Майски бебенца засмени, местят се вече в "Родени".Тема 1

• 14 636
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
  • Велико Търново
Добро утро!

Дендри,изключително неприятно е това,което ти се случва HugДано само да няма поражения или ако има да ги излекуваш бързо.Не знам какво да кажа за лекарката и не искам някой да казва,ами случва се Stop

Четох,че някой се притеснява от разходка в мол-а аз като свекърва да си кажа няма нищо страшно CrazyБожидара е отгледана в нашия и сега Мина върви по нейния път.Всеки ден по2 пъти сме там :crazy:/живеем срещу входа му/Аз извеждам момичетата по 2 пъти на ден и в зависимост къде отивам винаги имам изцедана кърма,ако мястото го позволява кърмя вън.Разходките са с времетраеност от 3-4 часа.Естествено Мина ги проспива Crazy
Все някога ще минат и коликите, макар да не ви се вярва Laughing и ще се радвате на спокоен сън  bouquet
:
Колкото да не ви се вярва след коликите идват зъбите и там може да стане наистина страшно Crazy и времетраеното може да е година.

Желая на всички хубав ден и много разходки!

# 61
Доброутро Сиска. Grinning Дано, наистина няма повече последствия... Чул те Господ...и мерси.  Hug
Факт е, че веднага  се почувствах по-добре. Явно си ме е тровкало 10 дни и е пречило на оздравяващите процеси... Още не мога да повярвам, но е факт, че и при сегашното развитие на медицината, лекарите правят подобни нелепи грешки. Вече се чувствам много по-свястно и в кондиция  tooth box Smile и се събудих (от кротко мрънкащата ми гладница) с усмивка на уста. newsm47

# 62
Добро утро и от мен!
Аз да се оплача след вчерашната консултация....Лекарката ни се скара,че сме качили 1300 гр. от изписването и цитирам "Ние разрешаваме само 7 хранения на детето" .Та да съм го слагала на режим и като казах как да стане това,защото той се дере като е гладен тя ми отговори,цитирам"Даваш вода,слагаш го по корем заради коликите и го оставяш да реве"  newsm78 #Crazy newsm78 #Crazy Много се чудех дали да не й метна един в зъбите.......
Затова Айла , Кайрен помагайте,да я слушам ли или да си продължавам на поискване да кърмя.Лекарките се шашнаха ,че съмч кърмила и през ноща....не можело.....да залъгвам с вода.........е да,ама той вода категорично не иска.И какво,да си оставя детето да реве щото така е прието ли......офффффф бясна съм и незнам какво да правя.Пък казаха че коликите били по-силни заради честото хранене..... #Sniper
Иначе ни изписаха 3060 гр.  и 50 см ,сега сме 4400 гр. и 52 см. е толкова ли е дебел  Thinking

# 63
  • о`майна лунна нощ е
Раличка, да й кажеш на твоята докторка, че като ревне ще й го оставиш на нея! Тия хора не четат ли новостите, не се ли интересуват от изследванията и съвременните препоръки за кърмене и захранване на бебета?
Ние за цял месец сме качили 750 гр. и педиатърката ни каза "Браво". Наско също беше качил приблизително толкова през първия му месец - 870 гр. Има бебчета, които качват двойно за този период. Моето мнение е, че сте наддали прекрасно и че трябва да продължавате в същия дух. Никъде не съм чела за затлъстяло от кърма бебе, че да имаш каквото и да било основание да си тормозиш детето с режим или ограничаване на кърменето. Човечеството е оцеляло милиони години, без да има умни глави да му налагат режими, та да слушаме чели-недочели хора, които се опитват да променят природата.

Дендри - задължително им вдигни пара и им занеси марлята, та да си видят мърливата работа! Как може бе, а ако беше стигнала до сепсис, с какво опрадвание щяха да излезнат?!?!

Елфичка, с глас ме засмя с поста си за кекса. Хич не е за смях, но така свежо си описала с две думи и емотикон, че не се сдържах  Mr. Green

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 08:43 от Бейлис в шоко

# 64
  • Велико Търново
Рали,един непоискан съвет Embarassed-просто смени педиатъра на детето.
Педиатърката на Божа и Мина ми казва кърми на поискване,не давай вода и захранвай късно.Придали сте чудесно и детето НЕ Е дебело/това съм сигурна,че ще го потвърди и Айла/.
Моята приятелка живее в Германия и детето и е колкото Божи,а на 4 месеца беше 10 кг.Тук в Търново тя го водеше при нашата лекарка и никой не и каза да му прави режим.Сега е един  много елегантен тригодишен младеж.Това е самата истина,което ти пиша и се надявам да се успокоиш Hug

# 65
Здравейте майчки мамчета и добре дошли в родени 2009!!!

Пращами ви много  Hug и   bouquet

Ат мартенска мама

# 66
Мацки,здравейте,радвам се,че отново съм при вас. Точно седмица от раждането; изписаха ни преди три дни и се опитваме да се нагодим един към друг. Бебето е добре, но и доста своенравно и на моменти неспокойно, роди се бая големичък (3 800) и явно не му достига кърмата ми + по 40-50мл АМ на хранене. Вашите деца кихат ли,бе,хора - че моето тази сутрин и снощи на няколко пъти кихна и се чудя да тормозя ли педито, или? Нямаме секрети и температура, нито кашляме иначе.
За себе си също имам някой и друг въпрос към мамите, родили чрез SC - чувствате ли леко придърпване при ходене по малка нужда, момичета? А болят ли ви глави от спиналната? - мен зверски ме боля главата заради остатъчния ефект, просто ужас, и все още се чувствам много слаба и дезориентирана.
И друго: днес ще ми свалят конците, да се готвя ли за още болка?
И да споделя на какви глупости се наслушах , и то от най-близки хора, че, видите ли, не съм била докрай майка, защото съм родила със секцио, а не по естествения начин. Представяте ли си - и то на фона на всички болки, през които човек трябва да мине първите дни. Чудя се откъде се въди толкова прост народ - и не мога да се начудя.
Ето и за Дендри - не, Сиска, наистина не може да се каже, че "се случва". Щото то и чумата "се случва", и СПИН също, и какво - ако "се случи" на някой привърженик на тази елементарна аргументация, каква ще е реакцията му тогава? Съжалявам за неприятностите, Дендри, миличка, но се надявам, че щом се чувстваш по-леко, значи лошото е вече зад гърба ти. Да пази господ от некадърни лекари - и нас, и децата ни.
Охххх.Извинявайте за дългия пост, ама толкова отдавна не бях писала. Липсвахте ми ужасно. Пазете се, момичета.Доскоро.

# 67
Добре дошли май-ски май-чета!! Радваме се да Ви видим сред нас. Пожелавам много усмивки и послушни бебчета.
 Скоро бебчовците ще започнат да спинкат по-дълго нощем и да плачкат по-малко. Ще тръгнете по разходки и срещички.
 Имате голям късмет, че мама Айла е една от Вас. Айла, благодаря ти за съветите за кърмене от името на всички Февруарки.Моя бебчо е вече на 4 и половина месеца и още е изцяло на кърма- наддава яко всеки месец, спокоен е, нямаше колики нито веднъж.Водичка не пие-дори след кърмене не давам и не е имало проблем досега. Ако мога да помогна със съвет на някоя от Вас- казвайте.
  Много приятни мигове с бебоците от нас с бебчо  bouquet

# 68
  • о`майна лунна нощ е
Мийка, не се притеснявай от кихането на бебето. Това е естествена реакция на организма, при която бебчетата се освобождават от натрупаните в нослетата им секрети и попаднала кърма. Те няма как да се издухат, нито го осъзнават като действие, нито могат да го направят на този етап.
Да кашлят един-два пъти откъслечно през денонощието и да кихат е абсолютно нормално. Така се прочистват дихателните им пътища.

# 69
Бейлис, смяташ ли? Мерси, миличка, за успокоението.

# 70
  • о`майна лунна нощ е
Абсолютно съм сигурна в написаното. След като няма други признаци за заболяване, е точно това. Бебчетата през първия месец от живота си дишат основно през носа. Едва по-късно се научават да го правят и през устата /нищо че може да спят с отворена уста - на практика не дишат през нея, ако нослето е спокойно и чисто/. Ако то е пълно със секрети, бебето се тормози ужасно много. Именно за да се избегне задръстването на дихателните пътища, те кихат и кашлят.

# 71
  • Русе
Писна ми. На Гого носът продължава да е задръстен и нищо не помага. Изолираха му едни кокита ама не написали дали са много или в норма  #Cussing out и сега незнам да давам ли АБ или да си трая.
Сега му правих нещо подобно на инхалация от лайка и дано поне малко да го облекчи. Яденето се превръща също в кошмар, защото не може да диша и да суче едновременно, започва да се дави и става една....... ooooh! Днес пак сме на доктор. Този месец педито няма да има финансови затруднения, спонсорирам я всяка седмица. И тя вече се чуди какво да го прави. Ако го занеса на личната му тя веднага ще му изпише АБ а аз не искам. Достатъчно изпи в родилния.  smile3515
Дендри, занеси марлята на докторката и я натикай в мутрата й. Може ли такава немърливост  ooooh!

# 72
Здравейте момичета. Бързам да почерпя по кафенце и тортичка по случаи първата месечинка на бебе Сиана.
СЪщо така да честитя първата месечинка и на Ели на мама Айла. Да е жива, здрава и щастлива, много талантлива, весели очички, пълни с подаръци ръчички

# 73
  • СТАНДАРТНО.
Привет и от мен. Аз май трябва да се преместя вече при юнските мами  Crazy Гинеколога така и не ми изчисли правилно термина, тоне беше 30-ти май, то не беше 6-ти юни, сега последно уж на 11-ти  ooooh!
 Така че на 8-ми със сакчето и в отделението, че на бебо вече му е много тясно.
 А на всички вас ви пожелавам щастливи и спокойни бебчета и поне 6 часов сън нощем  Hug

# 74
  • Русе
Честити месечинки на Сиана и Ели! Да са здрави послушни бебки!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт