Майски бебенца засмени, местят се вече в "Родени".Тема 1

• 14 642
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
сори че целия пост излезе като цитат Rolling Eyesама с това ядене се чувствам изцедена Tired

# 226
Добър ден и от мен  Stop
ние с таткото и Дени вече си направихме сутрешната разходка и миличкото е нахранено и отново си спинка в легълцето  Heart Eyes Пълна идилия

# 227
  • София
Здравейте, момичета!! Ние вече сме си вкъщи с мъничкия, който излезе не толкова мъничък де Simple Smile Едвам намирам време да ви пиша, после ще чета. Объркването на режимите е пълно, ходим като сомнамбули, на всичкото отгоре бебчо вече май има колики (възможно ли е от толкова рано?) и вече обмислям да му давам някакви капки. Иначе той е добро кърмаче, ако го питаме, май ще иска само на гърдата на мама да седи Simple Smile
Да честитя на тези, на които не съм успяла   bouquet, желая на всички здрави и спокойни бебета!! Сега имам да наваксвам с толкова въпроси, които сигурно вече са били обсъждани, но аз едва сега се сблъсквам с тях...
Хубав ден желая на всички!!

# 228
Здравейте и от мен:)
На нас вчера ни беше сефтето да сме навън и мога да кажа,че колкото ревахме-толкова и спахме. Другите деца като стъпят в парка и край-няма събуждане,а нашия като наду гайдата-страсна ли се,какво му стана,но след половин час дондуркане, папане и т.н най-накрая се усмири и сапа сладко-сладко:)
Днес мисля пак да отидем в парка,но по-късно,че навън е като фурна,а  сутринта какво се замотах и не успях да го изведа...Сега е добре-тати е с нас и можем да ходим до който си парк искаме, ама като тръгне на работа, ще трябва да се задоволим с паркчето в квартала, че с гр. транспорт не се виждам да пътувам Sad Дано си намеря някого за компания,че в този квартал никого не познавам,а сама да трамбовам из улиците..нооо,това да са ми проблемите
Прочетох за Инфакола и сега съм в чудене-нашия и той,откакто започнахме с капките  и коликите намаляха, но каква мъка ни е сега да се изходим..вече си ми сля,че то май е равнозначно дали ще го боли корема от колики или от запек..май спирам каките,пък каквото стане. Дано удържим фронта до вторник, когато сме на преглед- тогава лекарката да измисли какво да правя..
Лек и приятен ден ви желая:)

# 229
Едва ви намерих милички МАЙ-чета!  Hug

Нямам никакво време да чета, а пък да пиша да не говорим.
С Рая сме добре. Качила е 1,500 кг и 3 см е пораснала за 1 месец. Добро постижение.  Mr. Green
Постоянно сме навън. Не се прибираме до 11 -12 часа вечер сме навън. Бабите ни гледат и се чудат на очите си.  Mr. Green

Това което видях отгоре отгоре, повечето кърмите, което е чудесно. Ние сме на адаптирано мляко.
Всички вече са се освободили от товара и сега се радват на бебчетата си.
Честито на тези които са родили последно, аз не съм чеа толкова назад и не ги знам, но се надявам скоро да намера време и да попрочета това онова.

Да ви се похваля, Деси участва в конкурс за малка мис и спечлихме Мини мис Чар за Дупница.
Мини мис Чар  Mr. Green

Целувки и ще се включа пак при първа взможност.

# 230
  • Sofia
Рали, честита ви титла.
  bouquetКато чета как по цял ден сте навън, съвсем се депресирам.Не знам какво става при нас, но и дума не може да става за толкова свободно време за дълги разходки. Аз се имам за организиран човек и никога не съм била туткава, но сега определено нямам време за нищо. Най-доброто ни постижение е 2 часа навън на разходка и то когато бабата беше тук.  Thinking
ТАзи нощ два пъти се цедих, за да има кърма за хранене в 5,30 ч. после половин час се оригвахме и приспивахме, още половин се цедих, после всички заспахме до към 10 ч., когато отново станах да се доцедя и да дам следващата порция храна. Закусихме, като татко направи закуската, докато се оправя аз, малкият се разкисна, гушкане, люлеене,успокояване на гърда и ново цедене. Дойде време и за новото хранене,което беше с добавка, защото кърмата пак не стигна. Пак успокояване и сега спи, а аз готвя набързо една леща и реших да почета тук докато стане манджата. Вече е 3,30 ч. и почвам ново цедене за следващото ядене.
ТА разказах всичко това, за да стане ясно, че не се мотая и пак не сме излизали днес. А днес е неделя и татко е вкъщи. Като остана сама не виждам как ще се справя.,  какво остава за дълги разходки   #Crazy Да не говорим за чистене, подреждане, пране на три чифта опикани дрешки от сутринта. А за гладене и дума не може да става. Не съм се срещала с епилатора си от сума ти време и вече става неприлично да излизам в този вид. Само аз ли съм с такива проблеми с времето  Thinking

# 231
Ние вече трети ден сме по разходки  newsm44 , е сефтето ни беше ходене до Кауфланд на пазар , ама пак се брои. Малката като усети количката и веднага заспива. Днес я водихме да гласува  Mr. Green обрахме точките на всички , като най-малкия гласоподавател.
Сега пак излизаме , то било много хубаво така .

# 232
desive, само с цедене ли го храниш или и кърмиш? Ако е само с цедене наистина не става да се разхождаш дълго. Много гадно.
Аз в делничните дни сутрин ставам към 7.30, изпращам Димитърко с баща му и готвя за вечерта, простирам ( като съм заредила преалнята за през ноща), докато се готви "нещото" поизчиствам с прахосмукачката (Калин обича да спи на найния шум), разтребвам на две на три, зареждам храната за през деня (контейнерчета с АМ и термос с топла вода) и към 10.30 излизам с Калинко.
Прибираме се към 20.00ч.  Crazy Къпя го, подрус-подрус до към 22.00, когато заспива и тогава вечеряме. Докато подрусвам Калин баща му оправя Митко и така към 22.30 вече сме оправили децата и се занимаваме със себе си.  Grinning
Денем докато съм по улиците си върша други извънкъщни работи.......и така.
Сега в жегите се прибираме по обяд, но той си спи.

Привечер ще ходим да гласуваме семейно. Simple Smile

Подробно разказах как организирам всеки мой ден от месец и нещо насам  Laughing
Липсват ми много неща, които правех преди да родя Калин, но всичко с времето си  Peace

# 233
  • Велико Търново
Като ви чета ние нали тръгнахме от 7 -яден по дълги разходки вече не ми прави впечатление CrazyОт няколко дена открихме сезона на босите крака и късите ръкави.Като гледам няколко бебета в парка лошо ми става.Майките им по потници,а пък децата с ританки и дълги ръкави,отгоре с пелени и най-отгоре с покривалата на количките ooooh!

За организирането ще напиша на мен как ми протича деня с двете деца.Нямам чужда помощ-баща им е на работа.
Ставам след второто кърмене за ноща,което е между 4-5 часа.Кърмя,пия кафе,пускам пералня,почвам да готвя,гладя,простирам,къпя се,оправям си моето легло,трия прах,правя закуска на мъжа ми и Божа.Това всичко се случва до 8 часа.Към 8.30 идва една приятелка пием кафе,към 9 Божа се събужда,закусва,обличам я,преди това сестра и е готова облечена,аз също и излизаме най-късно 10.00.Прибираме се към 12.30 храня Божа,след това Мина и двете отиват по леглата.През това време си избирам аз какво да правя/чета форума,говоря по телефона или лягам до тях/.Към 16.00 се събуждат храня Мина,обличам и двете деца,баща им се прибира и към 17.30-18.00 излизаме.Прибираме се към 20.00.Жоро къпе Божи,аз Мина.Следва вечеря и веднага измивам чиниите,защото мразя деня ми да започне с миене на чинии.Лягам си между 23-01.00.През ноща цедя,сутрин също за да мога да храня вън.Сега съм си харесала потник от адидас,който ще ми е много удобен за кърмене вън.
Извинете,ако съм досадила с описанието как ми имнава деня,но на някой може и да му е полезно Crazy

# 234
Сиска за обличането и аз се хващам за главата, като гледам как ги обличат . Днес Рая беше само по боди и чорапки , които постоянно събуваше и пак беше цялата потна. 

# 235
  • Велико Търново
Чорапи нЕма витамин Д се събира Mr. Green

# 236
Здравейте майски мами, цели 16 страници сте изписали........... Hug

Никола е наддал 1250 грама, пораснал е с 4 см и обиколката на главата му е вече с 3 см по-голяма.
Бяхме на първа консултация точно на 1 месец - 4 юни. Идващата седмица ще му бият и ваксината.
Бебчо е само на кърма, на поискване. С едни огромни бузи, почти нон-стоп цока.
Давам му вече вит.Д една капка и Еспумизан Л. За кърмата пия всеки ден разтворими витамини,
чай Хипп за кърмачки, проядох орехи, овесени ядки, кисело мляко и банани чак.
Кърмя само легнала, знам си урока от баткото. Нещо с разходките не сварвам преди обед, много ми се спи.
Майка ми бе на гости да ми помага първите 2 седмици, а свеки си тръгна днес по обед.
Цедих се с помпата в четвъртък и петък, излизахме сами с мъж ми.
Не мисля скоро да повтарям, сега ме болят адски зърната.

В петък бях при гинеколога ми да ми  махне уж саморазпадащите се конци - висяха и ми пречеха.
Иначе разкъсванията са зараснали перфектно.

Взех акта за раждане, подадох документи в социалното за онези 600 лв.,
преведоха ми в срок парите от първият болничен 45 дена преди раждане.
Сега съм на вълна подготовка на тържеството по повод 40 дена от раждането на Никола.
Все едно организирам Виенският бал  Laughing, но мен ме кефи именно тази част...

Поздрави,
Нем

# 237
Леле Десиве с тва цедене в какъв филм се вкарваш. Hug
Аз ако трябваше да се цедя така нямаше да имам грам време за друго.
Веднъж се цедих в болницата че се ошашках че нямам кърма и така ми се разрани зърното  Sick стана ми раничка и 10 дена ямазах с гермастан докато се оправи.Ужасно боли Sick
Вчера се опитах да свалям силиконовите зърна през едно кърмене ама пак усетих че работата зазлява и днес сме само на силиконки.
И ние ходим на разходка сутрин към 10 часа, но майка ми е тук и помага с домакинството а аз се занимавам само бебо.
От утре Сиси отива на лятно училище че и е скучно като няма деца да си играе и на 11 ти майка ми като си тръгне ще видим как ще се справям сама. Ще го измислим някак.
Сиска тис  4 часа сън как издържаш  newsm78
Аз с тоя ритъм ще съм като разбит самолет след седмица само.
Варненските мами май слабо се организираме Laughingсамо се подканваме и нищо не вършим Joy  

# 238
да ви напиша и разказчето на една майка дето е пълен сбутлек....
ние се храним в 3:30 и после до 5 се мъчим да заспим отново (носене, гушкане, сешоари и т.н). само след 1,5 часа обаче пак искаме да ядем и пак се мотаем до 8 часа (оригване, миене на наакано дупе, даване на капки против колики, повръщане и преобличане). Както можете да се досетите дребния заспива изтощен а и майка му и се събуждаме към 10 понякога 11 и пак 1 час бебешки процедури. После докато аз хапна нещо и се изкъпя и облека и става 1 часа.  Добре, че живеем на село (Горна Баня) че не ми се налага да ходя и до пак ами правим една бърза разходка в махалата и в 2 пак сме в къщи за храна. До 16-15 дребния спи а аз гледам да изгладя и да подредя малко в къщи. И от 17 нататък до 00 часа няма вече сън. По лошото е, че не иска и да стои сам в креватчето. Пак се разхождаме, гушкаме, храним се, къпане и с повече късмет сме се приспали в 00 или дори 1 часа.
Забележете, че никъде не споменах чистене и готвене,нито пък цедене, изобщо не стигам до тях. Храним се навън или поръчваме за вкъщи.
Така, че само мога да завиждам на стройната организация на Сиска и на Дикси! Направо ме е срам, а аз съм и с едно дете само  Embarassed

# 239
  • Русе
Ето и моят режим.
Ставаме към 9, закуска, преобличане и т.н. Дребният отива в леглото - да спи или да гледа а мама пие кафе и се мота. Малко на компа, малко шетане и вън. До 12-13 часа се прибираме и пак манджа, тоалети и т.н. До 15 часа свободно време. Аз оправям къщата ( рядко се случва) или седя на компа. 15 часа хапва и до 17 мотане. Тогава отиваме за баткото, разходки до към 20 часа. Прибираме се всички, вечеря и вечерни процедури на дребния, ние също и до към 22 часа всички по леглата. Към 1-2-3 часа нощно хранене. Към 6 пак.  Време за готвене и чистене имам винаги, желание по-рядко се намира  Mr. Green. Мъжо помага за всичко, нищо че ходи на работа.
Режима ще го променям защото сега излизаме късно а вече става доста горещо тук.
Да се поФаля: днес Гого за пръв път ми се усмихна осъзнато. Досега все се усмихваше на някакви него неща, но днес .... Heart Eyes
И да си изкажа притеснението: цял ден сме пуснали климатиците, дори и в стаята на Гого. Уж е на 27 градуса, сложих пелени около леглото, но пак се притеснявам да не настине. Навън е ад, не се диша, преди да ги пуснем и у дома беше ад, въпреки щорите, дограмата и изолацията  Thinking. Какво ли ни чака лятото..... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт