много студено от хладилника), след това го счупете и използвайте белтъка (не жълтъка) на местото на лубриканта. Вярвате или не, белтъкът е изключително гостоприемен за спермата!!!
Надявам се тази информация да ви е полезна.
Топли поздрави и бебешки прашец за всички!
Бет

2
Точно сега има шанс нещо, което правите или не да е застанало на пътя ви да забременеете.
Днес искам да споделя с вас съвет 2 от глава 2 на моята книга.
В тази глава вие ще научите всички правила свързани със забременяването, включително време, позиции и няколко тайни, които не мога да разкрия тук.
Но да се върнем на глава 2...много двойки имат погрешно впечатление, че помага да правиш секс само в дните на овулация, а през останалото време да се въздържаш. Това идва от идеята, че ако пазите сперматозоидите, те ще бъдат много повече, когато се нуждаете от тях!
Това е много голяма грешка. Истина е, ако запазите спермата, може би ще е повече, когато наближат фертилните дни, но има един голям проблем. Много от спермотозоидите ще бъдат уморени, бавни, мудни и няма да са способни да оплодят яйцеклетката.
По правило, за да имаме най-добрия шанс за зачеване е необходимо да пазим спермалните запаси свежи! Това означава, че вашия партньор трябва да еякулира най-малко на всеки 5 дни по време на месеца. Разбира се това не се отнася, когато наближава овулацията, защото 5 дни определено не са достатъчни.

3
ОК, нека се хвърлим на съвет номер 3, директно от глава 4 на моята книга, Персонален път към забременяване.
В нея давам детайли за много витамини, които ти и твоя партньор може да взимате и могат да имат значително влияние върху фертилността. Сигурно ще се изумиш!
За сега, ще говоря за един от витамините, който трябва да избягваш, защото действително намалява шансовете за забременяване, ако се взима в грешна доза. За какво говоря?
Говоря за витамин С. Ето я дозата...
Да взимаш малко витамин С е действително прекрасна идея, защото витамин С (в малки дози) може да направи нещо невероятно за увеличаване на фертилността. Всъщност подобрява цервикалната слуз. Може би знаете, че тя е важна за транспорта на сперматозоидите до вашия цервикс и след това към матката, където евентуално, ще срещнат яйцеклетката. Без добро качество на цервикалната слуз, сперматозоидите нямат шанс да оцелеят за дълго.
Но ето и уловката. Твърде много витамин С може да има обратния ефект. Да, точно така...твърде много може да е причина за суха цервикална слуз и това може да е причина да незабременявате. Затова трябва да бъдете изключително внимателни да не взимате мега дози от витамин С (особено през периода на настинките, когато често ни съветват да увеличим витамин С).

4
Така, днес, ще ви дам съвет относно стреса. Понякога това е деликатна тема за двойките опитващи се да заченат. Хората винаги казват "Просто се отпусни и ще стане". Шшшш, не знаят ли, че по този начин ще причинят още повече стрес!
Ако можехте просто да забременеете, нямаше да бъдете толкова стресирани, но все пак, ако сте стресирани това може да попречи на забременяването. Говоря за хватка – 22!
Във всеки случай няма да ви кажа "Хей, просто се успокой", но ще отбележа, че има все повече доклади за връзка между стрес и фертилност.
В някои съвременни проучвания, при жени изложени на "Смехотерапия" се наблюдава покачване броя на забременяванията, отколкото при тези, които не са участвали в подобни програми. И добрите новини са, че това не отнема много, само около 15 мин на ден. Така че вместо да се опитваш насила да релаксираш, опитай с нещо, което ще те накара да се смееш, може да е посещение на комедиен клуб или дори да гледаш или наемеш някой от любимите ти комедии и виж дали това няма да доведе до промяна!

5
Днес, ще говоря за храната, която трябва да се избягва, ако се опитвате да забременеете.
Това е храна, която някои бременни жени знаят да отбягват, но не всички жени са информирани за това.
Какво имам предвид?
Риба
Не, не всяка риба, а риба, в която има живак. Избягвайте такава риба, няма да ви помогне да забременеете и вие действително се нуждаете от тази информация.
Ето защо. Когато се опитвате да заченете и след това откриете, че сте бременна две седмици по-късно, бебето вече е било подложено на всичко, което сте поставили във вашето тяло през този период. Сега, надявам се, да махнете повечето от продуктите, които ясно биха навредили на бебето, но може би не мислите, че едното от тях е рибата.
Живакът може да се складира в кръвния поток след твърде много консумиране и след това да премине при развиващото се бебе. Твърде много живак може да има ефект върху нервната система на нероденото бебе.
Една риба, която хора ядат твърде често е "бялата" риба Тон. Тя може да има високи нива на живак и затова трябва да се яде в много малки количества.
Трябва напълно да се откажете от акулата, риба Меч, Кралската скумрия и тайл фиш (още позната като златна или бял вид риба), риба Тон (прясна или замразена), orange roughy, Испанска скумрия, marlin (вид риба Меч) и grouper, защото тези риби съдържат високи нива на живак.
Обаче, ще е грешно, ако си мислите, че ще е най-добре да избягвате рибата напълно. Рибата съдържа протеин, витамин Д и омега-3 киселини, които са важна част от здравословна диета. Има огромно количество от други риби например – саломон (сьомга), пастърва и консервираната скумрия. Те съдържат ниски нива на живак и имат високи стойности на полезните мазнини.

Следва...
___________________________________________________________________________________

Ето това е за сега.
Прегръщам и целувам всички ви
Желая ви лек лек лекичък понеделничен ден.

П.С. Пипинка ако бях на случката с дежурната щях да я удуша. Нетактичността е качество за цял живот за съжаление , както и глупостта.

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 21:31 от _re_ge

# 182
Скъпи виртуални приатели, МНОГО БЛАГОДАРЯ за красивите цветя, топлите думи и най-вече за вниманието! Пожелавам на всички да преминем бързо през проблемите и скоро да се радваме на това природно чудо, което ни събира тук - раждането на нов живот, частица от нас, тази частица, която ни липсва, за да сме напълно щастливи! Отнесох се, но ме развълнувахте и разсмяхте - Yoskrek (Йоси ще ти викам вече че с това ми се счупва езика )  newsm62

Марги и Рослем - успех за стимулацията и положителен резултат!!!

Zazolinka - Разбира се че ще сме с теб - надявам се да се наложи да стискаме палци още 9 месеца зе теб!!!

Кога ще се събирате в Арбанаси? Да прекарате страхотно - там е толкова красиво и сякаш се прехвърляш в друг свят.

# 183
Хе, хе... до сега Рослемчето ми се губеше по горите и много не ми беше ясно, какви ги върши, но сега ми е по-спокойничко, като знам с какви оръжия е тръгнала на лов  Mr. Green

Ние за съжаление не сме се преборили с плазмите  Sad Лекарката ни остана леко шашната, но това никак не ме успокоява. Наново антибиотици  Shocked Все пак с моето момиче решихме - това е за последно  Naughty Гълтаме тези и ако нямат резултат сключваме временно примирие с уроплазмодиите - ние няма да ги морим, а те няма  да ни се пречкат по пътя към целта  Hug
На човек винаги малко по-рано или по-късно му писва. На нас долу-горе СЕГА... Знаем рисковете и точно заради тях ще пробваме още веднъж да избием врага. Ако не стане  newsm78 ... не можем да живеем вечно като болни  Naughty и да се тъпчем с гадни противоживотни. Обръщаме временно гръб и продължаваме. После ще видим...
На мен ужасно ми писна и ... нямам думи. Абе ще гълтам, няма къде да ходя. Давам им срок 7-8 дни да измрат  Crossing Arms Надявам се вече да са започнали  Crazy

# 184
  • На планетата Земя
Зази, Рослем, изцяло съм ваша тези дни! Изпращам ви всичките си положителни мисли и молби!

Регенце, хубаво писание, принтвам го да го чета дамой, че няма време сега.

АРГХТ, ами така е, друже! АБ-то мори гадините, а ти ги поливаш отгоре с бира и тя им действа като майчино мляко.   Blush Надявам се, че разбираш от шега! Неприятна работа! Поставете им ултиматум.  #Cussing out

Бях на ендокринолог. Имам дискретни структурни изменения на щитовидната жлеза, това се видя на ехографа. И трябва да се смъкне ТСХ-то до под 2.5. Сега е 4. Изписаха ми еутирокс и други хомеопатични лекарства. Цялата тая работа леко е повлияла и на метаболизма и ще имам и с него леки Сумо-борби. Да видим д-р Юнакова какво ще каже на 16.06.09.

Та така, ето защо не ставала работата. Твърдо съм решена да боря болестта, за да не задълбае. Имаше и съвети за спокойствие и душевен мир. Ще трябва да поработя върху себе си и начина ми на възприятие на нещата и случките от околния свят.

# 185
  • Варна
Зазолинка и Картасче  Hug Hug благодаря за загрижеността ви към мен. Ох.... опитвам се да не полудявам. Много ми е тревожно.Позитивни мисли ,ама май понякога не вършат работа.Щото съм си такава загубена ,паника за всичко.На мен си се ядосвам.

# 186
Не мога да не се включа пак като прочетох за вас ARGHT
Ние също имахме тази гъдина - уреоплазмата. Да ти каже, че се появи изведнъж и ни съкрати живота почти 4 години. Не зная от колко време ходите по мъките, но изтръпнах като прочетох за поредния ви антибиотик. Ние изпихме цялата гама която е за изтрепването на урода - и нищо. От лекар на лекар от антибиотик на антибиотик и по едно време имах чувството, че не я избиваме с лекарставата, а като че ли й харесваха хапченцата. Бях стигнала до депресия, защото ние се лекувахме, бактерията си вирееше, лекарите ни забременяваха бебепревене, а на нас времето ни течеше, а и не сме първа младост.

След дългогодешно ходене по мъките намерих една лекарка - моята която ме наблюдава - акушер - гинеколог и тя ми каза - няма никакъв проблем да забременееш с уреоплазмата, знаеш ли колко бременни ми раждат здрави деца с тази бактерия, много хора я имат и дори не разбират до края на живата си за нея........Сякаш скала ми падна от рамената. Въпреки че и ние така бяхме решили да се предадем и да действаме, но все ме глождеше мисълта да не правя грешка.
Лекарката ми ми предписа едни хомеопатични хапченца за един два месеца, защото хомеопатичните действат по-бавно - от индийската група лекарства Нimalaya и ни каза да действаме за бебе.........е не стана веднага, но и като си направих по лично желание изследване - гадта я нямаше. Тичах в друга лаборатория и пак направих - нямаше я!
Пиша толкова много с една единствена цел ако мога да помогна, защото аз съм се блъскала и лутала толкова време и не можех да намеря отговор на проблема и нямаше кой да ме успокои.

Между другото да добавя, че в Америка дори на се правят тези изследвания, защото се смята че тази бактерия не е важна за бебеправенето.

Ако имаш някакви въпроси пиши! Успех!!!!

# 187
Здравейте от мен за днес!
Първа да честитя на Yoskrek :
Бъди много здрава,щастлива и скорошна сбъдване на мечтата за  newsm30!!!

Никол,защо си тъжна? Sad Моля те да не "полудявяш"......... Praynig Не тъгувай....
Благодаря на всички,че ме мислите Hug,сега съм определено по- добре,но все още не е отшумяло всичко......
Ще стискам зъби и това ще е,само бебо да е добре Praynig
А,щях да забравя да ви разкажа-преди няколко дни дойде моя приятелка на гости на родителите си с бебе на 6 месеца
и моята кандидат -кака е влюбена в бебето Heart EyesСамо говори него,излизаме-бута количката,говори му,забавлява го.......
аба какво да ви кажа-май премина периода с нежеланието,дори снощи като се разделяхме ми каза,че нямала търпение
да дойде и нашето бебе Peace Rolling Eyes
Зази,късмет за утре,мила!!! Peace Praynig
Ше ви пиша после пак,че нета ми се губи нещо и се опасявам,че ще се разпадне нацяло Close

# 188
Ехо от гората,

Ей ме на. Понеделник...спи ми се, искам още един почивен ден.

Започвам с ЗАЗОЛИНКА- Слънчице нежно, утре 3:30 тук ще е 1:30 през нощта. Всяка нощ в това време ставам и ще се помоля пред моята любима икона, ще я целуна и горещо ще помоля този път всичко да мине по вода. Бъди силна  Hug  Hug  Hug

Йоси ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! Бъди жива, здрава и много усмихната. Много сбъднати мечти и любов.

Фиорка миличка, надявам се това да е последното изпитание и от тук напред само тумбачето да расте.

Рослемче, Маргаритка много силно ви стискам палци всичко да мине по план този път. Искам изведнъж да затрещят бомби и фойерверки тук.

АРГХТ душичке, много гадно с тези АБ  Sick. Мразя ги, но като са за добро. Мори я тая пуста уроплазма мам**** й. Както ти е казала Каритас и аз така. Ако ги поливаш с биричка да знаеш- нищо лошо няма, само дет викат, че се губи всякакво действие. Са знам, че ще ме погнеш, че ти дудна като тъща, ама то е щот ви обичам. Да си кажа аз.

Бънка ти си голямо слънце. Много ми е хубаво да те чета. Сякаш всяка думичка излиза от сърчицето ти. Няма нищо фалшиво, всичко е неподправено. Гушка на моята "готварска книжка"  Hug

НИКОЛЧЕЕЕЕ ти мое слънчево момиче. Има ги тези моменти, много е отчайващо...мислиш си "Изход няма", но не е така. Успокой се миличка, говори, плачи ни.

РЕГЕНЦЕТООО винаги с хубави материали за четене и с мили думи към всеки. Я кажи миличка, опита ли метода с но- шпато или още не си?

Пипи чакам резултатите...   bouquet

Миленце ново 200, просто няма начин нали знаеш, ако не е едно друго ще е. Аз казвам да минава и да се оправя е най, най- важното. Ще го пребориш, дори и със сумо.

Ленка пълзи времето за теб, а на мен от страни ми се вижда, че тичаш миличка. Почти не остана. Казвам го и се сещам за мен преди много години. Последния месец- ден- година.

Милички мои отивам на тръстиката, а на вас приятна вечер  Hug  Hug  Hug

Гушам всички, чиито имена не споменах  Hug   bouquet  Hug

# 189
  • София
Ей, Регенце, златна си! С интерес прочетох статията. Някои неща ги знаех, но научих и нови. Браво на теб! Сега е момента Мили Ванили да се изпъчи и да рече: Казах ли ви аз за ползата от Pre-Seed  bowuu Ще чакаме продължението на статията.
Николче, спокойно, мила. Гушкам те и знам как се чувстваш. Така бях и аз преди време. Но от теб зависи да бъдеш "по-малка паника", опитай и ще видиш, че не е толкова трудно.  Hug
Vanhorne, благодаря ти, но не е нужно чак такива жертви да правиш заради мен, да ставаш посред нощ....  Heart Eyes
Марги, давай тука рецептата за тази Агнеса, че като я гледам на снимката..... А това цвете не е ли дето едно време му казваха царица?
ARGHT, правилно сте решили. Я виж в чужбинско как хич не й обръщат внимание на тази плазма.....  Grinning
Mileto, ти нали не си се шашнала сега. Изписали са ти най-леките лекарства. Всичко ще си дойде на мястото. А за метаболизма не се притеснявай, нали така и така ще дебелееш на корем  Wink
Рослемче, имам хубаво предчувствие за теб.... дано да позная, че да се уверите най-после в моите гадателски дарби  Blush
Пипи, дано да се похвалиш, че ти си сред късметлиите.  Praynig
Рея, ти къде пак се изгуби? май много работиш..... Не се претоварвай.  Hug

# 190
Zazi ти не ме мисли мен. Аз ставам 3 през нощта. В 11:30, 1:30, после 3:30, така че ще е в удобно за мен време  Wink. Стискам палци.

# 191
Гледайте сега  Shocked Аз попрочетох тук-там, помислих логично, споделих с моята мома идеите си и като завършек се консултирахме с акушер-гинеколог.
Заключението е - никакви антибиотици повече. Всичко горепосочено навежда на мисълта, че вредата ще е в пъти по-голяма от ползата.
Дадохме си два-три дни за размисъл и успокоение на мислите и тогава решаваме окончателно. До момента няма нито един довод в подкрепа на продължаване на такова агресивно лечение.
Човек трябва понякога да си дава сметка за това дали не прекалява. Може и преценката ни да е субективна, но понякога човек трябва да има смелост да взема и такива решения.
Ще се възползвам от предложението на другарчето Yoskrek  Hug и ще я помоля да сподели инфо, но утре. Днес е специален ден за нея  Hug и няма да я занимаваме с планиране на масови убийства  Joy Joy Joy
Ще се посъветваме и с още един лекар и ще решим.

# 192
АРГХТ регистрирана съм в emedicine. Има една статия от един професор, ако искаш ще ти я дам, но на ЛС, че е много дълга.

# 193
Приемате ли нови попълнения в тази толкова  приятна компания от прекрасни момичета и хубаво мъжко присъствие? wavey Ще се радвам да споделяме тревогите си, да се подкрепяме в борбата си и да ликуваме с победите си...
Влизам днес специално да пожелая успех на Zazolinka утре на трансфера - този път ще е ТВОЯ!!! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 194
Yoskrek честит рожден ден!   bouquet  bouquet  bouquetДа си здрава, много обичана и щастлива! Сбъдване на мечтите ти пожелавам от сърце   bouquet  bouquet  bouquet

Зази имаш всичките стиснати палци на света! Ще успееш мила, вярваме в теб! Hug

Общи условия

Активация на акаунт