Майски бебенца засмени, местят се вече в "Родени".Тема 1

• 14 646
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
  • София/Варна
ralichkou, ти си поредната мама, която е наплашена от педиатър за "наднормено" наддаване. Според таблиците на Световната здравна организация сте си наддали в норма и си имаш едно добре отглеждано бебче. Тук има една статия колко трябва средно да наддава детенце. Освен това намерих това:

Цитат
Кърмените бебета получават мляко с различно съдържание на калории при всяко хранене както през различните дни, така и през различните периоди на даден ден.   То всъщност се променя и по време на самото ядене. В началото на храненето когато бебето е най-гладно, то получава голямо количество предно мляко, което е  богато на протеини и въглехидрати, но бедно на калории. Ако бебето е много гладно, то продължава да суче и нивото на мазнини в кърмата се увеличава (така нареченото задно мляко) и му дава сигнал, че е време да свършва, защото коремчето му се напълва. Когато наблюдавате кърмещо се бебе в края на храненето ще забележите задоволството, което излъчва, когато са задоволени и сукателните му нужди, и глада. Когато кърменото бебе е по-скоро жадно, отколкото гладно, или просто иска да се успокои, то суче само от нискокалоричното предно мляко.
Източник: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=917

Надявам се да съм била от помощ.

# 76
Много ви благодаря момичета, ще пробам и аз българския чай. Много хубав ден ви желая и много добрички бебчета  baby_neutral

# 77
Добър ден и от нас!Честити месечинки на бебчовците Two Hearts
Дендри, много е гадно това "откритие", което си направила Sick Аз бих й насинила окото на доФторката и бих й сложила после марлята като компрес #Cussing out А и като ви чета, май в тая Окръжна всички са ви шили през пръсти или по-точно през бод!Всичките имате проблеми с шевовете Crazy
Сиска, прочетох, че даваш изцедена кърма на Мина.Бях си наумила да дам на Рая от шишето, просто да видя колко изяжда на едно кърмене, но ме наплашиха, че щяла да се отбие! А от друга страна, давам  вода с шише.Какво мислиш, да се пробвам ли? Нямам спомени от Алекс да съм й давала кърма от шише и за това се чудя newsm78
Другия проблем, който имам е, че акаме само веднъж за 24 часа и то с голям зор. Явно й е запечено стомахчето и не знам как да го реша Thinking
Днес ще звъня на педито да се консултирам с него за запека, а и за разходката до морето. Едва ли ще има нещо против Heart Eyes

# 78
Айла, KayRenn благодаря ви за отговорите. От вчера като се кърмим с Алекс я спирам на 5 мин, вдигам я, чакам я да се оригне и после пак продължаваме. Само през нощта малко върна. Да я похваля, докато я къпахме не е плакала, май почва да и харесва, ние и шляпкахме във водата, поливахме, мн беше спокойна. После се събуди чак в 6ч. Подари ми една чудна нощ Simple Smileсега съм свежарка.
Дендри, мила, това е безобразие, не мога да повярвам как може да ти каже това лекарката и после да ти забрави марлята...такава небрежност... занеси и марлята и вдигни ужасен скандал, ако искаш и кажи и името на тази лекарка. Twisted Evil
Честита месечинка на Сиана и Елена Simple Smile
miika, и моята бебка киха понякога по-честичко, педиатъра каза, че е нормално, по странно би било да не киха. Аз пробвах с аспиратор да и чистя носа и един ден изкарах едно косъмче и после по-малко киха. Вчера на пример и потече кърма от носа и после я почистих пак с аспиратора.
Сега отивам да си почивам, а следобед се надявам да е хубаво времето и да излезем на разходка Simple Smile
Благодаря на другите майки за топлото посрещане. Hug

# 79
Здравейте!Най-после и аз да открадна малко време и да ви прочета и запиша тук  Hug
Ние нямахме пъпчици,но от както излязохме за първи път и при нас се появиха.Казаха ни да се мажем с повечко бебешко олио и повече водичка и сега почти изчезнаха.
Да попитам от кога започнахте да обличате късо ръкавче навън?И как обличахте вашите деца до 1 месец,става дума отново за навън. Задават се жеги и се чудя как да я обличам  Confused макар,че ще излизаме или сутрин рано или по-късно следобяд  Rolling Eyes На нас ние още рано,но все пак да питам. Simple Smile
От днес започнахме и капките за рахит.Коликите да чукна на дърво  Blush минават неусетно,дано до края да е така.Пием си Симплекса и чайче Хипп от копър  Wink
geribg и ние понякога акъме само веднъж на 24 часа,понякога по 7-8 памперса нааакъни има за 24 часа.Ако само кърмиш мисля,че няма как да се запича  Peace
Дендри изобщо не се учудвам,днесшно време гледат по набързо да минат всяка родилка.Преди около седмица отивам до тоалетната и какво да видя от мен нещо виси  Shocked Shocked Shocked направо изпаднах в ужас,помислих,че не са ме зашили добре,но какво се оказа  Close Вечерта след много огледи от моя страна се престраших и го издърпах,оказа се доста голямо парче плацента  #2gunfire #Cussing out миришеше ужасно и през целият ден едва сядах и се търпях как мирише.Показах го на мъжът ми и той направо не можа да повярва  #Crazy Малко оставаше да им го занеса в родилното,но не ми се връщаше там  Sick

# 80
Леле,Дендри,какви неща се случват при теб момиче?! Shocked Като прочетох за невероятното ти откритие там "долу" и познай-Марш в тоалетната да търся и аз нещо подобно..слава богу не открих Praynig,но определено шевът,колкото и да е малък си е направо направен супер нескопосано- отляво съм доста по-обемна отколкото отдясно..и на едно място определено ме заболя като пипнах-май точно където ми пари като пишкам...ОООООООООО, ако се окаже инфектирано..ще има фойерверки в Окръжна #2gunfire Пиши как е минал прегледа,че аз другата седмица ще ходя да ме видят, да се подготвя психически ooooh!
Преди малко моя юнак ми изкара акъла,както си спеше сладко-сладко и изведнъж така се присви и ревна,че 15 минути не успях да го успокоя...Надявам се да не е могъл да се изака толкова лесно,колкото обикновено,но тая муцунка наранено животно дето ми я докарва всеки път като се присвие ..май-май сме с колики вече..обаче аз лежа на теорията на педито,че по-рано от 20-тия ден няма да почнат и се моля направо да ни подминат..Иначе имам Инфакол,ама дали мога да започна да го давам превантивно или ида чакам тя да ми каже да го почвам? Вие как процедирахте с каките против колики- периатъра  ли ви ги изписа или сами си ги почнахте?
Аз не знам ние колко хапваме и колко сме наддали,но е факт,че имаме вече втора гънка на крачетата и коремчето ми е по-голямо,освен това си ми тежи като го къпя..Според таткото сме качили поне половин килограм,ама като нямам свестен кантар в нас да го претегля,ще чакам до вторник направо да ни видят на косултацията..
И псоледно-вие как обличате бебетата сега на разходките,че аз мисля да правя сефтето тия дни и не знам какво да му облека,с какво да го завия-пусти страх да не го претопля или изстудя..

# 81
Здравейте момичета.Само да се запиша.После ще чета.
Лек ден от нас.

# 82
JeenySJ  изобщо не е рано за колики. На Рая и почнаха малко след като се прибрахме в къщи, а имаше бебчета които още в болницата имаха колики. Аз давам Инфакол и съм много доволна . Не го давам на всяко кърмене , а по-рядко - със следобедните кърмения , ъащото основно привечер има колики.

Дендри кви са тези екстри, като ти махаха конците как така не са я видяли тази марля  newsm78. При мен всичко зарасна и съм като нова , още ми е някак странно там отдолу , но ще свикна.

# 83
Хоп и аз в новата темичка.  newsm44 Най-накрая успях да изчета всичко.Нямам време от малката.Този запек ми измъчи детето,голямо напъване голям рев  smile3550 .Снощи и дадох дуфалак и преди час си пролича 5 памперса един след друг,преливащи отвсякъде.А аз се чудех защо не иска да хапва.  newsm78 Дано сега се нормализира и да няма проблеми,но милото откакто се изака само пръцка и плаче.Едвам я приспах.
Аз на бебка и чистя нослето с Rhinomer (струята му не е много силна,уж е за бебчета) и издърпвам с помпичката след това.А за пъпчиците,които бяха доста ми изписаха Локоид Крело (лосионче) и Фенистил капки.За 2 дена нямаше и следа от пъпките.Бягам,че мръвката пак се събуди.  Hug
Дайте ми парола и потребителско име за албумчето  Rolling Eyes

# 84
  • София
Честито  ни  в  РОДЕНИ!!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Привет и  от  мен! Благодаря  за поздравите и честитките на  всички  мамчета.
Бани, Бебзз и  аз  имам  проблем с потенето нощем, събуждам се  цялата обляна в  пот, ама яко, косата ми наполовина  мокра, и се  чуда какво става.Мисля  си  ,че  все  още  бушуващите хормони. ooooh!
Дендри,Бейлис благодаря за отговорите.Дендри ,дано  всичко е  наред при  теб. Hug
Момичета  а с  бивацин пръскате ли  епизотомията?
Аз да се  похваля ,че  пъпчето на Любомир падна  преди  два  дни и  сега  сме  по споки  при смяната на  пампитата. Grinning
И  аз въобще  незнам  колко изяжда Бубчо, не  се  цедя.Пробвах  ,  ама  нещо  вакум  ли  не  прави  тази  помпа, няма  ли, аз ли  нямам  нерви,  незнам.Щом  бебето  не  реве  и  не  търси  цица и  има  акута, зясега  няма  да  се  притеснявам как  наддава. Crazy
Ох, моя Бубчо  нещо  е  кисел днес ,през  пет  минути ходя  да  му  слагам  падналата  биба, тоя  пост го  пиша  сумати  време Blush
Галя, и  др мами  две  в  едно  стискаме  палци . fingerscrossed fingerscrossedfingerscrossed

# 85
майчета много съм притеснена  Cry на Дени му изолираха s.aureus от очите и ни изписаха АБ-  Zinnat 125 mg и в листовката за пациенти пише с големи черни букви следното : Приложението на Zinnat при деца под 3 месеца не се препоръчва , тъй като няма достатъчно данни, доказващи безопастността в тази възрастова група и на всичко отгоре има куп нежелани реакции. какво да правя  cry

# 86
  • СТАНДАРТНО.
майчета много съм притеснена  Cry на Дени му изолираха s.aureus от очите и ни изписаха АБ-  Zinnat 125 mg и в листовката за пациенти пише с големи черни букви следното : Приложението на Zinnat при деца под 3 месеца не се препоръчва , тъй като няма достатъчно данни, доказващи безопастността в тази възрастова група и на всичко отгоре има куп нежелани реакции. какво да правя  cry
Според мен не е зле да поискаш друг АБ  Peace Да не те плаша, но моя син на 5г и половина направи уртикария точно от Zinnat. Поговори с лекаря, който го е изписал дали няма вариант за подмяна.  Hug

# 87
  • Plovdiv
Здравейте и от мен момичета, поздрави за новата темичка   bouquet. Момичета, който кърмите бих искала да ви попитам нещо. Влади е изцяло на кърма храни се на поискване, и въпреки всичко като е буден пъха много често ръцете в устата (още от болницата). Да не би да огладнява по- бързо малко се притеснявам да му давам като е минало по-малко от 2 часа. Педиатъра който го прегледа каза на 20 мин да го махам защото връща и сигурно преяжда, но аз му давам бонус от 5-10 мин и пак. Не знам дали не греша като го махам от гърдата преди сам да се е отказал.
Иначе днес ни беше първото излизане и той милия спа през цялото време, май добре му се отразява. Хубав ден на всички майчета и техните бебенца.

# 88
Искам да ви питам колко често водите децата на педиатър? нас от както са ни изписали само на следващия ден дойде и това, кога трябва пак да я заведа?

# 89
mama rosi, бъди спокойна най-вероятно твоят случай с НОИ е като моя. Получих превод от НОИ с основание майчинство, който не отговаря на сумата, която очаквах да получа. След безброй обаждания в НОИ, справки с банката и писане на мейли днес ми отговориха, че тези пари са от преизчисление на болнични от предходната година, а обезщетението за майчинство ще го получа утре Grinning  
Айла, режимът, който е установила моята принцеса в последните седем дни е следният, кърмене - 5.00, 8.00, 10.30, 12.30, 14.30, 16.30, 18.30, 20.30, 22.30 и после до 5 часа сутринта сън. Мислих, чи лактационната криза е минала, но все още иска да я кърмя през 2 часа, от друга страна вечер спи по 7, понякога 8 часа и не се буди за храна, може би затова си наваксва през деня. Наддава добре засега 1 кг  за първия месец, за памперсите ми е трудно да кажа, защото е със запек и ака веднъж на два дни по мнооого. Млякото ми през вечерните часове, хич го няма, затова давам АМ само в 20.30 ч, не й харесва, но като е гладна. Иска ми се да го махнем, ако можеш дай ми съвет. Следобедните часове я кърмя и от двете гърди на всяко хранене, ям много ядки и плодове, пия течности, но вечер нещо не й достига кърмата. Благодаря ти за времето, което ни отделяш и за ценните съвети  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт