Майски бебенца засмени, местят се вече в "Родени".Тема 1

• 14 666
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте и от мен Hug
Нямам време да отворя и да ви почета,толкова съм неорганизирана и разсеяна ужас Embarassed
Вчера направихме на младежа "дебют в обществото" Mr. Green т.е. излезе за първи път навън от апартамента.Повода беше консултация при тате,установихме ,че за 8 дена е качил 500гр  и тежи 4,200кг.
Както не искаше да суче  в родилното и ми се правеше на интересен(даже ме и разплака тогава ,Дендри и Слава са ми свидетели),сега така е вечно гладен и не отказва нищо smile3508
Падна ми на ръчичките той.
Дендри прочетох како ти се е случило,добре ,че Господ ни пази.

П.П. Имали мами като мен да си чакат парите от НОИ за април???Болничният първият ми е от 1-ви април,имам още един за 10 дена от преносванто и трети от 21 май за раждането.Ама все още никакви пари.Счетоводителят ми каза,че ми е подал първият болничен още в началото на май и чакам ли чакам..........

# 151
  • София
П.П. Имали мами като мен да си чакат парите от НОИ за април???Болничният първият ми е от 1-ви април,имам още един за 10 дена от преносванто и трети от 21 май за раждането.Ама все още никакви пари.Счетоводителят ми каза,че ми е подал първият болничен още в началото на май и чакам ли чакам..........
  Моят болничен също беше от първи април. Вчера най-накрая ми преведоха парите. Надявам се и теб да те зарадват тези дни  Simple Smile

# 152
  • Русе
Здравейте!
За съжаление днес Гого беше на погребение. Нямаше на кого да го оставя а и аз нямаше как да не отида. Пак че всичко мина по бързата процедура. После си направихме една дълга разходка и човечето се наспа.
Коликите продължават да го мъчат и няма ден, няма нощ. Никакви капки не помагат, но все пак от Инфакол-а има някакъв ефект. Наложи се да включа и сешоара в действие  Grinning.Магическо средство.
А аз обличането: ако съм с потник, с потник е и той. Съдя винаги по себе си.

Честито на новите мами! Да са им живи и здрави рожбите!

Madam Stasita, аз имам преведени и за май. Май се оказах връзкарка без връзки.

# 153
Здравейте на всички Grinning
Честито на всички мами   bouquetПожелавам ви малките бебоци да ви носят много радост и незабравими мигове  HugАз се включвам чак сега,защото все не ми оставаше време да седна пред компа-малкото време прекарвах в сън Embarassed
Моята принцеса се роди на 30.04-казва се ЛЮБОВ  Heart Eyes
При изписването тежеше 2750 и беше 49 см.Кърмиме се и растем с големи темпове-на 1 юни бяхме на консултация и вече тежим цели 3620 Wink

# 154
Честити бебета на Галя и Смехорана! Много да ви радват и бързо възстановяване на мамите Simple Smile
eli_dechkin, съжалявам за загубата ти!
Ние днес направихме една дълга разходка. Всичко беше чудно, дори я кърмих навън, но като си дойдохме памперса беше препълнен, чак бодито си беше изцапала, страшна работа Simple SmileСега спинка и аз използвам времето да попрочета малко.
Хубава вечер на всички!:)

# 155
Здравейте, мили мои,
Ели, и аз съжаляваям,мила. Но такъв е животът!
Виждам,че обсъждате преводите от НОИ; вчера се опитахме с мъжа ми да вземем номерче от 106 стая, но така и не успяхме - беше ужасна опашка, а аз-със звеврско главоболие, и се отказахме. Но и с информация, и без - ако няма парички, няма да се чувствам по-спокойна. Sad Имам да взимам майчински от 13 април до 28 май и след това - онзи, втория, детоо го дава болницата при раждане. Това е равносметката, но за парите ще се почака май-май.
Иван не е акал от вчера по това време; педито каза, че до две денонощия не било тревожно при неговия тип хранене, но аз си се тревожа като всяка майка. И като бременна пак си бях леко параноична, а сега сигурно ще развия този си талант двойно. Blush
Чудя се кога да го изведем за пръв път; много ми се иска, че времето е толкова меко и приятно - но е все още само на седмица и нямам търпение да израсте още мъъъъъничко.
Кога следва да е първият преглед при гинеколог, момичета? За секцио-случаите питам. Че чух няколко мнения вече, а пък доки ми е в отпуск.

# 156
това ранно захранване го има само в Бг и то е останало още от времето на комунизма.Тогава майката труженичка и комунистка е трябвало да се върне на работа за да се изпълнява плана.
А пък и основната храна на бебто до годинка трябва да е основно мляко.
Лично аз за никъде не бързам живота е пред нея и има време за всичко/за водка със сока даже/ Mr. Green

Сиска, не съм съгласна - във всяка чужда литература, която съм чела, също като начало на захранването е 4ти месец. Имат доста обяснения защо трябва да се започне тогава...
Моят син е захранван така и също съм изключително доволна! А колкото до комунизма...и в демократичните общества се иска да се работи и то малко повечко дори.

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 18:20 от pavleto

# 157
Здравейте и от мен!Аз родих на 31.05 в 14.10 бебе Кристиян -3650 и 50см.Вчера ни изписаха от болницата ,сега в нас ние супер ,той спи много спокойно не мога да го събудя да яде .Плачем само като си сменяме памперса ,явно не му харесва с голо дупе .Мисля че всички майчета трябва да са родили вече .Целувки на всички бебоци Heart Eyes baby_neutral

# 158
Уф пак съм била с профила на мъжо. Та..бебс:

Четито на новите майчета! И на не чак толкова новите, но сега появили се  Crazy

И нашия малчо пълни много памперсите. Досега не съм виждала памперс, който да е само напишкан! И и аз го обличам според себе си (и отнасям критиките на майка си, баба си, свекърва си и майка й една по една, ако не на живо то поне по телефона няма ден да пропускат). Но пък аз съм си зиморничава и сме все още с дълго ръкавче навито до средата..

И аз питам как съхранявате кърмата като излизате. Аз гледам да излезем малко преди хранене и изцеждам точно преди да излезем, та хапва по веднъж и навън. Но все си мисля че трябва и по-добър начин да има. А все още отказвам да замествам хранене с АМ!

Пъпчето до кога е нормално да седи на раничка? Падна му някъде 8ми-9ти ден, а още не е зараснало  newsm78

# 159
  • Бургас
Четито на новите майчета!
ние днес с Тео бяхме на разходка и се кърмихме на вън в парка но беше неспокоен защото духаше вятър, но все пак си хапна и пак заспа. да ви попитам нормално ли е още да имаме жълтеница понеже склерите на о4и4ките са му още жълти но телцето му се оправи Sad

# 160
Честито на най-новите мамчета. Да са им живи и здрави бебоците и мнооого щастие и весели моменти заедно. newsm51

Колкото до извеждането... ми, тя моята Рада още на петия ден, дойде с мен да ми махат конците.  После в 20 ДКЦ мина да се запознае с педиатърката си. После с гости се запознаваше два-три дни... За вчерашния преглед в болницата пак попътува от Овча купел до Младост с мен, гугутчицата ми.  Heart Eyes В Южния парк също ходихме преди два дена, а днес в парка до нас се разходихме... Май прекалено съм я социализирала, а?
Като си помислих, че ни поканиха на вила в провинцията за уикенда... и ми се искаше да отидем, ама в крайна сметка отказах. Blush Въпреки, че... чист въздух, спокойствие... добре щеше да ни дойде. И на бебка щеше да и е хубаво. Само пътя ме притесни... а и може би много емоции и преживявания и натресох. Като я гледам не и пука много-много, де. Кротка ми е малката бузаранка, направо я обожавам. Дано да е така и за напред. Two Hearts
Пъпчето и падна още на седмия ден от рождението и...Мисля да направим една екскурзия до Италия и там да го хвърля. Абе, прося си воаяжа Laughing Laughing Laughing
 Само ме плашат тез прословути колики, от които всички сте се хванали за главата. Сигурно ще застигнат и моето съкровище newsm78
Кажета мамчета, дали да почвам с някакви капки, чайчета или други хубавини предварително? Един вид... превантивните мерки помагат ли? Или това си е извращение вече? Не знам... дайте съвет. Hug
ПП. И на мен не ми е дошла първата парична инжекция от НОИ, но както казах - счетоводителката ни е виновна. Tired
ПП2. Благодаря ви за подкрепата, за случая с марлята... В момента седя съвсем нормално седнала на дивана. thumbsup Вече съм много по-добре и сигурно се усеща... tooth

# 161
  • София
  Дендри, скоро покрай мой въпрос обсъждахме, че сме немалко и майките които или изобщо не сме давали или не дават вече капки. Аз лично превантивно не бих почнала да давам капки, но това си е твое решение. Просто споделям моето мнение.
  Един страничен въпрос, в момента колко памперса ползвате на ден и каква им е цената. Искам само да засека колко скъпо излиза с памперси и с мнокократни пелени като съпоставка Simple Smile.

# 162
  • София
Четито на новите майчета!
ние днес с Тео бяхме на разходка и се кърмихме на вън в парка но беше неспокоен защото духаше вятър, но все пак си хапна и пак заспа. да ви попитам нормално ли е още да имаме жълтеница понеже склерите на о4и4ките са му още жълти но телцето му се оправи Sad
  И моята Ели е така, ако наддава и се чувства добре няма защо да се притесняваш. Има т.наречена кърмаческа жълтеница, която е безобидна, но преминава малко по-бавно. Жълтеница и тук

# 163
Дендри виждам че педиатъра ти е във 20 дкц.Simple Smile И ние сме там при Томов. Може да се засечем някой път с дребосъците. На нас следващата ни ходенка е в четвъртък на ортопед от 4:30

# 164
  • София
Здравейте и от нас в новата темичка Grinning
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАЙЧЕТА   bouquet
Искам да се похваля, че проблемът с гърдите май отшумя. В понеделник бях на преглед в мамологичния център на Тина Киркова, където ми изписаха окситоцин за отпушване на каналите. Аз знаех, че това е решението, защото пред мен така процедираха с едно момиче от моята стая в родилното, но нямах рецепта да си го купя. Все още съм в страх да не ни повтори та съм се запасила с още няколко ампули, за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт