Майски бебенца засмени, местят се вече в "Родени".Тема 1

• 14 630
  • 292
  •   1
Отговори
# 45
  • Велико Търново
Добър вечер и от мен!
Ели,за помпата накрайника е голям за ноздрите на Мина предполагам,че това ще се отнася и за Георги/забравих последно как му казвате умалено/.

Нито кекс ям,нито секс ми се прави CrazyС това изчерпвам и тази тема Mr. Green

Танче,искрено ти съчуствам за реакцията на Жени,но това е явно,защото е по-мъничка.Наша Божа кой където види и го вика да види "сладката и мъничка сестричка,която и е приятелка" и като ни дойдат гости веднага ги води в стаята на бебето.
За Мина да взема да напиша нещо-спи по около 20-21 часа на денонощие,а през другото време си гледа.Кърмя и не знам колко изяжда,но за мен са показателни пълните памперси.

Аз пия чая на Хип,ама по скоро като успокоително CrazyОсвен него имам и още 2 вида чай,ям сурови ядки,пия бира,ям и плодове череши,ягоди и се надявам на дълго кърмене Crazy

Уф,още щях да пиша,ама с оглед,че от 4 ч. тази сутрин съм на крак съм блокирала Crazy

# 46
Отчет за кекса  - Пълен провал  newsm50  Tired

Но след няколко дена пак ще пробваме,аз съм упорита  smile3508

# 47
Ей страхотно....вече сме в нова категория!!!

Момичета, моля ви споделете за оригването! До кога ще трябва да се оригват бебчовците? Ние прекарваме повече време в дебнене да се оригнем, отколкото се кърмим. Вече ръце не ми останаха да го държа изправен след всяко хранене. А като заспи, докато яде, мисията оригване е направо невъзможна. Естествено веднага след това е повърнал. ..

И още един въпрос имам: Кога мога да започна да замествам едно кърмене с кърма от шише (говоря ежедневно, не еднократно) без да има риск да отбия малкия и да започне да предпочита да се храни от шише. За едно хранене мога да се цедя, но иначе не бих издържала (мразя помпата)
 10х!

# 48
  • София
И още един въпрос имам: Кога мога да започна да замествам едно кърмене с кърма от шише (говоря ежедневно, не еднократно) без да има риск да отбия малкия и да започне да предпочита да се храни от шише. За едно хранене мога да се цедя, но иначе не бих издържала (мразя помпата)
 10х!
  По принцип е добре колкото се може по-късно. Ако ти се налага обаче не е проблем, повечето бебчета не се отбиват ако веднъж на ден получават кърма с шише, но всяко бебе е индивидуално и нищо не може да се каже със сигурност. Важно е да се спазват правилата за правилно хранене от шише за да се намали риска от отбиване в такъв случай.

# 49
Благодаря ти Aila,  Hug къде да прочета за тези правила?
И тай като ние сме всяка вечер от 12 до 2 с колики и от 2 дни прилагам метода на д-р Карп искам да питам някой има ли впечатление как се развиват нещата в перспектива? Метода само успокоява или и действа предотвратяващо след период от време.

# 50
Цоп и ние в новата темичка. Колко хубаво че вече сме в родени. На бързо да кажа и аз, че бебка е наддала за един месец 1200 и вече сме 3600. И ние имаме пъпчици с гнойни връхчета и утре ще ни донесат едно кремче и после ще споделя какво е.
А за кекса- ние вчера открихме сезона  luvbedи дали защото отдавна  не ми  се беше случвало, но беше супер sohappy Лека вечер от нас- пак отиваме да папкаме  Grinning

# 51
  • София
  malachika поздравления за доброто наддаване. Много ви се радвам  Simple Smile Скоро ще ни стигнете  Heart Eyes
  А за секса направо ти завиждам, и аз го бях планирала за тази вечер, но моят човек отдавна спи, освен да го поразбудя като тръгна да си лягам, но да си призная, че самата аз нямам много желание все още  Simple Smile
  Само да попитам вие все още със силиконките ли се кърмите, опитвала ли си дали няма да засуче и без тях. Например в сънено състояние е най-лесно, тогава бебчетата сучат по инстинкт  Simple Smile

# 52
  • София
  В момента чета една статия по въпроса, но е на англииски. Мисля и да я преведа, но незнам кога ще ми остане време. Ако се интересуваш и четеш на англииски мога да ти я изпратя  Simple Smile Или утре ако не забравя ще се опитам да опиша основните неща синтезирано. Сега мисля, че е крайно време да си легна, защото от няколко часа се опитвам да си изчистя личната кутия и да отговоря на задавани въпроси в темичката докато всички спят вкъщи и вече и на мен ми се приспа  Simple Smile

# 53
  malachika поздравления за доброто наддаване. Много ви се радвам  Simple Smile Скоро ще ни стигнете  Heart Eyes
  А за секса направо ти завиждам, и аз го бях планирала за тази вечер, но моят човек отдавна спи, освен да го поразбудя като тръгна да си лягам, но да си призная, че самата аз нямам много желание все още  Simple Smile
  Само да попитам вие все още със силиконките ли се кърмите, опитвала ли си дали няма да засуче и без тях. Например в сънено състояние е най-лесно, тогава бебчетата сучат по инстинкт  Simple Smile
Все още сме със силиконки. Преди всяко кърмене се пробвам без тях, но не иска. Няма да се откажа, но май детето си е инат. Иначе си хапваме лакомо. И всеки път различно - на два часа, на три, на четири. Голяма целувка на ЕЛИ за сладки сънища за да може и мама да поспинка kiss

# 54
  • София
Здравейте героини,
Аз съм от януарките Hug
Искам да ви поздравя и да ви пожелая много здрави дечица, отгледани с любов Hug Hug
Все някога ще минат и коликите, макар да не ви се вярва Laughing и ще се радвате на спокоен сън  bouquet
Поздрави и късмет! Hug

# 55
Привет и от мен в новата тема!
Щеше ми се да напиша за раждането, но всичко става толкова интензивно, че вече почти не ми е на дневен ред. 
В момента се опитваме да се настроим с малкия на една вълна и май не се справяме особено, нещо не разбираме какво го мъчи, храненето започна проблематично, сега май е по-добре, но като цяло ми е стресиращо все още и единственото което гледам е да хапва достатъчно, само че не успявам да се ориентирам кое е достатъчно и кое не.
Тук казват че е добре да се кърми по 20-40 минути на едно  хранене, като се редуват гърдите - 1 хранене - 1 гърда, следващия другата. Но ние засега сме на доста по-ниски интервали, е понякога стават около 30 минути, само че малкия поема ужасно много въздух и от вчера се извива с такава измъчена физиономия, почервенява от рев и се опитва да си издере лицето, окато аз се чудя какво да направя за да му помогна поне малко Sad Възможно ли е това да са прословутите колики?
Чудя се съшо така дали не кърмя правилно, днеска открих, че трябва да се оригва на всеки 5 миути кърмене, но спорд мен за него това е прекалено много, може би трябва на по-малко. Или пък може би започвам да го храня когато той вече е изнервен диша по-учестено и поема повече въздух. Освен това имам проблем с плоски сърна, които като се налеят гърдите и изчезват съвсем, та първоначалното засукване също отнема време и нерви Sad
Ако някой може да сподели някакъв съвет или опит как да подобрим ситуацията с храненето ще съм ужасно благодарна.
Опитвам се да кърмя на поискване, но това, че не знам колко е количеството, което малкия иска да поеме, и да преценя кога да го спирам за оригване, както и по колко време да се оригва, ме обърква. Започвам да се чудя дали е изял достатъчно, дали не спи прекалено много...
А има някои дни в които е безкрайно спокоен, но днешния май не е от тях Sad
Хайде, оплаках се.

# 56
  • София

Тук казват че е добре да се кърми по 20-40 минути на едно  хранене, като се редуват гърдите - 1 хранене - 1 гърда, следващия другата. - Няма никакъв проблем да предлагаш и двете гърди на едно кърмене, ако се притесняваш, че кърмата е недостатъчно и за стимулиране на по-добра лактация. Води се по бебето, ако след като е изсукало едната гърда ми предложиш и другата, няма нищо против да посече още малко в това няма нищо лошо. На следващото кърмене започваш първо от гърдата която си предложила втора  Simple Smile
Чудя се съшо така дали не кърмя правилно, днеска открих, че трябва да се оригва на всеки 5 миути кърмене, но спорд мен за него това е прекалено много, може би трябва на по-малко. Или пък може би започвам да го храня когато той вече е изнервен диша по-учестено и поема повече въздух. - Със сигурност ще помогне това да започваш да го кърмиш преди да е огладнял много, тогава сучат по-спокойно и лесно. Следи за ранните признаци за глад, върти си главичката, прави сукателни движения с устичката и тн.
Освен това имам проблем с плоски сърна, които като се налеят гърдите и изчезват съвсем, та първоначалното засукване също отнема време и нерви Sad - За това помага много да изцедиш малко преди кърменето, колкото да омекне леко зърното и ареолата, по този начин на бебчо ще му е много по-лесно да засуче и няма да те боли или да имаш проблеми при засукването
Ако някой може да сподели някакъв съвет или опит как да подобрим ситуацията с храненето ще съм ужасно благодарна.
Опитвам се да кърмя на поискване, но това, че не знам колко е количеството, което малкия иска да поеме, и да преценя кога да го спирам за оригване, както и по колко време да се оригва, ме обърква. Започвам да се чудя дали е изял достатъчно, дали не спи прекалено много... - Новородените само спят и хапват. Кърменето на поискване е много удобно именно защото бебчето само показва кога и от колко храна има нужда. Важно е за новородено обаче да следиш да има поне осем кърмения за да си сигурна, че получават гърдите необходимата стимулация и бебчо хапва достатъчно. Другия много добър признак за това дали яде достатъчно е памперсите. Трябва да има минимум шест добре напишкани и поне няколко наакани. Ако това е така няма за какво да се притесняваш. Разбира се най-лесно ще се успокоиш ако отидете на междинно мерене за да видите как напредвате с кг  Simple Smile

# 57
  В момента чета една статия по въпроса, но е на англииски. Мисля и да я преведа, но незнам кога ще ми остане време. Ако се интересуваш и четеш на англииски мога да ти я изпратя  Simple Smile Или утре ако не забравя ще се опитам да опиша основните неща синтезирано. Сега мисля, че е крайно време да си легна, защото от няколко часа се опитвам да си изчистя личната кутия и да отговоря на задавани въпроси в темичката докато всички спят вкъщи и вече и на мен ми се приспа  Simple Smile

Aila, пусни я на английски, аз ще си я чета. А като имаш може да я преведеш, явно е полезна.., Hug

# 58
Момичета, още не мога да повярвам какво ми се случи... #Crazy
Сега вече знам, защо не ми минава, защо не мога да си седна на дъто вече 10-ти ден, защо ми миришат лохиите и какво е това втвърдено и безчуствено място отдолу... Close
Жалко, но факт. Истината е, че преди малко докато ходих до тоалетната и се опипвах и промивах, се престраших да дръпна това, което мислех за част от подутата ми и втвърдена кожа. Оказа се дебела престояла в мен марля!
Ето, че на мен ми се случи, точно това, което момичетата от форума разказват като мит: "не сестра ми, една приятелка и забравили марля..." Едновременно не мога да повярвам още и в същото време започвам да се ядосвам... защото буквално бях инвалид в лека степен и не смеех да си седна на задника, защото ме болеше адски и се плашех, че отдолу не изглеждам на човек (сега нещата от долу са си направо нормални), защото започна да ми пари докато уринирам, защото тази марля е стояла в мен 10 дена, защото може да имам яка инфекция, защото миришех като некъпана кака от Околовръстното... Ох сигурно съм по-цветиста, от колкото трябва, но... представете си на вас да ви се случи да изровите марля от себе си при положение, че докато ме шиеше докторката съвсем сериозно ми показа една кървава марля и ми каза: " Ето, да знаеш, че не я забравям, че нали се плашите от такива истории..." #Crazy Това съвсем сериозно ми го каза. Е, явно е имало още една. Close
Утре все пак ще си отида на прегледа в Окръжна... с марлята... защото предполагам ще се наложи да ми предпишат нещо, ако има инфекция (доста ми пари докато уринирам) и това е! Дано не се отрази на кърменето... Praynig
Иначе на фона на цялата тази тъпотия, ми олекна. Буквално, от долу... Ето да знаета момичета, че и такива неща, все още се случват. Crazy

# 59

Много ти благодаря! А все пак има ли значение по колко време яде на едно ядене, от каквото съм записала е много различно - от 10 минути до 30 минути  ( в този случай с двете гърди), или с почивки от по 5-10 минути изкарва още 10 минути над 30те. Но това е рядко по-скоро около 15ина минути излизат храненията. Това не е ли малко? И на 24 часа излизат по 12-тина хранения. Аз всъщност чакам той да покаже признаци че не му се яде повече, а може би трябва след това да проверя дали не е размислил? Така че ако увеличим продължителността на храненето, те ще са през по-големи интервали?
Мокри памперси има, но не знам как да преценя дали са достатъчно мокри, май сега са малко повече мокрите за сметка на нааканите.

Общи условия

Активация на акаунт