Майски бебенца засмени, местят се вече в "Родени".Тема 1

• 14 679
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Miika, нашият бонбон киха като луд когато киха. 3-4 пъти дневно киха, ама като мен и бяща си - под 3 кихания не съм чувала  hahaha Глава ме болеше АДСКИ! Като никога досега, сякаш с менгеме ми я стискат! Започнах си един режим да пия много вода и под 3 литра не слизах и по 2 кафенца 3в1 днесвно и се оправи. Че дърпа - дърпа. Конците не болят. Ама хич.  Hug

Bani, нас ни вика веднага след като му излезе ЕГН-то, т.е. на 15тия ден от изписването.

# 91
Бани на нас педиатърката ни каза на 20 ден да отидем на консултация.
За НОИ не ми се коментира , уьима пусната тема по въпроса . Момичетата там казват че утре ще има пари по картите , но ще видим .

# 92
  • София
 Да споделя и аз каква съм шматка. Днес сутринта дойде майка ми и излезе с каките на разходка. Аз пък грабнах бебето в слинга извиках си такси, което ми излезе 10 лв и отидох до НОИ да си изкарам ПИК.
 Влизам да попълня молбата и откривам, че ми я няма личната карта, която явно е останала в мъжът ми когато ходи да взима акта за раждане. Направо откачих, звъннах му навиках го, след което влязох и им обясних. Да не повярвате излязоха много добри служителите, мъже, и се съгласиха да ми приемат така молбата като ми продуктува данните по телефона. Дори на момента ми дадоха и кода.
  И още по-хубавото е че туку що си проверих картата и имам пари по нея, но незнам точно от къде са и колко са. А пасивното банкиране още не ги е отчело... Но определено са почнали да превеждат нещо, но мен ми беше от първи април болничния  Simple Smile

# 93
И моя болничен е от началото на април от вчера на страницата на НОИ стоеше със статус "изплатен", но банкирането ми го отчете днес след 12 часа. Аз че не съм счетоводителка не съм ама все си го смятах болничния по някакви формули и получавах какви ли не резултати, ама пък тия в НОИ са майстори. От всички формули за които бях чула резултатите бяха далеч по-завидни от тази по която смятат НОИ.
Много се чудя дали да не отида да ги питам точно как го правят тоя номер. Само че не съм сигурна дали може да се излезе на глава с тия хора и дали и зобщо си заслужават разправиите в които ще се вкарам
Хайде хубав ден

# 94
  • Велико Търново
Като ви чета за НОИ все едно чета за някакви мошенници Crazy

# 95

Ми то горе долу  Mr. Green

# 96
  • Велико Търново

Ми то горе долу  Mr. Green

Не съм съгласна,ама щом сте рекли....

# 97
И моя болничен е от 1 април и сега проверих в сайта на НОИ - имам превод  newsm74 От кога ги чакам да ми ги преведат - вече мислех, че нещо има объркване.

# 98
  • Велико Търново
noi@nssi.bg <noi@nssi.bg>Ето на този мейл може да им пишете.
До сега се сливаха НОИ с НАП и за това имаше забавяне,правиха и преизчисления.Принципно институцията е точна,което не може да се каже за счетоводителите/моля за извинение,ако има тук такива/.Естествено не обобщавам,но за съжаление такива са ми наблюденията.
Айде стига толкова,че ще трЕбе да ми плащат за адвокат Mr. Green

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 14:58 от siska79

# 99
Аз нали преносих с 10 дни и миналата седмица занесох в работата болничните. Те са ги внесли в НОИ на следващия ден, обаче аз превод нямам, а една позната, която роди малко преди мен, но по същото време са й внесли болничния ,вече има превод..Е,на това какво му се вика? #Cussing out
 tedy_cat и аз така-живеех с представата за едни пари, ама още след първия превод за Арил се отрезвих... ooooh!

# 100
  • Елин Пелин
Айла да попитам и аз нещо за кърменето Simple Smile мойта бебка суче само когато са препълнени гърдите и ме принуждава да ги сменям и да и да оставям почти пълната гърда и да давам другата. мисля си че като ми омекнат зърната им се сърди, защото почва да рита и да си върти главата,захапва и като види че е меко пак плюва и се цупи. а кърма имам много цедя от гърда по кум 100мл(понякога и повече) и то само за да ми олекне,може би точно защото само в началото давам и от двете. не знам какво да я правя  ooooh! виждам я че е гладна но не иска да суче и това е, дали да почна да давам с шише ,но много ме е страх че ще се отбие бързо. а дали не гълта много въздух newsm78 оригва си се добре ама като се разрита с тия крака може и газове да са?
кърмя на поискване някъде към час и половина -2 са ни интервалите. през ноща се буди в 3 и после чак в 7. кърмим се легнали( и с баткото така кърмих) пробвахме и други пози но тази май е най-удачна и за двете?  не искам да питам личната защото тя е с бабешките разбирания по въпроса, кара ме да и давам вода, да кърмя на 3-4 часа и профилактично всяка вечер да и чистя устата с сода въпреки че нищо ни няма  #Crazy. от нея искам само да ни слага ваксините когато е нужно иначе ще се надявам за съвет от вас. Благодаря ти предварително за отговора и се извинявам че те натоврвам и с нашите проблеми  Hug  bouquet

# 101
Сиска на мен ми е ясно че повредата не е само в техния телевизор. Ама като от работата казват , че всичко е наред . А пари няма, какво да мислим. Както и да е по-късно ще проверя дали са ми превели , че така и не намерих време за този ПИК .

Момичета може ли да ми кажете , като взема ЕГН на малката , къде се подаваха молби за тези 250лв за първо дете?  И какво друго се подава там за детски и тем подобни.

# 102
  • о`майна лунна нощ е
Първият болничен, който представих в НОИ беше от 01.04. В сайта им излезе, че е входиран на 20.05 и на 28.05 имах превод по него. Продължението на болничния /с раждането 42 дена/ е входирано заедно с първия болничен и парите за м. май са ги превели с ведомост от днес.

# 103
      Добър ден и от мен,малките заспаха(за първи път по едно и също време)и аз веднага в бгмама.Имам да гладя ,но тази нощ какво ми е работа Crazy.
      Сиска благодаря ти,браво на Божа ,кака за пример.
      Дендри съжалявам за това което и се е слу4ило,дано няма последствия.Да кажа "това само в БГ може да се слу4и ",няма да е истина,за съжаление може да се слу4и навсякъде. #2gunfire
      [/list]Вени се събуди,беше много хубаво за да е истина ,4е може да стоя на спокойствие малко поне.

# 104
      • Велико Търново
      Славе,вземи си входящия номер от вашето счетоводство и така като им пратиш запитване ще ти кажат дали болничния е внесен.

Един пресен случай:потребителка от форума живееща от скоро в чужбина няма превод,пита счет. и тя и казва,аз го внесох,пак мейл до НОИ от там и отговарят,че такъв болничен няма.Накрая счетоводителката си признала,че била на екскурзия в чужбина и за това не го е внесла.

Пък само да мърморим не става.

Общи условия

Активация на акаунт