Майски бебенца засмени, местят се вече в "Родени".Тема 1

• 14 663
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,момичета.  Hug Нямам много време да чета. Simple Smile Минавам само да ви поздравя  Peace Малката или е много неспокойна или сме на разходка. Лека вечер от нас Simple Smile

# 166
  • София
KayRenn извинявам се за късния отговор, но днес беше малко напрегнат ден и не бях пред компютъра. Връща рязко, не е просто стичане и е придружено с изкашляне, защото се дави... Sad
  Ако е на фонтан е добре да го обсъдиш с педиатъра, особено ако не е само в тази поза. В такъв случай може би за съжаление ще се наложи да изчакаш още малко с кърменето в ленала поза или да използваш такъв вариант в който бебчето е леко повдигнато. Например тук на петата снимка е показан вариант на кърмене легнала в който бебчето е на възглавница и се кърми от по-далечната гърда, ако крачетата са по наниско може би няма да е проблем връщането на мляко.

# 167
Айла благодаря за отговора. И аз не съм фен да и давам разни капки, ако не се налага. А още повече предварително. Просто прочетох, че някои майчета дават, та реших да питам.
за памперсите - все още нямам точни наблюдения, но поне осем-десет задължително сменяме на денонощие. Понякога и повече, но средно поне толкова.
Бях си взела "Памперс" и "Пуфис" по 24бр. в пакет, от аптека (с по-голяма надценка, както ме светнаха после) съответно за 10.40лв и 10.80лв. Вече свършиха. Сега пък изпробваме Либеро (аз така реших от самото начало - да изпробваме няколко марки за да преценя, коя е най-добра за моята кукла). В пакета са 48 броя за 15лв. и някакви стотинки - доста по-тънко излизат) от Кауфланд. не ми се смята колко излиза на денонощие, но дано придобиеш представа.
Катринка, значи и ти си в района. Ми, ние да си направим агитка за разходки... Точно с Geraldine си говорихме, че сме мнооого близо една до друга в Овча Купел. А за 20 ДКЦ... защо да не се засечем... Ние с лекарката се уговорихме да и звънна десетина дни след първия преглед и да се уговорим... нищо чудно да си издействам един час в четвъртък и да се видим. Колкото до ортопеда, може би и на нас ще ни се наложи да посетим такъв, но ще видим...

# 168
  • София
  Дендри мерси за отговора  Simple Smile Това излиза около 2,5 лв на ден, което е около 75 лв на месец ако правилно съм го сметнала. Значи за пет месеца някъде ще е колкото многократните ми пелени  Simple Smile Имам едно семейство приятели, които скоро чакат бебенца и също се интересуват от многократните пелени и разликата в цените  Simple Smile

# 169
Айла,аз смянам памперсите май на 6 часа  Rolling Eyes Тоест през хранене.Така ми излизат 4 памперса за денонощие.НО моето бебе не ака всеки път,а по веднъж ,максимум два пъти на ден и ако сменя след 3-тия час е безумие,защото памперсът е само напишкан и то не кой знае колко много,че чак да го сменям  Laughing Но може да се случи и 5 памперса да сменя,не е някакъв строг режима. Ползвам памперси на Памперс,но незнам колко излиза единия,а бележките от Метро ги хвърлям и не мога да проверя  newsm78

Но пък с дъщеря ми хабях по 8 памперса на ден,че беше изключително кърмене бебе и всеки памперс беше наакан  Laughing

# 170
хоп цоп и аз тук, но докато намеря време да почета и пиша вече е минала половин тема  Simple Smile

# 171
Ние харчим по 7-8 памперса на денонощие , малката ака почти след всяко хранене  Crazy . Откакто се е родила сме изхарчили 90 памперса , но 20 от тях в болницата , а там ги сменяха независимо дали е акала или не.

# 172
Май към 5-6 на ден нещо не съм се замисляла въобще  newsm78 ; Хъджис пакет 72 броя 20тина лв.. Дори не знам точно, мъжът ги купи  Blush самичък! Направо се гордея  Sunglasses

# 173
  • София
  Значи при по-малък разход е коло 1,5 лв на ден, което прави 45 лв на месец. Тогава ще е съпоставимо след осем месеца някъде ползване на мнокократни. Мерси утре ще докладвам  Simple Smile

# 174
Днес ще ни е третата разходка и мисля да поостанем по-дълго навън. Ако има мами, разхождащи се в Южния парк, да знаете, че от другата седмица и ние ще сме там всеки ден (надявам се) и може да се присъедините към нас. Wink
Аз съм почти всеки ден  в Южния парк  Grinning можем да се разберем нещо за среща на лични  Mr. Green

# 175
  • гр.Стара Загора
Здравейте сладурки!
Честито на новите майчета и техните бебчета да са живи и здрави  smile3504
Днес със Еви и Митко на мама Деляна бяхме на разходка и денят ни беше  newsm74
Аз сменям памперси на 3 часа независимо дали е акала или не, през деня.Вечер последния памперс е в 9ч и сутрин първия в 6ч.Първоначално бях с Памперс 1 ,но й правиха дупето на решето и ги смених с Молфикс харесват ми но са много дебели и за лятото предпочитам по тънки.Взех Хъджис 2 и останах очарована - много тънички с еластични ушички и отделно ластичка на гръбчето да не пропуска сега имам голям пакет от тях 62 броя,но пък майкини вчера ходиха до Кауфланд и ми донесе Памперс 2 пак голям пакет и те ми харесват.Заредена съм с памперси за сега  newsm10
За захранването аз мисля да започна към края на 5-ти месец със зеленчукови пюрета после плодови а сока го оставям за доста по-късно.
Днес ходих с Евелин до педито да си взема болничния и я похвалиха със сестрата че много добре наддава и че изглеждала перфектно,попитах за пъпчиците които има- много ситнички по главицата и малко на коремчето /мислих че съм я притоплила/но педи каза че по главата били от изпотяване ,а на коремчето била се чистила newsm78
Беше облякана с боди къс ръкав и отгоре гащеризонче без ръкав и къси крачолчета и чорапки ,та попитах дали е нормално и те твърдо бяха на мнение че е добре нито гола нито много облякана  newsm44.Казаха че независимо на колко дена е дори и да е новородено да се облича така както майката,а като заспи тънка пелена.
Сиска аз всяка сутрин съм по трасето будна когато и ти в смисъл в ранните часове  Heart Eyes ще си пием кафето заедно   food010 
Айде лека ще вървя да хапнем с милото и по леглата  luvbed

# 176
Започнах с Памперс, после Хъджис и сега съм с Пуфис. Доволна съм и от 3-те марки. Дори много приятно съм изненадана от Пуфис, защото са български на Фикосота Шумен. Тънички са и стават за топлото време, имат ластични ушички......абе с две думи харесват ми  Grinning 0,31ст. ми излизат, а Пампрес 0,33ст. Ще ги ползвам, за да подкрепям родното производство по време на икономическа криза  Laughing

# 177
Айла  Hug Благодаря за отговора и за материала!
Малкия връща само в тази поза, в другите много рядко като преяде малко потича от устичката, но съвсем малко.
Ще пробвам леко повдигнат...дано стане. HugSimple Smile

# 178
Честито на новите и не чак толкова нови майчета. Да съм им много здравички и щастливички малките бебчета.   bouquet  Аз имам едно въпросче към кърмещите мами - докато кърмите ожаднявате ли? На мен устата ми пресъхва и изпивам около  литър вода. Нормално ли е ? Shocked

# 179
malachika аз винаги сядам да кърмя с бутилка с вода. Пия много, но не чак литър Simple Smileпо-цял ден пия мн течности, но това е мн хубаво за кърмата.
Айла ние бяхме в началото на Памперс 2, но нещо ми се сториха по-малки за бебка и взехме Пуфис 3 и съм доволна, макар, че вече 2 пъти и пропускат. Може би ще пробваме и някоя и друга марка понататък, защото за сега имаме още един пакет. От Метро купихме 2 пакета по 86броя за 48лв., т.е. излизат ни по 0,28 ст., което според мен е супер като цена. Сменям преди всяко хранене, т.е. по 7-8 памперса на ден.
Исках само да кажа за пъпчиците на бебка, почиствам и лицето с мокри кърпички Памперс Сенситив с лайка и доста и се успокои кожата, да не кажа, че почти са и изчезнали.

Общи условия

Активация на акаунт