Помогнете , в къщи има бълхи

• 23 417
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Countryside
Нямаме никакъв достъп до животни, но пропусна ли да напръскам  веднага се появява някоя бълха да ни нахапе.
Носите ги отвън, полепват по обувките и крачолите и се преселват у вас.

# 16
Не изчетох всички отговори, но Шушулче е дала и моя отговор  Peace Това е най-правилното решение, според мен, в дом с бебенце, защото да добавя - препарата е безвреден за топлокръвни и няма мирис  Peace Доколкото си спомням се казваше BASF. Успех!

# 17
И у нас се бяха завъдили - явно сме ги довлекли отвън. Купих един прах за кучета, наръсих по матраците /под чаршафите/, а на другия ден изпрах всичко и гадините изчезнаха.
Човешките бълхи, водят се още дрешни бълхи, се завират по дюшеци, матраци и завивки и там причакват жертвите си.
Мисля, че прахът се казваше Тапилан или нещо от сорта, купих го от магазин за домашни любимци. Безвреден е за топлокръвни, явно и за човек е безвреден.

# 18
  • Варна.
много "на време" ми дойде тази тема - не знам какво хапе мъжа ми вечер, но всяка сутрин е с няколко сърбежни пъпки, аз понеже съм в детската съм пощадена.
нищо не можем да видим, никаква буба, а хапането се повтаря вече четири, пет дни.
на третия ден напръсках с препарата от снимката по-горе Болфо, имаме куче, което обаче излиза веднъж седмично навън и е винаги напръскана против паразити. пръсках около спалнята, даже малко на чаршафа от височина, на другата сутрин - пак хапан, и то пъпките са на тази страна, където е завит, изпрах завивката - сутринта пак. после вдигнах матрака и напръсках с Райд отдолу, отстрани...пак ухапан. сега ще видя тази вечер как ще е и утре ако пак е така ще ходя да пера четири пухени възглавници на общ.пералня, няма да мога да ги изсуша иначе в къщи.
какво е това чудо? пъпките са като от комар, по две три близо една до друга, сърбят.
 Rolling Eyes

# 19
  • София
пъпките са като от комар, по две три близо една до друга, сърбят.
 Rolling Eyes
Toчно бълхи са.На дъщерята и става същото.Ама не в леглото, а в стаята с кучето, като седи.Щом стане на пъпки,значи кучето е пак за пръскане.Интересно е, че мен и внука не ни хапят, само нея.

# 20
Преди време пръсках с Бейгон.Мрише гадно ,но всички буби избягаха. Понеже имам малки деца напръсках по праговете на вратите под настилките и под прозорците ,не се увличах но си имаше ефект.Но ако може няколко часа , а дори и едно денонощие да не се спи в стаята ,която е пръскано

# 21
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Доста отдавна имах такъв проблем с бълхите и си спомям съвета, който получих от опашката в аптеката, след като плахо и с притеснение попитах за препарат за пръскане против бълхи - "Тупане му е майката!"
И човекът беше прав - редовно изтупване на завивките, защото детето играеше навън из тревите и внасяше бълхи редовно, независимо от пръскането с препарата. Та падаше яко изтупване на завивки от терасата. Но тогава живеехме в къща и нямахме съседи отдолу. Не знам, ако живеете в блок и имате съседи, дали е подходящо да им прехвърляте бълхички.  Embarassed Но факт - това ми помогна най-добре.

# 22
  • на плажа
 При нас рядко се появяват бълхи, но се случва. Аз ползвам Биокил и съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт