Този магреб ни взе сърцата,но ни върна красотата!15 -а тема

• 22 638
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
  • Varna
flica wavey

Шакирчемного те моля не си отивай Praynig

# 91
аз ви оставям да си гукате на спокойствие и тук Ще спра да пиша ,Щото на някои Хора май им преча  Crazy
Шакирче,да не си посмяла! Naughty Хубава работа! Confused
Всеки си има мнение и е нормално да го изразява. Peace
В случая не разбрах,къде е проблема,може би не съм чела внимателно. Rolling Eyes
Делтичка,мерси мила! Hug  bouquet
Определено е с характер и аз съм много доволна.
Уважавам хората с характер. Wink
Бебка ме ритка от време на време. Joy
Жегата вече е факт,  Whistling но морето е близо и там ще е спасението. Sunglasses
Как е синчето?Възстанови ли се? Praynig
Флиса,добре дошла!   bouquet
Ще ни бъде интересно да споделиш твоите впечатления от Иран.

# 92
Ей ме, и аз да се включа на бързо, че вече не мога да се държа очите отворени  Crazy. Много натоварен беше денят днес, но пък вече свърших с всичко - покупки, салони и т.н. Само чакам папи да ми купи нови чанти и да подреждам багажа. Дори вече и аз започнах да се вълнувам и да се притеснявам какво ли ще забравя  Crazy. Абе с една дума май ме е хванал предваканционен синдром  Mr. Green.
Далка, стискам палци за утре всичко да мине "по вода"  newsm10.

Но мъжете държат на марката и на модата в момента не само за обувки. Naughty
Това също важи и за жените при нас. Аз лично много им се чудя каква ли точно разлика виждат между напълно обикновена абая/тоб и маркова такава, но явно за тях има разлика /аз лично не обръщам много внимание на тези неща  newsm78/.

Важно е човека до вас да е добър и разбран и да ви уважава,с другото се свиква.
На 100% се подписвам под това. Разбран ли е човека до вас, където и да живеете, каквито и трудности да ви се изпречат по пътя, решение винаги ще се намери. ДидонкаHug.
Шеки, къде тръгна  Naughty. Аз тъкмо успях да направя снимки на абаята ми, за да ти пратя  Hug.
flica, добре дошла   bouquet. С удоволствие ще прочета впечатленията ти от Иран. Аз лично мога да кажа, че съм влюбена в музиката им  Heart Eyes.
Лека на всички  Hug /че уж за малко се влючих, а забравих да се изключа  Blush/.

# 93
Шеки, нали се разбрахме, че детски неща няма да правим?!  Stop
Бягай да починеш и утре заредена те искам тук да поднесеш кафето. Naughty
И без това не сме имали удоволствието да ни го приготвиш, а да бягаш по тъча- няма да стане. Wink  Hug
Флиса, добре дошла.    bouquet
Няма лимит за първи пост, така че спокойно пиши.  Wink
Имаме наранена душа в момента, Heart Eyes но ще я излекуваме бързо, че ни е живинката на темата. Peace
Интересно име си избрала. Означава ли нещо? Thinking
Дидонче, мерси, мила за пожеланието. Praynig От твоите уста- в Божиите уши, както се казва. Peace
Говориш за познати до болка неща. Rolling Eyes  
Аз също бях терсене дълго време, докато не ми стана ясно, че филмите са само в главата ми.  ooooh!
После се успокоих и всичко си дойде на мястото. bowuu

че уж за малко се влючих, а забравих да се изключа  Blush/[/size].
Joy Hug Peace

# 94
аз ви чета отскоро и мие иентерсно като цяло  но засега съм натрапник
моите наблюдения са косвени не съм била в Иран но имам покана ,
забелязала съм че мъжете са по религиозни от жените в чужбина ,в дома на приятелите ми има молитвена стая /килерче/ там основно се моли мъжът/
когато идва бащаму на гости  пием и вино  и бира не са отказвали . но да уточня че те са светски хора ,жените не работят а си гледат дома
моята приятелка ми разказва че като са били момичета /моми/16 -20 годишни ролята на майката е била най голяма .аз си представям 6 момичета  които немога т да излизат без по възрастен човек  не могат да се разхождат свободно на  кафе иили  чай както тук е прието уговяряш си среща на кафе например .
масово си татуират вежди и си попрасят нослетата  с помоща на чичо  доктор
/е тези които сe водят средна класа и над нея /
незнам имат ли бедни в истиснкия смисъл на думата.
тя ми разказва с смях как са живеели   
и всеки иранец мечтае да отиде в чужбина  и го правят с брак без брак
повечето не искат да се връшат  в Иран
вече доста диобре се справям с техния ориз на пара и с едно ядене с бамя
искам д апопитам останалите девойки готвоте ли с бамя или аз съм останала в впечетление че мног с е готви бамя

# 95
означава момиче  на шведски

# 96
Шакира, стига с тези глупости. написах ти,че ако греша ти се извинявам. айде стига драматизира. ти така изчезна и от другата тема. виждаш,че не съм дошла с лоши намерения тук,щом си разказвам толкова подробно живота.

Флиса, здравей! Simple Smile аз май най-много ще се радвам на присъствието ти,защото всичко свързано с Иран ме интересува. като спомена сега и манджите, направо ще разваля диетата. моя приятел готви бамя с разни други зеленчуци и я слага заедно с ориза (като сос,но с много зеленчуци). става просто невероятно. а ориз готви всеки ден и то само един определен вид. изкупува го почти всичкия от Билла и Пикадили. след нас не остава от този вид. и аз виждам,че си правят перманентен грим на веждите,но не ми прави впечатление,защото и много българки го правят. важно е да не попаднеш на някоя ,която сега се учи,че има да ходиш 2-3 години с грозни вежди. и за носовете има статии,че най-добрите лицеви хирурзи за в Иран. (колко е вярно не знам,но статията беше на американски журналист).
и за смяна на пола имат много известен и добър хирург. но смяната стаава по-трудно при тях. забранено е да си гей,а може да си смениш пола.  Crazy

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 23:32 от PAULA_PAULINA

# 97
извинявам се че пиша с грешки но сменям клавиатурата и ми е по трудно .
аз си издирвам арабски речепти с зеленчуци  много съм се навила до го докарам по тяхному .
те също купуват специален ориз води  скъп марка диаманд .
имат и една тяхна рибена пасирана супа .
готвенето е в големи количества .
нака другите момичета да споделят така ли е и при тях .
относно козмениката имат си много хубави продукти които си поръчват от техеран специално
къна и бои за коса.
много ме втрещяваше в  началото това че се целуват с познати и  непознати при среща  докато свикна много конфузни ситуации сам имала.
иранците много държат на факта че не са араби а персийци .
 .

# 98
да,те много се гордеят с произхода си, с културното си наследство, с обичаите си... държат да се отличават и да не ги бъркат с арабите. много са уважителни, когато ти говорят все те гледат в очите и няма как да не им отговориш,ако те питат нещо,защото виждаш,че се отнася точно за теб. винаги гледат да канят гости,да се представят много добре,да ги харесат,стараят се да са много дипломатични и да не обидят някого,да са културни и вежливи, много уважават старите хора... абе аз много хубави черти съм забелязала у тях. и не го казвам заради моя приятел,а и заради другите хора,които познавам от Иран.

а за рецептите, трябва по-опитните жени тук да ти кажат някоя интересна. само знам,че тайната е в подправките и правилните им пропорции, точното съчетаване на продуктите с определени подправки. всичко става с експерименти. Wink моя човек готви с микс(7-те подправки), бахар, кимион, куркума, шафран, затар (май така се казваше), канела и т.н. всички подправки ги има в арабските магазинчета до женския пазар в София, но той си ги носи винаги от Иран. не е купувал от тези магазини . повече за манджичките от другите дами. Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 00:15 от PAULA_PAULINA

# 99
Здравейте всичките момичета   bouquet
 Аз и без това се учудвам на някои неща коите се случват между мен и моето масри а сега още повече се замислям. Не за това дали ме обича или аз го обичам но дали заедно ще имаме бъдеще ако живеем в Египет.  newsm78 Уж е свободомислещ и модерен но кой знае какво си мисли- ти само ела а пък ще видиш  hahaha

Здравей, Никито71 Simple Smile Радвам се, че се включваш тук. Темата по принцип е магребска, но има и някои изключения, които сме с Египетска наклонност, така да се каже, а и както виждаш, персийски му работи се обсъждат също...  Grinning  Въобще темата е много позитивна и се радвам, че си дошла при нас!
От къде е твойто масри?? Разкажи повече за връзката ви. Ако искаш, разбира се.   bouquet

Далка, успех и късмет утре на малкия юнак!!  Heart Eyes

Паулина, и аз съм съгласна, че има неща, които човек променя вследствие на общуването си с хора от арабския свят. И аз обичах преди деколтенца, по-къси полички.. токчета. Сега всички тези дрехи съм дала на мама, каквото иска - да облича. Аз не се възприемам като "фаталната жена". Приоритетите ми се промениха. И колкото и да опорствам "срещу забраните", като се замисля - точно това е май което искам.  И на мен не ми е приятно да гледам клипчета в Ю-тюб на момиче, на което му снимат с телефон задните части по прашка, докато танцува на масата отгоре... И после защо имиджа на България е такъв...
Човек се променя, на мен сега ми харесва да съм такава, каквато съм. Имам чувството, че сега не се притеснявам да съм това, което съм, а не онова, което се очаква от мен да бъда. Спрях да се притеснявам от мнението на приятелките ми защо едно или друго. И да ти кажа, срещам повече уважение. Когато се чувастваш уверен - това се забелязва и у околните. Било в работата си, било в ежедневието.
Съвета ми е да правиш онова, което искаш ти, а не което приятелките или дори любимия ти казват. Просто това, което чувстваш.
И на майка ми и беше странно да излизам с тюрбан (побългарен вариант от който КОСАТА МИ Е НАВЪН!!!) или със шал, нойто ползвам като лента, но виси отзад... ама свикна. Отгоре на това изглеждам много по - добре.
Въпросът е ти с твоя манталитет дали се "виждаш" в една арабска страна и живот по арабски норми. Иран е по - консервативна държава.
Днес говорих с един приятел за живота в Египет, въпреки че от година и половина трупам мнение и впечатления.. Разбира се, едно е да си там, друго е да си тук. Като отида - ще кажа. Но едно е сигурно, не съм с розовите очила благодарение и на форума, и на приятелите ми и на така да се каже, здравия ми разум. Затова е хубаво, че търсиш мнения. Не спирай!!   bouquet

Елип,
  Hug Hug Hug

Марси, как е Линда, оправя ли се от заушката??

Дядо Фараш, де та??

Като казах Фараш, Делтичка, много поздрави да пратиш на моренцето... Аз ще пропусна тази година черното море Wink Любим цвят напоследък ми е червения  Mr. Green

ДидонкаHug

# 100
  • по пътеката
флицка, давай с едно регване за да станеш форумка,като гост ще ти е трудно! Hugта добре дошла!с иран имам малко опит,но интерес и 4етене доста!и срещи наживо! ли4но аз ги уважавам като персийци, не толкова като мюслим, сори! защото ми идва малко сложен техният на4ин на възприемане на нормите или религията! но не  ми пре4и да си отстъпя мястото на иран4е при претъпкано летище  или линда да полу4и едно лъв4е от едно моми4енце в истанбул, бежан4е след убийството на майката! жалко ,4е не  носех игра4ки за да върна жеста, то много пове4е имаше нужда от усмивка и радостта от едно внимание! не деля хората, но не искам да ми налагат несвойствени норми, които моят на4ин на мислене и възприемане не възприемат като резонни! като сложих кърпата в най-голямата жега, моят се избъзика,да не ти свърши гаранцията, викам не, но гледам да не ми изте4е мозъка през ушите!  Wink! сега ако ходя някъде е на разсъмване ,така ,4е е поносимо, после и да искам не се диша и няма хора!
айде бе, ра! хамдуля ,4е се появи, викам изтървах те по летищата за кайро!шега! линда е много по добре от тази ве4ер, но да не казвам голяма дума, пие си антихистамина и антивъзпалителното, а днес с една ампула калции си хапна здраво и голяма енергия, на топка играхме, подлудихме баба й!

# 101
Добър вечер, добро утро - всеки да си избере според часовата разлика!  Crazy

Хей, Мароканско Кате   wavey , жалко че не успях да прочета поста ти......

Далка, и аз стискам палци на малкия мъж  Praynig дано всичко мине добре!!!!

Нали там някъде в спора се ражда истината. Всеки с мнението си и разбиранията си. Не ставайте деца.....   smile3534   Не е хубаво да каниш гости, а да ги посрещаш само на вратата!

bouquet    bouquet    bouquet

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 01:28 от easy_24

# 102
  • Varna
AлУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ ДобрЮтрУУУУУУУУУУУ Фарашкитеее и Фарашкоооо Hug
хЪ кликнете върху картинката за да я видите по големичка Simple Smile
ха кликнете и тука и да виЙ сладкУ Wink

Марселинка Simple Smileмного се радвам за Линда, че и за тебе-сега душицата ти по леко диша. Щом е почнало да си хапва детето работата отива на излекуване   bouquet Пък и сте щуряли то май вече сте почти излекувани newsm10
Елипче Simple Smileнатовари ли куфаряците? Аз така и неразбрах за къде хващате пътя newsm78
ОченцеЙЙЙ Simple Smile и аз метнах тюрбанчетата вече по това топличкото време. Красиво изглежда беййййл. Душе аз като зодия Овна и червено обичам ама жълтото си ми е все още на първо място. Абе аресвам си аз пищтните цветове-той затоу БаткУ казва- че съм голяма циганка Joyама той както знаеш си ми го казва от лИбоФ Wink
АлбееееЙ как си АлбеЙЙЙ Hug
ШакирчеЙЙЙЙ Hugтука ли си ДушкоУУУУ? Немой си одиш я как със тебе си праЙм майтапушкитееее. Направо ти е забранено от кака ти Делта да напущаш-неможИ ти да отказваш на старата жИнА. И да нагушкаш Коприненото дупце от мене, чу лиииииии newsm47
Далчееее Hugсънувала съм те бе Душатаааа- Хайде днеска Господ пред вас вий след него Hug

# 103
Добро утро, магребинки и приятели  Hug.
Първо да поздравя Алжирките за снощната им победа  bouquet...  Cry Държахме се мъжки, но се изложихме на края. Абе много са ви високи мъжете в Алжирско. Те стърчаха с по глава над нашите футболисти  Laughing.
Делта, мерси за закусчицата. Тъкмо се чудих какво да ви приготвя рано-рано и ти ме отмени  Mr. Green. Шукран   bouquet!
Иначе ние се прибираме във ваканция в БГ. Ще пътуваме на 15ти и вече нямам търпение. Кога ли ще мине една седмица  Crazy.

... Аз ще пропусна тази година черното море Wink Любим цвят напоследък ми е червения  Mr. Green
Joy  hahaha
  Hug, да кажеш едно "здравей" на отсрещната страна, че ние ще я видим чак януари. А на твоето тюрбанче съм му хвърлила око, та ако успея да намеря ще се обзаведа и аз с едно  Laughing.
Марси, радвам се, че Линда вече е по-добре. Хайде и за документите скоро да се похвалиш  Praynig.
flica, ние честичко готвим бамя, но по най-обикновен начин /само с чесън и накрая слагаме лимонов сок/. Не я смесваме с други зеленчуци.
Паулина, какъв е този специален ориз, който използвате. Става ли лепкав като нашия? Още не мога да попадна на ориз като си отидем във ваканция. Е, Рая бързо преминава на БГ кухня, но Тити до миналата година не ядеше нищо с хляб и трябваше само за него да правя ориз. Надявам се тази година да е по-добре.

# 104
  • Varna
ААА Елипчезначи тез дни си си у дома но ти си имаш много домове бееЙ. Е поне тука не е толкова горещо. Абе какво казвам аз, че не е толкова горещо-то тука при нас на морето не е така както е във останалата част на България. При нас си е баш добре засега, че морето и бризчето ни спасяват. Хайде мила пожелавам ви лек път занасам. Ако не искаш да ти лепка ориза купувай от бланширания. И ние у дома сме оризари Wink

Общи условия

Активация на акаунт